.... ο κόσμος καίγεται το νινι (;) χτενίζεται... Ή άλλιώς "ήρθεν η πρόοδος!"

...από την εκδήλωση με Drag Queens και παιδιά.

 Πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Drag Queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών, μια τολμηρή απόφαση με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η εκδήλωση που ξεσήκωσε οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride και τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», πραγματοποιήθηκε τελικά σε άλλον χώρο από εκείνον που είχε ανακοινωθεί αρχικά, με τους διοργανωτές να σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι φοβήθηκαν πιθανόν οργισμένες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voria.gr, η Drag Queen RawBee Candles, διάβασε στα παιδιά το παραμύθι «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα». Η ίδια μάλιστα μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα θα προσπαθήσουμε να πούμε στα παιδιά ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, συγγραφέας του παραμυθιού.

Μάλιστα στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος έκανε λόγο για… εκπαιδευτικό χαρακτήρα του event αλλά και η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βάσια Μαντέση η οποία δήλωσε ότι το κόμμα αναγνωρίζει όλες τις οικογένειες όλων των… χρωμάτων.

========

------------

------------

----------- 

“Το Πρωινό” - Drag queen: οι αντιδράσεις για τα παραμύθια σε παιδιά (βίντεο)

  • «Η πολιτική ορθότητα είναι το δηλητήριο
    που ρέει στις φλέβες των ετοιμοθάνατων εθνών». (Rich Holland)
    «Η πολιτική ορθότητα δεν προάγει την ανοχή,
    αλλά οργανώνει το μίσος». (Jacques Barzun)
    ------------------

Δεν  πρόκειται για απλές τρελίτσες. Είναι  μέσα στα πλαίσια της παραγωγής γεγονότων για ευρύτερους στόχους....φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν αι προοδευτικαί δυνάμεις...εργολάβοι του μπολιτισμού, ο τσιριζαίος δίνει τον τόνο. Δουλειά κάνει ο άνθρωπας γιαννούλης (τώρα που καλόμαθε στα φράγκα, θα κάνει τα πάντα για να μην τα χάσει!)

=================

 
-----------------------

 --------------------------------------

 --------------------


  • ΓΙΑ ΤΙΣ DRAG QUEENS! ΖΗΤΟΥΝ τη διαγραφή της Κατερίνας Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ..

    Το δελτίο τύπου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Θέμα: «Το ρατσιστικό – τρανσφοβικό παραλήρημα της Γενικής Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνας Λάσπα, αποτελεί κακοποίηση και βία για λόγους έκφρασης και ταυτότητας φύλου»

    Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.

    Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

    Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

    Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως «αθλιότητα» τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens.

    «Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», συμπλήρωνε στην ανάρτηση της.

    Οι εκφράσεις μίσους της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προσβολή προσωπικότητας που στοχεύουν τόσο στον πυρήνα της προσωπικότητας των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens, όσο και γενικότερα εναντίων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.


    Χαρακτηρίζει ως «αθλιότητα» με μόνο λόγο ότι στη συγκεκριμένη δράση τα χριστουγεννιάτικα παιδικά παραμύθια διαβάστηκαν από Drag Queens.

    Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν απλά στερεότυπα που μπορεί να έχει η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Λάσπα, αλλά έχουν σαφή ρατσιστικά/τρανσφοβικά χαρακτηριστικά.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση και σε σχέση με το διάχυτο κλίμα μισαλλόδοξου λόγου που εκπορεύεται ακόμη και από δημόσια ή και πολιτικά πρόσωπα, καλούμε τη Πολιτεία να τροποποιήσει άμεσα την αντιρατσιστική νομοθεσία, έτσι ώστε να μην ποινικοποιείται μόνο η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά γενικότερα κάθε μορφή ρητορικής μίσους, και επιπλέον να ληφθούν επιπλέον μέτρα όταν αυτός εκπορεύεται από δημόσια πρόσωπα.

    Επίσης, καλούμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει άμεσα στην οριστική διαγραφή της κυρίας Λάσπα, δεδομένου ότι στην αποστολή της παράταξης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη των ανθρωπίνων/ατομικών δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανόμενων και των ΛΟΑΤΚΙ+.

    Τέλος, επιφυλασσόμαστε κάθε έννομου δικαιώματος μας, καθώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Λάσπα, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens όσο και γενικότερα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο σύνολό της.

    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

    ==========

     Tilemachos Chormovitis
    16 ώρ.  ·
    «Aθλιότητα! Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», έγραψε η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Λάσπα, για την εκδήλωση με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη και η αντίδραση του "Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών" υπήρξε άμεση. Το Σωματείο όχι μόνο ζήτησε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ και επιφυλάχθηκε "κάθε εννόμου δικαιώματός του" αλλά επιπλέον κάλεσε την Πολιτεία να τροποποιήσει άμεσα την αντιρατσιστική νομοθεσία, έτσι ώστε να μην ποινικοποιείται μόνο η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά γενικότερα κάθε μορφή ρητορικής μίσους, και επιπλέον να ληφθούν επιπλέον μέτρα όταν αυτός εκπορεύεται από δημόσια πρόσωπα.( https://avmag.gr/kataggeloyme-to-transfoviko-paralirima-tis-genikis-grammateos-ethelontismoy-toy-pasok-kinal-katerinas-laspa/ )
    Απ' ότι φαίνεται το "Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών" ζήλεψε τη δόξα του Παναγιώτη Δημητρά και σκοπεύει να τον αντικαταστήσει στο ρόλο του Εθνικού μας Λογοκριτή τώρα που αυτός θα είναι απασχολημένος με τις δικαστικές του περιπέτειες. Ήδη οι ακτιβιστές του Σωματείου έχουν απειλήσει με μηνύσεις την Κατερίνα Καινούργιου επειδή σε παλαιότερη εκπομπή της είχε αποκαλέσει την Κάιτλιν Τζένερ "μπαμπά των Καρντάσιαν" (η ίδια η Τζένερ θέλει να την αποκαλούν έτσι τα παιδιά της αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία για τους Ταλιμπάν του εγχώριου τρανς ακτιβισμού- https://www.lifo.gr/.../somateio-diemfylikon-enantion... ), ενώ η επιτυχής έκβαση της μήνυσης τους κατά του Βασίλη Τσιάρτα και το συνεχές κανάκεμά τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους έχει αποχαλινώσει και τους έχει κάνει να πιστεύουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να ορίζουν τι θα λέγεται και τι όχι σε αυτήν την χώρα για τα τρανς θέματα. Το να χαρακτηρίζουν "ρατσιστικό παραλήρημα" ακόμη και μια ήπια ανάρτηση όπως αυτή της Λάσπα, το να ζητούν την περαιτέρω αυστηροποίηση του ήδη  λογοκριτικού και επικίνδυνου αντιρατσιστικού νόμου,  δείχνει ότι οι τρανς ακτιβιστές (που μικρή σχέση έχουν με τους τρανς συμπολίτες μας) οραματίζονται μια οργουελική, αποστειρώμενη και ανελεύθερη κοινωνία που θα απαγορεύει τον ελεύθερο διάλογο και θα ποινικοποιεί κάθε άποψη που θα αποκλίνει, έστω και στο ελάχιστο, από την "πολιτικά ορθή" ορθοδοξία. Σε αυτή την κοινωνία, που είναι ήδη πραγματικότητα σε άλλες δυτικές χώρες,  θα κινδυνεύεις να βρεθείς στα δικαστήρια αν μιλήσεις με τη γλώσσα της βιολογικής πραγματικότητας, θα κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου αν γελάσεις με ψεκασμένες, αντιεπιστημονικές θεωρίες  τύπου "τα φύλα είναι 63" ενώ οι μόνες απόψεις που θα έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο θα είναι οι woke παλαβομάρες  του Σωματείου και των χειροκροτητών του.
    Με την Κατερινά Λάσπα, λοιπόν, και ελπίζω να μην φοβηθεί και να μείνει, μέχρι το τέλος, σταθερή στις απόψεις της.

    =========

    =======================

    Τι βλέπουμε εδώ;
    Τη  μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να βαράει στο σόου του Καραγκιόζ-Κοκλώνη


     



Σχόλια