Χρ. Κολοβός: Κερδοσκοπικά παιγνίδια στην αγορά ενέργειας

 

------------------------------------

blogger:(σας έγραφα τότε -16-2-2020  και δυστυχώς έρχεται ένας ειδικός - χωρίς δουλείες - που επιβεβαιώνει τα γραφόμενα...)

Φοβάμαι - δηλαδή είμαι βέβαιος  - ότι το προτεκτοράτο Ελλάς δεν έχει  κανένα λόγο σ' αυτό που λέγεται ενεργειακή πολιτική. Οι ολιγάρχες  διάλεξαν τους συμμάχους τους (Γερμανούς άλλοι και άλλοι τους Αμερικανούς) κι' ας πάει και το ...παλιάμπελο, η χώρα, που αργά αλλά σταθερά εκπίπτει σε έναν ενδιάμεσο χώρο διαχείρισης λαθρομεταναστών, προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών, ενδοχώρα του Ισραήλ.... και  οσονούπω και βιαλαέτι της Τουρκίας που θα προκύψει.... και μη χειρότερα.  

Υ.Γ. 

Αν δεν υπάρξει περιφρούρηση οι "αναπτυξιαστές" αφού κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ, θα πουλήσουν τα πάντα για παλιοσίδερα για να μην μπορέσει ποτέ η ΔΕΗ να ανακάμψει. Θα προσπαθήσουν να σβήσουν και από την ιστορία ότι κάποτε αυτή η χώρα είχε πετύχει ενεργειακή αυτάρκεια...

=========================

--------------------------

---------------------------------- 


---------------------

------------------------------

  1. Το Παρασκήνιο στην εκποίηση της ΔΕΗ 

  2. Η ΝΔ ανακοίνωσε ξεπούλημα της ΔΕΗ, με τη γνωστή μέθοδο του ΟΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ!

  3. Μας επιστρέφει στην εποχή της Ούλεν και της Πάουερ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

  4. Έγκλημα των εγκλημάτων η πώληση της ΔΕΗ-Στόχος τους η επέκταση ανεμογεννητριών

-------------

➢ Του Tasos Sideridis
● Τη στιγμή που ολόκληρες ΗΠΑ δεν δέχθηκαν να καταργήσουν την παραγωγή Λιγνίτη, οι παπάρες Έλληνες πολιτικοί έτρεξαν από τους πρώτους να τον καταργήσουν, υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών τους από τις χώρες του σκληρού πυρήνα της Κεντρικής Ευρώπης. Λες και η Ελληνική παραγωγή Λιγνίτη που ισοδυναμεί με το 0,004% της παγκόσμιας παραγωγής μολύνει τον πλανήτη. Λες και η Ελλάδα είχε τις απαιτούμενες εναλλακτικές λύσεις για να τον αντικαταστήσει. Λες και είχε τα Πυρηνικά Εργοστάσια ή άλλες ανανεώσιμες πηγές.
● Η χώρα που τη δεκαετία του 1960 ήταν αυτάρκης σε ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας χρήση υδροηλεκτρικών φραγμάτων και λιγνίτη, σήμερα είναι εξαρτώμενη κατά 55% από τρίτες χώρες. Και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό ξεπουλάει και το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ για να είναι η χώρα σε πλήρη εξάρτηση από Γερμανούς και Ολλανδούς.
● Όμως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
● Τα ξεπουλημένα πολιτικά τομάρια, βρήκαν την ευκαιρία της ανόδου των τιμών πετρελαίου και υγραερίου και μαζί με τα φερέφωνά τους τα τσοντοκάναλα προωθούν τις αυξήσεις του ρεύματος, ρίχνοντας τες στην κακιά ΔΕΗ και την Ενεργειακή κρίση, προκειμένου να έχει εφαρμογή το γνωστό παραμύθι περί αύξησης του ανταγωνισμού, και έτσι από τη μια να σπρώξουν με τη βία τον κόσμο στους ιδιωτικούς παρόχους και να διαλύσουν τελείως τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ και από την άλλη να εξυπηρετήσουν τη μαφία των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων, δηλαδή τους χρηματοδότες των κομμάτων.
● Αλήθεια αφού η ηλεκτρική ενέργεια δεν εξαρτάται από το πετρέλαιο, γιατί υπάρχει τέτοια αύξηση;
● Αλήθεια αφού η χώρα χρησιμοποιεί μόνο κατά 7,2% το υγραέριο γιατί τέτοιες αυξήσεις;
● Και μια και μιλάμε για ιδιώτες να δούμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο.
● Στην Ολλανδία οι ιδιώτες πωλούν χονδρικά την MWh 148 €, στην Γερμανία 75 €, ενώ στην Ελλάδα 244 €.
♦ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Σχόλια