Το Παρασκήνιο στην εκποίηση της ΔΕΗ

 

--------------------------- 

Blogger: Ξεχάστε προς στιγμήν το πρόσωπο και ακούστε μόνο αυτά που λέει... H ΔΕΗ ως περιουσιακό στοιχείο του ΥπερΤαμείου στα χέρια των δανειστών, εκποιείται. Η ρευστοποίηση της χώρας συνεχίζεται όπως το σχέδιο επιτάσσει. Οι δούλοι δεν μπορούν να έχουν δημόσιες επιχειρήσεις. Οι Δημόσιες επιχειρήσεις είναι προνόμιο των Γερμανών , των Γάλλων ... Και με την ενέργεια στα χέρια  ξένων, η χώρα στην πραγματικότητα παύει να υφίσταται. Και τυπικά παραδίδονται τα κλειδιά της χώρας. Η όποια κρατική δομή, τώρα φαίνεται καθαρά, γίνεται υπηρέτης και εκτελεστής εντολών για να "αναπτυχθεί" μέσα από, και σε ευρύτερους σχεδιασμούς. (Ετοιμασθείτε για μεγάλη ύφεση, αφού η ενεργειακή πενία θα εξοντώσει και τις τελευταίες νησίδες ανάπτυξης...ή να το πούμε αλλιώς: θα επιβιώνει ότι εξυπηρετεί τους δανειστές και τα συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν, συνάμα θα αυξηθεί ο ρυθμός τους πλιάτσικου, αφού με εξουθενωμένους ιθαγενείς οι αντιστάσεις - λειψές.)

Σ΄αυτό το πλιάτσικο κάποιοι πρέπει να πάρουν το ..παντεσπάνι τους..

  • Τρελά χρηματιστηριακά κόλπα με τη ΔΕΗ!

  • Με παρεμβάσεις Πατέλη και Goldman αποσυντονίζεται το Χρηματιστήριο – Άσκησε πιέσεις στην ΔΕΗ και πρεσάρει και Εθνική

    • Χοντρή κονόμα με τη ΔΕΗ!

      Αντώναρος: «Πολιτικά πρόστυχη η κυβερνητική απόφαση για τη ΔΕΗ»

      «Είναι κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά πρόστυχη η (κυβερνητική) απόφαση να πωληθεί το ποσοστό που εξασφάλιζε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες.

      Τώρα που επιβάλλεται η κυβέρνηση — η κάθε κυβέρνηση — να έχει βραχίονα επεμβάσεων στην πολιτική ενέργειας καθώς οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον μέσο καταναλωτή αλλά και για τις επιχειρήσεις ξεφεύγουν.
      Με ανόητες προφάσεις για δήθεν εξασφάλιση πόρων για την πραγματοποίηση επενδύσεων η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την άκαιρη κι εθνικά επιζήμια απόφαση της.

      Λες κι — αφού όπως λέει εξυγίανε τα οικονομικά της ΔΕΗ — δεν θα μπορούσε να προβεί σε σύναψη ομολογιακών δανείων. Όπως έκανε πρόσφατα δυο φορές. Άλλωστε οι διεθνείς συνθήκες δανεισμού είναι ευνοϊκές.

      Αλλά όχι. Με νεοφιλελεύθερη ιδεολογική εμμονή η κυβέρνηση του «πάρτε τα όλα» Μητσοτάκη κάνει επίδειξη δύναμη –και πολιτικής αλαζονείας — προχωρώντας στο ξεπούλημα των ασημικών του κράτους.

      Στο δε ερώτημα του κυβερνητικού εκπροσώπου τι είδους ΔΕΗ θέλουμε, η απάντηση είναι μία: ΔΕΗ που εξυπηρετεί τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Όχι κλοτσοσκούφι ανεξέλεγκτων ιδιωτών.

      ‘Αλλωστε η επιχείρηση λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ. Εκτός αν η χρυσοπληρωμένη διοίκηση της, με εντολή της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει μετά την περίεργη αλλαγή του λογότυπου της ( πόσο κόστισε;) να αφαιρέσει και τη λέξη ΔΗΜΟΣΙΑ από την επωνυμία της.

      Τότε το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος θα έχει ολοκληρωθεί και στην τυπική του μορφή».

 -------------------------

-----------------------

  1. H οικονομική μας κρίση μέσα από μία… κονσέρβα ροδάκινο!

  2. Πως καταστράφηκε η ΔΕΗ και έφτασε η τιμή του ρεύματος στα ύψη

  3. Το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί ακρίβεια αλλά και θέματα εθνικής ασφάλειας- Δρ Μ.Λεονάρδος

  4. Οδηγούμαστε σε απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση και ενεργειακή φτώχεια

  5. Το πάρτυ δισεκατομμυρίων της "πράσινης" ανάπτυξης με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών 

  6. Κλείνοντας την Πτολεμαΐδα θα σώσουμε τον πλανήτη!

  7. Πολύ συζήτηση για Κλιματική Αλλαγή, ελάχιστη για ενεργειακή ύφεση

  8. “Πράσινη ενέργεια”, μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Ανανεώσιμη κοροϊδία με …μηδενικό αποτύπωμα

  9. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ

  10. Kαι τώρα ο λογαριασμός...(της ΔΕΗ προς καταναλωτές & Κυβέρνηση...) 

  11. Ενεργειακή ασφάλεια: Ποιος ο λόγος για την προωθούμενη βίαιη απολιγνιτοποίηση; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

  12. Κυβερνητικοί χειρισμοί: Ηλεκτρική Ενέργεια (ΔΕΗ) - Λιγνίτες - η απάτη των ΑΠΕ.

 

Blogger: 

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποια στιγμή όλες οι απάτες αποκαλύπτονται! Όταν μάλιστα αποδειχθεί ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται απαγορευτικό για τα ήδη εξουθενωμένα νοικοκυριά, η συζήτηση θα γίνει από την αρχή και οι υπεύθυνοι να κληθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις τους, που όλως τυχαίως ευνόησαν τους Γερμανικούς σχεδιασμούς και το καρτέλ των ΑΠΕ... Η χειρισμοί  γύρω από την ενέργεια και την ΔΕΗ θα κρίνει την βιωσιμότητα  της κυβέρνησης  Μητσοτάκη. τόσο απλά! Το Liberal βλέπει ότι δεν γίνεται να το παίζει αδιάφορο και προσπαθεί να πάρει θέσεις για την επόμενη μέρα.... 

  1. "Πράσινο Μνημόνιο" επιβάλλουν στις κοινωνίες οι άρχουσες ελίτ
  2. A.Φώσκολος:Επιδοτούμε τους Γερμανούς οι οποίοι μας κοροϊδεύουν. Αυτοί δουλεύουν με λιγνίτη και μας πωλούν ανεμογεννήτριες! (ΗΧΗΤΙΚΟ)
  3. Η “βίαιη απολιγνιτοποίηση” θα μας κοστίσει 9 δις! Καθηγητής Νίκος Ορφανουδάκης
  4. “Πράσινη ενέργεια”, μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Πως έβαλαν την ΔΕΗ στην υπηρεσία του Βερολίνου…
  5. Έκλεισε η 4η μονάδα λιγνίτη στην Κοζάνη: Ερημώνουν βιομηχανικές περιοχές στην Β. Ελλάδα για χάρη της γερμανικής «πράσινης ανάπτυξης»
  6. O καύσωνας, η ηλεκτρική ενέργεια και οι λιγνιτικές μονάδες...
  7. Η απάτη των ΑΠΕ!
  8. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ
  9. Η κλιματική αλλαγή ως new age θρησκεία
  10. Τα αιολικά δεν είναι επενδύσεις. Είναι νέο, αναγκαστικό, εξωλογιστικό Κατοχικό Χρέος

 

Η πρώτη φορά Φασιστερά... τώρα κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα... και με θράσος μας λέει για ακόμη μια φορά πως θα αντισταθε'ι", όπως ο Τσίπρας με τα μνημόνια... Αν δεν κάνουμε οριστικούς λογαριασμούς με τη ΝΑΤΟϊκή "αριστερά"... δεν υπάρχει μέλλον!

---------------------------------

 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ του Πατέλη με ...επενδυτές στη Νέα Υόρκη! 

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού προσέλκυε επενδυτές με το σύστημα «μάρτυρας του Ιεχωβά»... 

Εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με την παρουσία του ο Αλέξης Πατέλης, ο οποίος στο τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο του, ως διευθυντής του οικονομικού γραφείο του πρωθυπουργού. Και λέμε «το τελευταίο διάστημα», διότι εδώ και δύο χρόνια ο κύριος Πατέλης θύμιζε μάλλον την θρυλική Σία Λιαροπούλου ή την Ρούλα Κορομηλά καθώς όλες οι παρεμβάσεις του θύμιζαν θεματολογία πρωινάδικου.

Εδώ και τέσσερις ημέρες όμως, ο κύριος Πατέλης προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, έστω και αργά. Είχε προηγηθεί η αλησμόνητη πρωτοβουλία του να καλέσει δικούς του δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου για να τους «αποκαλύψει» ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μοιράσει δωρεάν σπίτια στον κόσμο!

Οι δημοσιογράφοι τον πίστεψαν, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο πρωτοσέλιδα τα οποία εκτός από άφθονο γέλιο, προκάλεσαν και την οργή των θεσμών που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διάβαζαν ότι ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, θα τα μοίραζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως άλλος μπολσεβίκος, στον λαό.

Απτόητος όμως παρά το κράξιμο, ο κύριος Πατέλης ξεδιπλώνει τις αρετές του. Αυτή την φορά, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη. Όπου χρησιμοποιεί την ρηξικέλευθη μέθοδο των «μαρτύρων του Ιεχωβά», για να προσεγγίσει επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει και από την φωτογραφία που ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα, άψογα ντυμένος και κρατώντας στα χέρια του αντίτυπα με γραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, πλησιάζει καλοντυμένους περαστικούς με την ατάκα «ο Κυριάκος σας αγαπά».

Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής, σίγουρα όμως στο πεδίο του προσηλυτισμού, πρόκειται για μία δοκιμασμένη μέθοδο. Εάν αναλογιστούμε οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον αντιμετωπίζεται ως μία μεταφυσική οντότητα, ως άλλος Μωυσής, μπορεί εκεί στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, να δούμε κανένα θαύμα.

Εδώ ολόκληρη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε φλεγόμενη βάτο ελέω των θεόσταλτων Πατέληδων…

Σχόλια