Κυβερνητικοί χειρισμοί: Ηλεκτρική Ενέργεια (ΔΕΗ) - Λιγνίτες - η απάτη των ΑΠΕ.

---------------------------

Βlogger: Είναι τραγωδία το γεγονός ότι αυτή η χώρα κυβερνάται από εμμονικούς. Είπαμε αμάν να απαλλαγούμε από τον ιδεοληπτικό  που δεν έβλεπε σύνορα και πέσαμε στα χέρια ενός  επίσης  εμμονικού που θέλει λέει να μας οδηγήσει στα λιβάδια της πράσινης ανάπτυξης...και άλλα τινά πράσινα άλλογα. Δυστυχώς για την χώρα αλλά και για τον ίδιο η πραγματικότητα  είναι επίμονη και σκληρή και θα επιβληθεί και κανένα ΜΜΕ δεν θα μπορέσει να ωραιοποιήσει την ενεργειακή μας γύμνια και φτώχεια που προφανώς δεν μπορεί να  ...πωληθεί ως ανάπτυξη. Είπαμε ζώα, αλλά  όχι και έτσι...

Blogger: 

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποια στιγμή όλες οι απάτες αποκαλύπτονται! Όταν μάλιστα αποδειχθεί ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται απαγορευτικό για τα ήδη εξουθενωμένα νοικοκυριά, η συζήτηση θα γίνει από την αρχή και οι υπεύθυνοι να κληθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις τους, που όλως τυχαίως ευνόησαν τους Γερμανικούς σχεδιασμούς και το καρτέλ των ΑΠΕ... Η χειρισμοί  γύρω από την ενέργεια και την ΔΕΗ θα κρίνει την βιωσιμότητα  της κυβέρνησης  Μητσοτάκη. τόσο απλά! Το Liberal βλέπει ότι δεν γίνεται να το παίζει αδιάφορο και προσπαθεί να πάρει θέσεις για την επόμενη μέρα.... 

  1. "Πράσινο Μνημόνιο" επιβάλλουν στις κοινωνίες οι άρχουσες ελίτ
  2. A.Φώσκολος:Επιδοτούμε τους Γερμανούς οι οποίοι μας κοροϊδεύουν. Αυτοί δουλεύουν με λιγνίτη και μας πωλούν ανεμογεννήτριες! (ΗΧΗΤΙΚΟ)
  3. Η “βίαιη απολιγνιτοποίηση” θα μας κοστίσει 9 δις! Καθηγητής Νίκος Ορφανουδάκης
  4. “Πράσινη ενέργεια”, μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Πως έβαλαν την ΔΕΗ στην υπηρεσία του Βερολίνου…
  5. Έκλεισε η 4η μονάδα λιγνίτη στην Κοζάνη: Ερημώνουν βιομηχανικές περιοχές στην Β. Ελλάδα για χάρη της γερμανικής «πράσινης ανάπτυξης»
  6. O καύσωνας, η ηλεκτρική ενέργεια και οι λιγνιτικές μονάδες...
  7. Η απάτη των ΑΠΕ!
  8. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ
  9. Η κλιματική αλλαγή ως new age θρησκεία
  10. Τα αιολικά δεν είναι επενδύσεις. Είναι νέο, αναγκαστικό, εξωλογιστικό Κατοχικό Χρέος
  11. Αποτυχία οι ΑΠΕ: Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από φτωχούς σε πλούσιους. Δεν πάει άλλο. Είπε ο Πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου.
  12. Το πάρτυ δισεκατομμυρίων της "πράσινης" ανάπτυξης με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών

===================

Βασίλης Στοϊλόπουλος

«Βρώμικη» ενέργεια και στη Γερμανία!
Πέρα και παρά τους πράσινους δογματισμούς, τον «ορεξάτο» για επενδύσεις πράσινο καπιταλισμό της νέας επανεκκίνησης, την φιλόδοξη πράσινη αντιπολίτευση, που θέλει «υπουργείο κλιματικής αλλαγής» με δικαίωμα βέτο (sic!) και τ΄ φετινά ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, η οικολογικά «ευαίσθητη» Γερμανία αύξησε το 1ο εξάμηνο του 2021 κατά 4,3% την ενεργειακή της κατανάλωση. Χρησιμοποίησε μάλιστα και πάλι περισσότερη «βρώμικη» ενέργεια από πηγές που συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή και στο «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Με την μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται μάλιστα στο γερμανικό «εθνικό καύσιμο», τον άνθρακα. Και αυτό γιατί ο χειμώνας ήταν πολύ πιο κρύος, οι άνεμοι λιγότεροι, οι ηλιόλουστες μέρες μετρημένες και η οικονομική ανάκαμψη μετά τα «lockdown» της πανδημίας αναγκαία. Η περίφημη «απολιγνιτοποίηση» στη Γερμανία με τις μεγάλες πράσινες δυνατότητες σε υποδομές έχει αναγγελθεί μάλιστα για το «μακρινό» 2038 - ενώ, όλως παραδόξως, η Ελλάδα της εξπρές ενεργειακής μεταρρύθμισης, χωρίς μάλιστα αξιόλογες υποδομές, δέκα χρόνια νωρίτερα, το 2028! 
Οι πύρινες μέρες που ζούμε έδειξαν όμως με δραματικό τρόπο ότι το «ενεργειακό μίγμα» της χώρας δεν μπορεί να είναι αυτό που μας επιβάλλουν με διαδικασίες «φαστ τρακ», σχεδόν «πειραματικά», ξένα και αλλότρια «πράσινα» συμφέροντα. Ο δογματισμός απέναντι στο δικό μας «εθνικό καύσιμο» καθιστά τη χώρα διαχρονικά όμηρο όλων των γειτόνων μας, που προφανώς και δεν υπερεκτιμούν τόσο π.χ. την προσφορά σε ανεμογεννήτριες που στην Ελλάδα εγκαθίστανται - εν είδη «αποφασίζουμε και διατάσουμε» - παντού, σε βουνά, νησιά και θάλασσες! Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως το 2028 του κου πρωθυπουργού είναι στόχος πολύ δύσκολος, αν όχι εκτός πραγματικότητας και προφανώς βασικά επικοινωνιακός.

Σχόλια