Μερικά στοιχεία του φαινομένου Σημίτη...

Βlogger: 
Μετά την (αργοπορημένη) καταγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη για τα έργα και τις ημέρες του κ. Σημίτη (Του ανθρώπου κάτω από τις φτερούγες του οποίου βρήκαν στέγη ο Μαντέλης και Τσουκάτος...)
Παραθέτω κάποια στοιχεία για το αρχείο  εκείνων που είχαν ακόμα και κάποια μικρή αμφιβολία σχετικά με το πολιτικό ποιόν του κ. Σημίτη (του υπετιμημένου λογιστή)


    Δημιούργημα μιας κλίκας που διέλυσε και κατάκλεψε τη χώρα προσπαθεί ακόμα και τώρα να μοστράρει ως χρυσή εφεδρεία. (Ελπίζω ότι μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον ρόλο του για τα ύποπτα swaps ακόμα και κάποιοι δικοί του θα τον εγκαταλείψουν, αν όχι σαν άχρηστο, αλλά ως καμένο χαρτί).
    Μερικά  ακόμα σχόλιο για τις αποκαλύψεις Καστανίδη. 
    1. Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο δημόσιος διάλογος κάθε άλλο παρά ανοικτός είναι. (Χρειάσθηκαν 15 χρόνια για να μιλήσει ένας υπουργός ...)
    2. Γιατί δεν δημοσιοποίησε τις απόψεις του τότε; (Mήπως το κάνει τώρα που βλέπει το πολιτικό τοπίο να αποσυντίθεται και βάζει έτσι λιθαράκι για την πολιτική του επιβίωση; Καλοδεχούμενες οι αποκαλύψεις του, αλλά δεν είναι καθόλου πειστικός σχετικά με τα κίνητρά του. Η σιωπή του - 15 χρόνια -  , αλλά και οι αποκαλύψεις του τώρα υπηρετούν μόνο  το ίδιο όφελος. Όλα τα υπόλοιπα περί του καλού της χώρας και άλλα φαιδρά, δεν πείθουν κανένα!) 
    3. Αφού συγκάλυψε ένα έγκλημα δεν είναι επίσης συνένοχος; (Αλήθεια οι βουλευτές εκχωρούν τα πάντα στο κόμμα; Που είναι τότε η  όποια στάση τους απέναντι στη χώρα, κάποιο μερίδιο ευθύνης προς τη χώρα; (Δεν λέω Πατρίδα, μην κατηγορηθώ ως εθνικιστής! Δεν θα πάρει καιρός για να καταλάβουμε ότι, η κατάργηση της χώρας, δηλ. της πατρίδας,  θα έχει θλιβερές συνέπειες στον καθένα μας προσωπικά. Πρώτα απ' όλα στις συντάξεις! Το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο δεν χρειάζεται τους συνταξιούχους, του είναι πρόβλημα. Έχει ανάγκη από καταναλωτές και ... πτώματα. Να προβλέψω ότι οι μόνοι που θα παλαύουν για τα συμφέροντα των συνταξιούχων στο μέλλον θα είναι ... οι φαρμακευτικές εταιρείες για ευνόητους λόγους...) 
    4. Η όλη στάση του είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η αλήθεια είναι ο μεγάλος χαμένος στον πολιτικό διάλογο. Μαθαίνουμε ότι διαρρέουν στον μεταξύ τους σκυλοκαυγά ...(Μην ξεχνάτε ότι ο Σημίτης με αρθρογραφία του προκρίνει την αναδιάρθωση, κόντρα στη θέση του Παπανδρέου...)
    -----------------
      Σε  υποκείμενα σαν τον κ. Σημίτη (πάσχοντα από το σύνδρομο του Μεσία ... που επιμένει να μας σώσει με το ζόρι θα πρότεινα να διαβάζει...)


      "Δες απο ψηλα τα αναριθμητα κοπαδια, συναξεις αναριθμητες, τα πλεουμενα καθε λογης σε φουρτουνιασμενα ‘η ηρεμα νερα, τις εναλλαγες των πλασματων που γεννιουνται, ζουν μαζι, χανονται. Συλλογισου και τη ζωη που εζησαν καποιοι αλλοι σε καιρους αλλοτινους, κι αυτην που θα την ζησουν υστερα απο σενα κι αυτην που ζουν σημερα σε τοπους ξενους. Κι ακομη, ποσοι ειναι που δεν εχουν ακουσει καν το ονομα σου και ποσοι που αμεσως μετα θα το ξεχασουν, ποσοι αυτοι που τωρα σε υπερυψωνουν και ισως αμεσως μετα θα σε κακολογουν. Και συλλογισου ακομη οτι τελικα ουτε η υστεροφημια ουτε η δοξα ουτε οτιδηποτε αλλο παρομοιο ειναι πραγματα για τα οποια αξιζει να μιλαει κανεις". Μαρκος Αυρηλιος.)

      Σχόλια