Το θλιβερό μονόστηλο για την Αρμενία: Χρήζει ψυχολόγου η δημοσιογραφική ιεράρχηση των ειδήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Η ταύτιση της ενημέρωσης στην Ελλάδα με τις επιταγές της ευρωπαικής (βλέπε γερμανικής) «πολιτικής ορθότητας» σε μία σειρά σημαντικών διεθνών γεγονότων είναι βαθιά εκφυλιστικό φαινόμενο…» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θα έρθει η ώρα που ο ψυχίατρος του μέλλοντος θα εξετάσει την ιεράρχηση των ειδήσεων στα καλοταισμένα ελληνικά  μέσα  της «ενημέρωσης», επί των ημερών, της χρηστής διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και ίσως τότε καταφέρει να εξηγήσει πώς, την ώρα που ένας από τους ελάχιστους συμμάχους της πατρίδας μας υφίσταται συντριπτικού μεγέθους ήττα από τις δυνάμεις της αναθεωρητικής Τουρκίας, αυτά ασχολούνται με τον…Τσάμπ και τον Μέιτζορ, τα λυκόσκυλα του Μπάιντεν, που θα παίζουν ανέμελα επιτέλους στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπως και με το αν τα θετά παιδιά της εξωτικής αντιπροέδρου Καμάλα, θα την φωνάζουν «μανούλα», «Μομάλα», «Mama Jama» ή, δεν ξέρω τι άλλο…

  • Την ώρα που ο Καύκασος φλέγεται κι η Αρμενία μόνη και αβοήθητη υποτάσσεται στον Ερντογάν, μιλάμε για απόλυτη δημοσιογραφική παράνοια. Εκτός κι αν δεν είναι παράνοια, είναι κάτι άλλο που λέγεται σκόπιμος αποπροσανατολισμός και δεν αποτελεί αντικείμενο αρμοδιότητας ψυχιάτρου…

Σε κάθε περίπτωση, πιστέψτε με, το «μονόστηλο» της Αρμενίας στον ελληνικό τύπο είναι κάτι που ως δημοσιογράφο με κάνει να ντρέπομαι. Με κάνει να ντρέπομαι και ως Ελληνα, γιατί έπρεπε να ξέρουμε πολύ καλά,  τι σημαίνει να πολεμάς ολομόναχος υπέρ βωμών και εστιών. Και να τιμούμε αυτούς που το κάνουν, ειδικά όταν πρόκειται για αδέρφια μας που μάχονται τον προαιώνιο εχθρό.

Πραγματικά διερωτώμαι αν δεν ενδιαφερόμαστε εμείς για την τύχη των Αρμένιων, ποιος θα ενδιαφερθεί γι αυτό τον μαρτυρικό λαό σε ολόκληρη υφήλιο; Και ποιος θα ασχοληθεί στο φινάλε με την δική μας τύχη, αν η μοίρα μας φέρει σύντομα στη θέση τους;

Δεν χρειάζεται προσπάθεια να σας πείσω ότι η περίπτωση της Αρμενίας θα έπρεπε να είναι μια από τις πρώτες ειδήσεις της επικαιρότητας στην Ελλάδα. Γιατί μας αφορά με πολλούς τρόπους. Είναι μια προειδοποίηση που έρχεται από το μέλλον. Και ασφαλώς ένα δράμα που δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Το γιατί, τα ελληνικά μέσα, στην συντριπτική τους πλειονότητα, επέλεξαν την «ευρωπαική γραμμή» κάλυψης των γεγονότων, με πλήρη αποστασιοποίηση από τους πρωταγωνιστές και τις ευθύνες τους, λες και πρόκειται για κάποιο καυγά μεταξύ νομάδων στη Μέση Ανατολή, σηκώνει πολύ συζήτηση. Δεν είναι της παρούσης.

Κρατείστε όμως την σημείωση ότι η ταύτιση της ενημέρωσης στην Ελλάδα με τις επιταγές της ευρωπαικής (βλέπε γερμανικής) πολιτικής ορθότητας σε μία σειρά σημαντικών γεγονότων, από τις αμερικανικές εκλογές, μέχρι την υπόθεση της Αρμενίας, είναι φαινόμενο βαθιά εκφυλιστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο για τα εθνικά ανακλαστικά της κοινής γνώμης.

  • Αφήστε που μέσα στην επιδοτούμενη «πολιτική ορθότητα» της Ρωσο-φοβίας έφτασαν κάποιες «ανάλυσεις» σε συστημικά μέσα ενημέρωσης να ισχυριστούν ότι η Αρμενία «προδόθηκε από την Μόσχα», για αυτό έχασε τον πόλεμο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστροφή της πραγματικότητας. Γιατί μας αρέσει, δεν μας αρέσει, η μόνη χώρα που τίμησε την υπογραφή της και τις δεσμεύσεις της ήταν η Ρωσία. Η Μόσχα εξαρχής την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας εγγυήθηκε. Όχι του μη αναγνωρισμένου Αρτσάχ. Κι αν δεν ήταν ο Πούτιν, σύντομα οι Τούρκοι θα έκαναν παρέλαση στο Ερεβάν.

Χάρις όμως στο Ρώσο ηγέτη, οι Αρμένιοι φαίνεται πώς κρατούν ένα κομμάτι του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ και, το κυριότερο, διασφαλίζουν την οδική σύνδεση της αυτόνομης επαρχίας με την κυρίως Αρμενία, υπό ρωσική στρατιωτική προστασία.

Αν συνεχιζόταν ο πόλεμος η Αρμενία θα έχανε σε διάστημα ωρών το Στεπανακέρτ με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες απώλειες, όχι μόνο ένστολων, αλλά κυρίως αμάχων που δεν θα είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ναι, λοιπόν, το «ξανθό γένος» που αποτελεί αντικείμενο εύκολης λοιδορίας από τους νεροκουβαλητές της αντιρωσικής υστερίας στην Ελλάδα, διέσωσε τους Αρμένιους από τον όλεθρο. Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη σφύριζε αδιάφορα. Για τους Γερμανούς δεν συζητάμε. Απέκλεισαν το ζήτημα από την ατζέντα όλων των ευρωπαικών συναντήσεων και έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

Μισούν τους Αρμένιους όπως ακριβώς και οι Τούρκοι και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι μαζί τους συντόνισαν την πρώτη γενοκτονία. Είδαμε όμως και τους Γάλλους. Πιο αδιάφορος…πεθαίνεις. Κάτι γενικόλογες παραινέσεις από τον Μακρόν, αλλά ούτε κουβέντα για έμπρακτη βοήθεια. Αφησε στη τύχη του ένα έθνος χριστιανικό, παραδοσιακά φιλικό προς τη χώρα του.

  • Πολλοί Αρμένιοι έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα γαλλικά και η αρμενική διανόηση έχει γαλουχηθεί στην γαλλική κουλτούρα. Επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται αυτή τη περίοδο στα μαχαίρια με τον Ερντογάν. Κι όμως μόλις που ακούσαμε τη φωνή του. Γεγονός που προιδεάζει για το τι θα κάνει σε περίπτωση ελληνο-τουρκικής θερμής αντιπαράθεσης.

Απέφυγαν, τέλος, για ευνόητους λόγους, τα ελληνικά μέσα να προβάλλουν και τα παρατράγουδα στο Γερεβάν. Την μπούκα στην αρμενική βουλή και τις αυθόρμητες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ήττα. Ευλογη η αγανάκτηση, μόνο που επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο Νικόλ Πασινιάν, ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν υπήρξε προδότης. Πολέμησε και αντιστάθηκε. Εστειλε τη γυναίκα του και το παιδί του στην πρώτη γραμμή.

Προτίμησε την συνθηκολόγηση όταν είδε πλέον ότι η χώρα του έμεινε μόνη και κινδύνευε με αφανισμό. Το λάθος του ήταν ότι δεν φρόντισε να ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της Αρμενίας. Αλλά και πάλι, μόλις δύο χρόνια βρισκόταν στην εξουσία. Τι να πούμε κι εμείς για τους δικούς μας, που τα τελευταία 25 χρόνια εκχωρούν εθνική κυριαρχία χωρίς να ακουστεί μπαμ και ταυτόχρονα υπονομεύουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, μειώνοντας το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Πώς ακριβώς λέγονται αυτοί οι πρωθυπουργοί; Πατριώτες;

===============

  1. Οι Αρμένιοι και εμείς: Είναι πραγματικά αδέλφια μας και δικαιούνται όλη τη βοήθειά μας…

  2. Μάθημα για την Ελλάδα η ταπεινωτική ήττα των Αρμενίων!

  3. Η Τουρκία βάζει πλάτη στο Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα τηρεί ίσες αποστάσεις!

  4. Αν πέσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έρχεται η σειρά μας

  5. Γιατί ο πόλεμος για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μας αφορά

  6. Μια Αρμένισα "παλαιγιά" διδάσκει.

 

 =============================

όσο ια την Γερμανική ...επιρροή ...

 

  1. Η Γερμανία υποτάσσει την περιφέρεια της Ευρώπης

  2. SZ: Περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών επανορθώσεων έχει η Ελλάδα

  3. "Οι Γερμανοί λεηλάτησαν συστηματικά και κατέστρεψαν υλικά την Ελλάδα"

  4. Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

  5. «Στο νότιο προπύργιο του Ράιχ»

=====================

---------------------

------------------------

Η ένοχη σιωπή των Γερμανών για την Αρμενία.
Εδώ και έναν αιώνα η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ιστορική ενοχή κι ένα τεράστιο ηθικό χρέος απέναντι στους Αρμενίους. Γιατί ήταν η χώρα που όχι μόνο γνώριζε λεπτομερώς την εξέλιξη της αρμενικής γενοκτονίας το 1915 από τους Νεότουρκους, αλλά είχε συμβάλει καθοριστικά στο σχεδιασμό της. Στην συστηματική εξολόθρευση 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων πρωτοστάτησαν μάλιστα και ανώτατοι Γερμανοί αξιωματικοί, όταν η γερμανοτουρκική «αδελφότητα των όπλων» ήταν στις δόξες της. Οι ίδιοι παραδέχτηκαν άλλωστε την ενεργό συμμετοχή τους στα τουρκικά εγκλήματα όταν το 2016 η γερμανική βουλή αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία.
Γι αυτό, θα περίμενε κανείς στην πρόσφατη επίθεση των Τουρκοαζέρων κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) η Γερμανία ν΄ αναλάβει ενεργό ρόλο για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και να μην περιοριστεί σε διπλωματικές κενολογίες εκφράζοντας απλώς τη «μεγάλη ανησυχία» της για την τουρκοαζέρικη επιθετικότητα. Πολύ περισσότερο που η Γερμανία κατέχει σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου συμμετέχει σαν μη μόνιμο μέλος για έκτη φορά στην ιστορίας της, ενώ τυχαίνει να είναι και προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμη ένοχη σιωπή. Κι αυτό, παρότι όλοι γνώριζαν ότι η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα είχε νικητές όχι μόνο τον νατοϊκό σύμμαχό της Τουρκία, αλλά κυρίως την Ρωσία με την οποία οι σχέσεις της τα τελευταία χρόνια είναι ψυχρές. Σιώπησε, όπως άλλωστε έκαναν όλοι οι ισχυροί του κόσμου, αφήνοντας τους Αρμένιους μόνους απέναντί σε πολύ ισχυρότερους και αδίστακτους αντιπάλους.
Προφανώς γιατί στους υπολογισμούς του Βερολίνου μετρά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, και ότι το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην πέμπτη θέση στις εμπορικές συναλλαγές της, πολύ πιο πάνω από πολλές μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο οι γερμανικές εξαγωγές πολεμικού υλικού προς αυτές τις δύο χώρες ξεπερνά τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν στις πολύ σημαντικές οικονομικές συναλλαγές της Γερμανίας προστεθούν το μεταναστευτικό ντηλ του 2016 με την Τουρκία και η ύπαρξη 3,7 ανθρώπων με τουρκικές ρίζες στη Γερμανία, τότε τα συμπεράσματα από αυτήν την απαράδεκτη γερμανική σιωπή είναι προφανή.

Σχόλια