Ένα εξωτερικό σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της Ε.Ε.: Οι Έλληνες σηκώνουν το βάρος

  • Σημειώνει ότι οι Έλληνες που τώρα σηκώνουν το μεγάλο βάρος και καλούνται  να αντιμετωπίσουν  και να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή είναι αυτοί που είχαν αντιμετωπιστεί ως οκνηροί και φοροφυγάδες κατά τη διάρκεια της «ελληνικής κρίσης». 
  • Η ελληνική οικονομία καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τα πλήγματα της «τρόικας» και των «μνημονίων».
  • Η συντάκτης σημειώνει ότι οι Έλληνες έχουν την αίσθηση ότι η κυριαρχία τους παραβιάζεται συνεχώς και σε όλους τους τομείς. 
Η Ευρώπη δεν μοιάζει διόλου αποφασισμένη να προβεί σε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
Οι κάτοικοι των νησιών κινητοποιούνται, η ένταση οξύνεται και υπάρχουν ακόμα και συμπλοκές με τις δυνάμεις της τάξης.
  • Η δοκιμιογράφος πιστεύει ότι δεν θα μακροημερεύσει το υπερενθνικό έκτρωμα που έχουμε δημιουργήσει, ούτε το κοινό νόμισμα. «Δε βλέπω παρά ένα πιθανό σενάριο, εκείνο του εξωτερικού σοκ που θα προκαλέσει την κατάρρευση». 
Ο κορωνοϊός ήταν ένα εξωτερικό σοκ που κανείς δεν ανέμενε και τις συνέπειες του οποίου κανείς δε γνωρίζει, επισημαίνει η συντάκτης.
============================
-------------------
Blogger:

Οι globalιστές του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΝΔ υπέστησαν μια οδυνηρή ήττα από την αντίδραση των Νησιών του Αιγαίου, που απλά θέλουν τις ζωές του πίσω και δεν μπορούν να βλέπουν τις διάφορες ΜΚΟ να αλωνίζουν έξω από κάθε έλεγχο. (Είναι αλήθεια ότι στην αρχή διάφοροι νησιώτες είδαν την υπόθεση ως μια ευκαιρία για πλουτισμό, αλλά ακόμα κι' αυτοί κατάλαβαν ότι αυτή η ιστορία θα έχει κακό τέλος και για τους ίδιους)
Φαίνεται ότι τμήμα των συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη, τον ανέσυρε από την λάσπη και την ήττα και τον ανέστησε. Ξαφνικά ο Μητσοτάκης μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος και έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τα ανοικτά σύνορα. Συγχρόνως ο λαός έμαθε ότι μπορεί να κλείσει τα σύνορα, χωρίς να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του.
Συνάμα κατάλαβε ότι αυτός και μόνο αυτός θα υπερασπίσει το "σπίτι του", ότι είναι μόνος απέναντι σε κοινούς πλιατσικολόγους. 
  • Τώρα πια κανείς δεν έχει αμφιβολία, ότι αυτοί οι ταλαίπωροι που συνωστίζονται  στα σύνορα, είναι εργαλεία του Ερντογάν είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι. Και βρέθηκαν οι ψυχοπονιάρηδες να συμφωνούν με τον Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων και ότι ήθελε προκύψει.
Έτσι ήρθε και η δεύτερη φώτιση: Όλος αυτός ο εσμός της προοδευτικούρας που επί πολλά χρόνια (από γερμανοΣημίτη άρξασθε), προοδευτικάνζες περί τον ΓΑΠ, αριστεράντζες του Φώτη, ροζουλί διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που λοιδωρούσαν ότι δήποτε αφορούσε την πατρίδα - λέξη που είχε εξορισθεί από το λεξιλόγιό τους, αφού έτσι επέβαλαν οι ιστρούχτορες των ΜΚΟ (λέγε με ΣΟΡΟΣ)  αποκαλύφθηκαν  στα μάτια ακόμα και του πιο αδαή και  άρα απαξιώθηκαν. Τελειώσαμε λοιπόν μ' αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες και μπορούμε  στο δημόσιο διάλογο να μιλάμε για σύνορα, εθνικό κράτος, φύλαξη συνόρων, αστυνόμευση, στρατός και τέλος πάντων ότι έχει σχέση με μια ευνομούμενη πολιτεία.
Τώρα είναι η ώρα για μια συνολική αναδρομή και αναστοχασμό του σχεδίου ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, που  αποδείχθηκε ναρκοπέδιο για την χώρα μας. (Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο θα ειδωθούν όλα. Μνημόνια, χρεοκοπία, κυριαρχία, νόμισμα, ...).
Τα Έθνη στο βαθμό που δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν, οφείλουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να τα διορθώνουν. Ας γίνει μια συνολική συζήτηση, τι πήγε στραβά σ' αυτό που λέγεται Ευρωπαϊκό Σχέδιο. Η χώρα  κινδυνεύει να υποστεί μη αντιστρεπτή βλάβη, αν συνεχίσει την ίδια πορεία.
  1. Διεθνές Δίκαιο και προστασία των συνόρων – Οι εκ του πονηρού μύθοι

  2. Κακούργημα η εκούσια βύθιση βάρκας! Γιατί δεν εφαρμόζεται χρόνια τώρα ο ποινικός κώδικας; 

  3. Άφηναν την Ελλάδα να μετατρέπεται σε πολυεθνικό συνονθύλευμα

  4. Να τελειώνουμε με την 5η φάλαγγα.

  5. Αποζημίωση αντί Περικοπής Χρέους.

 


Σχόλια