..δηλαδή τζάμπα το πανηγυράκι στο Ζάππειο, τζάμπα φόρεσε τη γραβάτα....

FAZ: Το αναπόφευκτο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αναβλήθηκε και πάλι για το μέλλον.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας του Λουξεμβούργου είναι τόσο συγκεχυμένο που είναι δύσκολο να εξηγηθεί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα
Η ελληνική κρίση και το δυσθεώρητο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018, συμπεραίνει σε σχόλιό της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Κρίνοντας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, τονίζει ότι είναι πρακτικά απίθανο να επιτυγχάνονται για τόσες δεκαετίες τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτεί το Eurogroup, προσθέτοντας, πως είναι ακόμη πιο απίθανο να τηρηθούν οι δημοσιονομικές κατευθυντήριες γραμμές για τη χώρα.
Συνεχίζοντας η FAZ, σημειώνει ότι, το χρέος παραμένει δυσθεώρητο και το αναπόφευκτο «κούρεμα» αναβλήθηκε για άλλη μία φορά για το μέλλον και προσθέτει πως αυτός είναι ο βασικός λόγος, που το ΔΝΤ δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η Ευρωομάδα, εξακολουθεί να παραβλέπει την ισχυρή πιθανότητα ένα μεγαλύτερο μέρος των δανείων προς την Ελλάδα να μην επιστραφεί ποτέ.
Κατά κάποιο τρόπο, το Eurogroup, έλαβε μία απόφαση τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/6, ώστε να απομακρυνθεί από το τραπέζι η ελληνική υπόθεση, οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους, φαινόταν να μην έχουν καμία σημασία για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τον δραματικό, όπως φαινόταν αρχικά, χαρακτήρα της συνεδρίασης.
Στην πραγματικότητα, αναφέρει η FAZ, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, για να ξεπεραστεί η ελληνική κρίση.
Το περιεχόμενο της συμφωνίας του Λουξεμβούργου είναι τόσο συγκεχυμένο που είναι δύσκολο να εξηγηθεί.
Η ποσοτικοποίησή της και ο υπολογισμός της ελάφρυνσης του χρέους είναι πρακτικά αδύνατη ενώ οι ριζικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος παραπέμπονται στο μέλλον, υπογραμμίζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.


 ΠΗΓΗ

Αμάν μ' αυτούς του Γερμανούς. Δεν αφήσανε το "παιδί"  ούτε μια μέρα να χαρεί και να πουλήσει την "επιτυχία" του στη διαχείριση του χρέους, ακόμα και γραβάτα φόρεσε και έρχονται οι ίδιοι και αποδομούν την αυταπάτη. Τρίχες! Δεν υπάρχει καμία λύση. Απλά δόθηκε λίγος χρόνος για να δούνε τι θα κάνουν με την Ιταλία που είναι το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Το Ελλάδα μπορεί να περιμένει και να σαπίζει... με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολη η ρευστοποίησή της...

  • Είναι ώρα για τον Αλ6 να ζητήσει συγνώμη από τον Βενιζέλο, ο ποίος χρόνια τώρα - μόνος του είναι αλήθεια, κόντρα σε κάθε λογική και στο ΔΝΤ - διακινεί και υπερασπίζεται την άποψη ότι "το χρέος είναι βιώσιμο". Θα έχουν διπλανά ισότιμα στασίδια στην παράσταση: "Πώς να διαλύσεις μια χώρα".

Σχόλια