Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου – Εισαγγελέας: 381 εκ. ζημιά για κάτι που μπορούσε να γίνει τζάμπα

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και ως εκ τούτου, αφού δεν υπάρχει βασικό αδίκημα, δεν υπάρχει και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αφορούσε όχι μόνον τον Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον φίλο τους επιχειρηματία Ανδρέα Μπάρδη.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Ο Γιάννος. Παπαντωνίου κατηγορούνταν ότι, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας,  έλαβε μίζα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για να προωθήσει τη σύμβαση με γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Για «δίκαιη ετυμηγορία» έκανε λόγο ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η δικαστική απόφαση ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα, που ζητούσε την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματίες δραστηριότητες, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να καταδικαστεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το λέω με κεφαλαία γράμματα: 381 εκατ. ήταν η ζημία του Δημοσίου για μια δουλειά που θα μπορούσε να γίνει τζάμπα από το Πολεμικό Ναυτικό. Η σύμβαση έχει όλα τα στοιχεία της απιστίας. Η απιστία είναι η γενεσιουργός αιτία της δωροδοκίας γιατί τίποτα δεν είναι τζάμπα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του.

Πηγή: dikastriko.gr

=============

Blogger: ...το  Blogg είχε πάντα στο περισκόπιό του τον Γιάννο και πολλά πρωτοπαλλήκαρα του Σημίτη. Τώρα όλα αυτά τα πολιτικά σκύβαλα όντας στην εξουσία - παίρνουν και συγχωροχάρτι σαν να μην έγινε ποτέ το έγκλημα... (Μη μασάτε: Σημίτης= Κυριάκος, ίδια ομάδα ίδια μήτρα κατασκευής με ταυτόσημες δουλείες...να μια πρόσφτατη απόδειξη)

 =========

 --------------------------------

Κώστας Πικραμένος
ΓΙΑΝΝΟΣ GATE: Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ!
Τοτε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ήταν ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ...
Σήμερα η απόφαση (Αθώωση) τιμά την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....
Διαγράψετε απο τα διαβατήρια σας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και γράψετε ΚΩΛΟΧΑΝΙΟ 2.0....
Εκεί στις Βρυξέλλες, ακούτε τι συμβαίνει;
ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ....
ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΜΑΦΙΑ με ΕΣΠΑ και Ταμεία Ανάκαμψης!
ΚΩΛΟΧΑΝΙΟ DE LOS BALKANES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 ===================

Akis Tselentis


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ
«Ε δεν ήταν ολοφάνερα ένοχος σαν κάτι παρανομους κάσταναδες στα πεζοδρομια ή γιαγιάδες που πουλάνε χόρτα στη λαϊκή ..το σωστό να λέγεται - ΕΜΕΤΟΣ κκ δίκαιοι δικαστές»
Αθώος λόγω αμφιβολιών o Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά
«Δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου
η ...αμφιβολία, που ακριβώς έγκειται ; στο ότι δεν ξέρουμε το ακριβές ύψος της μίζας που πήρε ;
Ολοι τους γίνονται πολιτικοί για "να προσφέρουν στον τόπο"!!!!!
Εμετος.
(**) Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορήθηκε ότι έλαβε «δώρο» στο πλαίσιο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών από την «Thales Nederland B.V.», καθώς και ότι μέσω συγκατηγορούμενων του, -της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου και φίλου του ζευγαριού, Ανδρέα Μπάρδη, και άλλων προσώπων, για τα οποία παραγράφηκε το αξιόποινο- επιχείρησε να νομιμοποιήσει τα ποσά αυτά, διακινώντας τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε εισηγηθεί την ενοχή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης, της συζύγου του και του στενού φίλου τους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Γιάννος Παπαντωνίου με την ιδιότητα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε με ποσό που ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για των εκσυγχρονισμό των φρεγατών,
===

 

 ================

 -------------------------

 ===========

 ==============

Η απόφαση... τιμά την ελληνική δικαιοσύνη λέει  ο Παπαντωνίου την ώρα που η είδηση προκαλεί σάλο

 =================

Κώστας Καραΐσκος

Μετά ρωτᾶνε τί ἔχουν τά ἕρμα καί ψοφᾶνε... Γιατί φεύγουν τά παιδιά μας στό ἐξωτερικό; Γιατί διαβάζουν τέτοιες εἰδήσεις (1ο σχόλιο) καί ζοῦν τίς συνέπειές τους, ρέ καθάρματα! Ἀθῶος ὁμόφωνα καί ὁ Παπαντωνίου μέ κάτι ξεχασμένα μύρια, παρότι ὁ εἰσαγγελέας μίλησε καθαρά γιά τά 381.000.000 εὐρά πού ἔδωσε στούς Ὁλλανδούς γιά τίς φρεγάτες ἀντί νά κάνει ΤΖΑΜΠΑ τή δουλειά στό Πολεμικό μας Ναυτικό. Ποιός νέος ἄνθρωπος θέλει νά ζήσει σέ τέτοια χώρα ρέ τομάρια;

 

---------------

Alexandros Raskolnick

Το ότι το πιο πρόσφατο από τα φληναφήματα της #Ακρίτα είναι αυτή την ώρα πρώτο θέμα στo #Twitter, ενώ η γενναιόδωρη θεία του #Παπαντωνιου από τη Νιγηρία μόλις πέμπτο, είναι κι αυτό ένα από τα πολλά δείγματα της συλλογικής μας αποκολοκύνθωσης.
Art: "Engagement is imminent", Karl Hubbuch, 1935



Σχόλια