Ζωνιανόμαγκες και νεοραγιάδες

Ολοι αυτοί που συμμετέχουν στο μεγάλο πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ φόρο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς

Η βία που άσκησε ο ζωνιανόμαγκας σε υπάλληλο του αεροδρομίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής βίας που το πολιτικό σύστημα ασκεί καθημερινά στον πληθυσμό. Το γεγονός επίσης δεν αποτελεί είδηση ουσιαστικού περιεχομένου, επειδή συνιστά μέρος της πολιτικής καθημερινότητας. Ομως το περιστατικό αναδεικνύει κάτι βαθύτερο: την ανεξάντλητη ανοχή του ελληνικού πληθυσμού στη βία.

Σε προηγούμενες εποχές, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο ζωνιανόμαγκας θα νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, επειδή η ελληνική κοινωνία, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ατομική και η συλλογική αξιοπρέπεια, δεν ανεχόταν αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Η ευκολία με την οποία το πολιτικό σύστημα φυλάκισε τον ελληνικό πληθυσμό στα σπίτια του την περίοδο της «πανδημίας» συνηγορεί υπέρ του επιχειρήματος της υπέρμετρης ανοχής των Ελλήνων στη βία.

Η ερμηνεία του φαινομένου άπτεται της κοινωνικής μηχανικής, δοθέντος ότι η γονιδιακή παράμετρος θα πρέπει να αποκλειστεί. Δηλαδή θα πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση της γονιδιακής εμπέδωσης της κατάστασης της δουλείας στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων, επειδή από το 146 π.Χ., οπότε οι Ρωμαίοι εισέβαλαν στην Ελλάδα, έως πρόσφατα περίπου το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού βρισκόταν διαρκώς υπό τα όπλα (κλεφτουριά, ληστεία, ΕΑΜ, κ.λπ). Τα ιστορικά γεγονότα μπορούν να συγκριθούν συνειρμικά με την ανοχή που επιδεικνύουν σήμερα οι Ελληνες στην βία της κρατικής ληστείας, της υπερφορολόγησης και της δήμευσης της περιουσίας από το πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες, τα funds και τους servicers.

Πόσοι εκ των συμπολιτών μας έχουν αντιληφθεί ότι υφίσταται στρατηγική συμμαχία μεταξύ των τραπεζών, του πολιτικού συστήματος και των funds, ώστε έως το 2032 το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων να δημευτεί (μεγάλη επανεκκίνηση); Ολοι αυτοί που συμμετέχουν στο μεγάλο πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ φόρο, δεν δανείζουν την πραγματική οικονομία και δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν στις τράπεζες 900.000.000 ευρώ. Νομοτελειακά είναι αδύνατον αυτά τα κόμματα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, να προστατεύσουν την κοινωνία από τα αρπαχτικά. Συνεπώς ο μοναδικός δρόμος που απομένει στο πολιτικό σύστημα είναι να γίνει μέλος της ληστρικής συμμορίας, παρέχοντας άλλοθι στη ληστεία του πληθυσμού μέσω της επίκλησης της δημοκρατίας.

Αναυδη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μη δυνάμενη να αντιληφθεί πώς ένας ολόκληρος λαός παραμένει απαθής στη βιαίως επιβαλλόμενη εργασία των έξι ημερών, τη στιγμή που η Ευρώπη βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εργασία των τεσσάρων ημερών. Στο εξωτερικό αδυνατούν να κατανοήσουν πώς ένας πρώην αντιστασιακός λαός αποδέχεται τη βία του πολιτικού συστήματος και πώς τα κόμματα εξουσίας παραμένουν απαθή στην επιβολή του Μεσαίωνα. Σε άλλες εποχές, πριν από 50 έτη, σε μια αντίστοιχη πολιτική πράξη, οι Ελληνες, που εκείνη την εποχή είχαν μηδενική ανοχή στη βία και συνεπώς αξιοπρέπεια, θα ξήλωναν τα πεζοδρόμια της χώρας.

Εντός των ίδιων πλαισίων της αποδοχής της πολιτικής βίας και της συλλογικής κατάστασης του ραγιαδισμού αποτελεί και το γεγονός της υποβολής περισσοτέρων των 500.000 δηλώσεων «περί καθαρισμού οικοπέδων και πυρασφάλειας» στους δήμους, πρακτική που αποτελεί μέρος της διαδικασίας κατάσχεσης των ακινήτων, τη στιγμή που ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση τη δεκαετία του 80 στη Βρετανία, ο poll tax της Θάτσερ ακυρώθηκε αυτομάτως, επειδή, σε αντίθεση με τους 500.000 νεοραγιάδες, ουδείς Βρετανός υπέβαλε αίτηση καταγραφής των ακινήτων του στους δήμους.

Η κατάσταση του νεοραγιαδισμού άπτεται της κοινωνικής κατάστασης που προφήτευσε ο Bertrant Russel το 1953 περί της μελλοντικής ύπαρξης δύο μόνο τάξεων. Της κοινωνικής τάξης των ζωνιανόμαγκων, των τραπεζών και της ελίτ, και της τάξης όλων των υπολοίπων («The impact of science on society»).

================

 ----------------------

Στη Βουλή το νέο σκάνδαλο Αυγενάκη – Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον κουνιάδο του πρώην υπουργού

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρώην υπουργό Αθλητισμού για παράτυπη οικονομική διαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος

Τις καταγγελίες κατά του πρώην Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για αμοιβές χιλιάδων ευρώ σε «άμισθα» στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΟΕΔΜΑ, σκιώδεις διορισμούς συγγενών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος έφεραν στη Βουλή με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ΟΕΔΜΑ – Motorsport Greece είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Παρά σχετική Υπουργική Απόφαση που ρητώς αναφέρει τον άμισθο χαρακτήρα του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ, τα τελευταία χρόνια αποφάσεις Προέδρου αναρτηθείσες στη Διαύγεια καταγράφουν αμοιβές χιλιάδων ευρώ προς το πρόσωπό του. Από το 2021 μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΔΜΑ διορίστηκε ο αδερφός της συζύγου του κ. Αυγενάκη, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού o ανωτέρω διορισμός έγινε χωρίς να γίνουν γνωστά τα κριτήρια της επιλογής και η σχέση του συγκεκριμένου προσώπου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο εξ αγχιστείας συγγενής του πρώην Αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού φαίνεται πως διορίστηκε επίσης Υπεύθυνος Εθελοντών του Ράλι Ακρόπολις, λαμβάνοντας για υπηρεσίες μόλις 30 ημερών πολλές χιλιάδες ευρώ. Υπέρογκες αμοιβές φαίνεται να έχουν λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στελέχη της ΟΕΔΜΑ. Τα ανωτέρω γεννούν σοβαρές υπόνοιες παράτυπης οικονομικής διαχείρισης, παράνομου χρηματισμού και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», ανέφεραν οι Βουλευτές.

Στη σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση καλούν τον νυν Αναπλ. Υπουργό Αθλητισμού να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα:

  • «Γνωρίζει τις εν λόγω αμοιβές που αποφασίζει τα τελευταία χρόνια η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού; Γνωρίζει τα σχετικά ποσά και τους δικαιούχους αυτών;
  • Έχει διατάξει ποτέ τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΟΕΔΜΑ ως φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο;
  • Λαμβάνοντας υπόψη τον δημόσιο χαρακτήρα των αναρτητέων στην Διαύγεια πράξεων, πώς επέτρεψε να λαμβάνονται αποφάσεις αμοιβής του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ ενώ απαγορεύεται με σχετική ΥΑ;
  • Γνωρίζει για τον διορισμό του εξ αγχιστείας συγγενή του πρώην Αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού ως μέλος ΓΣ της ΟΕΔΜΑ ενώ σύμφωνα, με καταγγελίες των εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες αυτοκινήτου και ειδικά με την οργάνωση αγώνων αυτοκινήτου;
  • Γιατί παρά τον άμισθο χαρακτήρα της ιδιότητας του μέλους της ΓΣ της ΟΔΜΑΕ, το εν λόγω πρόσωπο λάμβανε αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ;»
=========================
❝Παχυλές αμοιβές σε στελέχη της ΟΕΔΜΑ που εργάζονται "αμισθί", σκιώδεις διορισμοί, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος❞
Έργα, ημέρες και απευθείας αναθέσεις Αυγενάκη.
⁃ Η ΟΕΔΜΑ - Motorsport Greece είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
⁃ Παρά τη σχετική Υπουργική Απόφαση που ρητώς αναφέρει τον άμισθο χαρακτήρα του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ, τα τελευταία χρόνια αποφάσεις Προέδρου, που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, δείχνουν αμοιβές χιλιάδων ευρώ προς το πρόσωπό του.
◇ Από το 2021 μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΔΜΑ διορίστηκε ο αδερφός της συζύγου του κ. Αυγενάκη, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού o ανωτέρω διορισμός έγινε χωρίς να γίνουν γνωστά τα κριτήρια της επιλογής και η σχέση του συγκεκριμένου προσώπου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
◇ Ο εξ αγχιστείας συγγενής του πρώην Αναπλ.Υπουργού Αθλητισμού φαίνεται πως διορίστηκε επίσης Υπεύθυνος Εθελοντών του Ράλι Ακρόπολις, λαμβάνοντας για υπηρεσίες μόλις 30 ημερών πολλές χιλιάδες ευρώ.
◇ Υπέρογκες αμοιβές φαίνεται να έχουν λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στελέχη της ΟΕΔΜΑ.
Τα ανωτέρω γεννούν σοβαρές υπόνοιες παράτυπης οικονομικής διαχείρισης, παράνομου χρηματισμού και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Σε Ερώτηση που κατέθεσε με την συνυπογραφή 27 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούμε τον Υπουργό Αθλητισμού να απαντήσει άμεσα στα εξής:
1. Γνωρίζει τις εν λόγω αμοιβές που αποφασίζει τα τελευταία χρόνια η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού; Γνωρίζει τα σχετικά ποσά και τους δικαιούχους αυτών;
2. Έχει διατάξει ποτέ τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΟΕΔΜΑ ως φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο;
3. Λαμβάνοντας υπόψη τον δημόσιο χαρακτήρα των αναρτητέων στην Διαύγεια πράξεων, πώς επέτρεψε να λαμβάνονται αποφάσεις αμοιβής του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ ενώ απαγορεύεται με σχετική ΥΑ;
4. Γνωρίζει για τον διορισμό του εξ αγχιστείας συγγενή του πρώην Αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού ως μέλος ΓΣ της ΟΕΔΜΑ ενώ σύμφωνα, με καταγγελίες των εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες αυτοκινήτου και ειδικά με την οργάνωση αγώνων αυτοκινήτου;
5. Γιατί παρά τον άμισθο χαρακτήρα της ιδιότητας του μέλους της ΓΣ της ΟΔΜΑΕ, το εν λόγω πρόσωπο λάμβανε αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ;
 ===================
 

Σχόλια