Έργα και ημέραι ενός .... Λουδοβίκου από τα Lidl

Μην ξαναπατήσεις εδώ, το υπουργείο είναι δικό μου: Νέες αποκαλύψεις για ξεσπάσματα του… Λουδοβίκου της Κρήτης.

Και πρόσθετο οπτικό υλικό από την επίθεση του Αυγενάκη σε υπάλληλο του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ανοιξε «το κουτί της Πανδώρας» για τον πρώην υπουργό, νυν ανεξάρτητο βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, μετά τα «νταηλίκια» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», εναντίον υπαλλήλου και αστυνομικών, τα οποία οδήγησαν στη διαγραφή του από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ταυτόχρονα με τις πληροφορίες που μιλούν για την ύπαρξη δεύτερου οπτικοακουστικού υλικού που επιβεβαιώνει όχι μόνο τις βιαιοπραγίες και τις απειλές του πρώην υπουργού προς το προσωπικό και τη φύλαξη του αεροδρομίου, αλλά και την κατάσταση αμόκ στην οποία ήταν ο κ. Αυγενάκης, ξεσπώντας το μένος του στις καρέκλες και τα λοιπά έπιπλα του χώρου, από χθες (3/7) το απόγευμα, έχει πάρει «φωτιά» το διαδίκτυο με διάφορες αναρτήσεις που μνημονεύουν ή αποκαλύπτουν περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε ο… πολύς Κρητικός βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικά, γνωστός δημοσιογράφος, σε ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο FB, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αυτά που έκανε στο αεροδρόμιο ο Αυγενάκης ήταν “ψιλά”. Είχε κάνει κάτι χειρότερο, που πέρασε απαρατήρητο . Με την εξουσία που νόμιζε ότι του παρείχε το αξίωμα του βουλευτή, παρενέβη στην απόφαση του πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει καθηγητή τον Χ. Ρίχτερ. Δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ο καθηγητής ιστορίας και συγγραφέας, είχε εξιστορήσει την μάχη της Κρήτης! Ως… διαπρεπής ιστορικός ο Αυγενάκης θεώρησε “προσβλητικό” τον τρόπο με τον οποίο -κατά τη γνώμη του- ο καθηγητής “παραποίησε” τη μάχη. Γι’ αυτό και αμφισβήτησε το δικαίωμα του πανεπιστημίου να τον ανακηρύξει επίτιμο καθηγητή. Αλλά τότε λίγοι ασχολήθηκαν».

Aπό χθες το μεσημέρι, οι συνεργάτες του κ. Αυγενάκη προσπαθούν να σβήσουν κάθε χλευαστική ανάρτηση από την προσωπική σελίδα του πρώην υπουργού στα social media, αλλά ο όγκος είναι μεγάλος και συνεχώς ανανεώνεται.

Tαυτοχρόνως, αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα περιστατικά. Όπως το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΑΑΤ, και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό, όταν ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους Διεπαγγελματικών Οργανώσεων και εκπροσώπων άλλων φορέων. Ο κ. Αυγενάκης, σύμφωνα με το Documento, φέρεται να πρότεινε τη θέσπιση οργάνου, το οποίο όμως, δεν προβλέπεται θεσμικά. Όταν η εκπρόσωπος φορέα εξέφρασε τις ενστάσεις της, ο ίδιος αντέδρασε με τον γνωστό του τρόπο! Της συνέστησε να μάθει πρώτα ποιο είναι το μπόι της (!) και στη συνέχεια την προέτρεψε να μην ξαναπατήσει στο υπουργείο, ότι δεν τη θέλει και ότι το υπουργείο είναι… δικό του.

Αυτό που από χθες το πρωί ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του ΥΠΑΑΤ -στους οποίους, σημειωτέον, τα χαμόγελα για το πάθημα του πρώην υπουργού περισσεύουν, αφού το πέρασμά του από τη Λιοσίων άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στους μόνιμους υπαλλήλους και τα στελέχη- είναι ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και είναι θέμα χρόνου να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλα «άπλυτα» του κ. Αυγενάκη. «Το πλυντήριο στόμωσε και δεν χωράει άλλα. Θα δούμε πολλά», λένε χαρακτηριστικά υπάλληλοι που έχουν να το λένε για την κακή συμπεριφορά του πρώην ΥΠΑΑΤ αλλά και για τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίον κινούνταν το περιβάλλον του.

Blogger:

 To ζουμί όμως  βρίσκεται στα δισ. ευρώ  που διαχειρίσθηκε αυτό το πολιτικό σούργελο με την καθοδήγηση και ανοχή του πολυχρονεμένου Κυριάκου που θέλει να παριστάνει τον ανήξερο... δικό του είναι, δικό του παιδί και ήξερε όλα τα καμώματά του...γι' αυτό και η ασυλία που απολαμβάνει. Ξέρει  πολλά  για τα άπλυτα του Κυριάκου και άρα δεν κινδυνεύει...

============================

 -----------------------------------

 -------------

Το ψητό είναι το πλιάτσικο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

 ---------------

 ===========

 ----------------

Με μια «πύρινη» ανακοίνωση ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης «δίκασε» τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει οργή στο πανελλήνιο με την αδιανόητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένου στο αεροδρόμιο.

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Κακλαμανάκης τονίζει ότι χρειάστηκε μια κάμερα που κατέγραψε την απαράδεκτη συμπεριφορά του πρώην υπουργού, την ώρα που υπάρχουν «καταγεγραμμένες περιπτώσεις που ασκούσε πολιτική με τη μη εφαρμογή των νόμων». Με απλά λόγια, ο χρυσός Ολυμπιονίκης τονίζει ότι ο Αυγενάκης έπρεπε εδώ και καιρό να δει την πόρτα της εξόδου, μετά από τις επιθέσεις του σε βάρος αθλητών αλλά και τις απευθείας αναθέσεις από τη θέση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Eπιφυλάσσομαι να μιλήσω αναλυτικά σε σύντομο χρόνο» τονίζει ο Ολυμπιονίκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει «ράμματα» για τη γούνα του Αυγένακη

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Κακλαμανάκη:

«Χρειάστηκε εν τέλει μια κάμερα για να αποδειχθεί η ακαταλληλότητα στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού και πρόσφατα μέλους της κυβέρνησης, όταν ήδη υπήρχαν καταγεγραμμένες περιπτώσεις που ασκούσε πολιτική με τη μη εφαρμογή των νόμων;

Η Κόκκινη κάρτα στον κ. Αυγενάκη από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά προηγούμενες πράξεις και παραλείψεις του, ως πρόσφατα μέλους της Κυβέρνησης σε δύο Υπουργεία έπρεπε να είχε βγει πολύ νωρίτερα, ώστε να μην νιώθει ο στενός του συνεργάτης ότι μπορεί να επικαλεστεί το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;” για να επιβληθεί σε οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας.

Αναφέρομαι ενδεικτικά σε πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ελέγχου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που ούτε ως είδηση δεν ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό με παραβάσεις που χαρακτηρίστηκαν σαν ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ από έγκριτους δημοσιογράφους, σιωπή για κορυφαία αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, που εκδιώχθηκε από την Ελλάδα με καταγεγραμμένες φράσεις των παραγόντων της διοίκησης της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας “να φάει κλωτσιά και να φύγει από εδώ” «θα μπορούσαμε να εξαφανίσουμε αθλητή σε ένα λεπτό», νόμος που δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα τη δικαστική δική μου ταλαιπωρία, ΙΚΕ αγροτοαθλητισμού με αναθέσεις από τον κ Αυγενάκη, με την ιδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού και κατόπιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας

Δυστυχώς η μη εφαρμογή των νόμων, οι παραβάσεις και παραλείψεις τους, χάνονται στα σκοτάδια των λαβυρίνθων της διοικήσεως και φυσικά αφήνουν παθητικά αδιάφορους τους πολίτες.

Είναι καιρός πια να δούμε και τι «κρύβει» και δεν μπορεί να αποκαλύψει η κάμερα και τι μας φανερώνει το «σκοτάδι» των πράξεων αυτών που ορίζουν τη ζωή μας. Eπιφυλάσσομαι να μιλήσω αναλυτικά σε σύντομο χρόνο»

Σχόλια