... απίστευτη ανηθικότητα και καθολικός αμοραλισμός κυριαρχεί πλέον στην πολιτική της χώρας.

 

Konstantinos Lampropoulos

Ένα πράγμα που με αηδιάζει ως πολίτη είναι η απίστευτη ανηθικότητα και ο καθολικός αμοραλισμός που κυριαρχεί πλέον στην πολιτική της χώρας.
Δεν ισχυρίζομαι οτι ανακαλύφθηκε εκ νέου η Αμερική  αφού ο αμοραλισμός υπήρξε διάχυτος σ όλη τη Μεταπολίτευση, αλλά τώρα υπάρχει μια μετεξέλιξη του φαινομένου της διαχειριστικής μετριότητας (administrative mediocrity) σε μια απερίγραπτη φαυλότητα και μηδενισμό σε σημείο όπου μετατρέπονται πτυχές της λεγόμενης αντισυμβατικής διαφθοράς (unconventional corruption) σε εργαλεία εκμαυλισμού και εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας.

  • Η πνευματική εκμηδένιση της δημόσιας σφαίρας η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015 με την είσοδο στη πολιτική ενός εσμού ανεκδιήγητων τύπων, ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή ενός εθνοαποδομητικού μεταμοντέρνου προτύπου εντός κυρίαρχων πολιτικών δικτύων, τα οποία με το πρόσχημα της ανάγκης συμβατότητας με τις απαιτήσεις της τεχνολογικής προόδου, δημιούργησαν μια δημόσια σφαίρα αποστεωμένη, με προσανατολισμό αντιπαράθεσης στο κατώτατο όριο.

Το φαινόμενο του εκμαυλισμού της κοινωνίας συμβαδίζει με την επιδιωκόμενη αποδόμηση του Ελληνικού κρατικού προτύπου το οποίο θεωρείται ως προϊόν της "εθνικιστικής" Μεγάλης Ιδέας και του ανθρωπότυπου του Έλληνα και της Ελληνίδας, το οποίο λοιδωρείται ως αναχρονιστικό με προ- νεωτερικά χαρακτηριστικά ,ασύμβατο με τις απαιτήσεις της μεταμοντέρνας κοινωνίας.
Ως εκ τούτου, παράλληλα με την αποδόμηση του νεωτερικού-"εθνικιστικού" κράτους συντελείται και η αποδόμηση του ατόμου εντός κοινωνίας το οποίο πλήττεται βάναυσα στον βαθύτερο ανθρωπολογικό πυρήνα του είτε αφορά την ιδιοσυστασία του, τη φυσική και βιολογική του υπόσταση και την αισθητική του.
Ο στόχος αφορά τις παραδοσιακές ηθικές προσλαμβάνουσες του ατόμου και τα διαχρονικά ήθη της κοινωνίας, καθώς αποπειράται να διαστρεβλωθεί τόσο η ιστορική όσο και η βιολογική του μνήμη μέσω κατασκευασμένων εργαλειοποιημένων αφηγημάτων και διαστρεβλωμένων εικόνων που αφορούν την ψυχολογική- αισθητική υπόσταση.
Επιδιώκεται μια ισοπεδωτική προσαρμογή του ατόμου και κατ' επέκταση της κοινωνίας σε μηδενιστικές μεταμοντέρνες δομές παραγωγής πλούτου και εξαγοράς συνειδήσεων.

  • Οι μεταμοντέρνες πολυπολιτισμικές ελίτ , αποπειρώνται να δημιουργήσουν τεχνητές εντάσεις σε πολιτισμικό επίπεδο δυναμιτίζοντας τη κοινωνική συνοχή.

Επιδιώκουν έναν κοινωνικό διαχωρισμό μεταξύ "προοδευτικών" και δήθεν "οπισθοδρομικών".
Αυτό μαθηματικά οδηγεί στο φαινόμενο του εν υπνώσει Εμφυλίου..
Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό?
Γιατί ο πολιτικός στόχος δεν είναι πλέον οι πελάτες του πελατειακού συστήματος.Αυτοί θεωρούνται δεδομένοι.

  • Ο πολιτικός στόχος είναι η ενεργοποίηση μιας απολιτίκ άμορφης πολιτικής μάζας με ανθρώπους κάθε λογής από ψευτοσελέμπριτι μέχρι τους θιασώτες των πρωινάδικων.
  • Οι άνθρωποι αυτοί είναι ευκόλως χειραγωγούμενοι και ανερμάτιστοι, ιδανικοί για τη μαγιά μιας νέας μηδενιστικής πολιτικής κουλτούρας στο πλαίσιο κατασκευασμένων ταυτοτήτων.

Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός για να επιβιώσει πρωτίστως χρειάζεται ένα κυρίαρχο πολιτισμικό πρότυπο σφυρηλατημένο στη σοφία της Παράδοσης και της τρισχιλιόχρονης Ελληνικής Ιστορίας  προσαρμοσμένο στις ρεαλιστικές απαιτήσεις του 21ου αιώνα.
Ένα ξεχωριστό πολιτισμικό πρότυπο στο οποίο το ήθος η ελευθερία και η αξιοπρέπεια θα συνιστούν εκ νέου τις δομικές συστατικές του έννοιες.

==============

... απίστευτη ανηθικότητα...δες εδώ(παράδειγμα)

Σχόλια