Θα ακούσουν στη Δύση τις ενοχλητικές αλήθειες στην συνέντευξη Πούτιν;

ΖΟΛΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται, πλησίον, δε, άλλου, συμπαρασύρει και τούτον. Έτσι εχαρακτήρισε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki τις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Δύσεως. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η χώρα μας, η εν κατακλείδι επιλέξασα την λάθος πλευρά της Ιστορίας. Σήμερα, αμφότερες φοβούνται μήπως – κοινώς – τους “πέσει η μύτη”! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είναι, όμως, πλέον κοινό μυστικό, ότι η νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε την Ουκρανία να προκαλέσει την Ρωσία, ώστε δια της αμέσου στρατιωτικής και οικονομικής στηρίξεως της πρώτης και εμμέσου, δια των υπό της Δύσεως επιβαλλομένων κυρώσεων, να επιτευχθεί η κατάρρευση της Ρωσίας. Το αίμα του πολέμου, λοιπόν, είναι στα χέρια κανενός άλλου παρά της Δύσεως.

Η Ελλάς, ωστόσο, δεν είχε λόγω να προστρέξει και δη πρωτοστατήσει σε στρατιωτική σύμπραξη μετά της Δύσεως, πόσο μάλλον τηρουμένης της επισφαλούς αυτής θέσεως (casus belli), ωσάν η γείτονα να μην απoτελεί πλέον απειλή. Τοιαύτη πολιτική είναι έτι ατυχέστερη, όταν καλείται να έρθει σε ρήξη μετά της συμπράξασας τα μέγιστα πέραν πάσης άλλης συμμάχου Ρωσίας εις το να καταστεί αυτή κράτος.

Διότι, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη συννελάμβανε το “Ελληνικό Σχέδιο” (1780), όπερ κληρονόμησε ο μετέπειτα βασιλεύσας εγγονός αυτής τσάρος Νικόλαος Α΄, οι μετέπειτα σύμμαχοι Αγγλία συναλλάσσονταν αγαστώς μετά της Τουρκίας, η δε Γαλλία υπήρξε ακόμη άτολμος. Και μόνον όταν η Ρωσία κατετρώποσε την Τουρκία τα έτη 1828-1829, ήτοι μετά την Ναυμαχία του Ναβαρίνου, τότε εξοβελίσθηκε παντελώς ο τουρκικός κίνδυνος (Συνθήκη Ανδριανουπόλεως, 14.09.1829). Σημειωτέον, επί ‘Α Παγκοσμίου – μέχρις της Μπολσεβικής Επαναστάσεως (Συνθήκη Μπρεστ-Λιτόφσκ, 03.03.1919) – και διαρκούντος του Ψυχρού Πολέμου και μετά τούτου, η Ρωσία μάς υπεστήριζε, τελευταίως, δε, τόσον επί του Κυπριακού, όσον και επί των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Σήμερα, Ρωσία εξέρχεται πάλι νικήτρια, τόσον επί του στρατιωτικού, όσον και επί του οικονομικού πεδίου, ως ανεφαίνετο εξ αρχής (2022). Οι εν λόγω μαρτυρίες επιβεβαιούνται δια της προσφάτου ακαθέκτου καταθέσεως του Ρώσου ηγέτου Βλαδίμηρου Πούτιν, κατά την από 06.02.2024 συνέντευξη τούτου στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, ότι ήττα της Ρωσίας είναι «αδύνατος»: «Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Φρονώ πως και οι κυβερνώντες της Δύσεως είναι συνειδητοποιημένοι περί αυτού»˙ όλο δε και περισσότερα κράτη (2/3) αρνούνται να εφαρμόσουν κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Tί πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Τί θα κόστιζε, λοιπόν, στην ελληνική κυβέρνηση, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να προβάλλει στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλες την διαφοροποιό θέση της Ελλάδος, προσφερομένης να συνδράμει μόνον δια της αποστολής ανθρωπιστικής βοηθείας; Έπειτα, εξέτασε επαρκώς η ελληνική κυβέρνηση τα αίτια της κρίσεως, ώστε να σταθμίσει αρκούντως τις εκατέρωθεν θέσεις;

Είναι δυνατόν να εξομοιώνουμε ελαφρά τη καρδία την Μαριούπολη – ονομασθείσα έτσι υπό της Ρωσίδος αυτοκράτειρος Μαρίας Φιοντόροβνα, κατ’ έμπνευση και της εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας – μετά της εξόδου του Μεσολογγίου κατά των στυγνών Οθωμανών, όταν οι Ρώσοι εισέδυσαν νομίμως στην Ουκρανία (“Responsibility to Protect” και άρθρο 51 Καταστατικού ΟΗΕ), επί σκοπώ της προστασία των αδερφών τούτων από της διαπραττομένης υπό του Κιέβου γενοκτονίας, αρχής γενομένης από την κατάλυση (23.02.2014) νόμων περί ισοτίμου μεταχειρίσεως τούτων (Kivalov-Kolesnichenko/03.06.2012), πυροδοτήσα διαμαρτυρίες, δια την κατάπνιξη των οποίων εξαπελύθησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούμενες και εκ νεο-Ναζί;

Ως ο πρόεδρος Πούτιν πάλι εδήλωσε, δεν επιθυμεί να βαδίσει δυτικότερα. Αν, όμως, η Δύση συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, θ’ αναγκασθεί. Η Ελλάς έχει τις περγαμηνές να επιχειρήσει το αποφασιστικό τόλμημα: O Ιωάννης Καποδίστριας, υποστηριζόμενος υπό της Ρωσίας, ενέπνευσε στην Ελβετία την ουδετερότητά της˙ τοιαύτη ουδετερότητα πρέπει να πείσομε τους Εταίρους και Συμμάχους πως αρμόζει και στην Ουκρανία, όσο είναι καιρός και δι’όσα εδάφη της εναπομένουν.

============= 

-----------------------
 -------------------------

===========================

 

 

Σχόλια