Β. Λύκος: Στο τέλος του δρόμου αυτού ο πτωχοποιημένος Έλληνας θα παρακαλά την Τουρκία για να σωθεί.

Η Ελλάδα πέρασε σταδιακά ΚΑΙ στην Ενεργειακή Υποτέλεια στο βωμό των κερδών  της ντόπιας λούμπεν ελιτ.   
Κουβεντιάζοντας με τον Βασίλη Λύκο δρ. Περιβαλλοντολογικής διαχείρισης και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Στεράς Ελλάδας και  εξηγώντας   - αποκωδικοποιώντας τα έγχρωμα τιμολόγια ρεύματος
Πως η ρήτρα αναπροσαρμογής μετονομάστηκε σε Μηχανισμός Διακύμανσης. Πως το πορτοκαλί τιμολόγιο εισάγει τους έξυπνους μετρητές και τον έλεγχο στην κατανάλωση η την επιβολή διακοπών παροχής ρεύματος με πρόσχημα την οικονομία σε εθνικό επίπεδο όπως συνέβη στην Γαλλία.  
Πως τα πολύχρωμα τιμολόγια όλο το βάρος του ρίσκου των παρόχων μετατίθεται στους ώμους των καταναλωτών.  Η μετριοκρατία και αναξιοκρατία μιας μοναρχικού τύπου «δημοκρατίας» που λειτουργεί ως υπερασπιστής και προαγωγός των καρτέλ ενέργειας και τραπεζών.  
Οικειοθελής ενεργειακή φτωχοποίηση με το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων ενώ υπάρχουν μελέτες του ΕΜΠ για την καύση λιγνίτη χωρίς επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Αυτό μας οδηγεί στην  χαρά των εφοπλιστών με την μεταφορά  LNG, πολλαπλάσιου κόστους.  
Πως η Γερμανία και η Πολωνία (που δεν είναι ενταγμένη στο χρηματιστήριο ενέργειας) χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις ενεργειακές της ανάγκες λιθάνθρακα που επιβαρύνει την μόλυνση της ατμόσφαιρας, μετατρέπει την Ελλάδα σε παραγωγό ακριβής ενέργειας από την αποκαλούμενη πράσινη μετάβαση.  
Πως η αποδόμηση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα οδηγεί στην απώλεια γενεών συσσωρευμένης γνώσης και τεχνογνωσίας είτε στην αγροτική παραγωγή είτε στην εξόρυξη είτε στην βιοτεχνία και βιομηχανία.  
Πως η ανάγκες της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ενέργεια και οι ανάγκες της σε ρεύμα, ανοίγουν έναν φαύλο κύκλο μιας διαρκούς ενεργειακής κρίσης. Αφού έγινες χρήστης πρεζάκι του wifi είναι η ώρα λόγου υπερβάλλοντος κόστους να το πληρώνεις ακριβά.  Οι πόλεμοι που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία του πλανήτη  είναι ο δρόμος αποφυγής ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κράχ.  
Στην περιοχή μας αυτοί οι πόλεμοι αναβαθμίζουν – ωφελούν την «πτωχευμένη» Τουρκία.  
Η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Χρέους αποτέλεσε το εμβρυουλκό για την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου χώρου και ιδιοκτησίας.  
Η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου χώρου = ιδιωτικοποίηση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

===============

Blogger:

... άρα δεν είμαστε τρελλοί, που τα γράφουμε χρόνια...

  Γιατί αυτή η ενασχόληση με  την  κλιματική αλλαγή; Μα γιατί δεν είναι καθόλου απλή ιστορία, αφού έρχεται να στηρίξει μια μεγάλη απάτη. Την απάτη των ΑΠΕ. Μια απάτη που την πληρώνουμε πολύ ακριβά. Και επειδή το θέμα άπτεται της Ενέργειας (ΔΕΗ) -  βασικός συντελεστής της παραγωγής - και άρα ενδιαφέρει όλους τους πολίτες, αφού όλες οι δράσεις και όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε έχουν ενεργειακό κόστος...
Αν πράγματι ισχύει αυτό που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της ΔΕΘ -προχθές- για ενίσχυση των ΑΠΕ - τότε η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο που ενέργεια θα σπανίζει και συνεχώς θα ακριβαίνει, οπότε η ανάπτυξη - αν έχει νόημα τέτοια έκφραση σε τέτοιο περιβάλλον - θα περιμένει πολύ για να έρθει...

 --------

 --------------------

 --------------------------

 ----------------------------------

...ενώ οι Κύπριοι είναι πολύ συγκεκριμένοι...

 =====================

..    μα θα μου πείτε: είστε ερριστικός κύριε και αδικείτε την Κυβέρνησις και τον Κούλη.  Διαβάστε τον επόμενο σύνδεμο...

 

Σχόλια