Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η εγκατάλειψη του βέτο στην ΕΕ

Με μικρή διαφορά ψήφων ενέκρινε την Τετάρτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) τις προτάσεις για την τροποποίηση των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και πρόταση για την εγκατάλειψη της αρχής της ομοφωνίας (βέτο).

Συγκεκριμένα το ΕΚ ενέκρινε σε ψηφοφορία με 305 ψήφους υπέρ, 276 κατά και 29 αποχές, την έκθεση η οποία καταρτίστηκε από πέντε συνεισηγητές που εκπροσωπούν ευρεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Το συνοδευτικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 291 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 44 αποχές.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

---------------------

 


 

Blogger: Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πολιτική εξέλιξη, γι' αυτό και το παρακολουθούμε χρόνια. Η τελευταία γραμμή αμύνης τους Εθνικού κράτους χάνεται. Τα κοινοβούλια δεν έχουν καμία εξουσία, αφού όλη η εξουσία θα είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - μη εκλεγμένης!

===============

 ================

...κατηγορίες που δεν ξεπερνιώνται εύκολα, χρήζουν απαντήσεως...

 ---------------

  1. Τι σημαίνει η κατάργηση του βέτο στην Ε.Ε.; Η Ευρώπη θα μετατραπεί σε απέραντο γερμανικό τσιφλίκι…

  2. Πρόταση Schaeuble προς χώρες Νότιας Ευρώπης: Δημοσιονομική ένωση και αυστηρότεροι όροι - Τι τον ενοχλεί;

  3. Ο ιστός της ευρωπαϊκής αράχνης (2)

  4. Η απόπειρα πραξικοπήματος των ευρωπαϊκών εξουσιών

  5. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Γερμανίας η νέα ΕΕ

  6. Τι σημαίνει η κατάργηση του βέτο που ζητά η Γερμανία

  7. Η συντριπτική νίκη Όρμπαν και ο ακήρυχτος πόλεμος στην ΕΕ

------------------- 


....είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε πριν ένα χρόνο .... και έχει μεγάλη ουρά.... ιδού:

...η ουσία βρίσκεται στην συμπεριφορά της Γερμανίας, που αποφάσισε πολύ νωρίς ότι θέλει μια Γερμανική Ευρώπη προς εκμετάλευση - αποικοιοποίηση. Ήδη από το 2008 αποφάσισε: "Πάνω απ' όλα και όλους η Γερμανία" και διέλυσε την Ευρώπη για μια ακόμα φορά. Ποιός δεν θυμάται τις εξυπνάδες του Σόϊμπλε στις νουθεσίες του Αμερικανού υπουργού  των οικονομικών - Γκάϊτνερ- ο  οποίος  έγραψε: "Εγώ τους μιλούσα με οικονομικούς όρους και οι Γερμανοί με θεολογικούς: για τους κακούς και τεμπέληδες Έλληνες που πρέπει να τιμωρηθούν!" (Τα θυμίζει ο Βεργόπουλος στο παρακάτω Video. Θα ακούσετε ότι Γερμανία ονομάζεται παράσιτο και βδέλλα της παγκόσμιας οικονομίας)

το πλήρες video  εδώ
Σχετικά με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, την αιώνια λιτότητα - που κάποιοι σφουγγοκωλάριοι σαν τον κ. Παπαδημούλο θέλουν να φέρουν από τας Ευρώπας ως πρόοδο τάχατις!!! και να περάσει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ! (Μην μιλάτε! Ο κ. Παπαδημούλος είναι αριστερός και προοδευτικάνζα!) Δείτε εδώ την ΟΥΡΑ της πρότασης του εν λόγω κυρίου - Ο εκατομμυριούχος… Δημήτρης Παπαδημούλης - που καθήμενος σε ένα βουνό καταθέσεων που κατέχει ως μάγος προτείνει λέει λύσεις!

...σχετικά με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

.....Την πρόταση να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της Ελλάδας ο δημοσιονομικός κόφτης – δηλαδή αιώνια λιτότητα και τέλος σε κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής – ζήτησε μιλώντας στο Ρ/Σ Real ο "σριστερός" και πάμπλουτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το απολειφάδι της πολιτικής στην αποικία Ελλάδα, Δημήτρης Παπαδημούλος. «Είμαι υπέρ της ιδέας, στη συζητούμενη αναθεώρηση του συντάγματος να μπει ακόμη και δημοσιονομικός κόφτης» ανέφερε το...κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ν.Χατζηνικολάου. ....

Μας εχει απασχολήσει εδώ.

...οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη Νότια Ευρώπη, συχνά με πρωτοβουλία μεγάλων τραπεζών, όπως η JP Morgan, έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής, που είχε κατοχυρωθεί στα αντιφασιστικά συντάγματα χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

  • Όπως μας εξηγούσε ο Ιταλός καθηγητής Νομικής, Αλεσάντρο Σόμα, «η υποχρέωση για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού (μέσα στα συντάγματα) σημαίνει απαγόρευση των κεϊνσιανών πολιτικών και αυτό αποτελεί ένα είδος “πραξικοπήματος”». 
  • Βλέποντας τη χώρα του να υιοθετεί στο Σύνταγμά της την αρχή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, ο Ιταλός πανεπιστημιακός υποστηρίζει ότι επιβάλλονται πολιτικές τις οποίες στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να προωθήσει μόνο ο φασισμός. 
  • «Είμαστε μάρτυρες μιας νέας οικονομικής κρίσης και την αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε καταλάβει απολύτως τίποτα» μας εξηγεί και συνεχίζει: 
  • «Γύρω μας συμβαίνουν όσα συνέβαιναν και το 1929. Περιορίζεται σημαντικά η δημοκρατία για να σωθούν οι αγορές. 
Αυτή όμως είναι μια τυπική μορφή του φασισμού»
 
==============

Η Γερμανία οδηγεί για μία ακόμα φορά την Ευρώπη στον γκρεμό

Οι Γερμανοί έχουν διπλή ηθική. 
Οι άλλοι εφαρμόζουν τους κανόνες που έχουν υπογραφεί, αλλά οι ίδιοι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. 
Τρία παραδείγματα:

1. Εδώ και χρόνια έχουν υπερβολικά πλεονάσματα - πάνω από 6% όριο που προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ, αλλά κανείς δεν τολμάει να θίξει το θέμα και να τιμωρηθεί η Γερμανία. Αντίθετα τιμωρούνται χώρες που έχουν υπερβολικά ελλείμματα, πάνω από 3% του ΑΕΠ τους. 
2. Το Συνταγματικό Γερμανικό δικαστήριο είναι υπεράνω των αποφάσεων της ΕΕ, αντίθετα όταν πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν άλλα κράτη πλην Γερμανίας, οι αποφάσεις της ΕΕ δεν ...πειράζει να παραβιάζουν τα Συντάγματα άλλων χωρών! 
3. Γενικά οι Γερμανοί είναι υπέρ των κανόνων στο διεθνές εμπόριο.  Δεν θεωρούν κατακριτέο να λαδώνουν το ...σύμπαν προκειμένου να ...βοηθήσουν τις εξαγωγές των εταιρειών τους. 

Πως νομίζετε υπερχρέωσαν την Ελλάδα. Δείτε τους τομείς των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον ΟΤΕ, τις πάσης φύσεως κρατικές προμήθειες που τις .."γκάζωσαν" με τους δικούς τους εντολοδόχους για να μετατραπεί η χώρα σε μια μάντρα από γερμανικά παλιοσίδερα... από εδω
------------
(Blogger: ....Η έκρηξη της ελληνικής δημοσιονομικής βόμβας επιβεβαίωσε όσους εξ αρχής υποστήριζαν ότι νομισματική χωρίς δημοσιονομική ένωση, δηλαδή χωρίς πολιτική ένωση, είναι αντίφαση. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ δεν έλυσε αυτήν την αντίφαση. Αντιθέτως, εγκλώβισε την Ευρωζώνη σε έναν ασφυκτικό κορσέ, στερώντας την από την πολύτιμη ευελιξία. Τώρα, διχάζεται όχι μόνο από διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά και από τις εθνικές ιδιοτέλειες. Χωρίς αλληλεγγύη, όμως, δεν μπορεί να επιβιώσει...συνέχεια εδώ:---->)
---------------
 blogger: 
Είναι αργά για δάκρυα ...Γκάμπριελ.
Η Γερμανία αποφάσισε να διαλύσει την Ευρώπη - για την ακρίβεια να την καταστήσει αποικία, με ότι αυτό σημαίνει - από τον τρόπο που αντιμετώμισε τα χρέη του Νότου. Δεν λειτούργησε σαν πολιτική δύναμη με όραμα, αλλά στενά λογιστικά βρήκε την ευκαιρία να εμπεδώσει την κυριαρχία της και να την μετατρέψει και σε πολιτική, αλλά και πάλι έκανε λάθος. 

Η Ευρώπη σαπίζει επειδή η Γερμανία δεν μπόρεσε να ενσωματώσει - να προτείνει  ένα Ευρωπαϊκό όραμα, αλλά είδε μια Γερμανική Ευρώπη. 
Δεν φταίει λοιπόν ο "αναιδής" Τράμπ που ρίχνει κλωτσιές στην ετοιμόρροπη "Ευρωπαϊκή" παράγκα. Φταίει που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σαθρό και υπηρετεί μόνο συγκεκριμένες ελίτ. Κανείς δεν θα κλάψει που κάποιες καλοταϊσμένες ελιτ εκλείψουν! Σίγουρα όχι εγώ!
Υ.Γ1. 

Γιατί ο κ. Γκάμπριελ δεν ζητά τα φώτα του Σόϊμπλε; 
ΥΓ2. έγραφα πριν ένα εξάμηνο:

-----------------

Ώρα να θυμηθούν όλοι την μεγάλη δικηγοράντζα με τις ρόδες που κουνούσε το δάκτυλο στον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών. Να το θυμηθούν διπλά όσοι - και είναι πολλοί - 'Ελληνες πολιτικοί συμφώνησαν με τον μοντέλο του Σόιμπλε - και μετατράπηκαν σε πειθήνια σκυλάκια του. (Ένας Σόϊμλπε που και οι Γερμανοί σε λίγο θα θέλουν να ξεχάσουν, αφού θα τους θυμίζει τη μα.. κακία που έκαναν να αφήσουν τον έλεγχο της οικονομίας σε έναν στενοκέφαλο δικηγόρο που βλέπει παντού υπόχρεους του νόμου και οφειλέτες. Βέβαια ως δικηγοράντζα, ουδέποτε σκέφτηκε ότι και ο ίδιος παρανομεί - στο δικό του νομικό σύμπαν! - όταν  έχει ως χώρα πλεονάσματα πάνω από 6% του ΑΕΠ σε βάρος φυσικά όλων των εταίρων-υποτελών).
Mεταγενέστερη  εγγραφή: 30-1-2018: Ο Σόιμπλε εξαπάτησε τους Γερμανούς!...  


-----------------------------------------

Σχόλια