Ο ΜΥΘΟΣ ὈΤΙ ΤΟ «97%» ΤΩΝ ἘΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ὈΤΙ ΤΟ CO2 ΠΡΟΚΑΛΕΙ ὙΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΙΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Apostolos Efthymiadis
Τὸ ὅτι ζοῦμε ἕνα νέο Μεσαίωνα, εἶναι παγκοίνως γνωστό, κατά τον ὁποῖο διαδίδονται ψευδεῖς μῦθοι και ψευδής ἰδεολογία περί δῆθεν ἀνθρωπογενοῦς κλιματικῆς ἀλλαγῆς!!!
Κάθε μέρα, τα μέσα ενημέρωσης, οι ακτιβιστές, οι πολιτικοί και ορισμένοι επιστήμονες του κλίματος διακηρύσσουν ότι το 97% όλων των επιστημόνων συμφωνούν ότι το ατμοσφαιρικό CO2 προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη και η αύξηση του CO2 θα οδηγήσει σε παγκόσμιες καταστροφές. Αυτός ο ισχυρισμός έχει επαναληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), National Oceanic and Atmoσφαιρική Διοίκηση (NOAA), διάφορους επιστημονικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις, τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και πολλούς άλλους.
Ο αριθμός 97% βασίζεται σε δύο δημοσιεύσεις, την πρώτη των Doran and Zimmerman (2009) και μια μεταγενέστερη από Cook et al. (2013). Η εργασία των Doran and Zimmerman ήταν μια μεταπτυχιακή διατριβή του Πανεπιστημίου του Ιλινόις από τη Maggie Zimmeran και τὸν σύμβουλο διατριβής, Peter Doran, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «το 97% των επιστημόνων του κλίματος συμφωνεί» ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από αυξανόμενο CO2. Έστειλαν μια έρευνα στο Διαδίκτυο σε 10.257 άτομα που εργάζονται σε πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς και έλαβε 3146 απαντήσεις. Από αυτούς, μόνο το 5% αυτοπροσδιορίστηκε ως «επιστήμονες του κλίματος». Έγιναν μόνο δύο ερωτήσεις:
(1) «Σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από το 1800, πιστεύετε ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν γενικά αυξηθεί, μειωθεί ή παραμένει σχετικά σταθερή;» και
(2) «Πιστεύετε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αλλαγή μέση παγκόσμια θερμοκρασία;»
Από τις 3146 απαντήσεις, οι Doran και Zimmerman επέλεξαν αυθαίρετα 79 απαντήσεις, από οι οποίοι 77 απάντησαν «ναι». Διαίρεσαν το 77 με το 79 για να πάρουν το 97%, το οποίο στη συνέχεια αυξήθηκε στο "97% όλων των επιστημόνων" από διάφοροι υποστηρικτές του CO2. Ο σωστός αριθμός θα έπρεπε να ήταν 77 διαιρεμένο με το 3146, που ισούται με 2%.
Οι Cook et al. (2013) η εργασία βασίστηκε σε καταμέτρηση περιλήψεων ἄρθρων για το κλίμα. Οι συγγραφείς υποστήριξαν ότι «Μεταξύ των [4014] περιλήψεων που εκφράζουν τη θέση του AGW [Ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη], το 97% υποστήριξε την συναινετική θέση ότι οι άνθρωποι προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη». Ωστόσο, οι Legates et al. (2013) επισημαίνουν ότι «η δική της ανάλυση δείχνει ότι μόνο το 0,5% και των 11.944 περιλήψεων και το 1,6% των 4014 περιλήψεων που εκφράζουν μια θέση, ενέκρινε την ανθρωπογενή θέρμανση όπως την είχαν ορίσει».
Επομένως, ο ισχυρισμός ότι «το 97% όλων των επιστημόνων συμφωνεί ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από το CO2» απλώς δεν είναι αλήθεια. και όσοι συνεχίζουν να το υποστηρίζουν είτε είναι απληροφόρητοι είτε διαιωνίζουν μια ψευδή δήλωση.
Legates et al. (2013) και οι Bast και Spencer (2014) καταλήγουν στο συμπέρασμα «Η συναίνεση του 97,1% που υποστηρίζεται από τους Cook et al. (2013) αποδεικνύεται μετά από έλεγχο να μην είναι 97,1% αλλά 0,3%. Επομένως, ο ισχυρισμός τους για συναίνεση 97,1% είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα στοιχεία παραπληροφόρησης στην ιστορία».
Από την άλλη πλευρά, η ακόλουθη δήλωση έχει υπογραφεί από 31.478 Αμερικανούς επιστήμονες, 9021 με διδάκτορες, ως μέρος του σχεδίου αναφοράς για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Όλοι οι υπογράφοντες πρέπει να έχουν πτυχίο σε επιστημονικό πεδίο.
"Δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία ότι η ανθρώπινη απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου ή άλλων αερίων του θερμοκηπίου προκαλεί ή στο άμεσο μέλλον, θα προκαλέσουν καταστροφική θέρμανση της ατμόσφαιρας της Γης και διαταραχή του κλίματος της Γης".
===================
 
=================
Apostolos Efthymiadis
Γιώργος Μαυρουλέας Ἐδῶ πρόκειται δια την μεταλυτέραν ἀπάτην τῆς Διακυβερνητικῆς Ἐπιτροπῆς δια την Κλιματική Ἀλλαγή (IPCC) τοῦ ὈΗΕ. Για αρκετές δεκαετίες, η IPCC έχει ισχυριστεί σθεναρά ότι η αυξημένη ατμοσφαιρική συγκέντρωσις διοξειδίου τοῦ ἄνθρακος προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο. Μπορούμε να ελέγξουμε αυτόν τον ισχυρισμό εξετάζοντας το χρονοδιάγραμμα της αύξησης CO2 και υπερθέρμανση του πλανήτη κατά τη διάρκεια εναλλασσόμενων Εποχών Παγετώνων και μεσοπαγετώνων. Στο τέλος κάθε Εποχής των Παγετώνων στο παρελθόν 420.000 χρόνια, το παγκόσμιο κλίμα θερμάνθηκε κατά τη διάρκεια των επόμενων μεσοπαγετώνων και το CO2 αυξήθηκε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δείτε ποιο ήρθε πρώτο, η υπερθέρμανση του πλανήτη ή η αύξηση του CO2. Εάν το CO2 προκάλεσε την υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε η αύξηση του CO2 πρέπει προηγείται της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εάν καθυστερεί την υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν μπορεί να είναι η αιτία της υπερθέρμανσης.
Οι μετρήσεις του CO2 σε φυσαλίδες αέρα στον πάγο του πυρήνα του Vostock στην Ανταρκτική έχουν δημοσιευτεί από τους Petit et al. (1999), Fischer et al. (1999), Monnin et al. (2001), Mudelsee (2001), Caillon et al. (2003). Petit at al. (1999) μετρήθηκε CO2 για 420.000 χρόνια του πυρήνα πάγου Vostock και διαπίστωσε ότι καθώς το κλίμα ψύχθηκε σε μια εποχή των παγετώνων, η μείωση του ατμοσφαιρικοῦ CO2 παρουσίασε καθυστέρηση στη θερμοκρασία κατά αρκετές χιλιάδες χρόνια. Οι Fischer et al. (1999) διαπίστωσαν ότι στο πηγαίνοντας από μία ἐποχή των Παγετώνων σε μια θερμή μεσοπαγετώνη, η αύξηση του CO2 καθυστέρησε στη θέρμανση κατά 600-400 χρόνια. Οι Monnin et al. (2001) έδειξε ότι η αύξηση του CO2 καθυστέρησε να υπερθερμανθεί κατά 800-600 χρόνια στον πυρήνα πάγου Dome Concordia στην Ανταρκτική.
Mudelsee (2001) διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια των 420.000 χρόνων του πυρήνα του Vostock, το CO2 καθυστέρησε να θερμανθεί κατά 1300 ἔως 1000 χρόνια. Caillon et al. (2003) ανέλυσαν τα δεδομένα του πυρήνα του Vostock και διαπίστωσαν ότι το CO2 καθυστέρησε στη θέρμανση κατά 800 ± 200 χρόνια.
Και οι πέντε μελέτες των πυρήνων του πάγου της Ανταρκτικής έδειξε ότι το CO2 πάντα καθυστερούσε να θερμανθεί και επομένως δεν μπορούσε να είναι η αιτία της θέρμανσης. Η Joanne Nova παρουσίασε γραφικά το πλήρες σύνολο δεδομένων από 420.000 χρόνια έως 5.000 χρόνια από τις αρχικές πηγές (Βλέπε συνημμένες εἰκώνες) ψηφιακά των τελευταίων 420.000 ετών. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα από αυτά τα δεδομένα είναι ότι το CO2 δεν είναι η αιτία της παγκόσμιας θέρμανση.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί αύξηση του CO2 της ατμόσφαιρας. Αὐτό ἐπεξηγεῖται ἐν μέρει ἀπό το γεγονός ὅτι με την αὔξησιν τῆς θερμοκρασίας εἰς την ἐπιφάνεια τῆς γῆς, αὐξάνει και η θερμοκρασία εἰς την ἐπιφάνεια τῶν θαλασσῶν και αὐτό μειώνει την διαλυτότητα τῶν ἀερίων σε αὐτή με ἀποτέλεσμα να ἐκλύεται διοξείδιο τοῦ ἄνθρακος. Το ἴδιο συμβαίνει και με τας δασικάς πυρκαγιάς.
 
 

Σχόλια