Δημ. Κούβελας: Οι εξουσίες μας εγκλωβίζουν στο "Παράθυρο του Overton"

=====================

 --------------------------------


Η μάχη για τον έλεγχο του νου θα δοθεί στην αρένα των βίντεο: το Βιντεοδρόμιο.

Η οθόνη της τηλεόρασης είναι o αμφιβληστροειδής του οφθάλμιου νου.

  • Συνεπώς, η οθόνη της τηλεόρασης αποτελεί μέρος της φυσικής δομής του εγκεφάλου.

Συνεπώς, ο,τιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης, αναδύεται ως ακατέργαστη εμπειρία για εκείνους που το βλέπουν.

Συνεπώς, η τηλεόραση είναι η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι λιγότερο αληθινή από την τηλεόραση.

David Cronenberg, Videodrome  (1983)

 ========================

...σχετικά με την απάντηση του Elon Mask:

  • Το αυταρχικό καθεστώς της Ε.Ε. κατηγόρησε τον Έλον Μασκ και το «X» για ψευδείς ειδήσεις και ρωσική προπαγάνδα – O Μασκ απάντησε με ένα βίντεο φωτιά για τα «εμβόλια» Covid !

     

    Σε ισχύ τέθηκε πρόσφατα η νέα ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία της ναζιστικής πλεόν Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κανόνες λειτουργίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο και γενικότερα για την λειτουργία του κυβερνοχώρου.

    Ένας από τους κρίσιμους τομείς αφορά το περιεχόμενο που αναρτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και εκεί υπάρχει πλέον αυστηρό πλαίσιο. Όλες οι μεγάλες εταιρείες αλλά και πλατφόρμες είχαν υπογράψει μια συμφωνία (κώδικας πρακτικής) με την ΕΕ στην οποία υπόσχονταν ότι θα προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα συμμόρφωσης με την νέα νομοθεσία. Η X (πρώην Twitter) δεν είχε υπογράψει αυτή την συμφωνία.

    Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΕ για την παραπληροφόρηση στα social media διαπιστώθηκε ότι οι πλατφόρμες δεν έχουν κάνει ακόμη τα απαραίτητα βήματα και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την X να κατακτά την πρώτη θέση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβολή ρωσικής προπαγάνδας γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΕ.

    «Ο Έλον Μασκ ξέρει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την ευθύνη με το να αποχωρήσει από τον κώδικα πρακτικής», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Βέρα Τζουρόβα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νέου κώδικα κατά της παραπληροφόρησης η οποία προειδοποίησε τον Αμερικανό μεγιστάνα ότι η πλατφόρμα του παρακολουθείται στενά και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ακολουθήσουν κυρώσεις.

    Ο Έλον Μασκ δεν το άφησε αναπάντητο και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο φωτιά για τις ψευδείς ειδήσεις των εμβολίων και του Covid, το βίντεο περιέχει την «αλήθεια» όπως αυτή προβλήθηκε απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

    To βίντεο του Έλον Μασκ αν θεωρήσουμε πως είναι «αντιεμβολιαστική προπαγάνδα», τότε πρέπει να κατηγορηθούν γιαυτό τα καθεστωτικά ΜΜΕ που την έκαναν, καθώς το μόνο που προβάλει είναι πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και πως αυτά σταδιακά κατέβαζαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απο το 100 τοις 100 στο… 0 τοις εκατό και τέλος προτείνοντας τις αναμνηστικές δόσεις!


     Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το λεγόμενο «υπουργείο αλήθειας» βγαλμένο κυριολεκτικά απο το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ “1984”. Αυτό θα διασφαλίζει ότι δεν θα επιτρέπονται “λανθασμένες σκέψεις” όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, στο όνομα της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

    Ποιοί όμως είναι αυτοί που παραπληροφορούν πραγματικά τον κόσμο?

    Αυτό που αναμένεται να γίνει, είναι οι υπεύθυνοι για τις πλατφόρμες που πρέπει να συμμορφώνονται με τον κανονισμό να δώσουν προτεραιότητα στις εντολές που θα δίνονται από εγκεκριμένους ειδικούς από την ίδια την ΕΕ. Οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και τους ελεγκτές γεγονότων για την παρακολούθηση των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

    Αντισταθείτε στο νέο καθεστώς λογοκρισίας που προσπαθούν να επιβάλλουν: Είναι προφανές πως αυτές τις πηγές πληροφόρησης στοχεύουν τα νέα μέτρα του προγράμματος της ΕΕ δήθεν ως παραπληροφόρηση για να κρύψουν τα δικά τους ψέματα. Τα επιχειρήματα τους κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και τους άφησαν έκθετους στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων που ενημερώνονται απο το διαδίκτυο.Είναι οι ίδιες επιτροπές λογοκρισίας που εδώ και τρία χρόνια απειλούν και λογοκρίνουν μια 14χρονη που δημοσιεύει κείμενα για τη ζωή της ως παιδί στη μέση του πολέμου του Ντονμπάς, η Faina Savenkova αφού αντιμετώπισε την αδιαφορία από τους διεθνείς και δυτικούς θεσμούς, οι οποίοι ισχυρίζονται πως είναι οι μόνοι που πρεσβεύουν τις αρχές της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Σχόλια