Χειραγώγηση & Το “παράθυρο του Overton”

Η Ελληνική πληθυσμιακή ομάδα- δεν μιλάμε για λαό, αφού έχει χάσει τα συνεκτικά του χαρακτηριστικά, βιώνει από το το 2010 τουλάχιστον ένα μεγα-πείραμα κοινωνικής μηχανικής για να αλλάξει πεποιθήσεις για πολλά πράγματα.Ο πληθυσμός βρίσκεται σε ένα τέτοιο πληροφορικό καθεστώς χειραγώγησης που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί κακοποίηση.

Αυτή η αλλαγή πεποιθήσεων και νοοτροπιών επιτρέπει να περάσουν  πολιτικές που σε άλλες εποχές θα προκαλούσαν βίαιες αντιδράσεις, είναι η ίδια επίδραση αυτής της κοινωνικής μηχανικής που επιτρέπει να συμβαίνει η Κασσελιάδα και η καταστροφή του ορθού λόγου. Αυτή η καταστροφική πορεία έχει βήματα. Διαβάστε, ακούστε, δείτε.

------------

Δείτε τούτο το Video για να καταλάβετε πως δουλεύει το  “παράθυρο του Overton”

 https://www.facebook.com/100001695922791/videos/839040651205147/

=========================

Ο έξυπνος τρόπος για να κρατήσετε τους ανθρώπους παθητικούς και υπάκουους είναι να περιορίσετε αυστηρά το φάσμα της αποδεκτής γνώμης, αλλά να επιτρέψετε μια πολύ ζωντανή συζήτηση μέσα σε αυτό το φάσμα. Αυτό δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση ότι υπάρχει ελεύθερη σκέψη, ενώ όλη την ώρα οι προϋποθέσεις του συστήματος ενισχύονται από τα όρια που τίθενται στο εύρος της συζήτησης. ~Νόαμ Τσόμσκι
(Βιβλίο: Πώς λειτουργεί ο κόσμος


 την Ιουλίου 02, 2023 
---------------------
 

Σχόλια