Ασφάλεια υποδομών, ασφάλεια της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

1. Εδώ δεν μιλάμε για ασφάλιση, ενός αυτοκινήτου, μιας κατοικίας, που επιβάλλεται βρε αδερφέ, αλλά εδώ μιλάμε για την ασφάλιση υποδομών ενός κράτους, μέσα στο οποίο καλείται ο πολίτης να εργασθεί και να δημιουργήσει. Εδώ μιλάμε για κάτι που αγγίζει τον πυρήνα του κράτους. Έχουμε ή δεν έχουμε κράτος; Μήπως είμαστε ήδη μια Α.Ε. και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Αλήθεια, θα υπήρχε Ασφαλιστική Εταιρεία που θα ασφάλιζε μια κτηνοτροφική μονάδα (ζωϊκό κεφάλαιο και υποδομές) και αν το έκανε πόσο αυτό θα άλλαζε τους όρους παραγωγής το δε κοστολόγιο των προϊόντων θα εκτοξευόταν στα ύψη! (Μήπως με τον τρόπο αυτό η γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή θα γίνει ασύμφορη;)

(Μεταγεννέστερη εγγραφή: "... Ρεπορτάζ της Washington Post (https://www.washingtonpost.com/business/2023/09/03/natural-disaster-climate-insurance/) στις 3 Σεπτεμβρίου περιέγραφε πώς οι 5 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ σταμάτησαν να ασφαλίζουν ζημιές που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως τυφώνες ή φωτιές) λόγω της κλιματικής αλλαγής σε συγκεκριμένες περιοχές των ΗΠΑ, ενώ σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις αύξησαν τα ασφάλιστρα τους. Θα συνεχίσουν φυσικά να ασφαλίζουν έναντι του κινδύνου φωτιάς στην Αλάσκα, αλλά ποτέ ξανά στην Καλιφόρνια… Η απόφαση των ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ να σταματήσουν να καλύπτουν ζημιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή δικαιολογήθηκε στην βάση των υψηλών πληρωμών για σχετικές αξιώσεις ύψους 295,8 δισ. δολ. που κατέβαλαν την προηγούμενη τριετία. Είναι πληρωμές ρεκόρ που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Το πρώτο δε εξάμηνο του τρέχοντος έτους, του 2023, οι ασφαλιστικές κατέγραψαν ζημιές ύψους 40 δισ. δολ. που αποτελεί το τρίτο στη σειρά πιο δαπανηρό εξάμηνο στην ιστορία του κλάδου..." ΑΠΟ ΕΔΩ

------------------- 

Πρόκειται για κτηνοτροφικές μονάδες που ... παράγουν ...και αέρια του θερμοκηπίου(;!!!)  Μας το έχουν πει κι' αυτό. Ο Π/Θ ευαγγελίζεται ανοιχτά τη μείωση της αγροτικής παραγωγής προκειμένου να μειώσουμε τις εκπομπές

https://www.facebook.com/100003137282395/videos/1067018521336276?locale=el_GR

  • Να λοιπόν που η κρίση είναι ευκαιρία για ...δουλειές! (φοβάμαι- δηλ. είμαι σίγουρος ότι οι όροι για την κτηνοτροφική παραγωγή θα γίνουν δυσβάστακτοι...)
Ας μην γελιόμαστε: Είναι ένας τρόπος να μας πούνε ότι το κράτος αποχωρεί από την υποχρέωση να προστατεύει να συντηρεί τις υποδομές. Κόψτε το λαιμό σας.
  • Το ίδιο κράτος όμως, ενώ είναι τόσο ανίκανο να βοηθήσει τους πολίτες που καταστράφηκαν, δεν ξεχνά να αποζημιώσει τους παραχωρησιούχους των  δρόμων για απολεσθέντα έσοδα! (Οι οποίοι παραχωρησιούχοι εισέπτρατταν και εισπράττουν κανονικά διόδια ακόμα και από τα οχήματα από πιστοποιημένους!με τα σήματά τους! -που πήγαιναν να βοηθήσουν!) https://www.facebook.com/100024408903244/videos/701269721335007/
  • Επιμένετε να μην καταλαβαίνετε Όλα έχουν ειπωθεί!

""... Στο καμπαρέ της παγκοσμιοποίησης, το κράτος εκτελεί ένα στριπ-τιζ και στο τέλος της παράστασης μένει με τα τελείως απαραίτητα: τις δυνάμεις καταστολής. Με την υλική του βάση κατεστραμμένη, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του ακυρωμένη, την τάξη των πολιτικών αφανισμένη, το εθνικό κράτος γίνεται μια υπηρεσία σεκιούριτυ των μέγα- εταιρειών. Οι νέοι κυρίαρχοι του κόσμου δε χρειάζεται να κυβερνούν άμεσα. Το καθήκον της διαχείρισης των υποθέσεων για λογαριασμό τους, το έχουν επωμισθεί οι εθνικές κυβερνήσεις" ΑΠΟ ΕΔΩ


2. Η λάσπη, αφού καλύψει όλες τις κακοτεχνίες και την μη εκτέλεση έργων - που πληρώθηκαν όμως! - θα αποδειχθεί ανίκανη να καλύψει και ένα άλλο θέμα που θα είναι το ζέον - για κάποιους είναι ήδη - σχετικά με τις αποζημιώσεις:  Διαβάστε:

Πάμε ξανά στη δυνατότητα απορρόφησης των αποζημιώσεων.

Για να πάρει κάποιος αποζημίωση, πρέπει να έχει τίτλους ιδιοκτησίας της γης - να έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς κ.λ.π...

Έλα μου τώρα που οι αρκετοί στον κάμπο (και όχι μόνο) δεν είχαν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, αφού πέφτανε πάνω σε χρέη των προηγούμενων στην πάλαι ποτέ ΑΤΕ (που απορρουφήχθηκε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ..).  Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια κανονική ζωή. Έμεναν σε ένα σπίτι. Χαμόσπιτο, αλλά σπίτι. Τώρα δεν έχουν τίποτα! Αυτοί οι πλάνητες  - θα αναγκασθούν να φύγουν και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θ' αρχίσει να μαζεύει - δεν βιάζεται εξ' άλλου - τη γη για να φανεί μετά από λίγο ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη χώρα! Τόμπολα! 

Ο μεγαλοτσιφλικάς είναι εδώ. Και φυσικά "νομίμως" θα την κάνει ότι γουστάρει!  Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά θα έχουμε ένα νέο κύμα φυγής ανθρώπων από τον  κάμπο. Αυτή η εγκατάλειψη βολεύει κάποιους αφού η αλλαγή χρήσης θα είναι αυτονόητη, έως επιβεβλημένη... (Δεν αποκλείεται σε μερικές περιπτώσεις να είναι και έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε η πολιτική βούληση ούτε και το πλαίσιο μαζί με το στελεχιακό δυναμικό για να υλοποιήσει αυτή τη δράση..) 

Τα όποια δράματα θα παραμένουν προσωπικά - βοηθούντων της τηλεόρασης και των κομμάτων, οπότε οι άνθρωποι θα καταστρέφονται, θα πεθαίνουν αθόρυβα... μια συνεχιζόμενη γενοκτονία....: "55 χρονών άνθρωπος πεθαίνει, χωρίς να έχει καπνίσει, πιεί, ενώ ζει στην ύπαιθρο, γιατί το βράδυ δεν κοιμόμαστε! Όχι τώρα! από τη στιγμή που μπήκαμε σ΄αυτή όλη τη λαίλαπα που μας γίνεται μ' αυτά που χρωστάει το κράτος μας.."  

=======================

 ----------------------


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών». Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς


Φυσικές καταστροφές γίνονται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Αναφερόμενη στις μεγάλες πλημύρες της Θεσσαλίας, η επικεφαλίδα της εφημερίδας «Αθηναϊκά Νέα» στις 3/2/1935 ανέφερε: «Τραγωδία Επιμηθεϊσμού». «Οι πλημμύρες είναι ενδημική πληγή σε όλη την Ελλάδα. Η αρρώστια είναι η αποφαλάκρωση των βουνών λόγω πυρκαγιών και το φάρμακο είναι η αναδάσωση» ισχυριζόταν η εφημερίδα. Ομοίως, η πλημμύρα τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου 1961 στην Αθήνα ήταν σφοδρότερη του «Daniel».

Η δεκάωρη χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού ήταν υπεύθυνη για 43 νεκρούς, 300 τραυματίες και καταστροφή 5.000 σπιτιών. Εκείνη την εποχή ουδείς επικαλείτο την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσει την κρατική ανικανότητα, τη μίζα και το οικονομικό όφελος των ολιγαρχών από τις καταστροφές. Δεν υπήρχαν επίσης τηλεοπτικοί επιστήμονες που θα δήλωναν ότι η πλημμύρα «Daniel» συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 500 ή 10.000 χρόνια. Τα αίτια των πλημμυρών και των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα μπορούν να τεκμηριωθούν μέσα από δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Σε πλημμυρισμένο χωριό στη Θεσσαλία, δύο αντλίες όμβριων υδάτων δημοπρατήθηκαν αντί 8.000.000 ευρώ. Το έργο παραδόθηκε με κόστος 18.000.000 ευρώ. Μετά την περάτωση του έργου, οι «αρμόδιοι» διαπίστωσαν ότι ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατούσε να προμηθεύσει την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ λειτουργίας των αντλιών. Μερικά χρόνια πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το 2021, ο μηχανολογικός εξοπλισμός από τα αντλιοστάσια του συστήματος πυρόσβεσης και τα μαντεμένια καπάκια δεκάδων φρεατίων είχαν αφαιρεθεί από τους «ευπαθείς», χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κάποιος «αρμόδιος» να τα αντικαταστήσει. Συνεπώς, στην πλειονότητά τους, τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα είναι άχρηστα και δημοπρατούνται με γνώμονα τη μίζα. Υπάρχει όμως και μια άλλη, αθέατη παράμετρος.
Ληστεία του πληθυσμού

Η επίκληση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και οι επακόλουθες φυσικές καταστροφές εξυπηρετούν την υπόθεση της αφαίρεσης των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων από τον αυτόχθονα πληθυσμό μέσω της αναγκαστικής φτωχοποίησης και την επιβολή των «πράσινων φόρων», που σύντομα θα γίνουν επαχθείς. Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή κάθε άλλο παρά ανθρωπογενής είναι. Επικαλούμενοι επιστημονικά στοιχεία, 1.200 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ένας με Βραβείο Νόμπελ, ζήτησαν από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να σταματήσουν να επικαλούνται τον μύθο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το κλίμα άλλαζε, αλλάζει και θα αλλάζει λόγω κοσμολογικών αιτιών (περιστροφή του άξονα της Γης κ.λπ.). Η κυβέρνηση της Ν.Δ., προφασιζόμενη τις πλημμύρες, ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών». Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι τον φόρο θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες. Οπως πάντα, το βάρος και αυτού του φόρου θα το επωμιστούν οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Η νέα ληστεία του πληθυσμού θα ακολουθήσει τον οδικό χάρτη του ΕΝΦΙΑ. Αρχικά, ο Βενιζέλος εισηγήθηκε τον φόρο ΕΤΗΔΕ ως μέτρο σωτηρίας των γαλλογερμανικών τραπεζών από τη χρεοκοπία, ισχυριζόμενος ότι θα είναι προσωρινός, (μέχρι πρόσφατα ψηφιζόταν στο Κοινοβούλιο).

Μετά, ο Σαμαράς τον μετασχημάτισε στον ΕΝΦΙΑ. Οι οξυδερκείς πολίτες ήταν ευτυχισμένοι επειδή από νοικοκύρηδες ο Σαμαράς τούς μετέτρεψε σε ενοικιαστές στα σπίτια τους, και έτσι τον αντάμειψαν με το πρωθυπουργικό αξίωμα. Αντιγράφοντας την πρακτική Σαμαρά - Βενιζέλου και λόγω της εκκωφαντικής αφωνίας, η Ν.Δ. όχι μόνο άρχισε να προπαγανδίζει την ανάγκη επιβολής νέων «πράσινων φόρων», αλλά επιπλέον, από τη στιγμή που εκποίησε την Εθνική Ασφαλιστική στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων CVC, ξεκίνησε να «σιγοψιθυρίζει» την ανάγκη «υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων». Ομως, καμία ασφαλιστική εταιρία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος εκτεταμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι πολίτες πληρώνουν φόρους στο κράτος για να τους συνδράμει στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η σοβαρότερη κρατική δέσμευση. Η μετατόπιση των κρατικών υποχρεώσεων στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο μόνο υποψίες εγείρει.

Ο χρήστης Konstantinos Farsalinos είναι με το χρήστη Konstantinos Farsalinos-b.

Σε πλήρη εξέλιξη το βρώμικο σχέδιο ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΥΣ του νεοφιλελεύθερου (στην πραγματικότητα νεοσταλινικού) κλιματο-φασισμού
"Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές", ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός.
Δηλαδή έκπτωση στο (υποτίθεται προσωρινό) ενοίκιο που πληρώνετε στο κράτος για την ιδιοκτησία σας, με σκοπό να πληρώσετε κι άλλα (σε ιδιώτες) για την ιδιοκτησία σας, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να λάβει οποιοδήποτε μέτρο για τις πλημμύρες, οι φωτιές σβήνουν στη θάλασσα ενώ οι φόροι των πολιτών και οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ γίνονται φαγοπότι μεταξύ της κρατικοδίαιτης ελίτ και των κρατικο-καρεκλο-κένταυρων. Κατά τα άλλα, υπάρχει υποτίθεται ιδιοκτησία...
Εν τω μεταξύ, διαρρέουν σχέδια για επιβολή φόρου κλιματικής αλλαγής, μετά μάλιστα τα υποτιθέμενα 2.2 δις ευρώ που υποτίθεται θα πάρουμε από την υποτίθεται αλληλέγγυα ΕΕ για τις πλημμύρες (αν τα δείτε ποτέ, να με ενημερώσετε). Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν φόρος αποτροπής κλιματικών καταστροφών, φόρος αντικλιματικής συμπεριφοράς, ατομικό τέλος εκπομπών CO2, τέλος κατανάλωσης κρέατος αλλά έκπτωση στο ΦΠΑ για την κατανάλωση εντόμων και συνθετικών τροφίμων, τέλος κατάχρησης αυτοκινήτου, φόρος ενεργειακής βαθμίδας ακινήτων, διόδια για την έξοδο από την περίμετρο 15 λεπτών της πόλης, φόρος αντικλιματικής θέρμανσης, και ότι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν οι κλιματοφασίστες πολιτικοί και οι επιστήμονες-φερέφωνά τους... Διότι είναι πολλά τα τρισεκατομμύρια που πρέπει να καταλήξουν στις τσέπες της ελίτ, που στη συνέχεια χρηματοδοτούν και πριμοδοτούν πολιτικούς και επιστήμονες για να συνεχιστεί ο κύκλος αφαίμαξης των πολλών προς χάριν της τσέπης των ολίγων…
Εν τω μεταξύ, με την σταθερή αρωγή του επιστημονικού κατεστημένου στα μέσα ενημέρωσης, αρχίσαμε κι εδώ, με αφορμή τις πλημμύρες, να ακούμε τον όρο "κλιματικός μετανάστης". Έναν όρο που εδώ και χρόνια έχει εφεύρει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (https://www.weforum.org/.../climate-refugees-the-world-s.../), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (https://euobserver.com/green-economy/130183) και ο ΟΗΕ (https://reporting.unhcr.org/spotlight/climate-action).
Εμείς είχαμε μείνει πίσω, άρα είναι απαραίτητο το "μασάζ" της κοινής γνώμης για να εξοικειωθούμε με αυτά που έρχονται.
Το παράθυρο Overton στα καλύτερά του (https://tinyurl.com/ye2ykch5)...
Χειροκροτήστε λοιπόν!!! Άλλη μια επιχείρηση σωτηρίας και ελευθερίας λαμβάνει σάρκα και οστά, και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.
Αυτό είναι το σχέδιο των απανταχού στον πλανήτη κλιματο-φασιστών για το μέλλον.
- Τρισεκατομμύρια στις τσέπες της ελίτ, απευθείας από τις τσέπες των πολιτών (φορολογία, τέλη, πρόστιμα, που καταλήγουν σε επιδοτήσεις και πληρωμές κρατικοδίαιτων για να σώσουν τον πλανήτη).
- Εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, με εισόδημα που μόλις θα φτάνει για να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση (ενέργεια για θέρμανση και μετακινήσεις με ανώτατα όρια, τρόφιμα, νερό).
- Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, υφαρπαγή περιουσιών και ιδιοκτησίας, που θα αναγκαστούν οι πολίτες να εκποιήσουν μιας και δεν θα μπορούν να συντηρούν τα «ενοίκια» (δηλαδή τους φόρους/τέλη/πρόστιμα) που θα επιβάλλουν για την ιδιοκτησία τους. Ταυτόχρονα, κατάργηση ελευθεριών και ατομικής πρωτοβουλία, εξευτελισμός και ισοπέδωση αξιών, ηθών, παραδόσεων, θεσμών όπως η οικογένεια, ταυτότητας και προσωπικότητας, απομάκρυνση από τη φύση και την ύπαιθρο και ακραία αστικοποίηση με συγκέντρωση σε ψηφιακές, κλειστές και εύκολα ελεγχόμενες μεγαλουπόλεις.
- Κουπόνια επαιτείας, τύπου "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" και "food-energy-school-fuel-heating pass", για να εξασφαλίσουν τόσο ότι θα βρίσκονται όλοι λίγο πάνω από τον απόλυτο πάτο του θανάτου από ανέχεια, όσο και ότι θα είναι τόσο εξαρτημένοι οι ζητιάνοι πολίτες από την κρατική επαιτεία που δεν θα τολμούν να μιλούν, να κρίνουν, να κριτικάρουν και να διαμαρτυρηθούν.
- Όλα αυτά βέβαια για τη σωτηρία μας και τη σωτηρία του πλανήτη.
Το μέλλον είναι μπροστά μας, η επικράτηση των κλιματοφασιστών είναι πλέον οριζόντια και καθολική, και το κυνήγι των πολιτών θα είναι ανελέητο. Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί η δήθεν αντιπαράθεση στην ελληνική πολιτική σκηνή, όταν τα 3 μεγάλα κόμματα όχι απλά συμφωνούν αλλά πλειοδοτούν για την πιο απάνθρωπη, την πιο κοινωνιοπαθή και την πιο ανήθικη συμπεριφορά. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μονοκομματισμού πρέπει να καταστραφεί πλήρως και να ανασυντεθεί με νέες δυνάμεις και διαφορετική πολιτική φιλοσοφία, προασπίζοντας τις ατομικές ελευθερίες υπεράνω όλων...
Θα ξυπνήσουμε άραγε κάποια στιγμή, ή θα παραμείνουμε οι μικροί, φοβισμένοι, απεγνωσμένοι πολίτες που ενώ μας παίρνουν σιγά σιγά τα πάντα εμείς φοβόμαστε μην χάσουμε αυτά που θα συνεχίσουν να παίρνουν μέχρι να μην μας μείνει τίποτα;
Υ.Γ. Θα θυμίσω ότι πολλές φορές στο παρελθόν τα έχω επισημάνει όλα αυτά, όπως και το ρόλο πρόβας που έπαιξε η πανδημία για τη συνέχεια που ζούμε σήμερα. Τότε, ακόμη και οι άνθρωποι που αντιδρούσαν στην απολυταρχία της πανδημίας με χλεύαζαν, διότι τα θεωρούσαν φαντασιόπληκτα και ανέφικτα. Σήμερα τα λουζόμαστε όλοι μας. Ενδεικτικά ποστ από το 2021 εδώ:

Σχόλια