Συνέχεια παγκοσμιοποίησης ....

Photo, από το Site: http://www.benheine.com
Σε απάντηση του οχετού της παραπληροφόρησης που έχει πέσει πάνω μας (...δεν γίνεται να γλιτώσεις, σου την έχουν στημένη από παντού. Δεν έχεις - δεν ανοίγεις - τηλεόραση, αλλά στην τάδε επίσκεψη θα ακούσεις κάποιον να "κλωνοποιεί" τις αδιαπραγμάτευτες απόψεις του διδύμου - Καμπούρ & Οικομέα - είσαι δηλαδή υποχρεωμένος να σχολιάσεις τις παπαριές τους...)
Νομίζω ότι έχετε ανάγκη από το ...αντίδοτο: Ας ...διαβάσουμε λοιπόν: (Από το βιβλίο: "Παγκοσμιοποίηση: Οι συνέπειες για τον άνθρωπο" - ZYGMUNT BAUMAN - εκδόσεις: ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ)
  • "... Στο καμπαρέ της παγκοσμιοποίησης, το κράτος εκτελεί ένα στριπ-τιζ και στο τέλος της παράστασης μένει με τα τελείως απαραίτητα: τις δυνάμεις καταστολής. Με την υλική του βάση κατεστραμμένη, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του ακυρωμένη, την τάξη των πολιτικών αφανισμένη, το εθνικό κράτος γίνεται μια υπηρεσία σεκιούριτυ των μέγα- εταιρειών. Οι νέοι κυρίαρχοι του κόσμου δε χρειάζεται να κυβερνούν άμεσα. Το καθήκον της διαχείρησης των υποθέσεων για λογαριασμό τους, το έχουν επωμισθεί οι εθνικές κυβερνήσεις" (Blogger: σεβόμενος τον συγγραφέα, τολμώ έναν παραλληλισμό: Η πραγματική αυτοτέλεια - κυριαρχία του σημερινού κράτους, ακολουθεί κατά πόδας το μέγεθος του γυναικείου εσώρουχου: Ξεκίνησε ως κυρίαρχο -μεγάλη προστατευτική βράκα - για να καταλήξει σ' ένα φάντασμα κρατικής δομής - στριγκάκι λεπτό και σίγουρα όχι προστατευτικό!!! επ! άσε κάτω την ιδέα! είναι κατοχυρωμένη...)

  • "... Το διάπλατο άνοιγμα των πυλών και η εγκατάληψη κάθε σκέψης για αυτόνομη οικονομική πολιτική αποτελεί την πρωταρχική και ελάχιστη προϋπόθεση για την παροχή χρηματοπιστωτικής βοήθειας από τις παγκόσμιες τράπεζες και νομισματικά ταμεία. Τα αδύναμα κράτη είναι αυτό που χρειάζεται η νέα παγκόσμια τάξη, που συχνά μοιάζει με παγκόσμια αταξία, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναπαραχθεί. Τα αδύναμα οιωνεί - κράτη μπορούν εύκολα να αναχθούν στο (χρήσιμο) ρόλο του τοπικού αστυνομικού τμήματος, που εξασφαλίζει το μίνιμουμ της τάξης που απαιτείται για τη διεξαγωγή της επιχερηματικής δραστηριότητας, αλλά που δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ανασχετικός παράγοντας στην ελευθερία των παγκόσμιων εταιρειών".

Εν το μεταξύ αντί να βλέπετε το χαζοκούτι δείτε το παρακάτω...

Σχόλια