Αλλαγή χρήσης γης. Ήρθε η ανάπτυξις!!!!

 κάντε κλικ πάνω στη διεύθυνση.

 =======================

Αφού ακούσατε τον κ. Γκάνη δείτε μετά αυτό:

Να καλύψει χιλιάδες στρέμματα με φωτοβολταϊκά πανελς επιχειρεί ξένη εταιρεία, προσφέροντας σε δεκάδες αγρότες στον κάμπο των Σοφάδων ελκυστικά ενοίκια γης που ανέρχονται στα 300 ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται για εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων και στόχος της να λειτουργήσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μαμουθ έκτασης 10.00 στρεμμάτων καταμεσίς του κάμπου των Σοφάδων (στην ευρύτερη περιοχή Καρποχωρίου, Μελισσοχωρίου, Αμπέλου).

  • Όπως καταγγέλουν κάτοικοι κινδυνεύουν με εγκατάλειψη πληθώρα δυναμικών καλλιεργειών καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και το δέλεαρ του ενοικίου μεγάλο. 
  • Και όλα αυτά ενώ τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής για κατασκευή φωτοβολταϊκου απορρίπτονται λόγω έλλειψης χωρητικότητας στο δίκτυο!

Η ισραηλινή επιχείρηση έχει αναθέσει σε γραφείο στην Αθήνα την εκπροσώπηση για τις επαφές με τους αγρότες, ενώ ο προγραμματισμός της είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του μέχρι το 2024.

 Φυσικά οι παρενέργειες από τη λειτουργία ενός τέτοιου τεράστιου πάρκου με τις ηλιακές ατανακλάσεις και το μικροκλίμα που θα επηρεαστεί ουδόλως ενδιαφερουν ούτε την εταιρεία , ούτε τον ΑΔΜΗΕ, ωστόσο κάποιος θα πρέπει από την επίσημη πολιτεία να τοποθετηθεί αν ο στόχος είναι οι αγρότες να εκαταλείψουν τα χωριά τους και τις καλλιέργειές τους ...Η παραγωγική ανασυγκρότηση  είναι να καλλιεργούμε λαμπογυάλια;
===========================

Και τώρα πάμε στο ζουμί:

Αντί να κηρύξει την περιοχή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για την στήριξη - αποζημίωση των πληγέντων,  στέλνει τους πληγέντες στη διαδικτυακή πύλη arogi.gov.gr  και στον ΕΛΓΑ που δεν έχει χρήματα!

(Με επιφύλαξη... αν είναι έτσι δεν θέλει να δώσει αποζημιώσεις!)


Και θ' αρχίσει ένας γολγοθάς όταν ακόμα τρέχουν οι αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ!

Η αποκατάσταση των ζημιών, θα πρέπει να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και έως 10.7.2024

---------

και εδώ οι αποζημιώσεις για σεισμούς...

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδας «Η Ελπίδα», Κώστας Γκαντάτσιος.

==========

(εδώ οι ανακοινώσεις του Π/Θ)

--------------------

"Σαφώς η Πολιτεία υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 105ΕΙΣΝΑΚ να αποκαταστήσει τις ζημιές των πολιτών, αν έγιναν από υπαιτιότητα των οργάνων της, άλλως με διάφορα προγράμματα τις αποκαθιστά ως κράτος δικαίου, τις δε αγροτικές ζημιές τις αποκαθιστά ο ΕΛΓΑ." ΠΗΓΗ

=============

https://www.902.gr/eidisi/agrotes/340547/pnigikan-apo-nero-kai-toys-zitane-na-plirosoyn-gia-na-toys-apozimiosoyn
========


===========

..και ελάτε στη θέση ενός αγρότη. Θα σκεφθεί ή όχι την παράδοση των χωραφιών στα φωτοβολταϊκά ή ακόμα δεν θα σκεφθεί την πώληση των χωραφιών; 

Προφανές! Οπότε πάμε σε μια  αναγέννηση των “τσιφλικάδων” στη  Θεσσαλίας, καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την γη τους και να πουλήσουν όσο – όσο σε κεφαλαιούχους και funds.  

  -------------------------

Συνάμα το ίδιο κράτος θα δώσει για επιδοτήσεις για ΑΠΕ δισεκατομμύρια  για προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Το πιθανότερο τα funds να αγοράσουν τα χωράφια με δάνεια από "ελληνικές" τράπεζες! Εδώ ακόμα και ο Σημίτης έχει δει το έγκλημα..)

  • Να λοιπόν πως  ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! 

Αλλάζει ήδη και με ταχύτατους ρυθμούς σε ολόκληρες περιφέρειες της χώρας! 

  • Το είδαμε στην Δυτική Μακεδονία με την απολιγνιτοποίηση (και τότε αποφάσισε ως ηγεμόνας με ανακοίνωση στα Η.Ε.  ότι προχωράει πρώτος στη σωτηρία του πλανήτη....τον λογαριασμό βέβαια τον πληρώνουμε όλοι στα μπιλιετάκια των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος - αποτέλεσμα του ...φθηνού  ρεύματος που δίνουν οι ΑΠΕ!)
  • Προσθέστε τις μεγάλες φωτιές στον Έβρο και τα αντίστοιχα έργα ΑΠΕ που θα υλοποιηθούν εκεί και  έχετε μια εικόνα ...αλλαγής χρήσης της γης με τους παρείσακτους ιθαγενείς να αναγκάζονται να γίνουν μετανάστες.

...επειδή σας καταλαβαίνω τι γκαφάλια είστε να σας πω γιατί αυτή η εξέλιξη είναι ...θετική.

1ον:  Δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλα χρήματα στο μέλλον να φτιάξουμε(;) έργα αντιπλημμυρικά (να προστατέψουμε ποιον; ποιά παραγωγή;)

2ον: Οι μετανάστες μας - αυτοί που θα φύγουν - θα γονιμοποιήσουν με τις δεξιότητές τους άλλες χώρες (αυτό σημαίνει διεθνιστική αλληλεγγύη, αν δεν καταλάβατε... και όχι να μου στρογγυλοκάθεστε στον τόπο σας...)

τι δεν καταλαβαίνετε...επιτέλους σταματήστε να γκρινιάζετε!

Εμείς βλέπουμε το συμφέρον της ανθρωπότητας και σεις επιμένετε εγωϊστικά να βλέπετε το δικό σας προσωπικό όφελος...αμάν πχιά!
=================

Μεταγεννέστερη εγγραφή (12-9-2023):

Ilias Karavolias  ·
( Ταμείο Εθνικής Ανασυγκρότησης με Infrastructure Bonds )
Τα πρώτα στοιχεία για την αλλαγή του αγροτικού και παραγωγικού χάρτη της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, δείχνουν ότι η εθνική μας παραγωγική βάση συρρικνώθηκε επικίνδυνα μέσα σε τρεις μόνο ημέρες.
Δεν έχουν νόημα οι αριθμοί και εκτιμήσεις για δις και επιπτώσεις στο ΑΕΠ σε πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα(χάθηκαν ψυχές, συνάνθρωποι στην Ελλάδα της υπαίθρου και της παραγωγής)
Χάθηκαν ζώα, μολύνθηκε η γη, τον νερό, έσβησαν καλλιέργειες, κτηνοτροφία, οικογενειακές βιομηχανίες  γενεών (αγροδιατροφικών - κτηνοτροφικών - γαλακτοκομικών προϊόντων).
Αλλά το σπουδαιότερο : όσες αποζημιώσεις και να δοθούν, όσες επιδοτήσεις, θα έχουμε βαριές απώλειες των ψυχικών αποθεμάτων του ντόπιου πληθυσμού, εργατών και επιχειρηματιών..
Δηλαδή : δραστική μείωση της παραγωγικότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου, της ζωτικότητας που απαιτεί το επιχειρείν στην γη και στις καλλιέργειες, στις μονάδες με τα ζώα και τα γαλακτομική.
Χάθηκε μεράκι και ζήλος αφού βούλιαξαν εκτός από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες και πετυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις.
Δεν αρκει λοιπόν μια ανασύνταξη απλώς του αγροτικού τομέα, δηλαδή επιδοτούμενη καλλιέργεια της γης : χρειάζονται μονάδες παραγωγής.
Απαιτείται , εκτός από ενίσχυση με κοινοτικούς πόρους, άμεση ανακατεύθυνση υφιστάμενων πόρων από ταμεία ανάκαμψης αλλά και ταμείων συνοχής.
Και φυσικά, όχι πάλι αναθέσεις και διαγωνισμοί για τις μεγάλες υποδομές σε ημέτερους εθνικούς κατασκευαστές.
Πρέπει να δομηθεί πλαίσιο με στοχευμένες ΣΔΙΤ, ώστε Ταμείο Ανάκαμψης, ΕτΕπ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να συστήσουν ένα νέο Ταμείο Εθνικής Ανασυγκρότησης.
Αναφέρομαι σε ένα μεσομακροπρόθεσμο fund που θα εκδώσει infrastructure bonds μαι με project-financing χρηματοδοτήσεις να συμβάλλει σε ολιστική ανάπτυξη στις  πληγείσες περιοχές.
Κάθε αρδευτικό έργο, κάθε φράγμα με ροές σε καλλιέργειες, πρέπει να συμμετέχει  στην αλυσίδα αξίας μέσα σε αντίστοιχες μονάδες παραγωγής.
Ακόμη και αν χρειαστεί να είναι (ημι) κρατικές, ώστε να μην υπερχρεωθούν με δάνεια οι βαριά πληττόμενοι ντόπιοι παραγωγοί …

 θεοδωρος κανελλοπουλοσ

  • Ηλία καλησπέρα...ακουσες τον Προτασαλτε;...πρέπει να φύγουν από την Θεσσαλία είπε...τον Φεβρουάριο του 23 ψήφισαν 234δις για φυσικές καταστροφές για την Θεσσαλία συγκεκριμένο μέρος...τυχαίο δε νομίζω..εκτός αυτού έχουμε κ τα φωτοβολταϊκά μη το ξεχνάς κ πολλά άλλα.

================

 Isidora Pasalidou

....η Σλοβάκοι ήταν αποτελεσματικοί μέσω της ΕΕ !!
Εμείς γιατί δεν καλέσαμε τους ίδιους μηχανισμούς της ΕΕ ?
Μήπως γιατί θα ήταν αναγκασμένοι  αυτοί οι μηχανισμοί , να κάνουν έλεγχο της ποιότητας των αντιπλημμυρικών έργων ??
....ή μήπως ακόμα χειρότερα αυτή η απόλυτη καταστροφή ήταν συμφερτικά  για κάποιες εταιρίες που συμμετέχουν και ευρωπαίες ύαινες ??
Και όπως μας πληροφόρησε αμέσως(σαν έτοιμος από καιρό) ο κ. Ζερεφός , ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τους τόπους καταγωγής μας εξ΄αιτίας της (εγ)κλιματικής αλλαγής....

 ====================

George Citizen Letsios

Η νέα γέφυρα στον Ξηριά στις "Άσπρες Πεταλούδες", με τις απίστευτες κακοτεχνίες (δείτε στα σχόλια την σχετική απίστευτη καταγγελία πριν ένα χρόνο στο ΤΕΕ), έγινε η αιτία της καταστροφής της περιοχής από το νέο Δέλτα έως και το παλιό λιμεναρχείο... Εξηγώ στο βίντεο μου πως λειτούργησε ως φράγμα κι εξέτρεψε την ροή του Ξηριά προς Κραυσίδωνα. Η συνάντηση των δύο ρεμάτων ήταν η αιτία της καταστροφικής πλημμύρας!! Όσοι έκαναν την μελέτη αλλά κυρίως οι υπηρεσίες που την ενέκριναν είναι για φυλακή, τουλάχιστον. Στην Αρχαία Ελλάδα θα εκτελούνταν χωρίς καν δίκη!!

https://www.facebook.com/539415905/videos/275062328724316/

=============== 

Αγοραστός

=========

Μεταγεννέστερη εγγραφή (17-9-2023):

 Πάμε ξανά στη δυνατότητα απορρόφησης των αποζημιώσεων.

Για να πάρει κάποιος αποζημίωση, πρέπει να έχει τίτλους ιδιοκτησίας της γης - να έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς κ.λ.π...

Έλα μου τώρα που οι αρκετοί στον κάμπο (και όχι μόνο) δεν είχαν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, αφού πέφτανε πάνω σε χρέη των προηγούμενων στην πάλαι ποτέ ΑΤΕ (που απορρουφήχθηκε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ..). Αυτοί οι πλάνητες - δεν έχουν τίποτα πια - θα αναγκασθούν να φύγουν και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θ' αρχίσει να μαζεύει - δεν βιάζεται εξ' άλλου - τη γη για να φανεί μετά από λίγο ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη χώρα! Τόμπολα! 

Ο μεγαλοτσιφλικάς είναι εδώ. Και φυσικά "νομίμως" θα την κάνει ότι γουστάρει!  Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά θα έχουμε ένα νέο κύμα φυγής ανθρώπων από τον  κάμπο. Αυτή η εγκατάλειψη βολεύει κάποιους αφού η αλλαγή χρήσης θα είναι αυτονόητη, έως επιβεβλημένη... (Δεν αποκλείεται σε μερικές περιπτώσεις να είναι και έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε η πολιτική βούληση ούτε και το πλαίσιο μαζί με το στελεχιακό δυναμικό για να υλοποιήσει αυτή τη δράση..) 

Τα όποια δράματα θα παραμένουν προσωπικά - βοηθούντων της τηλεόρασης και των κομμάτων, οπότε οι άνθρωποι θα καταστρέφονται, θα πεθαίνουν αθόρυβα... (μια συνεχιζόμενη γενοκτονία....: "55 χρονών άνθρωπος πεθαίνει, χωρίς να έχει καπνίσει, πιεί, ενώ ζει στην ύπαιθρο, γιατί το βράδυ δεν κοιμόμαστε! Όχι τώρα! από τη στιγμή που μπήκαμε σ΄αυτή όλη τη λαίλαπα που μας γίνεται μ' αυτά που χρωστάει το κράτος μας.." )

δείτε κι' αυτά: 

----- 

 --------------

Σχετικά με την προτεινόμενη ασφάλιση: αυτό είναι μια απόδειξη εκχώρησης του κράτους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τόχουν πει με χίλιους τρόπους. Το κράτος θα μείνει μόνο με την αστυνομία για να επιβάλλει τους νόμους αποφάσεις ολιγαρχών.....

Προσέξτε! Ενώ είναι τόσο ανίκανο να βοηθήσει τους πολίτες που καταστράφηκαν, δεν ξεχνά να αποζημιώσει τους παραχωριούχους των  δρόμων για απολεσθέντα έσοδα! (Οι οποίοι παραχωρισιούχοι εισέπτρατταν και εισπράττουν κανονικά διόδια ακόμα και από τα οχήματα από πιστοποιημένους!με τα σήματά τους! -που πήγαιναν να βοηθήσουν!) 

""... Στο καμπαρέ της παγκοσμιοποίησης, το κράτος εκτελεί ένα στριπ-τιζ και στο τέλος της παράστασης μένει με τα τελείως απαραίτητα: τις δυνάμεις καταστολής. Με την υλική του βάση κατεστραμμένη, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του ακυρωμένη, την τάξη των πολιτικών αφανισμένη, το εθνικό κράτος γίνεται μια υπηρεσία σεκιούριτυ των μέγα- εταιρειών. Οι νέοι κυρίαρχοι του κόσμου δε χρειάζεται να κυβερνούν άμεσα. Το καθήκον της διαχείρισης των υποθέσεων για λογαριασμό τους, το έχουν επωμισθεί οι εθνικές κυβερνήσεις" ΑΠΟ ΕΔΩ




 
  • Δυστυχώς όλα έχουν μια αρχή που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε:

===========

Σχόλια