Δημογραφικό πρόβλημα...

Maria Nikolakaki

Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού είναι ανησυχητική και πρέπει να μας θορυβήσει όλους. Εάν και υπήρχε μια τάση προ Μνημονίων, με τα Μνημόνια αφενός ένα υγιές και δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού μας πήγε στο εξωτερικό και αφετέρου, όσοι απέμειναν δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια λόγω της φτώχειας που μας καταδίκασαν τα Μνημόνια. Για αυτό όσοι υπέγραψαν Μνημόνια θα πρέπει να θεωρούνται προδότες του λαού και της ιστορίας του.
 "Οι προβλέψεις των ειδικών δυστυχώς βγαίνουν αληθινές και όπως δείχνουν τα στοιχεία αν συνεχιστεί η ίδια τάση υπογεννητικότητας, μέχρι το 2035 θα έχουν «εξαφανιστεί» 430.000 μαθητές, δηλαδή το 1/3 όσων φοιτούν σήμερα.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 «χάθηκαν» πάνω από 380.000 Έλληνες μέσα σε 10 χρόνια γεγονός που πρωτίστως αποτυπώνεται στην εκπαίδευση. Εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008. Σύμφωνα και με σχετική έκθεση της Βουλής, η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα... γερόντων, καθώς τα επόμενα τριάντα χρόνια οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.
Η Ελλάδα δεν γνώρισε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την «έκρηξη» των γεννήσεων που σημάδεψε την πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη. Χτες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση η οποία προβλέπει την κατάργηση 36 σχολείων εκ των οποίων 29 νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά . Επίσης την συγχώνευση 30 σχολείων εκ των οποίων 23 Νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται η ίδρυση μόνο 10 σχολείων. "

====================

" «Τα συμβαλλόμενα μέρη επιβεβαιούν ότι η Γενοκτονία, συντελουμένη είτε εν καιρώ ειρήνης είτε εν καιρώ πολέμου, τυγχάνει έγκλημα Διεθνούς Δικαίου και αναλαμβάνουν την υποχρέωσιν να προλαμβάνουν και να τιμωρούν τούτο». 

(Άρθρο 1) «Γενοκτονία σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μίας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως τέτοιας 

  • α) ανθρωποκτονία μελών της ομάδας, 
  •  β) πρόκληση βαρειάς σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας 
  •  γ) με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει, 
  •  δ) επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας
  • ε) δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα».

Σχόλια