Καλή Χρονιά! Συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων η πρωταπριλιάτικη αύξηση μισθών!

 

Καλή Χρονιά, να είστε όλοι καλά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία! Μακάρι ο νέος χρόνος 2023 να είναι η χρονιά που επιτέλους η χώρα θ' απαλλαγεί απ' τους καλικάντζαρους που την πριονίζουν και της πίνουν συστηματικά το αίμα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

....

 «Αν δούμε σήμερα τις τιμές της χονδρικής στο ρεύμα είναι στα 239 ευρώ στην Ελλάδα τη στιγμή που Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία  είναι στα 50 ευρώ! Εδώ έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, και ακόμη και μετά τις επιδοτήσεις σε σχέση με το εισόδημα είμαστε η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια»
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους! Από ποιους τα πήρε; Από τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα 4 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από ΦΠΑ. Δεν προέκυψαν γιατί ο κόσμος καταναλώνει περισσότερο. Ίσα ίσα που η κατανάλωση μειώνεται. Καταναλώνουμε λιγότερο πληρώνουμε περισσότερο».
Το αλιεύω από την Εφ. Συν. Είναι λόγια του Ν. Ηλιόπουλου. Αλλά εδω στο φ/β όταν δείχνεις το άστρο κοιτάνε το δάχτυλο.
Η διατήρηση του ύψους της τιμής της Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί πολιτική αφαίμαξης των φόρων μας από τους ολιγάρχες με διαμεσολαβητή την Φασιστική Κυβέρνηση  Μητσοτάκη.
Το δυστύχημα είναι πως η πλειοψηφία όπως υποτάχθηκε με τα μνημόνια, όπως υποτάχθηκε με τα εμβόλια και τις μάσκες έτσι και τώρα εχει υποταχθεί στην ακρίβεια της Ενέργειας και πιστεύει πως δήθεν φταίει ο πόλεμος. Ντιπ ηλίθιοι !!!!!

===============

 --------------------------------

...και μετά επιστρέψτε εδώ...

... 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο όνομα της …«πράσινης ανάπτυξης» και της «εξυγίανσης» της ΔΕΗ έχει αποφασίσει να κλείσει – με εντολή και της ΕΕ – όλες τις λιγνιτικές μονάδες της χώρας μέχρι το 2023. 
Το κλείσιμο των 14 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και μάλιστα νωρίτερα κατά πέντε χρόνια αντί για το 2028 (που είναι η προθεσμία που δίνει ΕΕ), έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Το κλείσιμο των εργοστασίων θα οδηγήσει σε απολύσεις 4.000 – 5.000 εργαζομένων της εταιρείας και σε ολόκληρες περιοχές της χώρας ειδικά στη Δυτική Μακεδονία θα εκτιναχθούν τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας!!! 
  • Από το σβήσιμο των λιγνιτικών μονάδων στην πρώτη φάση θα υπάρξει και αύξηση της τιμής του ρεύματος, αφού ο λιγνίτης που θεωρείται φθηνό καύσιμο, θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλες ακριβότερες μορφές ενέργειας μέσω των περιβόητων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Όμως το λουκέτο των λιγνιτικών εργοστασίων της χώρας δεν θα έχει μόνο χαμένους (Έλληνες εργαζόμενους και καταναλωτές) αλλά και κερδισμένους! 

Ποιοι θα είναι αυτοί; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του στη Γερμανική Εφημερίδα «Bild». Συγκεκριμένα δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. (…) 
Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα (…) Είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα»!!! 

Τα παραπάνω τα παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης ως παράδειγμα σχετικά με το πώς θα διατεθούν τα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού!!! «Το υφιστάμενο πρόγραμμα SURE, το οποίο αφορά την στήριξη της προσωρινής απασχόλησης, θα διατεθεί για την στήριξη νέων ανθρώπων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης»… Όσο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός έστειλε το παρακάτω κυνικό μήνυμα: «Σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν»…  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

===========================

 

Σχόλια