Εισβολή λαθρομετανταστών....συνέχεια

 

Babis G. Pet....

Μπορούμε ακόμα να εμπιστευόμαστε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

 Ρητορικό το ερώτημα αφού η συγκάλυψη της πραγματικότητας είναι πια οφθαλμοφανής.
Σπάνιες είναι οι νύξεις στα κυρίαρχα ΜΜΕ για την συνεργία  μεταξύ ΜΚΟ και λίβυων λαθροδιακινητών. Η ιταλική δικαιοσύνη ωστόσο μαζί με την Frontex την έφεραν στο φως με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων. Οι ΜΚΟ εμφανίζονται όλο και πιο συχνά ως βοηθοί των διακινητών. Αφού περισυλλέξουν τους μετανάστες στα πλοία τους αποτελειώνουν τη δουλειά των εμπόρων φέρνοντάς τα θηράματα τους δωρεάν στην Ευρώπη. Βελτιστοποιούν έτσι το οικονομικό τους μοντέλο που τους αποφέρει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.
Η Γαλλία έχει βαλθεί να υποδεχτεί στο έδαφος της «όλη την δυστυχία του κόσμου» όπως έλεγε ο Μισέλ Ροκάρ, την μία επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την άλλη επιτιθέμενη στην Ιταλία που, μέχρι σήμερα, ήταν σχεδόν μόνη στην πρώτη γραμμή να υποδέχεται μετανάστες πριν αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της. Αντί να υφιστάμεθα την μετανάστευση δεν είναι καιρός η χώρα μας να αποφασίσει για την πολιτική μετανάστευσης που θέλει να ακολουθήσει ;  
Η Γαλλία χρειάζεται «επιλεγμένη» μετανάστευση όχι μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Γιατί κρύβουμε κάτω από το χαλί τα περσινά νούμερα ; Αν προσθέσουμε τις άδειες παραμονής (270.925) και τις αιτήσεις ασύλου (121.554) φτάνουμε στους 392.479 μετανάστες μόνο για πέρυσι. Χωρίς να υπολογίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και τους πολιτογραφημένους (94.092 το 2021). Στοιχεία που με διάφορες προφάσεις θα αρνηθούν οι αγαπητοί συνάδελφοι. Μόνο που αυτοί είναι περίπου 500.000 άνθρωποι το χρόνο, το ισοδύναμο μιας πόλης όπως η Τουλούζη. Μπορούμε να εντάξουμε στην Γαλλία 500.000 μετανάστες τον χρόνο; Υπάρχει κανείς που μπορεί να ισχυριστεί σοβαρά κάτι τέτοιο ;
Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να πάρει αποφάσεις αντί να άγεται και να φέρεται από τα δημοσιεύματα των δήθεν ανθρωπιστών της Monde και της Libération ; Είναι η απραξία των κυβερνώντων που προκαλεί ξενοφοβία και δίνει ώθηση στον εξτρεμισμό. Αν τρέμουν τα χέρια τους ας πάρουν καινούργια !
Franz-Olivier Giesbert
Le Point

======================

Blogger:

...κάποτε υπήρχαν οι δουλέμποροι που μετέφεραν ανθρώπινες μάζες... δουλειά με πολλά ρίσκα...Για τη μεταφορά ήταν υπεύθυνοι οι δουλέμποροι - στοιχειώδης ασφάλεια, ένα πιάτο χυλό για να μην χαθεί το περιουσιακό στοιχείο "δούλος". Σήμερα οι ανθρώπινες μάζες μετακινούνται με υψηλή καθοδήγηση και οι δουλέμποροι μέσω διαφόρων βραχιόνων που κατέχουν (ΜΚΟ - ΜΜΕ) κάνουν την ίδια δουλειά με ελάχιστα ρίσκα και εγγυημένα κέρδη..

 =============================

 ===================

 

Σχόλια