Η Γεωπολιτική των Ελληνικών Κοιτασμάτων και της ΑΟΖ

ΠΗΓΗ

===============

Βlogger: 

Πριν απ΄όλα μπράβο στον κ. Σαχίνη για το επίπεδο της δημοσιογραφίας που υπηρετεί. Φοβάμαι ότι αν συνεχίσει έτσι με τις τόσο ενδιαφέρουσες εκπομπές θα γίνει "αιτία διαζυγίου", αφού πολλοί ξενυχτούν - δηλαδή δεν είναι στο κρεβάτι, για να παρακολουθούν τις εκπομπές του...

Σχόλια:

Επειδή οι κυβερνήσεις (όλες) νομίζουν ότι μπορούν να "κατασκευάσουν" την πραγματικότητα (η τωρινή τόχει τερματίσει!!!)  ώστε να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές ονειρώξεις καλό είναι να ακούσετε τις απόψεις πολλών ειδικών σχετικά με το ίδιο θέμα.... 

Στο συγκεκριμένο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων ας κρατάμε μικρό καλάθι σχετικά με τη πραγματική πολιτική βούληση για εξορύξεις... Φοβάμαι ότι ακόμα κι' αυτή η εκπομπή - χωρίς να το θέλει - εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυβέρνησης για θόρυβο. 

Υπάρχουν και οι αποδείξεις. 

Ακούστε τις συζητήσεις στα παρακάτω Links και θα καταλήξετε στο παραπάνω συμπέρασμα. Ο κ. Ζεληλίδης γήϊνος σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα μιλάει χωρίς περιστροφές και πολιτικές φιοριτούρες... (Σχετικά με τις θέσεις του κ. Καμενόπουλου για αντιπολίτευση και όχι μόνο,  σωστές στην βάση τους  ..., αλλά μάλλον ξεχνάει - φυσικά δεν μπορεί να το πει ... -  ότι πρόκειται για "κατασκευές", επιχειρηματικά εξαρτήματα - που  απλά κάνουν ότι τους λένε...)

Μάλλον δεν πρέπει να ασχοληθούμε στο εξής με το θέμα: "Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα" αφού είναι εξαντλημένο....και όποιος κατάλαβε ....κατάλαβε.  (Όλα γίνονται για το θεαθείναι... )

στο συμπέρασμα ότι, αν ποτέ βγούν υδρογονάνθρακες στον Ελλαδικό χώρο στα επόμενα πενήντα χρόνια, αυτό θα γίνει από την πίεση των ξένων ιδιαίτερα των Ιταλών που έχουν την τεχνογνωσία της ΕΝΙ...)

==========

  • Στο 1.14... ακούστε τον κ. Γρηγορίου και για το ρόλο της WWF , για να διαπιστώσετε έτσι ότι οι "περιβαλλοντικές" αυτές οργανώσεις είναι πολιτικά εργαλεία  ή καλύτερα πολυεργαλεία για ΜΕΓΑΛΕΣ δουλειές στη διάθεση μεγάλων επιχειρήσεων! Εδώ επίσης πρέπει να θυμηθούμε ότι και φράγμα Μεσοχώρας που είναι έτοιμο δεν μπαίνει σε λειτουργία για λόγους επίσης .....περιβαλλοντικούς !!

============

Blogger:

Οι ανακοινώσεις του ΠΘ για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων γίνονται τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι όλοι οι χειρισμοί περί την ενέργεια είναι καταστροφικοί για τη χώρα, με μόνους κερδισμένους κάποιους φίλους του ΠΘ των καρτέλ και όλο το κύκλωμα των ΑΠΕτζήδων.... 

...αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί. Ο πολιτικός θάνατος εξασφαλισμένος, αν δεν αντιδράσει...και καλά κάνει. Προσοχή όμως! Μπορεί απλά να θέλει να κερδίσει χρόνο και να στείλει την μπάλλα στην κερδίδα και να βάλλει για τα καλά στο αρχείο κάθε προσπάθεια εκμετάλευσης των υδρογονανθράκων! (Βγάζοντας το συμπέρασμα ότι είναι ασύμφορη η αξιοποίησή τους!). Το επιχειρηματικό κύκλωμα που κυβερνά τη χώρα με τις μαριονέτες του, δεν θα τα παρατήσει εύκολα! Το νού  σας! Ήδη αναλυτές σοβαροί έχουν δεί ότι ο ΠΘ δεν πολυπιστεύει στην ύπαρξη ορυκτού πλούτου και έχει υπονομεύσει από την αρχή αυτή την προσδοκία!

Φαίνεται ότι το πολιτικό σχέδιο των ολιγαρχών και των "πολιτικών μπροστινών" θέλει την Ελλάδα φτωχή, τον εκάστοτε ΠΘ να μοιράζει επιδόματα, ως καλός πατερούλης, αλλά απεχθάνονται την πραγματική οικονομική ανάπτυξη που θα έκανε τον λαό να σηκώσει κεφάλι... με όλες τις συνέπειες για τους ίδιους. (Το νέο οικονομικό περιβάλλον θ' αλλάξει μοιραία και το πολιτικό περιβάλλον, οπότε μερικοί βλέπουν την έξοδο και φυσικά δεν το επιθυμούν... όσο για τη χώρα, ποιος τη @αμεί. "Ας πάει και το παλιάμπελο, εμείς νάμαστε καλά!")

Είναι τόσο ισχυρό το ολιγαρχικό σύστημα , που ο ΠΘ δεν τολμάει να επιβάλλει ΤΩΡΑ τους κανόνες της αγοράς στο λεγόμενο Χρηματιστήριο Ενέργειας, και να διαλύσει το καρτέλ μέσω του οποίου γίνεται το σημερινό πλιάτσικο! Δεν σταματάει το πλιάτσικο και συνεχίζει να είναι συνένοχος (ή συμμέτοχος;)!

=============

Απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Είναι προσχηματική η ανακοίνωση για εκμετάλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων;
  • ...ποιοί κερδίζουν από την μη αξιοποίηση του εγχώριου ορυκτού πλούτου; 
  • ...υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης για να ασχοληθούν οι εταιρίες με τα κοιτάσματα;
  • Αν είχαν γίνει γεωτρήσεις το 2010 τι θα ίσχυε σήμερα; 

Υπήρξε απειλή της ζωής της κ. Φωκιανού επειδή έκανε τη δουλειά της, υπέγραψε συμβάσεις αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και έπεσε πάνω ....σε μεγάλα συμφέροντα! (Αν αυτό δεν τεκμηριώνει λειτουργία mafia, τότε ....)

Εισαγγελέας δεν ακούει για να ζητήσει εξηγήσεις; Σε ποια χώρα σοβαρή αυτή η αποκάλυψη δεν θα είχε επιπτώσεις. Εκτός κι΄ αν απειλείται και η Δικαιοσύνη...

------------

 

Σχόλια