Α. Ζεληλίδης:Δεν εμπιστεύομαι προθέσεις που αναιρούν πράξεις για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων

 

----------------------------

...ακούστε τον  μέχρις τέλους και οργιστείτε! Είναι μια πατριωτική φωνή (κραυγή). Δίνει απαντήσεις σε όλα!!!

--------------------------
την Απριλίου 16, 2022

Blogger: (...συμφωνεί  δυστυχώς ο κ.  Ζεληλίδης μαζί μας - όχι ότι χρειάζεται να μας διαβάσει κι' όλας.....)

Οι ανακοινώσεις του ΠΘ για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων γίνονται τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι όλοι οι χειρισμοί περί την ενέργεια είναι καταστροφικοί για τη χώρα, με μόνους κερδισμένους κάποιους φίλους του ΠΘ των καρτέλ και όλο το κύκλωμα των ΑΠΕτζήδων.... 

...αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί. Ο πολιτικός θάνατος εξασφαλισμένος, αν δεν αντιδράσει...και καλά κάνει. Προσοχή όμως! Μπορεί απλά να θέλει να κερδίσει χρόνο και να στείλει την μπάλα στην κερκίδα και να βάλλει για τα καλά στο αρχείο κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων! (Βγάζοντας το συμπέρασμα ότι είναι ασύμφορη η αξιοποίησή τους!). Το επιχειρηματικό κύκλωμα που κυβερνά τη χώρα με τις μαριονέτες του, δεν θα τα παρατήσει εύκολα! Το νού  σας! Ήδη αναλυτές σοβαροί έχουν δεί ότι ο ΠΘ δεν πολυπιστεύει στην ύπαρξη ορυκτού πλούτου και έχει υπονομεύσει από την αρχή αυτή την προσδοκία!

Φαίνεται ότι το πολιτικό σχέδιο των ολιγαρχών και των "πολιτικών μπροστινών" θέλει την Ελλάδα φτωχή, τον εκάστοτε ΠΘ να μοιράζει επιδόματα, ως καλός πατερούλης, αλλά απεχθάνονται την πραγματική οικονομική ανάπτυξη που θα έκανε τον λαό να σηκώσει κεφάλι... με όλες τις συνέπειες για τους ίδιους. (Το νέο οικονομικό περιβάλλον θ' αλλάξει μοιραία και το πολιτικό περιβάλλον, οπότε μερικοί βλέπουν την έξοδο και φυσικά δεν το επιθυμούν... όσο για τη χώρα, ποιος τη @αμεί. "Ας πάει και το παλιάμπελο, εμείς νάμαστε καλά!")

Είναι τόσο ισχυρό το ολιγαρχικό σύστημα , που ο ΠΘ δεν τολμάει να επιβάλλει ΤΩΡΑ τους κανόνες της αγοράς στο λεγόμενο Χρηματιστήριο Ενέργειας, και να διαλύσει το καρτέλ μέσω του οποίου γίνεται το σημερινό πλιάτσικο! Δεν σταματάει το πλιάτσικο και συνεχίζει να είναι συνένοχος (ή συμμέτοχος;)!

  • Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η ..αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Πάμε 2 χρόνια πριν!

---------------------------

Οπότε κρατήστε μικρό καλάθι, και μην παίρνετε τοις μετροιτοίς τις ανακοινώσεις του Π/Θ που φρόντισε εκ προοιμίου να υπονομεύσει την ...προσπάθειά του.

Η διστακτικότητά του δεν μπορεί να κρυφτεί...

  1. Σαν να καταπίνουν μουρουνόλαδο!

  2. Θυμόμαστε που ο πολιτικός κόσμος και κάποια ΜΜΕ δεν ήθελαν να ακούσουν για τον ενεργειακό πλούτο: Τι άλλαξε τώρα;

  3. Λάθος η δήλωση του πρωθυπουργού: Δηλαδή “αν δεν υπήρχε η Ουκρανία” δεν θα προχωρούσε σε έρευνες για τους υδρογονάνθρακες;

  4. Η αυτοκαταστροφική δήλωση Μητσοτάκη για τα κοιτάσματα

..για το τι είναι εκείνο που φρενάρει κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου - που είναι διαχρονική, ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις.... ακούστε τον κ. Φώσκολο και τον κ. Ζεληλίδη να μας τα λένε από το ..μακρινό 2012! 

---------------------
μα σας τα έχω πει όλα!!!!

blogger: o κ. Φώσκολος,  μαζί με τον κ. Κονοφάγος είναι όαση λογικής.

Φοβάμαι - δηλαδή είμαι βέβαιος  - ότι το προτεκτοράτο Ελλάς δεν έχει  κανένα λόγο σ' αυτό που λέγεται ενεργειακή πολιτική. Οι ολιγάρχες  διάλεξαν τους συμμάχους τους (Γερμανούς άλλοι και άλλοι τους Αμερικανούς) κι' ας πάει και το ...παλιάμπελο, η χώρα, που αργά αλλά σταθερά εκπίπτει σε έναν ενδιάμεσο χώρο διαχείρισης λαθρομεταναστών, προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών, ενδοχώρα του Ισραήλ.... και  οσονούπω και βιαλαέτι της Τουρκίας που θα προκύψει.... και μη χειρότερα.  

Υ.Γ. 

Αν δεν υπάρξει περιφρούρηση οι "αναπτυξιαστές" αφού κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ, θα πουλήσουν τα πάντα για παλιοσίδερα για να μην μπορέσει ποτέ η ΔΕΗ να ανακάμψει. Θα προσπαθήσουν να σβήσουν και από την ιστορία ότι κάποτε αυτή η χώρα είχε πετύχει ενεργειακή αυτάρκεια...

Υ.Γ. 2

(25/5/2021)

(Αυτή η απαξίωση των ενεργειακών πόρων  μπορεί να έρχεται να υποστηρίξει παραχωρήσεις "θαλάσσιων ζωνών" που είναι ...άνευ αξίας για μας...αφού εμείς είμαστε υπέρ τη πράσινης ανάπτυξης και πράσινα άλογα...) 

Υ.Γ 3. 26-4-2021

Η απόφαση αυτή δείχνει πoιοί είναι τα αφεντικά της χώρας και αυτοί που ορίζουν τα βασικά.

1. Οι γνωστοί - άγνωστοι πετρελαιάδες που κερδίζουν από το σημερινό καθεστώς (και θα κερδίζουν και αύριο περισσότερα αφού θα αυξηθούν οι εισαγωγές! - Χαρά οι Σαουδάραβες!)

2. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου (ταυτίζονται με τους προηγούμενους , βάλε και τη χαρά των ΗΑΕ)

3. Οι εφοπλιστές (ένα τμήμα) που δραστηριοποιείται στη μεταφορά: α. Πετρελαίου, β. Φυσικούς Αερίου (LNG)(Χαρά οι Αμερικανοί!)

4. Με την "ανάπτυξη" των ΑΠΕ κερδίζουν οι πάσης φύσεως εργολάβοι (Χωματουργικά, κ.λ.π.) και φυσικά οι "φίλοι" μας Γερμανοί που μας πουλάνε τα ανεμιστηράκια

Όλως παραδόξως όλος αυτός ο συνασπισμός δυνάμεων είναι που έχει στα χέρια του και τα ΜΜΕ, οπότε άντε να φτουρίσει η αντίθετη άποψη. Οι ιθαγενείς θα ...¨αναπτυχθούν" όπως γουστάρουν τα παραπάνω συμφέροντα.  Είναι τέτοια η σιγουριά δε ότι δεν θα βρουν αντιστάσεις - αντίλογο που ο κ. Δένδιας βγαίνει και λέει αυτά που λέει. Σε άλλη σοβαρή χώρα και όχι προτεκτοράτο θ'άπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί ... αλλά ποιος παραιτήθηκε για να παραιτηθεί αυτός...

Σχόλια