"ΕΤΣΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!

 

-------------------------------------

Blogger:

Σας τα λέμε εδώ και καιρό:

ΠΡΩΤΟΝ ΕΔΩ

...άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε! Μα οι καταγγελίες αφορούν την λειτουργία του κατ' όνομα Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Οι κατηγορίες μιλάνε τουλάχιστον για καρτέλ που  ληστεύει τους καταναλωτές. Γι' αυτό, καμία απάντηση. Καμία κουβέντα για το ρόλο της ΔΕΗ που  μετατράπηκε σε βραχίωνα στήριξης των κερδών των ολιγαρχών που βρήκαν την ευκαιρία - "για όλα φταίει ο πόλεμος!" - να κάνουν πλιάτσικο. Οι θέσεις του Κυριάκου δίνουν κάλυψη.

 Όσο για τα κέρδη που θα  φορολογήσει... 

"Ποια κέρδη;

 Όταν τα χρήματα μπουν στα ταμεία των εταιρειών αμέσως θα κετευθυνθούν σε ...επενδύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και μισθά, οπότε δεν θα σας πω - λόγω ανατροφής μου - τι θα βρει ο Κυριάκος όταν θα πάει να φορολογήσει το ...ταμείο...(Παίζει να μην βρει και ταμείο, αφού κάποιοι θα προτιμήσουν να κλείσουν το μαγαζί... έχει ξαναγίνει!)"

 ...και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ...ο άριστος βγαίνει και μας κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά.

Αντί να απαιτήσει τώρα, δηλαδή χθές!, την εφαρμογή των νόμων περί καρτέλ στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου  Ενέργειας και να επιβληθούν οι ποινές, δηλώνει ότι ....θα φορολογήσει τα κέρδη! Χα! Χα! χα! (Είπαμε λειτουργία της αγοράς, αλλά να μην το παραχέσουμε, να μην βοηθήσουμε τους φίλους μας;)

Αυτές οι επιλογές δεν αναιρούνται με τις αθλιότητες περί της επιδότησης των καυσίμων και άλλα τέτοια φαιδρά. Οι άνθρωποι - ηγεσία και επιτελείο -είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι. Οι συνήθειες δεν κρύβονται

Μην μου μιλήσετε περί ελεύθερης αγοράς, χρηματιστήρια και άλλά τινά. Εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούνται για πλυντήριο κλοπιμαίων...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΔΩ:

...κάποιοι πονηροί ...πούλησαν ότι η Χρηματιστικοποίηση της ΔΕΗ είναι η λύση "...για πάσαν νόσον και πάσαν  μαλακία".  Πολλά τα προβλήματα της ΔΕΗ υπό τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και πλιάτσικο, αλλά είνα κρίμα για τη ΔΕΗ να έχει τέτοια μεταχείριση. Μια μεταχείριση που οδηγεί (οδήγησε!) στην διάλυσή της και εν τέλει το Ελληνικό κράτος να χάσει ένα εργαλείο προστασίας των πολιτών του και ένα εργαλείο παρέμβασης στην οικονομία. Οι φωστήρες εκ Βρυξελλών που οργανώνουν την Χρηματιστικοποίηση των πάντων και τη διάλυση - απαξίωση κάθε κρατικής - κοινωνικής περιουσίας, πρέπει να κατεγγελθούν, αφού οι επιλογές τους  οδήγησαν  στο σημερινό χάλι. Ο συνδυασμός ιδιοτελούς γραφειοκράτη - ανοικτού σε διάφορα λόμπυ - και ιδεοληψίας αποδεικνύεται καταστροφικός.   Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι Χρηματιστηριακό προϊόν, αφού είναι πριν απ' όλα κοινωνικό αγαθό, βασική παράμετρος των κοινωνιών. (Θαυμάστε λειτουργία των αγορών: ελληνικό Χρηματιστήριο ενέργειας με 4 παίκτες! Σοβαρότης μηδέν! Αλλά σ' αυτό δεν έχουν πρόβλημα: Έχουν ως παράδειγμα το Χρηματιστήριο του Σημίτη ('99) για το οποίο ουδείς ..τιμωρήθηκε..., άρα γιατί να μην κάνουμε τα ίδια...Είπα Σημίτη .. αφού λοιπόν δεν υπήρξε παραδειγματική τιμωρία τους ξαναβρίσκει κανείς όλους σε κυβερνητικούς θώκους,είτε πίσω να κάνουν κουμάντο...)

 ==========================

  1. Ενέργεια: Βάζοντας τα πράγματα στη σειρά ή αλλιώς περιμένοντας το blackout. (2) 

  2. Ο Πορτοσάλτε στον αέρα του ΣΚΑΙ: «Προαναγγέλλει» διακοπές ρεύματος...

  3. Το 56 με 60% της αύξησης της τιμής δεν οφείλεται στο φυσικό αέριο, οφείλεται στους ολιγάρχες 

  4. Παντελής Κάπρος.: «Στην Ελλάδα Δεν Έχουμε Σωστό Ανταγωνισμό Μεταξύ Εταιρειών Ηλεκτρισμού»

  5. Ενεργειακού σκανδάλου συνέχεια... (ή αλλιώς: Όταν οι αγάπες και οι δουλείες δεν κρύβονται...)

  6. Χρηματιστήριο Ενέργειας ...& ρήτρα αναπροσαρμογής.

  7. Ενεργειακή κρίση: Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις

  8. Η μεγάλη κομπίνα στην ενέργεια... 

  9. ..Ρήτρα αναπροσαρμογής... (ή αλλιώς: Όταν η απάτη επινοεί λέξεις...)

  10. ..Ρήτρα αναπροσαρμογής... (ή αλλιώς: Όταν η απάτη επινοεί λέξεις...)

  11. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος ή αλλιώς 10 λεπτά αρκούν...)

  12. «Φτιάχνει προσκείμενους σε αυτόν ολιγάρχες, με το φυσικό αέριο» 

 ==========================

 =======================

Σχόλια