Ενέργεια: Βάζοντας τα πράγματα στη σειρά ή αλλιώς περιμένοντας το blackout. (2)

 Blogger: Ο Πορδοσάλτε δεν είναι ο βλάκας που νομίζετε. Είναι ο λαγός του συστήματατος. Η ...αποστολή που έχει αναλάβει! είναι: 

  • 1. Να μας πείσει ότι οι διακοπές ρεύματος που έρχονται θα είναι για το καλό μας! αφού έτσι θα συγκρατούν τις τιμές του ηλ. ρεύματος ...χαμηλά! (Χαμηλά είναι ότι δεν μεγάλωσε ...ακόμα!) 
  • 2. Η δεύτερη ανάγνωση. Οι τιμές του ρεύματος είναι υψηλές γιατί δεν αποδέχεσθε μερικές ώρες την ημέρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος!

------------------------------

Αφιερώστε 12 λεπτά για να έχετε μια πλήρη ανάλυση της απάτης που έχει στηθεί γύρω από την Ενέργεια. Μια απάτη που προκαλεί πλήρη εξουθένωση νοικοκυριών και την καταστροφή των επιχειρήσεων που φυσικά αδυνατούν να επιβιώσουν σ' αυτή την ενεργειακή λαίλαπα. (Η συνέντευξη δόθηκε την 15η Μαρτίου 2022.)

------------------------------

Δεν είναι μόνο το κόστος της ενέργειας που εξουθενώνει τις επιχειρήσεις, είναι και το γεγονός ότι η έλλειψη σταθερότητας - που εξασφάλιζε η  παλιά ΔΕΗ με τον λιγνίτη - εμποδίζει κάθε σχεδιασμό επιβίωσης και οδηγεί μοιραία στην  καταστροφή...

 ...και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ...ο άριστος βγαίνει και μας κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά.

Αντί να απαιτήσει τώρα, δηλαδή χθές!, την εφαρμογή των νόμων περί καρτέλ στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου  Ενέργειας και να επιβληθούν οι ποινές, δηλώνει ότι ....θα φορολογήσει τα κέρδη! Χα! Χα! χα! (Είπαμε λειτουργία της αγοράς, αλλά να μην το παραχέσουμε, να μην βοηθήσουμε τους φίλους μας;) 

Ποια κέρδη;

 Όταν τα χρήματα μπουν στα ταμεία των εταιρειών αμέσως θα κετευθυνθούν σε ...επενδύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και μισθά, οπότε δεν θα σας πω - λόγω ανατροφής μου - τι θα βρει ο Κυριάκος όταν θα πάει να φορολογήσει το ...ταμείο...(Παίζει να μην βρει και ταμείο, αφού κάποιοι θα προτιμήσουν να κλείσουν το μαγαζί... έχει ξαναγίνει!)

Ενισχυτικά των παραπάνω:

Σχόλια