Παραιτήθηκε από τον ιατρικό σύλλογο λόγω Covid

 

----------------------------

  1. Νέος Φασισμός.

  2. Μπροστά στην οικοδόμηση του νέου ολοκληρωτικού συστήματος...

  3. Byung-Chul Han: «Το έξυπνο κινητό είναι ένα εργαλείο κυριάρχησης. Λειτουργεί σαν προσευχητάρι»

    -----------------

    μπορεί να μην συμφωνεί κανείς σε όλα, αλλά περιέχει αλήθειες.

     Blogger: 

    ... πρόβλημα, αφού η πολιτική και ιατρική ήρθαν εις σάρκαν μίαν. Οι μεν γιατροί (κάποιοι όχι όλοι) δέχθηκαν να γίνουν εργαλεία πολιτικών και οι πολιτική δανείσθηκε λεξιλόγιο και συλλογιστική της ιατρικής για να κάνει της δουλειά της και να υλοποιήσει ανομολόγητες ατζέντες (...καμιά κρίση δεν πρέπει να πάει χαμένη! Είναι Η ευκαιρία για παρεμβάσεις!)

     ... Μυωπικοί πολιτικοί (αν)εγκέφαλοι που νόμισαν ότι ταϊζοντας- μπουκώνοντας τα ΜΜΕ θα ...φτιάξουν την τελική εικόνα! Μια τόσο μυωπική προσέγγιση  ήταν βέβαιο ότι θα έπεφτε στον τοίχο της σκληρής πραγματικότητας. Και άντε..οι πολιτικοί δεν έχουν πρόβλημα να πουν:  ε και! εμείς ακούγαμε τους γιατρούς! οι γιατροί τι θα πουν; εμείς ακούγαμε τους πολιτικούς; 

    ====================

    Αλιευμένο από το ΦΒ...

    1. Δρ Marcia Angell, Αρχισυντάκτρια του New England Medical Journal (NEMJ)-
    "Απλώς δεν είναι πλέον δυνατόν να πιστέψουμε μεγάλο μέρος της κλινικής έρευνας που δημοσιεύεται, ή να βασιστούμε στην κρίση των έμπιστων ιατρών ή στις αυθεντικές ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές. Δεν απολαμβάνω αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο έφτασα αργά και διστακτικά κατά τις δύο δεκαετίες μου ως συντάκτης του New England Journal of Medicine"
    2. Δρ Richard Horton, ο σημερινός αρχισυντάκτης του Lancet (θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιοσέβαστα ιατρικά περιοδικά που αξιολογούνται από ομότιμους παγκοσμίως)-
    «Η υπόθεση κατά της επιστήμης είναι απλή: μεγάλο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως το μισό, μπορεί απλά να είναι αναληθής. Επηρεασμένη από μελέτες με μικρά μεγέθη δειγμάτων, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρες συγκρούσεις συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει κάνει μια στροφή προς το σκοτάδι. ”
    3. Δρ Χέρμπερτ Λ. Ley Jr, πρώην Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων-
    «Ο FDA προστατεύει τις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, και στη συνέχεια ανταμείβεται, και χρησιμοποιώντας τις αστυνομικές εξουσίες της κυβέρνησης, επιτίθενται σε όσους απειλούν τις μεγάλες εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο FDA τους προστατεύει. Δεν είναι. Αυτό που κάνει ο FDA και τι νομίζει το κοινό ότι κάνει είναι τόσο διαφορετικά όσο μέρα και νύχτα. ”
    4. Δρ Raeford Brown, πρόεδρος της Επιτροπής Αναλγητικών και Αναισθητικών της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)-
    «Το Κογκρέσο ανήκει στη φαρμακευτική. ”
    5. Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται CDC Scientists Preserving Integrity, Diligence and Ethics in Research, ή (CDC SPIDER), έβαλε μια λίστα καταγγελιών γραπτώς σε επιστολή προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ του CDC Τα μέλη της ομάδας επέλεξαν να υποβάλουν την καταγγελία ανώνυμα για φόβο τιμωρίας-
    "Φαίνεται ότι η αποστολή μας επηρεάζεται και διαμορφώνεται από εξωτερικά κόμματα και απατεώνα συμφέροντα... και η πρόθεση του Κογκρέσου για την υπηρεσία μας καταστρατηγείται από κάποιους ηγέτες μας. Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο, είναι ότι γίνεται ο κανόνας και όχι η σπάνια εξαίρεση», αναφέρει η επιστολή. «Αυτές οι αμφισβητήσιμες και ανήθικες πρακτικές απειλούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία και τη φήμη μας ως έμπιστου ηγέτη στη δημόσια υγεία.
    6. Δρ John P. Α. Ιωαννίδης, Αρχισυντάκτης, European Journal of Clinical Investigation (2010 - Παρών)-
    «Τα πιο τρέχοντα δημοσιευμένα ευρήματα έρευνας είναι ψευδή. ”
    7. Dr William Thompson Ανώτερος Επιστήμονας στο CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών)-
    "Λυπάμαι που οι συνάδελφοί μου και εγώ παραλείψαμε στατιστικά σημαντικές πληροφορίες στο άρθρο μας του 2004 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics. Τα παραλειπόμενα δεδομένα δείχνουν ότι οι Αφροαμερικανοί άνδρες που έλαβαν το M M R πριν από την ηλικία των 36 μηνών διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό. Αποφάσεις πάρθηκαν σχετικά με το ποια ευρήματα θα αναφερθούν μετά τη συλλογή των στοιχείων, και πιστεύω ότι δεν ακολουθήθηκε το τελικό πρωτόκολλο μελέτης. ”
    8. Ο επίκουρος καθηγητής Ray Moynihan, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας του BMJ-
    "Όταν θέλουμε να αποφασίσουμε για ένα φάρμακο ή μια χειρουργική επέμβαση, πολλά από τα στοιχεία που χρησιμοποιήσαμε για να ενημερώσουμε ότι η απόφαση είναι προκατειλημμένη," "Δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε. Επειδή τόσα πολλά από αυτά έχουν παραχθεί και χρηματοδοτηθεί από τους κατασκευαστές αυτών των προϊόντων υγείας. ”
    9. Δρ. Φιόνα Γκόντλι, συντάκτρια του BMJ-
    "Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουμε όπως είναι. Είναι η διαφθορά της επιστημονικής διαδικασίας. ”
    10. Susanna Rees, βοηθός συντακτικού σε ιατρικό γραφείο γραφής μέχρι το 2002
    "Οι ιατρικές υπηρεσίες γραφής κάνουν μεγάλο κόπο για να κρύψουν το γεγονός ότι τα χαρτιά που γράφουν φαντάσματα και υποβάλλουν σε περιοδικά και συνέδρια είναι γραμμένα για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιρειών και όχι από τους ονομαστούς συγγραφείς", έγραψε. "Υπάρχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας για υποβολές φαντασμάτων - όχι εξαιρετικές, αλλά συνεπείς. "
    11. Sydney Brenner, βραβευμένος με Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 2002-
    ".. και φυσικά όλοι οι ακαδημαϊκοί λένε ότι πρέπει να έχουμε αξιολόγηση από ομοτίμους. Αλλά δεν πιστεύω στην αξιολόγηση από ομότιμους γιατί νομίζω ότι είναι πολύ παραμορφωμένη και όπως έχω πει, είναι απλά μια παλινδρόμηση στην κακία..... Νομίζω ότι η αξιολόγηση από ομοτίμους εμποδίζει την επιστήμη. Μάλιστα νομίζω ότι έχει γίνει ένα εντελώς διεφθαρμένο σύστημα. ”
    12. Δρ Jay Bhattacharya, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford, ιατρός και επιδημιολόγος-
    "Όταν οι άνθρωποι λένε να ακολουθήσουν την επιστήμη, αυτό που έχω δει είναι ότι συχνά εννοούν λογοκρίνουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν με κάποιους επιστήμονες... οι άνθρωποι που ελέγχουν την πολιτική. ”
    13. Kamran Abbasi, εκτελεστικός συντάκτης British Medical Journal-
    «Η επιστήμη καταπιέζεται για πολιτικό και οικονομικό κέρδος. Το C nineteen έχει εξαπολύσει την κρατική διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα, και είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία. "
    -------------------------------
     

    Aρxισαv και βγαivουv απλυτα στην φoρα....Eπiσnμα τους ξεφωviζει Γερμαvικo καvαλι ! ! !


Σχόλια