Η κυβέρνηση αντί να κλείσει τις ΜΚΟ, τις εξισώνει με το Λιμενικό με νόμο

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Είναι πλέον σε όλους γνωστό το πως δουλεύει το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο έχει φτάσει στο σημείο να συντάσσεται κεντρικά το σύνολο σχεδόν των υπουργικών νομοσχεδίων.

  • Ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι και το χθεσινό που ψηφίσθηκε στην άφωνη και «ανίσχυρη» πολιτικά Βουλή και το οποίο αφορούσε θέματα των παράνομα εισβαλόντων στη χώρα αλλοδαπών (άσυλο, διεθνή προστασία, άδειες διαμονής κ.λ.π.). ενόψει προφανώς και της αναμενόμενης νέας εισβολής στη χώρα δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, μετά την κατάρρευση του εκεί φιλοαμερικανικού καθεστώτος. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πριν πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το νομοσχέδιο, να πούμε ότι μαζί με το νομοσχέδιο κατατέθηκαν, όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τέσσερις τροπολογίες, όπου σε μία (με αρ. 1055) νομοθετήθηκε η χορήγηση μεταλλίων (!) σε εκείνους που ασχολούνται με τα θέματα των παράνομων μεταναστών και σε μια άλλη (με αρ. 1054) νομοθετήθηκε η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη θέση του ανεμβολίαστου προσωπικού που τίθεται σε αναστολή εργασίας, καθώς και απευθείας συμβάσεις για πρόσληψη διοικητικού προσωπικούστα νοσοκομεία, για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια και για χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων.

Επανερχόμενοι στο κεντρικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε, αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικά μέρη.

Στο ένα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπει στις ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, καθώς και στα μέλη, τους υπάλληλους και τους συνεργάτες τους, να δραστηριοποιούνται σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την περισυλλογή των παράνομων μεταναστών. Δηλαδή, αυτό που γινόταν μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς, τώρα ο κ. Μητσοτάκης το κάνει νόμο. 

Για να ρίξει όμως «στάχτη στα μάτια» αφελών ψηφοφόρων, ορίζει απλά ότι οι ΜΚΟ θα πρέπει τάχα να είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο και να συνεργάζονται δήθεν με το Λιμενικό. Και αν δεν τα κάνουν αυτά, προβλέπονται κάποιες ποινές «χάδια», για τις αόρατες ελληνικές και ξένες ΜΚΟ. Δηλαδή «πιάσε το αυγό και κούρευτο». Με λίγα λόγια, ο νόμος της ΝΔ εξισώνει τις ΜΚΟ με το Λιμενικό, αντί να απαγορεύσει κάθετα οποιαδήποτε δράση τους και να κλείσει όλες τις σχετικές ΜΚΟ.

  • Το άλλο μέρος, αν και το νομοσχέδιο επιγράφεται ως «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, κ.λ.π.» είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό νομοσχέδιο για τα μάτια αφελών ψηφοφόρων που έχουν αγανακτήσει με την όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πικρή. Καμία απέλαση δεν θα γίνει γιατί κοστίζει πολλά χρήματα και γιατί δεν το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, αλλά αυτό δεν θα το ακούσετε να το λέει κανένα ΜΜΕ, κανένας γκλομπαλιστής πολιτικός. Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Εκείνοι των οποίων απορρίπτονται τα αιτήματα ασύλου, τελικά καταλήγουν να περιφέρονται στη χώρα παράνομα και ανεξέλεγκτα.

Επομένως οι λύσεις που υπάρχουν είναι αφενός, να γίνει η Ελλάδα μη ελκυστικός προορισμός, με τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά και αφετέρου να βρεθεί τρόπος να μπορέσουν να φύγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνοι τους προς τους πραγματικούς προορισμούς τους που οι ίδιοι επιθυμούν.

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει και να συμπληρώσει δύο προηγούμενα της ίδιας κυβέρνησης, τα οποία τότε που τα ψήφιζε τα διαφήμιζε ως τα καλύτερα. Τελικά όμως, το παρόν νομοσχέδιο περισσότερο βολεύει τις ΜΚΟ και σε τελική ανάλυση γίνεται πιο φιλικό προς τους λάθρα εισβάλοντες στη χώρα.

Αντί η κυβέρνηση να κάνει πρόληψη με την αποτροπή της εισόδου στη χώρα των παράνομων μεταναστών ή να κάνει τη χώρα μη ελκυστικό προορισμό, αντιθέτως στην ουσία προχωρά κεκαλυμμένα στον εποικισμό της χώρας και την καταστροφή της εθνικής ελληνικής κοινωνίας, όπως προφανώς θέλουν και ξένα κέντρα.

================

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΧΘΕΣ
>>> Χορήγηση αυτοτελούς άδειας διαμονής για λόγους φιλευσπλαχνίας, ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους, σε πολίτη τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια; . .
>>> Αν απορριφθεί η αίτησή τους για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας να ασκούν προσφυγή και να κυκλοφορούν ελεύθερα στην επικράτεια και πολλοί από αυτούς «εξαφανίζονται»;
>>> Να προσφέρεται σε όλους υγειονομική περίθαλψη; Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει για τον Έλληνα . .
>>> Το αποκορύφωμα όλων αυτών, είναι ότι δίνει εξουσία στις ΜΚΟ, να επιχειρούν όπως το λιμενικό σώμα, σε περιστατικά παράτυπης εισόδου προσώπων μέσω θαλάσσης. Με άλλα λόγια δηλ. θα τρέχουν οι ΜΚΟ να σώζουν τους λάθρα εισβάλλοντες στη θάλασσα; Από πού και ως που άραγε; . . .
>>> Σύμβαση παροχής γευμάτων σε δομές φιλοξενίας, πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, για περίπου 40.000 σιτιζόμενους, το κόστος της οποίας μπορεί να φθάσει και τα 900 εκατομμύρια ευρώ!
(Μηταρακης. Δηλωσεις σε επιτροπη για τα γεύματα των λάθρα μεταναστών προχθες):
Ενδεικτικά, ένα τέτοιο γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει:
Για πρωινό
Συνδυασμό από φρούτα, πίτες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν και σάντουιτς.
Για μεσημεριανό
Συνδυασμό από κρέας, κοτόπουλο, λαδερό, ζυμαρικό, ψάρι, με συνοδευτικό και φρέσκια σαλάτα.
Για βραδινό
Ένα συνδυασμό από λαδερό, ομελέτα, όσπρια και σαλάτα εποχής. Παράλληλα, περιλαμβάνει αραβικές πίτες και επαρκή ποσότητα εμφιαλωμένου πόσιμου νερού. ..»
Αυτό ψήφισε η ΝΔ
Να γίνει δηλαδή η Ελλάδα ξενοδόχος όλων των λαθρομεταναστών του κόσμου και οι Έλληνες φορολογούμενοι που πεινάνε να πληρώνουν
===============
Βlogger:
Και αφού ο Μηταράκης και η Κυβέρνηση νομοθέτησε κατά πως προστάζουν οι ΜΚΟ και οι πίσω απ' αυτές, είπε να βγάλλει έναν φιλιππικό έτσι για ξεκάρφωμα για να κοροϊδέψει τους ηλίθιους ιθαγενείς...
 

Με τη φράση «δεν θα δεχθούμε, όπως την περίοδο 2015-19, να είμαστε η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης…

…υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου μέσω του οποίου επιχειρείται να ρυθμιστούν ζητήματα όπως η διαδικασία των απελάσεων, οι επιστροφές πολιτών τρίτων χωρών, ή και η χορήγηση διεθνούς προστασίας. Το νομοθέτημα δέχθηκε σφοδρά πυρά κριτικής από την αντιπολίτευση, ενώ αντιδράσεις καταγράφονται και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Η ασφάλεια των συνόρων και η διάσωση όπου απαιτείται αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας, και όχι ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται για να αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης από του βήματος της Ολομέλειας, την ώρα που όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Κ» Γ. Παλαιολόγος, η επίτροπος του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς δήλωνε: 

  • «Το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να αναθεωρήσει τη νομοθετική πρόταση που βρίσκεται υπό συζήτηση, η οποία θα έθετε σοβαρά προσκόμματα στο έργο που επιτελούν ΜΚΟ στη θάλασσα, το οποίο σώζει ζωές, και στη δυνατότητά τους να παρακολουθούν για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο».

Οπως τόνισε σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές τον περασμένο Μάιο η κ. Μιγιάτοβιτς, η δράση των οργανώσεων αυτών είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς «παίζουν μείζονα ρόλο στην καταγραφή και την αναφορά επαναπροωθήσεων και άλλων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αναφερόμενη στην επίμαχη διάταξη, η κ. Μιγιάτοβιτς εκτιμά ότι ενδέχεται να «υπονομεύσει σοβαρά» τη δυνατότητα εποπτείας της δράσης του Λιμενικού και της συμμόρφωσης των επιχειρήσεών του με τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επίτροπος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλεί την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να συνεργάζονται εποικοδομητικά με τις ΜΚΟ για την προστασία της ζωής όσων κινδυνεύουν στη θάλασσα και να δημιουργούν ένα πλαίσιο που να διευκολύνει τη δραστηριότητα των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση «εισάγει τη χώρα μας θεσμικά στο μέτωπο και στο μπλοκ των δυνάμεων των ξενοφοβικών που δεν έχουν ενόραση ιστορική για το τι έρχεται, σχολίασε μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

=================

Βlogger:
..καλά δεν μιλάμε για τον βούτση και συριζα, η εργολαβία που έχει αναλάβει είναι διαχρονική και σε πλήρη ισχύ --- ψυχοπονιάρηδες με τα λεφτά των άλλων... διεθνιστές της πρεσβείας...
-----------------------
Ας θυμηθούμε τον ρόλο των ΜΚΟ, στις οποίες έχουν παραχωρηθεί λειτουργίες του κράτους, ένα κράτος που αυτοκαταργείται - ρευστοποιείται. Αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στις ΜΚΟ να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: δουλεμπόριο.
  1. Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!

  2. Γιάννης Ραχιώτης: Τι κρύβει η «έκρηξη» ΜΚΟ και η μαζική στρατολόγηση επιστημόνων

  3. Τα ψέματα των «ανθρωπιστών» και η επικερδής μπίζνα των ΜΚΟ!

  4. MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

  5. Τα υπερκέρδη της μετανάστευσης

  6. Οι Μ.Κ.Ο. είναι επίλεκτες μονάδες του στρατού της Ε.Ε.

  7. Βατερλό του Τσίπρα το Μακεδονικό, του Κυριάκου το μεταναστευτικό

  8. Λαθρομετανάστευση... και η απάντηση.

  9. Μεταναστευτικό - εισβολή λαθρομεταναστών

  10. Ι. Μάζης: Τα μέτρα και οι δράσεις για το μεταναστευτικό 

  11. Ψυχοπονιάρηδες και ανθρώπινα δικαιώματα...

  12. Τι συμβαίνει με τις ΜΚΟ που κατηγορούνται για κατασκοπεία

    Φυσικά δεν γίνεται να καταλάβει κανείς το τι γίνεται ακριβώς, μ' αυτό που λέγεται μεταναστευτικό αν δεν δει το μεγάλο πλαίσιο που είναι το:

    ..για το οποίο δεν γίνεται κουβέντα από κανένα συστημικό κόμμα ούτε από τα ΜΜΕ!

    --------------------------

  1. ΥΓ.

    Ο χρήστης George Adalis B

    Η εταιρία που έφτιαξε το WAR HORSE, δηλαδή τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ έφτιαξε και την Αμάλ ! Ξέρουν τι κάνουν οι διεθνείς τσογλαναρέοι που σφουγγαρίζουν όλο το χρήμα από τις τσέπες μας!
    Καθαρόαιμη Ψυχολογική Επιχείρηση από τον Ερντογάν που την είδε Οδυσσέας (τρομάρα του) και μας κουβαλά στην Ευρώπη τους Δούρειους Ίππους του! Που μου θέλατε και φωτογραφίες με το ξόανο μπροστά στην Αγιά Σοφιά παλιοτσουτσέκια!!!
    Ας μας πει η Ελληνική Κυβέρνηση, πόσο στοίχησε όλο το project ;
    Ποιος πληρώνει ;
    Ποιοι είναι οι Τούρκοι που δούλεψαν; Τους ξέρετε;
    Εχει Ελληνες μέσα που έχουν συνεργαστεί με εγχώρια φιλανθρωπικά ιδρύματα που αν πάρουν χαμπάρι οι ιδρυτές τους τι γίνεται, θα σηκωθούν από τον τάφο και θα πλακώσουν στις κλωτσές τα μέλη του σημερινού ΔΣ τους;
    Αϊντε γιατί πολύ μας πρήξατε τους γενετήσιους αδένες μας με την λύσσα σας για κονόμα και ψυχολογική επιβολή! 6 χρόνια δεν μπορούμε να σας χορτάσουμε με παράδες ! Μαζέψτε τα και κοπανήστε την, πριν αρχίσουμε και ψάχνουμε παρακάτω. Αντέτε και γαμηθείτε γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε!
    ΩΣ ΕΔΩ ...
    ==============
    • Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας-Ο περίεργος ρόλος της Επιτρόπου

      ===============

      Οι μπούρκες, απλά θα ....αυξηθούν!

      Το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναφέρεται σε μια «ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ» για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Στην “top secret” έκθεση προβλέπεται η «έκρηξη του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ εκφράζονται και φόβοι για “Θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία στον Έβρο». Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας γίνεται μάλιστα αναφορά σε μια εξαιρετικά ανησυχητική προοπτική : «Έως και 2.000.000 Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα» μετά την αναμενόμενη σταθεροποίηση του ισλαμικού καθεστώτος των Ταλιμπάν στην εξουσία τους επόμενους 3-4 μήνες.
      Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ασφαλώς διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δεν θέλουμε μια επανάληψη των ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ μαζικών ροών που βιώσαμε το 2015» στα ελληνοτουρκικά σύνορα - δίνοντας έμφαση στη λέξη «ανεξέλεγκτη». Εν τούτοις, οι «επικοινωνιακοί» μηχανισμοί (ΜΜΕ, οργανικοί διανοούμενοι, ΜΚΟ) της εγχώριας πολυπολιτισμικής πολιτικής τάξης, του διαπλεκόμενου κατεστημένου και της παγκοσμιοποιημένης κοσμοπολίτικης ελίτ ξεκίνησαν ήδη την προσπάθεια χειραγώγησης, αν όχι ηθικού εκβιασμού, της ελληνικής κοινής γνώμης προκειμένου ν΄ αποδεχτεί το «μοιραίο» των νέων μαζικών, αλλά αυτή τη φορά «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ» μεταναστευτικών ροών στη χώρα. Ως είθισται, χρησιμοποιούν ένα «τσουνάμι» ηθικολογικών συναισθηματισμών, με μπόλικες «ανθρωπιστικές σάλτσες» και μελοδραματικά κιτς, σαν το αμφιλεγόμενο «σκιάχτρο Αμάλ», προκειμένου η τάλαινα ελληνική κοινωνία ν΄ αποδεχτεί και πάλι αφασικά, ωσάν «φυσικό φαινόμενο», τα νέα μεταναστευτικά «κύματα» που προκαλούνται από τους καταστροφικούς πολέμους της Δύσης. Αυτή τη φορά όμως όπως ορίζει το Σύμφωνο για την μετανάστευση» του ΟΗΕ : ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και επιπλέον με την επικοινωνιακή στήριξη των Μέινστριμ και βεβαίως χωρίς οφθαλμοφανείς «διακινητές» - κάτι που ήδη συμβαίνει σιωπηρά με μικρές ομάδες 10-30 μεταναστών καθημερινά στον Έβρο. Ένα αναπόφευκτο «φυσικό φαινόμενο» που, εν τέλει, θα προκαλέσει νομοτελειακά την παραπέρα διόγκωση των ήδη υπαρχόντων γκέτο από - στην συντριπτική πλειοψηφία – νέους ηλικιακά μουσουλμάνους στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών.
      Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι η Δύση, παρά τους πολέμους με πρόσχημα την «εξαγωγή της δημοκρατίας» και τις «μεταρρυθμιστικές» της προσπάθειες σε ισλαμικές χώρες, τελικά απέτυχε παταγωδώς, ακόμα και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας. Και αυτό, παρά τα τρισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε και τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην εικοσαετή προσπάθειά της σε ισλαμικά κράτη (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη).
      Το ίδιο ισχύει όμως και για την πολυδάπανη και μέχρι τώρα εν πολλοίς αποτυχημένη «ενσωμάτωση» στα δυτικά πρότυπα εκατομμυρίων ανθρώπων που γνωρίζουν μόνο την βαθιά πίστη στον Προφήτη και έχουν ως τρόπο ζωής το Κοράνι, τις ρήσεις του Μωάμεθ («χαντίθ») και την σαρία. Άπαντες οι κρατούντες στη Δύση γνωρίζουν ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τα εκατομμύρια των πιστών μουσουλμάνων είναι η πραγματική ενσωμάτωσή τους σε αλλότρια πρότυπα, σε ξένες παραδόσεις και αξίες, που καταδικάζει απερίφραστα η ίδια τους η Πίστη. Κάτι που ισχύει ακόμα και αν υπήρχαν ευνοϊκές οικονομικές-εργασιακές προϋποθέσεις για όλους τους μετανάστες από την Αφροασία και τα «κατάλληλα» δημογραφικά δεδομένα, για τα οποία τόσο πολύ κόπτονται οι εγχώριοι κρατούντες (κάποιοι από τους οποίους θέλουν άλλο ένα εκατομμύριο μετανάστες στην Ελλάδα). Κι αυτό ισχύει, όσο και αν τα ΜΜΕ επιμένουν να μας δείχνουν αφειδώς κάποιες, ελάχιστες περιπτώσεις νεαρών γυναικών από τον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν το θάρρος να βγάλουν από πάνω τους το επιθετικό ισλαμικό σύμβολο, τη μπούρκα και το χιτζάμπ, ή κάποια μεμονωμένα παραδείγματα όντως επιτυχούς ενσωμάτωσης.
      Εντωμεταξύ, μέχρις ότου αυτά τα λιγοστά θετικά παραδείγματα πολλαπλασιαστούν και γίνουν πλειοψηφικά για να διατηρηθεί η κλυδωνιζόμενη κοινωνική συνοχή και πολιτισμική ταυτότητα, όλο το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί από μια ήδη μεγάλη «Νέα Καμπούλ» σε μια πιο μεγάλη. Και είναι ηλίου φαεινώτερον πως όταν έρθει η κατάλληλη ώρα η «νέα Καμπούλ» θα επιδιώξει με αυτοπεποίθηση να επεκτείνει τον τρόπο ζωής της, τον αυξανόμενο πληθυσμό της (4 γεννήσεις ανά γυναίκα) και τα πολιτισμικά της πρότυπα, όπως π.χ. το αυτομαστίγωμα προς τιμή της Ασούρα στον Πειραιά. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά, ακόμα και για την πολλαπλώς εξαρτημένη και ομφαλοσκοπούσα, ως φαίνεται, πολυπολιτισμική μας «άρχουσα τάξη».
      -----------------------

       ==========

       

Σχόλια