Η ιστορία των Νέων Ελλήνων. Πέτρος. Θ. Πιζάνιας

Blogger: Πήγαινετε στο 37ο, λεπτό της παρουσίασης για να ακούσετε τον κ. Πιζάνια.

Εδώ  το ηχητικό αρχείο της εισήγησης του κ. Πιζάνια και μπορείτε να την κατεβάσετε (θα ακούσετε μόνο του κ. Πιζάνια). Φυσικά έχει ενδιαφέρον, να  ακούσετε καιτον κ. Βεργόπουλο στο Video, (Βλέπετε προσπαθώ να σας γλιτώσω από τις κοινοτυπίες του ..."προβάτου" που εν τέλει εμποδίζει πολλούς θεατές να δουν ένα αξιόλογο κατά τη γνώμη μου Video... )

...Τελικά η  εδραίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ήταν ένα στιγμιαίο γεγονός όπως εμφανίζεται στις λαϊκές αφηγήσεις με καθοριστική ημερομηνία την 29η Μαϊου 1453. Πριν φτάσουμε στην ημερομηνία αυτή, αλλά και αφού φτάσαμε έγιναν πολλά. Στην πραγματικότητα η Οθωμανική Αυτοκρατορία: "...απορροφάει τις Βυζαντινές ελίτ. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ενσωματώνονται πολύ σημαντικά στελέχη του Βυζαντίου σε βαθμό που μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1453) οι τρεις πρώτοι Βεζίριδες είναι πρώην Βυζαντινοί αριστοκράτες. Ενσωματώνει ταυτοχρόνως όλη την Εκκλησιαστική Ελίτ του Βυζαντίου και την Μοναστική - καλογέρους ..."

Ακούγοντας τον κ. Πιζάνια, τολμώ μια αναλογική προσέγγιση. Η απορρόφηση της κρατικής οντότητας που λέγεται Ελλάδα στην Ε.Ε. (γερμανική Ευρώπη), γίνεται αργά αλλά σταθερά από την ένταξή της στη ΕΟΚ και σ' όλες τις Ατλαντικές δομές... Μετά το μνημόνιο το 2010 πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας και το 2015, η κατοχή και η ρευστοποίηση "νομιμοποιήθηκε" με την ανατροπή της βούλησης του λαού που εκφράστηκε μέσω του δημοψηφίσματος.

Σε πλήρη αντιστοιχία με τότε και τώρα η ελίτ έχει προσχωρήσει ήδη έχει διαλέξει και έχει ενσωματωθεί στις δομές της ΕΕ. (Καλά, αν ακόμα δεν έχετε πάρει χαμπάρι τον ρόλο του Σημίτη και της ομάδας του.. τότε μην συνεχίζετε την ανάγνωση.. Και δεν είναι μόνο ο Σημίτης....προφανώς...)

Συνάμα μέσω προγραμμάτων, ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις - μέσω δε του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος γίνεται η επιλεκτική στήριξη δομών και προσώπων -  έχει δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα "επιδοματούχων" που δεν βλέπει τον λόγο να αντιδράσει. Κύριο όμως λόγο στην εξέλιξη των πραγμάτων είναι η φίμωση όλων των αντίθετων φωνών, η αποσιώπηση της καταστροφής - πλιάτσικου της κρατικής περιουσίας. Αυτό έγινε με την άλωση όλων των ΜΜΕ που το μόνο που κάνουν είναι να χειραγωγούν, να ελέγχουν τις αντιδράσεις και εν τέλει να εμφανίζουν την όποια αντίδραση μάταιη. 

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση του κ. Πιζάνια είναι ότι οι Οθωμανοί δίνουν κλήρο (γη, ζώα, εργαλεία, δικαίωμα σε δημόσιες γαίες...) σε κάθε παραγωγική οικογένεια - νοικοκυριό και προστατεύουν αυτήν την περιουσία! Κανείς δεν μπορεί να πάρει τον κλήρο ενός χωρικού!Έτσι επιτρέπουν στους φτωχοδιαβόλους της Αυτοκρατορίας να επιβιώσουν με σχετική αξιοπρέπεια και δεν κινδυνεύουν από την έξωση! 

Χρειάσθηκαν ...μόνο κοντά 600 χρόνια και αυτός "φτωχοδιάβολος" δεν έχει σήμερα καμία ασυλία! Πρέπει να μείνει, χωρίς κανένα στήριγμα, χωρίς κανένα έρμα,  για να υπηρετήσει ένα άλλο Αυτοκρατορικό Οικονομικό Σύστημα!  

Η τωρινή Αυτοκρατορία θέλει την ρευστοποίηση - αφού βέβαια έχει στα χέρια της την "οικονομική σκαλωσιά" και κύρια την διαχείριση της πληροφορίας, που όλοι οι άλλοι θα υπηρετήσουν ως δουλοπάροικοι βεβαίως - βεβαίως! Δυσκολεύομαι να το ονομάσω αυτό πρόοδο και μένω στη δήλωση που άκουσα πριν από χρόνια από τον Ιστορικό Ηλία Ηλιόπουλο: "Συμβαίνει μια αντεπανάσταση. Ότι κέρδισαν οι Έλληνες με την Επανάσταση του 1821, χάνεται".    (.... δυστυχώς και  ένας άλλος Ιστορικός οδηγείται στο ίδιο συμπέρασμα....προδιαγεγραμμένη πορεία(;) ....από εδώ)

..Θα επανέλθω .....

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ...

========================

Βlogger: 
Μάταια ψάχνει ο ικανότατος αναλυτής Κωνσταντακόπουλος σημάδια της ελληνικής πολιτικής ελληνικής ελίτ. Δεν υπάρχουν! Επειδή δεν υπάρχει  ελληνική πολιτική ελίτ. 
Η  ονομαζόμενη πολιτική ελίτ είναι άκρως δουλική και ετεροκαθοριζόμενη, έχει μάθει μόνο να υπακούει πιστά εντολές τρίτων. Είναι αχυράνθρωποι! Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σκεφτείτε ότι ως  μεγαλύτερος διανοητής αυτής της κάστας πλασαρίστηκε ο Βενιζέλος (βλέπε σχετικά εδώ και εδώ, - σύντομα και υπόδικος - βλ. εδώ - για τους χειρισμούς του στην περιβόητη λίστα). Αν υπάρχουν κάποιοι διανοητές - που υπάρχουν - που να μπορούν  να σηκώσουν το βάρος της υπεράσπισης  της χώρας, δεν βρίσκουν τον τρόπο να ακουστούν, αφού ένας άλλος σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας  - ο τύπος - έχει αλωθεί από τα ίδια συμφέροντα που ανέδειξαν τους "πολιτικούς ογκόλιθους" που μας κυβερνάνε. Σ' αυτό το πλαίσιο οι παρεμβάσεις των ξένων στην ιστορία αυτής της χώρας είναι ο κανόνας, αφού υπάρχει πάντα ένας μεγάλος αριθμός από "πολιτικοοικονομικά σκουπίδια" που διαγκωνίζεται ν' ανοίξoυν την κερκόπορτα και να γίνουν έτσι συμμέτοχοι  στο πλιάτσικο της χώρας.  
Αν πραγματικά ήθελε το πολιτικό σύστημα να δώσει λύση θα αξιοποιούσε τις τόσες λίστες - ξεχασμένες πια! Θα αναζητούσε τα εισοδήματα που δεν φορολογήθηκαν αναζητώντας όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ. Τίποτα δεν έγινε. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος σε πλήρη συνεργασία ένα πράγμα κατάφερε. Να αποκρύψει το πλιάτσικο που έχει ονοματεπώνυμα στο εσωτερικό (και τα λεφτά έξω). 
Η απαξιωμένη ελληνική πολιτική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα, αλλά για τα "καλά" που προσφέρει στην ίδια και στην περί αυτήν νομενκλατούρα η διαχείριση της χώρας μέσα στο αυστηρό πλαίσιο που ορίζουν οι ξένοι. 

  • Κοτζαμπάσικη λογική που σπρώχνει τις λύσεις για αργότερα, μέχρι η χώρα να σαπίσει και ο λαός να εξουθενωθεί. Ώστε οι ίδιοι να μένουν στα πράγματα. Οπότε όλη η  ενέργεια του πολιτικού συστήματος από το 2010 και μετά σ' αυτό αποσκοπούσε ... και το κατάφερε. Απέκρυψε το δικό της κλεμμένο πλούτο και εξευτέλισε τον λαό.
  Η ιστορία θα τους καταγράψει σαν την ομάδα (ομάδα εξουσίας, είναι και τίποτα περισσότερο...) που κατέστρεψε το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων και κατέστρεψε, απαξίωσε συνειδητά κάθε εναλλακτική λύση. Μια εξουσιαστική ομάδα "άξιο" υπηρέτη των ξένων.
---------
Αντιγράφω από την εγγραφή: 

Η κρυφή ατζέντα του ευρωπαϊκού ιερατείου

  • «Οι ανεύθυνες πολιτικές ελίτ της Ελλάδας θυσίασαν την οικονομία της χώρας τους για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων». Βαρύτατη η κατηγορία, θα έπρεπε να προκαλέσει θυμό, αγανάκτηση, σάλο. Κι όμως. Σιωπή. Δηλαδή αποδοχή. Βεβαίως, ο καλός μας φίλος παρέλειψε να πει αυτό που δεν θα ήθελε να ακούσει από τρίτους, ότι δηλαδή εξυπηρετώντας τα δικά της συμφέροντα (και τα συμφέροντα ανωνύμων πλην «συγκεκριμένων ομάδων») η καταγγελλόμενη ανεύθυνη ελληνική πολιτική ελίτ υπηρέτησε και τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της γερμανικής ελίτ, λ.χ. με αγορές επικλινών υποβρυχίων ή με τον σφοδρό της έρωτα για τη σκανδαλοποιό Ζίμενς. Κι αν η ελίτ αυτή (δηλαδή; οι δέκα - δεκαπέντε οικογένειες που νέμονται παραδοσιακά την εξουσία; αυτοί ενοχοποιούνται δίχως να κατονομάζονται;), αν λοιπόν η ελίτ αυτή «θυσίασε την ελληνική οικονομία», από ανευθυνότητα όπως διατείνεται ο κ. Σόιμπλε, που μάλλον ξέρει περισσότερα απ’ όσα ο «μέσος Ελλην» και ο «μέσος Γερμανός», η γερμανική ελίτ συγκαταλέγεται οπωσδήποτε στους περισσότερο ωφελημένους. Αλλά είπαμε. Αυτά τα παρέλειψε ο κ. Σόιμπλε. Δεν πειράζει όμως. Αρκούν όσα είπε· κι ας θυμίζουν το παροιμιωδώς γνωστό «έλα, παππού μου, να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου». ΠΗΓΗ

Μια μεστή απάντηση στον κ. 
κ. Σόιμπλε που φωτίζει το ρόλο της ελίτ...:

 ------------------

BLogger: 

Η "Ελληνική ελίτ" ποτέ δεν ενδιαφερόταν για τη χώρα αυτή, πάντα τη θεωρούσαν "μια αγελάδα" για άρμεγμα.  
2. " Η ελίτ της χώρας είναι αδίστακτη.
Προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν, δεν έχουν πρόβλημα όλη η χώρα να γίνει στάχτη.
Προκειμένου να επιβιώσουν, δεν έχουν πρόβλημα να παραδώσουν την χώρα στους Τούρκους και να ανεβάσουν μόνοι τους την τουρκική σημαία στην Ακρόπολη.
Οι ιδιωτικοί τους στρατοί είναι πανέτοιμοι και σε θέση μάχης.
Οι σχέσεις τους με τον υπόκοσμο ήταν πάντα οι καλύτερες. Βασικά, είναι μέρος του υποκόσμου." όλο το άρθρο εδώ 

---------------------- 

Από εδώ

Χωρίς περιστροφές και για να μην το κουράζουμε το πράγμα, η ελληνική ελίτ, με ότι αυτό σημαίνει (δηλ. πάνω κάτω χίλιες οικογένειες...) αποφάσισαν από πολύ νωρίς το δρόμο που θα πάρουν και τον ακολουθούν με συνέπεια... (Την σήμερον ημέραν η  πνευματική ώσμωση ή μάλλον ταύτιση  του περιβάλλοντος του Κυριάκου με εκείνου του περιβάλλοντος του Σημίτη και όλης της ομάδας των "εκσυχρονισταράδων" δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.)
Εκείνοι που ανέλαβαν να "τυφλώσουν" τον λαό - κόμματα, ΜΜΕ, 'διανοούμενοι" - το κάνουν επίσης καλά και είναι ελάχιστες οι ρωγμές στο διαδίκτυο που μπορούν να ακουσθούν οι φωνές (κραυγές αγωνίας;) διανοούμενων όπως ο Γ. Κοντογιώργης, ο Π. Ήφαιστος,  ο Δ. Κωνσταντακόπουλος ....  .... ...... .......  ....... ..... ...... θα επανέλθω...

 ---------------------------

Βlogger: 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ..οδεύουμε προς Γκάνα και επειδή η Γκάνα μας πέφτει λίγο μακριά και σε μερικούς μπορεί να φαντάζει και εξωτική, σας χαλάω και την τελευταία ελπίδα. Η Γκάνα είναι δίπλα μας στο Κόσοβο! 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία τώρα πια! Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ  έχει αποφασίσει να είναι  ο φύλαρχος σε μια αφρικανική χώρα που διαμορφώνεται  αργά, αλλά σταθερά στη χώρα μας. Ο σαδομονεταρισμός που εφαρμόζεται έχει μόνο μια κατάληξη και το ξέρουν όλοι! Την διάλυση αυτού που σινιστά ελληνικό κράτος. Η σημερινή ελληνική και πολιτική ελίτ έχει αποφασίσει να χάσει τα λιγότερα στέλνοντας στον καιάδα τους έλληνες. Οι  έλληνες "διανοούμενοι" στέκονται σιωπηλοί, αφού δεν μπορούν να φαντασθούν τη ζωή τους χωρίς  "αιμοδοσία" από τα Ευρώ των Βρυξελλών. Εκτός από εξαιρέσεις οι περισσότεροι σιτιζόμενοι για χρόνια από πάσης φύσεως ευρωπαϊκά προγράμματα, γνωρίζουν την εγγενή ανεπάρκειά τους και αν δεν σιωπούν κάνουν καριέρα ως τυπικοί δοσίλογοι στηρίζοντας την επίθεση των ΜΜΕ στη χώρα. Ο λαός προδομένος και συνάμα ορφανός από ηγεσίες κάνει αυτό που θ'άκανε ο καθένας σε έναν ανελέητο  βομβαρδισμό - χαλί! Λουφάζει, γλύφει τις πληγές του και προσπαθεί να καταλάβει που ακριβώς πάει το πράγμα:  να "σώζεται" η χώρα ενώ ο ίδιος χρεοκοπεί. Θα του πάρει λίγο χρόνο να καταλάβει αυτόν τον διαχωρισμό. Άλλο η χώρα και άλλο οι πολίτες της. Κρυφακούωντας έναν κυνικό της τρόϊκας θ' ακούσετε την πρόταση: "Μας ενδιαφέρει η χώρα, ως οικόπεδο προς αξιοποίηση - εκποίηση, οι ενεργειακοί της πόροι. Οι κάτοικοι που βρέθηκαν να ζούν εδώ αποτελούν μια θλιβερή παραφωνία - εμπόδιο στην "αξιοποίηση". Δεν τους λέμε ευθέως να φύγουν, αλλά θα κάνουμε τη ζωή τους αβίωτη, ώστε όσοι μπορούν να φύγουν και οι υπόλοιποι υποταγμένοι να αποτελέσουν οι "κινέζοι" του ευρωπαϊκού οικονομικού  χώρου". 
Αν σας ενοχλεί το "κινέζοι" νας σας πω "μεξικάνους". Οι έλληνες μαζί με τους άλλους βαλκάνιους και τους λαθρομετανάστες που συσσωρεύονται θα αποτελέσουν για του Γερμανούς ότι οι Μεξικάνοι για τους Αμερικανούς στη δικιά τους οικονομική ζώνη (NAFTA).

 ------------

  1. Είναι οι επενδύσεις ...ηλίθιε! (Να πως δημιουργείται η Νέα ΕΛΙΤ!)

  2. «Στο νότιο προπύργιο του Ράιχ»

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ CAPITAL CONTROLS ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

  2. Ο γερμανικός ηγεμονισμός, οι ευρωπαϊκές άρχουσες ελίτ και η Ελλάδα

  3. Η αποκόλληση των ελίτ από την κοινωνία

  4. Επιχείρηση μετάλλαξης της κοινωνίας

  5. Η κρυφή ατζέντα του ευρωπαϊκού ιερατείου

  6. Οι δυτικές ελίτ, το χαμένο έδαφος και οι "θεωρίες συνωμοσίας" 

  7. Η Ελευθερία των Ελλήνων και η… λοβοτομή του Ελληνισμού!

  8. Οι εθνομηδενιστικές ελίτ απέναντι στο έθνος

    -------

Σχόλια