"Βομβαρδίζει" τα νησιά με Σομαλούς η Τουρκία

 Λαυρέντζος Αναστάσιος

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης προχώρησε σε μια έκτακτη ενημέρωση με αφορμή τις αυξημένες αφίξεις παράνομων μεταναστών από τη Σομαλία που παρατηρούνται τελευταίως. Για του λόγου το αληθές, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι από τους 214 μετανάστες που έφτασαν τον Νοέμβριο στη Λέσβο, οι 142 προέρχονταν από τη Σομαλία.  Επικαλούμενος μάλιστα σχετικές πληροφορίες, πρόσθεσε ότι 2.000-2.500 μετανάστες από τη Σομαλία και το Κονγκό βρίσκονται στα μικρασιατικά παράλια και περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο κ. Μηταράκης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτές τις αναφορές. Προχώρησε και στην περιγραφή της δράσης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Είπε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ΜΚΟ πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς και έκδοσης VISA στην Τουρκία, με πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Μετά μεταφέρονται στα τουρκικά παράλια, όπου λαθροδιακινητές, πάλι με τη στήριξη ΜΚΟ, τους βοηθάνε να μπουν παράνομα στην ΕΕ. Αυτές οι διελεύσεις πρέπει να εμποδιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο. Δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι η πύλη εισόδου της Ευρώπης.»

Τα παραπάνω είναι βεβαίως γνωστά. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – λέγονται από επίσημα χείλη. Φαίνεται λοιπόν ότι κάπου " παράγινε αυτή η κατάσταση" και πλέον πρέπει τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους. Η αναφορά του κ. Μηταράκη στις μαζικές αφίξεις Σομαλών μεταναστών δεν είναι τυχαία. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι η Σομαλία είναι μια χώρα που δεν συνορεύει καν με την Ελλάδα, όπως τόνισε και ο ίδιος. (Για την ακρίβεια, η Σομαλία απέχει 4.500 χιλιόμετρα από την Ελλάδα!) Ο κύριος λόγος είναι ότι η Σομαλία είναι μια χώρα που τελεί υπό τη σαφή "επιρροή"  της Τουρκίας.


Για του λόγου το αληθές, αρκεί κανείς να αναφέρει ότι στη Σομαλία βρίσκεται η μεγαλύτερη τουρκική στρατιωτική βάση στο εξωτερικό. Στη βάση αυτή βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας και εκπαιδεύονται Σομαλοί στρατιώτες, οι οποίοι μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα και τα τουρκικά έθιμα. Στη Σομαλία ακόμη δραστηριοποιούνται πολλές τουρκικές εταιρείες, οι οποίες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών της. Όμως το πιο εντυπωσιακό και πιο εξόφθαλμα ορατό στοιχείο της τουρκικής παρουσίας στη Σομαλία είναι ότι το 2015 εγκαινιάστηκε στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου ένα νοσοκομείο που φέρει το όνομα "Ρετζέπ Τ. Ερντογάν".


Στα εγκαίνια παρέστη μάλιστα και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος. Από αυτή λοιπόν τη χώρα της Αφρικής καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά παράνομοι μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Παράνομοι μετανάστες όμως έρχονται και από το Κονγκό, τη Γουϊνέα, τη Νιγηρία, ακόμη και από το Μαρόκο που βρίσκεται απέναντι από την Ισπανία. Επίσης, παράνομοι μετανάστες μας έρχονται και από την ασιατική πλευρά: από το Ιράκ, από το "πυρηνικό" Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, αλλά και από το μακρινό Μπαγκλαντές που απέχει 6.500 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα απέραντο χοτ σποτ

Είναι προφανές βεβαίως ότι οι ροές αυτές δεν είναι προσφυγικές. Για αυτό, όπως δήλωσε και ο υπουργός, «πρέπει να εμποδιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο». Όμως αυτή η διαπίστωση πρέπει στο εξής να γίνει πράξη. Διότι έως τώρα η σημερινή κυβέρνηση συνέχισε ουσιαστικά την πολιτική "ανοικτών συνόρων" της προκατόχου της. Μια πολιτική η οποία εκφράστηκε με την αποδοχή των μαζικών αφίξεων παράνομων μεταναστών στα νησιά και εν συνεχεία με τη σταδιακή διαπεραίωσή τους στην ηπειρωτική χώρα. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε έναν περίπου χρόνο να εγκατασταθούν δεκάδες χιλιάδες νέοι παράνομοι μετανάστες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε σιωπηρά τον ρόλο που έχει αναθέσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έναν ρόλο που θέλει την Ελλάδα να λειτουργεί ως θάλαμος συγκέντρωσης και διαλογής των παράνομων μεταναστών που καταφθάνουν στην Ευρώπη. Στην πράξη η Ελλάδα έχει βρεθεί στη μέση μιας τριγωνικής σχέσης: Στη μια άκρη του τριγώνου βρίσκεται η Τουρκία, η οποία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές, για να πετύχει διάφορους στόχους. Στην άλλη άκρη βρίσκεται η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία, η οποία θέλει αυτές τις ροές για λόγους οικονομικούς, αλλά και για να πετύχει την αποεθνικοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Όμως η Γερμανία δεν θέλει οι ροές αυτές να φτάνουν αφιλτράριστες στο έδαφός της. Έτσι μεταφέροντας ορισμένους οικονομικούς πόρους στην Ελλάδα, την μετατρέπει στη νήσο "Έλλις" της Ευρώπης. Από αυτόν τον ρόλο φαίνεται να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση, όταν ο κ. Μηταράκης λέει: «Δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι η πύλη εισόδου της Ευρώπης». Και πρόσθεσε: «στέλνουμε ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα ότι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμβεί. Είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν διατρέχουν κίνδυνο στην Τουρκία και ως εκ τούτου θα πρέπει να τους δοθεί άσυλο εκεί, εάν χρειάζεται». Επανέλαβε μάλιστα ότι «το υπουργείο ολοκληρώνει τις αναγκαίες αλλαγές στη διαδικασία ασύλου, ώστε να χαρακτηρίζεται απαράδεκτο το αίτημα όσων έρχονται από ασφαλές περιβάλλον».

Πρότυπη δομή φιλοξενίας

Δεν είναι σαφές κατά πόσον οι δηλώσεις αυτές συνιστούν έναν επικοινωνιακό ελιγμό ή πράγματι σηματοδοτούν μια προσπάθεια αλλαγής πολιτικής. Θα πρέπει να συνοδευτούν από συγκεκριμένες πράξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε δραστική μείωση των εγκρίσεων ασύλου και κυρίως σε μαζικές επιστροφές στην Τουρκία, όσων θεωρούνται παράνομοι μετανάστες. Ακόμη θα πρέπει να εγκαταλειφθεί στην πράξη η πολιτική των επιδομάτων και των γενναιόδωρων παροχών που ουσιαστικά καθιστούν την Ελλάδα, προορισμό των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Παρά τις διακηρυσσόμενες επιθυμίες όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ακόμη και πρόσφατα η κυβέρνηση υπέγραψε με την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία πρότυπης δομής φιλοξενίας στη Λέσβο. Τον τελευταίο καιρό πάντως υπάρχει μια κόντρα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στα κυκλώματα λαθροδιακίνησης, η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την αλλαγή της κυβερνητικής ρητορικής. Η κόντρα αυτή ξεκίνησε από την πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την ασυδοσία ορισμένων ΜΚΟ, γεγονός το οποίο οδήγησε ακόμη και σε συλλήψεις μελών τους με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι ενέργειες αυτές κινητοποίησαν διάφορους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να αρχίσουν καταγγελίες στον Tύπο, ότι η Ελλάδα κάνει επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στα σύνορα της. Σχετικά, δημοσιεύτηκαν και ανοικτές επιστολές καταγγελίας από διάφορες ΜΚΟ, ενώ φτάσαμε ακόμη και στο σημείο η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ να ζητά από τη διοίκηση της FRONTEX να διερευνήσει αν στελέχη της "έκαναν τα στραβά μάτια" σε τέτοιες πρακτικές.

Τα λόγια να γίνουν πράξεις

Ενώ όμως η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα να κρατά ανοικτά τα ανατολικά της σύνορα, η ίδια έχει τοποθετήσει τη FRONTEX στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να ελέγξει τυχόν μεταναστευτικές διαρροές προς την Κεντρική Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν όμως η ΕΕ να λειτουργεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά. 

Αντίστοιχα, θα πρέπει και η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού δεν μπορεί άλλο να ανέχεται ή και να εξυπηρετεί τον εποικισμό που επιβάλλει η Τουρκία με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, επειδή δεν μπορεί να εναντιωθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Εξάλλου έφτασε η ώρα που πλέον θα υπάρχουν ορατές συνέπειες στη ζωή του ελληνικού πληθυσμού από την ξαφνική συγκέντρωση τόσων ετερόκλητων μεταναστευτικών πληθυσμών.

Ας μην αρκεστούν λοιπόν στην κυβέρνηση σε απλές δηλώσεις ή διαπιστώσεις. Διότι καλές είναι οι καριέρες και οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μεγέθη "μη παικτά". Έχουμε να κάνουμε με τη συνέχεια ενός ιστορικού έθνους που έχει πίσω του πολλούς αιώνες εξέλιξης και αιματηρών αγώνων. Ένα έθνος που δεν μπορεί να τερματίσει την πορεία του έτσι άδοξα, επειδή κάποιοι δεν θα έχουν το σθένος να κάνουν αυτά που πρέπει. Αυτή είναι μια ώρα ευθύνης για τις ηγεσίες της χώρας, που θα έπρεπε να αισθάνονται τουλάχιστον το ομηρικό άγχος για την υστεροφημία τους.

=================== 

Blogger:

Και ενώ η υβριδική επίθεση εναντίον της χώρας συνεχίζεται, η πολιτική "εκπροσώπηση¨της  χώρας στην Ευρώπη δεν τολμά να διατυπώσει το αυτονόητο, ακολουθώντας την γερμανική γραμμή στο θέμα του (λαθρο)μεταναστευτικού του,  δεν τολμάει λοιπόν να πει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι φασίστες, τρομοκράτες...

  •  "Προ ημερών λοιπόν κατατέθηκε από ομάδα ξένων ευρωβουλευτών τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο με σκοπό να χαρακτηριστούν οι Γκρίζοι Λύκοι ως τρομοκρατική οργάνωση, να διακοπεί η χρηματοδότηση και να διενεργούνται σκληροί έλεγχοι σε ιμάμηδες και τζαμιά, καθώς και να υιοθετηθεί η πολιτική «No way» που εφαρμόζει η Αυστραλία ως προς τους λαθρομετανάστες, με επαναπροωθήσεις και αυστηρά φυλασσόμενα θαλάσσια σύνορα."

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι Ελληνόφωνοι "εκπρόσωποί μας" στας Βρυξέλλας  υλοποιούν μια πολιτική που  παραμένει κρυφή.  Δρουν σαν υπάλληλοι συμφερόντων...Ας τολμήσουν να φέρουν στη  δημόσια διαβούλευση - τι δημοκράτες είναι! - το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την μετανάστευση (που ούτε παγκόσμιο είναι, ούτε αφορά τη μετανάστευση!). 

Οι "εθνοπατέρες" δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα: Αφού ως Ευρωπαίο πια  έχουν πλήρως ενστερνισθεί τις αποφάσεις (μακριά από τα μάτια των πολιτών πάντα...όπως τα περισσότερα που συμβαίνουν στην ΕΕ) για:


  • Ξεβρακώματα εις την Εσπερίαν..

     Blogger:

     aντιγράφω από παλιότερη εγγραφή:
     

    Για να το λήξουμε το θέμα και για να μην πριονίζουμε τα πριονίδια. Από το παρακάτω μπουκέτο των εγγραφών αποδεικνύεται ότι: Οι ΜΚΟ είναι βραχίωνας άλωσης της χώρας. Σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Όλος ο εσμός που σιτίζεται απ' αυτές (και δεν μιλάμε για τους φουκαράδες που κάνουν μεροκάματα, αλλά τους υπευθύνους που τρώνε με χίλιες μασέλες) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως προδότες του κράτους και δοσίλογοι.  
    Πριν απ' όλα να γίνει καταγραφεί  ποιες είναι, να δεσμευτούν τα στοιχεία τους - δεν θα βρείτε τίποτα, αφού πρόκειται για κελύφη αδειανά, που κάθε μέρα κάνουν εξαγωγή των όποιων διαθεσίμων τους σε τράπεζες του εξωτερικού - και να απαγορευτεί η λειτουργία τους στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι κάνουν τα κράτη που είναι αυτεξούσια και δεν είναι προτεκτοράτα. 

    Στα καθ' υμάς: Αφού μας σκοτίσουν τα  ....φρύδια για  καμιά βδομάδα θα ανακαλύψουμε κάποιο άλλο θέμα για να απασχολήσουμε το πόπολο....

     ------------

    Περικλής Νεάρχου

    ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟΥΡΚΙΑ , ΕΥΡΩΠΗ
    Στον αποηχο των απαραδεκτων για την Ελλαδα Συμπερασματων της τελευταιας Συνοδου Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσεως , αλλα και λογω μιας σειρας νεων εξελιξεων, που εχουν ενδεικτικο χαρακτηρα μιας απαραδεκτης καταστασεως, τιθεται επιτακτικα το ερωτημα πως πρεπει , επιτελους , να αντιδρασει η Ελλαδα και να παψει να αντιμετωπιζει παθητικα και μοιρολατρικα τα γεγονοτα και να εμφανιζεται ως η ασθενης πλευρα του τριγωνου Ελλαδα , Τουρκια , Ευρωπη.
    Συγκεκριμενο παραδειγμα θωπειας της Αγκυρας , αντι κυρωσεων , ειναι η σπουδη της ΕΕ ,μολις εσβησαν τα φωτα της Συνοδου Κορυφης , να καταβαλει στην Αγκυρα το υπολειπομενο ποσο απο τα εξι δισεκατομμυρια, που ειχε συμφωνησει η ΕΕ να δωσει στην Αγκυρα , ως ανταλλαγμα για την υποτιθεμενη συνεργασια της στον ελεγχο της παρανομης μεταναστευσεως, στο πλαισιο της γνωστης Ευρω - Τουρκικης Συμφωνιας. Απο τα εξι δισ. ειχε παρακρατηθει ενα ποσο, μετα τη μη εφαρμογη των ορων της Συμφωνιας απο την Αγκυρα. Βασικο στοιχειο της Συμφωνιας ηταν η υποχρεωση της Αγκυρας να δεχθει πισω στο εδαφος της τους παρανομους μεταναστες , που ειχαν μπει στην Ελλαδα απο τις ακτες της και των οποιων η αιτηση για παροχη ασυλου ειχε απορριφθει. Η Αγκυρα κωλυσιεργουσε και δεν εφαρμοζε τον ορο αυτο της Συμφωνιας , με διαφορα προσχηματα. Η Αγκυρα βρηκε , δυστυχως , ανελπιστη βοηθεια απο την προηγουμενη Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταια,οιστρηλατουμενη απο το γνωστο φανατισμο της για τα θεματα των μεταναστων, εφτασε στο σημειο να προκαλεσει δικαστικη αποφαση οτι δηθεν η Τουρκια δεν ειναι ασφαλης χωρα και οτι δεν πρεπει γι ' αυτο να επαναπροωθουνται μεταναστες σ' αυτην.Η σημερινη Κυβερνηση , πιεζομενη απο το διεθνη θορυβο για τη Μορια , αλλα και απο τις δικαιολογημενες αντιδρασεις των νησιωτων , ανελαβε να μεταφερει συλληβδην τους παντες στην " ενδοχωρα ".
    Η Αγκυρα ισχυριζεται οτι εχει υποχρεωση να δεχθει πισω μονο τους παρανομους μεταναστες που βρισκονται στα νησια και οχι αυτους που προωθουνται στην " ενδοχωρα " .Προφανως , η Αγκυρα ενθυλακωνει ολο το ποσο της συμφωνιας , χωρις , στην ουσια , να την εφαρμοσει.Στην πραγματικοτητα , ανταμειβεται με δισεκατομμυρια για τον ρολο του προαγωγου της παρανομης μεταναστευσεως που διαδραματιζει, εμφανιζομενη ως δηθεν αναχωμα της Ευρωπης στην παρανομη μεταναστευση.Τι κανει ομως η Ελληνικη Κυβερνηση για ν' αντιμετωπισει την προπαγανδα και τον υπουλο υβριδικο πολεμο που διεξαγει η Αγκυρα κατα της Ελλαδος ; Ακολουθει πολιτικη , που ειναι , στην πραγματικοτητα , συμπληρωματικη της Τουρκικης στρατηγικης.
    Για του λογου το αληθες, ειναι πολυ ενδεικτικα τα παρακατω .Το γεγονος , πρωτον , οτι δεν εφερε καμια αντιρρηση στην καταβολη του υπολειπομενου ποσου , τη στιγμη μαλιστα που η Αγκυρα κλιμακωνει τις προκλησεις κατα της Ελλαδος και η ΕΕ δεν επεβαλε καμια κυρωση στην Τουρκια , παρα τα μηνυματα που εστειλε η Συνοδος Κορυφης του Οκτωβριου. Η καταβολη του υπολειπομενου ποσου προετοιμαζει , αλλωστε , τη συνεχιση της ιδιας πολιτικης, στην οποια πρωτοστατει η Καγκελλαριος Μερκελ, χρησιμοποιωντας την ως αλλοθι για τη μη επιβολη κυρωσεων και την προκριση , αντιθετως , πολιτικης συνεργασιας και " θετικης ατζεντας ".Στο σημειο αυτο πρεπει να υπογραμμισθει οτι η μειωση των μεταναστευτικων ροων μπορει να ικανοποιει την αλλη Ευρωπη, γιατι μετριαζει τους φοβους της. Δεν ισχυει ομως το ιδιο για ττην Ελλαδα και την Κυπρο , που καλουνται να διαχειρισθουν την παρανομη μεταναστευση ως χωρες πρωτης εισοδου, ενω αντιμετωπιζουν ταυτοχρονα προβλημα εθνικης ασφαλειας.Η διασπαση της εθνικης συνοχης της Ελλαδος και της Ελευθερης Κυπρου και η εγκατασταση στο εδαφος τους μεγαλων Μουσουλμανικων πληθυσμων , μπορει να επιτευχθει και με μικροτερες ροες, που δεν προκαλουν την αντιδραση της αλλης Ευρωπης
    Ενα δευτερο ενδεικτικο γεγονος , ειναι η υπογραφη, προσφατως, ενος Μεταναστευτικου Συμφωνου μεταξυ Ελλαδος και Ευρωπαικης Επιτροπης για τη δημιουργια , στη Λεσβο , ενος Προτυπου Κεντρου Υποδοχης Μεταναστων , το οποιο θα λειτουργει , εκτος εθνικου ελεγχου, υπο την εποπτεια της Ευρωπαικης Επιτροπης { της Επιτροπου Γιοχανσον } .Η δημιουργια του Κεντρου προεβληθη ως αναγκαια , μετα τη διεθνη κατακραυγη για τις συνθηκες ζωης στη Μορια.Προκειται για μια επικινδυνη αρχη διεθνοποιησεως του ελεγχου της μεταναστευσεως στα Ελληνικα συνορα, χωρις μαλιστα να προβλεπεται οποιαδηποτε ανακατανομη των εισερχομενων σε αλλες Ευρωπαικες χωρες.Ενω δηλαδη η χωρα βρισκεται αντιμετωπη με μια κατασταση που επιβαλλει την ενισχυση του εθνικου ελεγχου, η Κυβερνηση κανει βηματα προς την αντιθετη κατευθυνση , της αναθεσεως της ευθυνης σε υπερεθνικες οντοτητες, των οποιων ειναι δεδομενη και γνωστη η πολιτικη των ανοικτων συνορων , με τη μορφη της περιβοητης Ευρωπαικης Οδηγιας για το Ασυλο.
    Ενα τριτο ενδεικτικο γεγονος ειναι η προσφατη Ευρωπαικη προπαγανδιστικη εκστρατεια κατα της Ελλαδος , με καταγγελιες οτι κανει στο Αιγαιο παρανομες επαναπροωθησεις μεταναστων και προσφυγων.ΟΙ καταγγελιες εστραφησαν μαλιστα και κατα της FRONTEX , οτι δεν αντιδρα , ως οφειλε , και οτι ενιοτε συμμετεχει σ' αυτες και η ιδια.Ειναι θλιβερο οτι στην εκστρατεια αυτη κατα της Ελλαδος πρωτοστατησαν και Ελληνες Ευρωβουλευτες , οι οποιοι , μαινομενοι κυριολεκτικα απο φιλομεταναστευτικο παθος , κατακεραυνωσαν την Ελληνικη Κυβερνηση και τη FRONTEX οτι κανουν " επαναπροωθησεις " . Τι σημαινει , πρακτικα ,οταν ζητουν η Ελλαδα να μην κανει " επαναπροωθησεις " ; Αυτο μας φερνει σε ενα τεταρτο ενδεικτικο γεγονος,που πηρε εμβληματικο χαρακτηρα , λογω της ακροτητας και της εξωτικοτητας του.Αφορα την υποθεση των Σομαλων " προσφυγων " , που βρεθηκαν ξαφνικα στις Τουρκικες ακτες απεναντι απο τα Ελληνικηα νησια , στα οποια προετοιμαζουν την αποβαση τους, κραδαινοντας μια αιτηση για παροχη ασυλου και καθοδηγουμενοι , φυσικα , απο τις Τουρκικες Μυστικες Υπηρεσιες , την Τουρκικη Στρατοχωροφυλακη και διαφορες ΜΚΟ.
    Πως εφτασαν οι Σομαλοι μεταναστες στις Τουρκικες ακτες;Πληροφοριες απο το Λονδινο κανουν λογο για μια Μουσουλμανικη ΜΚΟ , που πληρωσε τα αεροπορικα τους εισιτηρια.Αλλες πληροφοριες αναφερουν ΜΚΟ απο τη Νορβηγια. Η Σομαλια ειναι μια απο τις Μουσουλμανικες χωρες της Αφρικης, στην οποια η Αγκυρα αναπτυσσει εντονη δραστηριοτητα.Επιδιωκει να θεσει τη χωρα αυτη υπο τον στρατηγικο της ελεγχο,αποβλεποντας στην επικαιρη θεση της στο Κερας της Αφρικης, που βλεπει ταυτοχρονα την Ερυθρα Θαλασσα και τον Ινδικο Ωκεανο. Θα αφησουμε τρεις χιλιαδες Σομαλους, που βρισκονται τωρα στην περιοχη της Σμυρνης, να αποβιβασθουν ανενοχλητοι στα νησια μας γιατι η Ελλαδα δεν πρεπει να κανει " επαναπροωθησεις " ; Ποιο θα ηταν το μηνυμα μιας ανενοχλητης αποβασεως τους στη χωρα ; Θα πρεπει , επιτελους , να υπομνησθει στους πασης φυσεως δικαιωματιστες και υπερθεματιστες των ανοικτων συνορων, οτι προσφυγας , με βαση τη Συμβαση της Γενευης , ειναι αυτος που εγκαταλειπει τη χωρα του, γιατι κινδυνευει η ζωη του και καταφευγει στην πρωτη γειτονικη , ασφαλη χωρα. Η Ελλαδα δεν ειναι ,προφανως , ουτε η πρωτη ασφαλης χωρα ουτε γειτονικη της Σομαλιας.
    Το παραδειγμα των Σομαλων , αλλα και οι συνεχιζομενες ροες παρανομων μεταναστων απο τον Εβρο , που υποτιθεται οτι εχει " θωρακισθει " , δειχνουν το μεγεθος του προβληματος , που αντιμετωπιζει η χωρα και την ακατανοητη και αυτοκαταστροφικη εμμονη της Ελλαδος σε μια πολιτικη , που ειναι ανεδαφικη και ετεροβαρης για την ιδια.Δεν εχει απεναντι της η Ελλαδα εναν καλοβουλο γειτονα. Δεν μπορει να εχει ανοικτα και ανεξελεγκτα συνορα με μια χωρα , που την απειλει με πολεμο και χρησιμοποιει απροκαλυπτα Τζιχαντιστες απο διαφορες Μουσουλμανικες χωρες για να προαγαγει τους επεκτατικους στοχους της.
    Η Ελλαδα πρεπει να αναστειλει επ ' αοριστον την καταχρηστικη και προβληματικη Οδηγια για το Ασυλο και ν' αναλαβει πληρως , σε εθνικο επιπεδο , τον ελεγχο των συνορων της.Εχει καθε δικαιωμα να το πραξει για λογους εθνικης ασφαλειας και εκτακτων συνθηκων.Μ ' αυτο τον τροπο, θα αφαιρεσει το οπλο της παρανομης μεταναστευσεως απο τα χερια του Ερντογαν , αλλα και το προσχημα απο την Καγκελλαριο Μερκελ , που το χρησιμοποιει για να υποστηριζει τη συνεργασια με την Τουρκια και ν' απορριπτει καθε προταση για την επιβολη κυρωσεων.
    Ενα δευτερο οπλο της Ελλαδος στο τριγωνο Ελλαδα , Τουρκια , Ευρωπη , ειναι η Τελωνειακη Ενωση ΕΕ - Τουρκιας και η αναβαθμιση της ,που ζητα η Αγκυρα.Η Ελλαδα δεν πρεπει , σε καμια περιπτωση , να συγκατατεθει σε μια τετοια αναβαθμιση, οταν η Αγκυρα εξακολουθει να ασκει μια εχθρικη και επιθετικη πολιτικη κατα της Ελλαδος. Η " θετικη ατζεντα " , για την οποιαν κανει λογο η Καγκελλαριος Μερκελ , δεν μπορει να ειναι μιας κατευθυνσεως. Πρεπει να ειναι αμοιβαια.
    Περικλης Νεαρχου
    Πρεσβυς ε. τ.
    ===================

     

    • Λέσβος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς αλλοδαπών με εμπλοκή 33 μελών ΜΚΟ - Έρευνα ΕΛ.ΑΣ- ΕΥΠ 

      ============

       

      Ετοιμάζουν νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα νομιμοποιήσει τις παράνομες εισόδους λαθρομεταναστών


      Και όσο εμείς τσακωνόμαστε για το εμβόλιο κι αν ο ΠΘ έπρεπε ή όχι να κάνει ποδήλατο στην Πάρνηθα στην πολυαγαπημένη ΕΕ ετοιμάζουν το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα νομιμοποιήσει τις παράνομες εισόδους λάθρο κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική. Πλέον δεν θα μπαίνουν παράνομα, αλλά νόμιμα, με τα χαρτιά τους, με τα όλα τους. Θα δηλώνουν ότι θέλουν να έρθουν Ευρώπη και η Ευρώπη θα τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες. Μάλιστα το σύμφωνο λέει ότι σε περίπτωση που είναι λάθρο και μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών δεν έχουν απελαθεί τότε το Κράτος υποχρεούται να τους δώσει άδεια διαμονής. 

      Η δε Γιόχανσον, η μανδάμ Χίτλερ που επιθυμεί διακαώς την καταστροφή της Ευρώπης, η οποία αντί να πάει στον αγυριστο κάθεται και κανονίζει πώς θα μας τελειώσει, πήγε στο Μαρόκο για να πει "ρε παιδιά μην στέλνετε τόσους παράνομους και πρέπει να σας τους γυρίζουμε πίσω, δώστε πιο πολλές βίζες". Αυτή είναι η πολιτική τους. Διότι, σύμφωνα με αυτή την αντιπαθητική, η ΕΕ έχει πρόβλημα δημογραφικό και ως γνωστό θα λυθεί με αντικατάσταση πληθυσμών για το κάθε ευρωπαϊκό τσόλι, ενώ χρειάζεται και εργατικό δυναμικό. Να μας πει η μανδάμ αφού χρειάζεται εργατικό δυναμικό η Ευρώπη, τι κάνουν όλοι αυτοί που κοπρίζουν και το ρίχνουν στην παρανομία ζώντας με επιδόματα, άεργοι, επί σειρά ετών. Γιατί δεν καλύπτουν μία απο τις τόσες θέσεις εργασίας που μας έχουν πρήξει ότι έχουν, αλλά δεν βλέπουμε πουθενά; 

      Το Σύμφωνο ελπίζει ότι μέχρι το 2027 θα έχουν προσληφθεί άλλοι 3000 στην Φρόντεξ, διότι προφανώς τις τζάμπα διακοπάρες δεν τις αρνήθηκε κανείς. Εχουν μάθει τα ευρωπαϊκά λιγούρια να έρχονται εδώ να κάνουν διακοπάρες, ολα πληρωμένα, και το μόνο που κάνουν να είναι να λειτουργούν ως ρεσεψιόν των λάθρο. Από τοτε που κουβαλήθηκε η Φρόντεξ στα σύνορα μας έχουμε γίνει σουρωτήρι. 

      Οι προβλέψεις είναι ότι με το σύμφωνο αυτό κάτι δεκάδες εκατομμύρια Αφρικανοί θα εγκατασταθούν νόμιμα στην Ευρώπη και καταλαβαίνετε ποιοι θα φάνε την πίεση. Ο πιο αδύναμος κρίκος.

      Το να συζητάμε για κοινή μεταναστευτική πολιτική στο έκτρωμα πλέον που έχει καταντήσει η ΕΕ είναι εντελώς ηλίθιο. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε κοινή μεταναστευτική πολιτική ούτε με την Γερμανία ούτε με τη Σουηδία, χώρα καταγωγής της Γιόχανσον. Εμείς έχουμε άλλη θέση, άλλη ιστορία και άλλες ανάγκες. Για να μην πω και άλλο πολιτισμό και ταράξω την Γιόχανσον με τον πολιτισμό του ΙΚΕΑ. 

      Το θέμα είναι σοβαρό. Πρέπει να αντιδράσουμε και ως φαινεται αντί να αντιδράμε η μύτη του Μηταράκη έχει αγγίξει τα πατώματα από τις υποκλίσεις.

      Ολες οι πληροφορίες από την Figaro, η οποία αφιερώνει συνεχώς ένα σωρό άρθρα για το θέμα. Εδώ δεν έχουμε τέτοια προβλήματα και μπορούμε να ασχολούμαστε με το μότο κρος της υπέρκομψης, τον ψεκ Ιωαννίδη, το καταπληκτικό εμβόλιο και τις ανοησίες του κάθε τενεκέ και του κάθε γελοίου που βρήκε καρέκλα και δημόσιο βήμα και βγάζει το απωθημένο του.

Σχόλια