Covid19:Η Πανδημία, η Τροφή και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση (2)

Blogger:
Προτείνω να δείτε την εκπομπή  ολόκληρη. Αν δεν αντέχετε παραλείψετε τα πρώτα 45 λεπτά με τον κ. Ιωαννίδη σχετικά με τον Covid19 - που έτσι κι' αλλιώς τάχετε ακούσει - και πάτε στη συνέχεια αφού αγγίζει το πυρήνα του προβλήματος, που είναι ένα:
  • Αγροτική παραγωγή! 
  • Αγροτική επάρκεια. 
  • Χέρσα γη.
  • Ο ρόλος της ΕΕ στην φτωχοποίηση μιας χώρας.
Οι πρώτες σκέψεις στρατηγικής στη νέα πραγματικότητα Παγκόσμια, μετά την Πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η αποτίμηση μετά το πρώτο κύμα του νέου ιού και οι συγκλονιστικές αλλαγές, ακόμη και στην διατροφική μας βάση. Η διαφαινόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση με την χάραξη απομονωτικών πολιτικών στην παραγωγή και οι προεκτάσεις σε πρωτογενή τομέα, τουρισμό, υπηρεσίες και τεχνολογία. Ποια η θέση της Ελλάδας στην πολιτική αυτάρκειας προιόντων και αν μπορεί να γίνει και σε ποια κατεύθυνση παραγωγική ανασυγκρότηση με στρατηγική βάθους. Τα Ελληνικά προϊόντα, ως πρώτη ύλη για την παραγωγή καινοτόμων, μοναδικών τροφίμων, ελκυστικών στον καταναλωτή, ικανών να εξαχθούν στην παγκόσμια αγορά Τα Ελληνικά προϊόντα, ως μοναδικά προϊόντα εξαγωγής, ύστερα από μία βασική επεξεργασία (όπως καθαρισμός), και κατάλληλα συσκευασμένα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές Στην εκπομπή συζητούν και παρεμβαίνουν: Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Στάφορντ- Καλλιφόρνια Μέλος του Ιατρικού Τομέα της Εθνικής Ακαδημίας ΗΠΑ – Κλινικός Λοιμωξιόλογος – Παθολόγος. 
Ο Έλληνας ερευνητής με τη μεγαλύτερη απήχηση και επιρροή παγκοσμίως, καθώς καταλαμβάνει την 87η θέση στη διεθνή κατάταξη «HighlyCitedResearchers της Webometrics. 
Ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας- Βιοχημείας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας Ο Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών- Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) Ο Λέανδρος – Αλέξιος Σκαλτσούνης, Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων/ ΕΚΠΑ Ο Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Κτηνιατρικής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης/ Διευθυντής εργαστηρίου ζωοτεχνίας. Ο Νίκος Δαναλάτος, Καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Η Βασιλική Γιακουμάκη, Καθηγήτρια στον τομέα Ανθρωπολογίας, του τμήματος ΙΑΚΑ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ο Ηλίας Μαμαλάκης, Οικονομολόγος – Μάγειρας και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών για την τροφή και το φαγητό.ΠΗΓΗ
======================
Blogger:
  • Πήγαινε στο 1.10.00 για να ακούσετε το ρόλο των επιδοτήσεων της ΕΕ που τελικά διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας...
  • Στο 1.13.00 ο κ. Αρσένος, αναλύει τον τρόπο που διαλύθηκε η χώρα.
Aπό τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές που βάζει στο τραπέζι τη διατροφική επάρκεια, τα θέματα της αγροτικής παραγωγής.
Να την ακούσετε. Ένα σημείο που ανέδειξε η κρίση του κορονοιού είναι ότι το εθνικό κράτος είναι εδώ, σε αντίθεση με τους υπερεθνικούς που απλά αποδείχθηκε ότι σιτιζόμενοι μάλλον πάνω από το κανονικό αντέδρασαν με νωθρότητα, ή δεν απλά δεν υπήρξαν! Το εθνικό κράτος είναι εδώ για να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, όπως διατροφική επάρκεια - ασφάλεια.

Μια εγγραφή που αναδεικνύει το ρόλο  της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ στη χρεοκοπία της χώρας.



Σχόλια