Το παράδειγμα Αϋφαντή θα έχει συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών;

Αποστολόπουλος Απόστολος
Οι εποχές κρίσης μπορεί να ανοίξουν "παράθυρο ευκαιρίας" σε μια κοινωνία και ένα έθνος που έχει καταπιεσμένες ζωντανές δυνάμεις. Είναι ευκαιρία να φύγουν οι αποτυχημένες και διαβλητές μετριότητες της διακομματικής ιθύνουσας ελίτ και να εμφανιστούν στη σκηνή άνθρωποι που ανταποκρίνονται στην ανάγκη για νέο ήθος και ύφος. Από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού ο κόσμος ξεχώρισε πρωτίστως την περίπτωση του καθηγητή Τσιόδρα, (οι εσωκομματικές επιθέσεις εναντίον του πέφτουν στο νερό), αλλά και του αυστηρού κ. Χαρδαλιά. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες διακεκριμένες παρουσίες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Στην ελληνική διπλωματία, που δεν διακρίνεται συνήθως για τις επιδόσεις της, ο πρεσβευτής μας στη Φινλανδία κ. Γιώργος Αϋφαντής, με δική του πρωτοβουλία αλλά στο πλαίσιο του όρκου του να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας μας, θεώρησε κρίσιμο να απαντήσει στις ψευδολογίες δυο καθηγητών που υιοθέτησε το Φινλαδικό Πανεπιστήμιο της πόλης Τούρκου. Υποτίθεται ότι οι δυο καθηγητές έκαναν έρευνα για τους μετανάστες στη Λέσβο. Ξέφυγαν, όμως, από κάθε επιστημονική θεώρηση, προχώρησαν σε φιλοτουρκικές απόψεις και σε υποδείξεις που προωθούν την ιδέα διαμελισμού της Ελλάδας.
Υποστηρίζουν ότι κακώς η Λέσβος θεωρείται νησί που ανήκει στην πατρίδα μας αφού, όπως λένε, η πλειοψηφία είναι αλλοεθνείς που καταπιέζονται από τους Έλληνες. Στην ΕΕ υπάρχουν πολλές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, όπως ο Σόρος, που επιδιώκουν να φτιάξουν μια Στέγη για τους μετανάστες ώστε να μην αποτελούν απειλή για τις ισχυρές χώρες της ΕΕ ούτε να είναι μέσον εκβιασμού τους από τρίτους, όπως ο Ερντογάν. Η Ελλάδα τους φαίνεται κατάλληλη επειδή τη θεωρούν ευάλωτη, οικονομικά εκμηδενισμένη, με το ηθικό της καταρρακωμένο. Οι Εταίροι, εκτός της Αυστρίας, άφησαν μόνη την Ελλάδα στον Έβρο.
Η ελληνική αντίσταση τους αιφνιδίασε. Οι δυο καθηγητές του Τούρκου ευνοούν, εκ πρώτης όψεως, τις τουρκικές απαιτήσεις αλλά, βαθύτερα, ανοίγουν τον δρόμο για κάτι πολύ ευρύτερο: τη δημιουργία ακαθόριστης "οντότητας" με στόχο τη γεωγραφική/γεωπολιτική αλλοίωση του ελλαδικού χώρου, αρχικά στο Αιγαίο. Αντίστοιχα, αυτό προέβλεπε το «"σχέδιο Ανάν" για την Κύπρο παραχωρώντας την εξουσία σε τρεις δικαστές, έρμαια ξένων. Γι’ αυτό η έντονη και τεκμηριωμένη αντίδραση του κ. Γ. Αϋφαντή προσφέρει σημαντική υπηρεσία στην πατρίδα μας. Ενώ έωλη είναι η σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ευαίσθητο σημείο

Το Πανεπιστήμιο Τούρκου και οι δυο καθηγητές δεν ερευνούσαν τη μετανάστευση ως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Αλλιώς θα ερευνούσαν τι γίνεται πχ στο Ιταλικό νησί Λαμπεντούζα που πολλοί θεωρούν ότι έχει μετατραπεί σε βούρκο μεταναστών. Αλλά η Ιταλία πέφτει "μεγάλη μπουκιά" σε ένα απλό κολαούζο όπως η Φινλανδία. Το αφήνουν στη Γερμανία να το "ρυθμίσει".
Η έκθεση των δυο καθηγητών αποκτά ιδιαίτερο βάρος επειδή τώρα η Τουρκία, μετά την αποτυχία της εισβολής στον Έβρο, προσπαθεί να μεταφέρει το ζήτημα στην Ευρώπη κατηγορώντας την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες. Τα ψεύδη του Ερντογάν εμφανίζεται να στηρίζει και ο δικηγορικός σύλλογος της Κωνσταντινούπολης διαμαρτυρόμενος προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μόνο που η παλαιά-και εκλεγμένη-Διοίκηση του τουρκικού συλλόγου είναι στη φυλακή και διαμαρτύρονται οι νεοδιορισμένοι από τον Ερντογάν.
Η μάχη του Έβρου μεταφέρεται στην Ευρώπη και ενέργειες όπως αυτή του κ. Αϋφαντή γίνονται ζωτικής σημασίας, απαραίτητες. Αν ο κάθε Έλληνας πρεσβευτής έκανε το ίδιο, αυτοβούλως, όπως επιβάλλει η ιδιότητά του, τότε ίσως ακόμα και η πολιτική ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών να ξυπνούσε από βαθύ λήθαργο δεκαετιών. Αφύπνιση αναγκαία διότι πολλοί περιμένουν, όπως ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ κ. Α. Συρίγος, ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει απόπειρα παραβίασης και των θαλάσσιων συνόρων μας.
Το ευαίσθητο σημείο είναι ότι ο Ερντογάν μπορεί ασφαλώς να αντέξει μια έμμεση αποτυχία απέναντι στους Έλληνες όταν, δηλαδή, υπάρχουν ένθετα πρόσωπα όπως οι μετανάστες. Θα σκεφθεί, όμως, τρεις φορές το κόστος αν χάσει για δεύτερη φορά, στο Καστελλόριζο ή στη Θράκη, σε άμεση αναμέτρηση με τους Έλληνες που απόδειξαν στον Έβρο ότι είναι με το όπλο στο "παρουσιάστε".

Η Λέσβος δεν ανήκει στην Ελλάδα;

Οι δυο καθηγητές, J. Jauhiainen και Ec. Vorobeva, κατηγορούν την Ελλάδα για "εθνοκάθαρση" και "βάναυσο πλήγμα στα δικαιώματα των μεταναστών από την άσκηση της ελληνικής κυριαρχίας" χωρίς την παραμικρή αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας. Καταλήγουν υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ασκεί πραγματική κυριαρχία αλλά μόνο «υψηλώ ονόματι» (titular nation) στη Λέσβο.
Με απλά λόγια λένε ότι το νησί δεν ανήκει κυριολεκτικά στο ελληνικό κράτος αλλά η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση έχει ένα τύποις, διακοσμητικό ρόλο. Η έκθεση των δυο καθηγητών στάλθηκε στην πρεσβεία μας στο Ελσίνκι, όπου την παρέλαβε ο κ. Αϋφαντής. Αν δεν υπήρχε απάντηση, η Φινλανδία, ο Ερντογάν και κάθε "καλοπροαίρετος" θα έλεγε ότι η σιωπή της ελληνικής πλευράς σημαίνει παραδοχή όσων αναφέρει η έκθεση των καθηγητών.
Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοια στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τα βλέπουν, εδώ και χρόνια, αφ’ υψηλού και αδιαφορούν. Το υπουργείο Εξωτερικών υποδεικνύει κατά καιρούς στους Τούρκους-και προ Ερντογάν-ποιο είναι το συμφέρον τους και πώς να το υπερασπιστούν. Προφανώς, όμως, το ξέρουν καλύτερα από μας δεδομένου ότι επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου δεν τολμούσαν καν να σκεφτούν όσα προκλητικά διαπράττουν τώρα αντιμέτωποι με τις παραινέσεις περί νηφαλιότητας του υπουργείου Εξωτερικών. Υπ’ όψιν, τα εύσημα για την πανδημία δεν είναι παντός καιρού ούτε ισχύουν "δια πάσαν νόσον…".
===============
Βlogger:
Δυστυχώς στο λεξιλόγιό μας μπήκε για τα καλά η πρόταση: "διαμελισμός της Ελλάδας". Ακόμα και ο πιο αδαής δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται. Μακάρι να υπάρχουν πολλοί άξιοι υπηρέτες του Ελληνικού Κράτους, που σεβόμενοι τον όρκο τους, κάνουν αυτό που ο κ. Αϋφαντής έκανε.

Τα γκουλάγκ μεταναστών στα νησιά! – Η απάντηση-υπόδειγμα του Έλληνα πρέσβη σε φινλανδική

Συγκλίνουσα αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από Τουρκία και Δυτικούς 

Στο σφυρί θα βγαίνουν από την 1η Μαΐου 2020 σπίτια χωράφια και αυτοκίνητα για χρέη σε τράπεζες

...από παλιότερη εγγραφή

Blogger:
και όμως υπήρξε διανοούμενοι που είχαν προβλέψει την επίθεση εναντίον της χώρας και μάλιστα είχαν προτείνει και την απάντηση σ' αυτή την απειλή. Και μετά ήρθαν οι προοδευτικάντζες τύπου ΣΥΡΙΖΑ και...και οι λοιποί κοτζαμπάσηδες από πάντα...
Πριν απ΄όλα διαβάστε σε τι ...πρόγραμμα έχουν διαθέσει τη χώρα - λες και είναι οικόπεδό τους - οι ...κοτζαμπάσηδες {τους λες και πολιτικούς - ανδείκελα (αχυράνθρωπους)} ερήμην του λαού, που όντας δόλια φτωχοποιημένοι είναι αδύνατον να καταλάβουν τι τους συμβαίνει....
Εν αρχή:

...και μετά διαβάστε και εξοργισθείτε...

Ο ΜΙΣΕΛ ΠΑΜΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Η Τουρκία επιδιώκει να γονατίσει Κύπρο και Ελλάδα χωρίς πόλεμο

Με τον "στρατό" των λαθρομεταναστών εκβιάζει η Τουρκία την Ευρώπη

Μια μικρή ανάπαυλα... Με αφορμή μια δημοσίευση στο FB από Costas Cavathas, και προσπαθώντας να καταλάβω τι μας ετοιμάζουν εδώ στα Βαλκάνια..

================================================ 

  1. Κ. Γρίβας: Η Πανδημία, η Γεωπολιτική Σκακιέρα και η Τουρκία μετωπικά στον Ελληνισμό

  2. O καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις τουρκικές κινήσεις και τα διαχρονικά μας λάθη

  3. Η εισβολή των λαθρομεταναστών, το επιβληθέν άσυλο και η προοπτική (σχέδιο;) ισλαμοποίησης της Ελλάδας

  4. Τα γκουλάγκ μεταναστών στα νησιά! – Η απάντηση-υπόδειγμα του Έλληνα πρέσβη 

  5. Ο βιολογικός πόλεμος του Ερντογάν και ο δεκάλογος της αποτροπής

  6. ΗΠΑ: «Παραφωνίες» για Ελληνικό Εναέριο Χώρο και Έρευνα - Διάσωση

  7. Υψηλό αντίτιμο θα πληρώσει η Κρήτη για την Λιβύη

  8. Διεθνείς οργανισμοί σε διατεταγμένη υπηρεσία: Ο ΟΗΕ έχει αποδείξει ότι αντί για το καλό της ανθρωπότητας εργάζεται για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης

    • Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη από την παράνομη μετανάστευση: Είναι σχέδιο της Τουρκίας

      • Μεταναστευτικό - εισβολή λαθρομεταναστών.

      • Η πολιτική "ανοικτών συνόρων" οδηγεί σε σταδιακή άλωση

      • Προειδοποίηση προσωπικοτήτων: “Η παράνομη μετανάστευση έχει λάβει διαστάσεις… εισβολής”

        • Οι δικαιωματιστές του χθες και οι Μαρίες Αντουανέτες του σήμερα

          Tα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού μιλάει ο κ. Νεάρχου.

          Περικλής Νεάρχου
          ΕΠΟΙΚΙΣΜΟς ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
          Τα 700 εκ. ευρω , που εξηγγειλε η Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης Οργος,υρσουλα φον ντερ Λαιεν, κατα την επισκεψη της στον Εβρο, μαζι με την αλλη Ευρωπαικη ηγεσια,οτι θα δοθουν στην Ελλαδα για ν' αντιμετωπισει την παρανομη μεταναστευση, θα δοθουν τελικα για επιδοματα στους παρανομους μεταναστες,για τη δημιουργια νεων " δομων '' στα νησια και σ' ολη τη χωρα,για ενοικιαση σπιτιων και ξενοδοχειων και γενικα για τη συνεχιση της ιδιας ολεθριας πολιτικης,που κατεστησε , εκ του μη οντος ,την παρανομη μεταναστευση σε μεγα εθνικο θεμα.
          ,Ο ιδιος ο Πρωθυπουργος, παρα την υπερηφανεια που ειχε δηλωσει προηγουμενως για τη μετατρεπομενη σε πολυπολιτισμικη Ελληνικη κοινωνια,αναγκασθηκε μπροστα στην απροκαλυπτη μαζικη επιθεση Ερντογαν στον Εβρο, με οπλο τους παρανομους μεταναστες,να ανακρουσει πρυμναν και να κλεισει , την τελευταια στιγμη , τα συνορα,και να καταγγειλει τον υβριδικο πολεμο , που διεξαγει ο Ερντογαν κατα της Ελλαδος,με εργαλειοποιηση των μεταναστων.
          Η πολιτικη αυτη , που χαιρετισθηκε και επικροτηθηκε απο ολον τον Ελληνικο λαο,εδωσε απτα δειγματα νικηφορας αντιμετωπισεως του υβριδικου πολεμου της Αγκυρας.δεν μακροημερευσε, δυστυχως.Η αναστολη αποδοχης αιτησεων ασυλου μονον για ενα μηνα, δεν παρεταθη.Στρωθηκε δηλαδη ο δρομος για επιστροφη στα παλια.Στο γνωστο γαιτανακι των δηθεν προσφυγων απ' ολο τον πλανητη, που δεν πρεπει ν' " απωθουνται " ,αλλα να τυγχανουν " υποδοχης " και να εξεταζεται ατομικα η περιπτωση του καθενος, δια της δικαστικης οδου.Αυτο εχει ως αποτελεσμα κανεις ουσιαστικα να μη απελαυνεται,να μη γινεται διαχωρισμος μεταξυ προσφυγων,οπως οριζονται , με βαση τη Συμβαση της Γενευης, και μεταναστων και ολι να διεκδικουν μονιμη εγκατασταση στην Ελλαδα.
          Το μεγεθος του προβληματος συγκαλυπτεται προσωρινα στο Αιγαιο, με τις περιπολιες και τις απωθησεις που διενεργει το Λιμενικο, στο πλαισιο των μετρων που λαμβανονται για τον ελεγχο του κορωνοιου και την αποτροπη σκοπιμης προωθησεως απο τον Ερντογαν παρανομων μεταναστων, προσβεβλημενων με κορωνοιο. Ειχαμε, δυστυχως ,και τετοιες αποπειρες, γεγονος που δειχνει οτι το καθεστως αυτο δεν ορρωδει προ ουδενος και οτι επιδιδεται οχι μονο σε υβριδικο αλλα και σε βιολογικο πολεμο κατα της Ελλαδος.
          Τιθεται το ερωτημα.Τι θα γινει σε λιγο , οταν η χωρα θα εξελθει απο την καραντινα και θα θελησει να ομαλοποιησει τη διεθνη προσβαση σ' αυτην για να προλαβει εστω και ενα μερος της τουριστικης περιοδου;Θα αρχισουν παλι οι ακαταπαυστες " ροες " των δηθεν προσφυγων απ' ολο τον κοσμο, που θα κραδαινουν στο χερι μια αιτηση ασυλου και τους οποιους η Ελλαδα δεν μπορει δηθεν ν' απωθησει;Γι' αυτο η αρμοδια Ευρωπαια Επιτροπος Ιλβα Γιοχανσον, η Υπατη Αρμοστεια για τους Προσφυγες και ο Διεθνης Οργανισμος για τη Μεταναστευση ασκουν μεγαλες πιεσεις στην Ελληνικη Κυβερνηση για να μεταφερουν στην " ενδοχωρα " τους λαθρομετανα στες για να αποσυμφορηθουν, υποτιθεται, τα νησια και να βελτιωθουν οι συνθηκες για οσους παραμενουν..Στην πραγματικοτητα ομως επιδιωκουν να δημιουργησουν χωρο για τους νεους αναμενομενους., μετα την υπαναχωρηση της Ελληνικης Κυβερνησεως απο την πολιτικη του Εβρου και την επιστροφη στην πολιτικη των ανοικτων συνορων.
          Η επιχειρηματολογια ειναι η ιδια και στερεοτυπη.Εχουμε υποχρεωσεις απεναντι στην Ευρωπαικη Ενωση , για την οποιαν το ασυλο ειναι μερος της κοινης της πολιτικης, οπως επισης υποχρεωσεις απεναντι σε διεθνεις Συμβασεις για τους προσφυγες και τα ανθρωπινα δικαιωματα.Μονο ομως η Ελλαδα εχει τετοιες υποχρεωσεις ;Γιατι δεν εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις και δεν γινονται στοχος στον ιδιο βαθμο αλλες , π. χ. ,Μεσογειακες χωρες , οπως η Ιταλια, η Γαλλια ,η Ισπανια;Γιατι ,π. χ. ,ο Αλγερινος παρανομος μεταναστης δεν πηγαινει απεναντι στη Γαλλια και ο Μαροκινος απεναντι στην Ισπανια και ερχονται στην αλλη ακρη της Μεσογειου , στην Ελλαδα;Με ποια λογικη ειναι προσφυγας στην Ελλαδα, με την εννοια της συμβασεως της Γενευης,ο Πακιστανος, ο Αφχανος , ο Μπαγκλαντες,ο κατοικος του Κογκο, και της Σομαλιας;Γιατι η Ελληνικη Κυβερνηση εξεταζει αδιακριτως αιτησεις ασυλου απο καθε χωρα του κοσμου;Αλλες χωρες, μεταξυ αυτων και η Κυπρος, που κατα τα αλλα δεχεται απο την Αγκυρα τον ιδιον υβριδικο πολεμο,δεν δεχονται αιτησεις απο χωρες που θεωρουνται "ασφαλεις ".
          Στις 13 Φεβρουαριου του ετους αυτου,το Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων απεφανθη ρητα,με αφορμη την προσφυγη δυο παρανομων μεταναστων που ειχαν απελαθει συνοπτικα απο τις Ισπανικες Αρχες του ευρισκομενου στο Μαροκο Ισπανικου θυλακα Μελιλα, με το αιτιολογικο οτι ενα Ευρωπαικο κρατος εχει το δικαιωμα να προστατευσει τα συνορα του και να απελασει οποιουςδηποτε εισβαλλουν παρανομα σ' αυτο.Ειναι μια νομολογια που δεν αφορα ,προφανως , μονο την Ισπανια και η οποια μπορει ν' αξιοποιηθει απο καθε Ευρωπαικη χωρα.
          Δεν ειναιομως η ελλειψη νομικων επιχειρηματων που δενει τα χερια των Ελληνικων Κυβερνησεων,της σημερινης αλλα και της προηγουμενης.Εναι η ιδεολογικη τους υποτελεια.σε ψευτοδιεθνιστικα ιδεολογηματα της παγκοσμιοποιησης και η πολιτικη τους υποτελειαστις στις Βρυξελλες,οπου τα προσωπα που διαμορφωνουν και ασκουν τις Ευρωπαικες πολιτικες για τη Μεταναστεση και το Ασυλο ειναι κατω απο την επιρροη διεθνων κεντρων, που προαγουν, με ψευτοανθρωπιστικα προσχηματα,την αποδομηση των εθνων,με εργαλειο, μεταξυ αλλων, τη μαζικη παρανομη μεταναστευση.Συμβολο αυτης της πολιτικης ειναι ο γνωστος Σορος.
          Ορολος που διαδραματιζουν στην Ελλαδα φορεις οπως η Υπατη Αρμοστεια του ΟΗΕ για τους Προσφυγες και οΔιεθνης Οργανισμος για τη Μεταναστεευση,ειναι εξω απο καθε μετρο, εξω αποκαθε λογικη και πληττουν ευθεως την κυριαρχια της χωρας.Υπολαμβανουν τη μεταναστευτικη πολιτικη και το ασυλο στην Ελλαδα ως δηθεν Ευρωπαικη και διεθνη πολιτικη και συμπεριφερονται ως κρατος εν κρατει,δημιουργωντας δομες φιλοξενιας,διαμορφωνοντας προγραμματα μονιμης εγκαταστασεως στην Ελλαδα ολων αδιακριτως και διαχειριζομενοι τον κυριο ογκο των Ευρωπαικων κονδυλιων, που δηθεν δινονται στην Ελλαδα.Στην πραγματικοτητα,επιτελουν εργο εποικισμου της χωρας με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση..Οι φορεις αυτοι δεν εχουν κανενα προβλημα να κανουν αυτο που κανουν. Αντιθετως , ειναι συνεπεις με την πραγματικη πολιτικη που υποστηριζουν ως πυλωνα της παγκοσμιοποιησης, με τη θεσμοθετηση , υπο την αιγιδα του ΟΗΕ,της Διακηρυξεως του Μαρακες, οτι ειναι δηθεν δικαιωμα του καθενος να μεταναστευει οπου θελει και οτι ειναι " υποχρεωση " της επιλεγομενης χωρας να τον " υποδεχθει ".
          Το προβλημα ειναι με την Κυβερνηση, που την εκλεγει ο Ελληνικος λαος για να τον αντοπροσωπευει και να διαχειριζεται την εθνικη κυριαρχια του και τα συμφεροντα του.Γιατι η Ελλαδα αποδεχεται αυτον το ρολο,οταν οι αλλες Ευρωπαικες χωρες εχουν κλεισει τα συνορα τους;Γιατι εμμενει σε μια αυτοκαταστροφικη πολιτικη ανοικτων συνορων;Μηπως ειναι μυθος η Τουρκικη απειλη και ο υβριδικος πολεμος κατα της Ελλαδος;Το γεωτρυπανο Γιαβουζ εχει εισβαλει παλι στην Κυπριακη ΑΟΖ,,η Τουρκικη ασκηση " Γαλαζια Πατριδα " λαμβανει χωραν νοτια της Κρητης και τα Τουρκικα αεροσκαφη επιδιδονται καθημερινα σε προκλησεις πανω απο τα νησια μας.Πως ειναι δυνατον να εχει μια χωρα ανοικτα και ανεξελεγτα τα συνορα της με μια αλλη , που την απειλει απροκαλυπτα και επιδιωκει ν' αλλαξει τον πληθυσμο της , με παρανομη εγκατασταση Μουσουλμανικων μαζων στο εδαφος της , υπο το προσχημα του ασυλου;Ο Ελληνικος λαοσ ας συναγαγει τα συμπερασματατου και ας προετοιμασθει για αγωνα σ' ολοκληρη τη χωρα .κατα το προτυπο της εξεγερσεως των νησιων του Βορειου Αιγαιου.Η ακολουθουμενη πολιτικη δεν αφηνει,δυστυχως ,αλλη διεξοδο.

          =============


Σχόλια