Απίστευτο: Άλλοι πεθαίνουν από κορωνοϊό και οι Γερμανοί θέλουν «νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα στην ΕΕ»!

24 Μαρτίου 2020
H Γερμανία αρνείται τον εσωτερικό δανεισμό στην ΕΕ μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της καταστροφής του κορωνοϊού!
Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα, λοιπόν, για όσους φαντάζονταν ότι το Βερολίνο θα συναινούσε στην αλληλεγγύη και στην βοήθεια εντός της ΕΕ.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, χαρακτήρισε μάλιστα την σχετική συζήτηση, ως «συζήτηση – φάντασμα». Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα από την πανδημία.
«Στην Ευρώπη όλες οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν μια νέα κρίση χρέους», δήλωσε ο Π.Αλτμάιερ στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και συνιστά προσοχή ,«όταν κάποιες δήθεν λαμπρές ιδέες παρουσιάζονται ως καινούργιες, ενώ αποτελούν επανάληψη προ πολλού απορριφθεισών προτάσεων τότε δεν αποτελούν λύσεις».
Η συζήτηση περί ευρωομολόγων άνοιξε από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία έκανε λόγο για «κορωνο-ομόλογα», αλλά βρήκε ανταπόκριση ακόμη και σε πολλούς Γερμανούς οικονομολόγους, παρότι το Βερολίνο απέρριπτε πάντα την κοινοτικοποίηση των χρεών εντός Ευρωζώνης.
Ο κ. Αλτμάιερ διαβεβαιώνει μάλιστα ότι η Γερμανία θα επιστρέψει στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μετά το τέλος της κρίσης και ότι θα αποπληρώσει το νέο χρέος της έως το 2023.
«Μετά το τέλος της κρίσης, θα επιστρέψoυμε στην πολιτική λιτότητας και, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.Πηγή:

Μην έχετε καμία αμφιβολία. 
  • Η Γερμανία θα κάνει ότι το 2010 με την διαχείρηση των PIGS! Επέβαλλε λιτότητα - που σήμανε μεταφορά περουσιακών στοιχείων των λαών του Νότου και φυσικά τη διάλυση των κρατικών δομών. Πέρα από  την μετανάστευση του καλύτερου δυναμικού - που πήγαν να ενισχύσουν το κέντρο=Γερμανία - έγινε πλήρη απαξίωση του δημόσιου τομέα της υγείας. Αποικιοποίηση. Αυτό αποκαλλύπτεται τώρα σ' όλο το μεγαλείο του με τον Covid19. Το "εμείς να κερδάμε και οι άλλοι να πάνε γ@μηθούν, ας πρόσεχαν!" από το οικονομικό σύμπαν, μετασχηματίζεται στο: "Εμείς να σωθούμε και οι άλλοι ψοφίσουν!"  στην κρίση του Covid19.

Να τα πειστήρια:

Για να μπείτε λίγο στο μυαλό των Γερμανών - αυτών που κάνου κουμάντο δηλαδή - ακούστε τα πρώτα 10 λεπτά από την παρακάτω συνέντευξη:

Και πάμε  να θυμηθούμε τι έγραφα πριν 2 μέρες:

...Και επειδή ο νεοφιλευθερισμός δεν θ' αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, να προβλέψω τι θα συμβεί; 
Μακάρι να βγω ψεύτης.
Αν δεν υπάρξουν αντιστάσεις (από πού, από ποια πολιτική δύναμη, ποιό πολιτικό υποκείμενο;)
Με το πέρας της κρίσης του κοροναϊού, που θα έχει εν τω μεταξύ  ξεκληρήσει τους απροστάτευους πληθυσμούς του Ευρωπαϊκού Νότου, θα έρθει και ο λογαριασμός της οικονομικής κρίσης, με τις περισσότερες επιχειρήσεις απαξιωμένες στο κόκκινο.  
Αν δεν υπάρξουν γενναίες λύσεις, που σημαίνει: 
1. Ισχυρή έξυπνη κρατική δομή με συνολικό συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα ή (και)

2. Διεθνές αναπτυξιακό σχέδιο τύπου σχεδίου Μάρσαλ, (Βλέπε σχετικά: Ένα παγκόσμιο σχέδιο Μάρσαλ προτείνει ο ΟΟΣΑ)
Λέω άν ... δεν υπάρξουν τα παραπάνω τότε όλες οι χώρες του Νότου, θα βρεθούν στην ανάγκη να εκλιπαρούν να ...αγορασθούν από τους ..."υγιείς" Βορειοευρωπαίους που φυσικά έχουν τα περιθώρια να το παίξουν και δύσκολοι για να πέσουν κι' άλλο οι τιμές!!  (Mεταγεννέστερη εγγραφή: άρχισαν τα παρακάλια...)

...Εν τω μεταξύ κανείς δεν θα λέει - γιατί όλοι έχουν ξεχάσει - ότι οι Γερμανοί βρέθηκαν με λεφτά επειδή λεηλάτησαν τον Νότο, με την συνέργεια φυσικά των ντόπιων κοτσαμπάσηδων ανά χώρα... 

-----------------------------------

Για τους συλλέκτες και μόνο:

  1. Να μας λείπουν οι επενδύσεις τους: Οι Γερμανοί λατρεύουν την Ελλάδα, κατά προτίμηση …χωρίς τους Ελληνες.

  2. Η γεωοικονομική στρατηγική της Γερμανίας στην Μεσόγειο και την Ελλάδα. Οι εταιρείες διείσδυσης επιρροής. Τα βασικά δόγματα από τον 19ο και 20ο αιώνα μέχρι τις ημέρες μας.

  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

  4. Ποιες οι απόψεις του Χέρμαν Γκέρινγκ (Γ΄ Ράϊχ) για την Ενωμένη Ευρώπη;

  5. «Στο νότιο προπύργιο του Ράιχ»

 ===============

κι' αν δεν καταλάβατε τον ρόλο των δουλεμπόρων = ΜΚΟ, πέντε λεπτά αρκούν.

Σχόλια