Η Επανάσταση του 1821 σαν Playmobil - Χρηματοδοτούμενη πολιτική ορθότητα

Η Επανάσταση του 1821 σαν Playmobil - Χρηματοδοτούμενη πολιτική ορθότητα, Γιώργος Μαργαρίτης
Γιώργος Μαργαρίτης Σε πρόσφατες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας η ύλη στο μάθημα της Γ’ Γυμνασίου αναδιαρθρώθηκε θεαματικά. Στους εκπαιδευτικούς προτάθηκαν "θεματικοί φάκελλοι" που θα αφορούν ειδικές ιστορικές περιόδους όπως, λόγου χάρη, η Ενετοκρατία ή "Η οθωμανική κυριαρχία στο Ηράκλειο της Κρήτης". Προφανώς, στο όνομα της διάχυτης αγωνίας για τήρηση των αρχών της πολυπολιτισμικότητας η μελέτη της ενετικής και της οθωμανικής ιστορίας επιβάλλεται. Έστω και αν αυτή απευθύνεται σε παιδιά δεκατεσσάρων χρονών που ποτέ πριν δεν έχουν ακούσει στο σχολείο τους τίποτα περί Ενετών και Οθωμανών. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Προτού προλάβει κανείς να αναρωτηθεί τι το ειδικά ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επιλεγείς προς διδασκαλία χώρος και χρόνος, η οδηγία συμπληρώνεται με τις απαραίτητες "θυσίες" που πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα της διδασκαλίας έτσι ώστε να χωρέσουν οι εν λόγω "θεματικές ενότητες". Προς τούτο λοιπόν θυσιάζεται, ήτοι, αφαιρείται, η διδασκαλία ολόκληρου του εικοστού αιώνα. Εξάλλου, από την συνταρακτική ιστορία του εικοστού αιώνα, οι μαθητές, στην Γ' τάξη πλέον του Λυκείου, θα διδαχθούν επιλεγμένες "θεματικές ενότητες".
Στην εκπορευόμενη από το υπουργείο "Παιδείας" (κατ’ ευφημισμό) αντίληψη προφανώς δεν αφορούν τους μαθητές και την ελληνική κοινωνία τα όσα συνέβησαν στον εικοστό αιώνα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Πρόκειται για μακρινές και ξεχασμένες εποχές. Βρισκόμαστε ήδη στον επόμενο αιώνα, όπου τα μόνα δεινά που έχουμε μπροστά μας είναι τα όσα ο προηγούμενος αιώνας μας κληροδότησε.
Τα ξεπερνάμε --όπως μας πληροφορούν οι πολιτικοί ταγοί μας-- αφήνουμε πίσω μας το κακό παρελθόν και μαζί με αυτό και την τυχόν διδασκαλία του κακού προηγούμενου αιώνα!
Σε τελευταία ανάλυση τα τελευταία επιστημονικά πορίσματα έχουν επαρκώς στοιχειοθετήσει ότι στις 28 Οκτωβρίου του 1940 εισέβαλαν στην χώρα μας οι λαϊκιστές και ότι τους αντιμετώπισε η εθελοντική συστράτευση του λαού μας γύρω από το πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε»!
Να το χαλάσουμε τώρα αυτό;
Σε βάρος της επιστήμης μάλιστα;

Επανάσταση του 1821 - Τονισμός των κακών

Τα πάθη του εικοστού αιώνα φαίνονται, όμως, ελάχιστα εάν τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα που απειλούν το δύσμοιρο 1821. Το τελευταίο έχει την ατυχία να κλείνει στο άμεσο μέλλον την επέτειο των 200 χρόνων του, γεγονός που, είτε το πνεύμα της επανάστασης το θέλει, είτε όχι, επιβάλει την με αυτό επίσημη ενασχόληση. Με τον πλέον επίσημο τρόπο δημιουργήθηκε, μάλιστα, μια επιτροπή μεγαλόσχημων επαϊόντων, οι οποίοι θα αναλάβουν προθύμως την κακοποίηση του 1821.
Ξεχωρίζει σε αυτήν ο πολυπράγμων καθηγητής Στάθης Καλύβας, ο οποίος, εάν έχουμε σωστά αναγνώσει το έργο του, παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση στην όποια μορφή επανάστασης συναντήσει. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάνει λάθος ανάγνωση, αν και οι πρώτες δηλώσεις του περί «τονισμού των κακών στιγμών του 1821» μας δημιουργούν κάποιες ανησυχίες.
Σε τελευταία ανάλυση όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Το πραγματικό μέγεθος και τη σημασία της Επανάστασης του 1821 θα αναλάβει να την αναδείξει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας. Επί τούτου μάλιστα έχουν ήδη δρομολογηθεί ερευνητικά προγράμματα και πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις έργων που θα φωτίσουν την κάθε πτυχή του επαναστατικού ξεσηκωμού των Ελλήνων.
Εξαιρετικά ενθαρρυντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζουν τα λαμπρά επιστημονικά έργα που αποφάσισε --μετά από δύο ή τρία χρόνια αυστηρής αξιολόγησης-- να χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα το ΕΛΙΔΕΚ, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Τα έργα αυτά, επιλεγμένα ανάμεσα σε πολλά άλλα, φέρουν επαναστατικά καινοτόμους τίτλους και, υποθέτουμε, ανάλογο περιεχόμενο.
  • Αρκεί νομίζουμε η παράθεση μερικών από τους τίτλους αυτούς ώστε να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του εγχειρήματος: "Βιωματικό εκπαιδεΥτικό παιχνίδι για τη διεΡεύνηση της κοινΩνικής ταυτότητας της επαΝάστασης" (αν δεν το προσέξατε τα κεφαλαία μας δίνουν το συμβολικό ΒΥΡΩΝ), "Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ" (sic), "Βοηθώντας την Επανάσταση, στηρίζοντας τη δημιουργία Ελληνικού κράτους. Από τις άγνωστες ιστορίες του 1821. Σύνθετη δημιουργία-εικονική πραγματικότητα-εικαστική εγκατάσταση ψηφιακών αρχείων", "Εικογραφήγημα 1821" κλπ. κλπ.

Επιστροφή στη σοβαρότητα

Να προσπαθήσουμε, όμως, να επιστρέψουμε στη σοβαρότητα. Το ΕΛΙΔΕΚ μονοπωλεί την χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, υπαγορεύει το είδος της επιστήμης που οι επίσημοι πολιτικοί, ιδεολογικοί, ακαδημαϊκοί ταγοί επιλέγουν. Στην ουσία, στο όνομα της καινοτομίας προσαρμόζει στην εκάστοτε "πολιτικά ορθή" αντίληψη το σύνολο της επιστημονικής έρευνας στη χώρα. Ελέγχει, μάλιστα, διαμέσου των υποτροφιών (όλες αξιολογούνται από αυτό το κέντρο) το "ποιόν" των επόμενων γενεών επιστημόνων.
Οι νέοι μας επιστήμονες και ερευνητές μαθαίνουν, από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους, ότι εάν δεν "προσαρμοστούν" στις εκάστοτε "νόρμες" τότε το όποιο μέλλον τους στην Ελλάδα θα είναι για πάντα σκοτεινό. Κάποτε, τέτοιες καταστάσεις, τις χαρακτηρίζαμε ως ολοκληρωτισμό. Προφανώς, μέσα στην γενική και κυρίαρχη ανοησία του μεταμοντερνισμού τέτοιοι χαρακτηρισμοί έχουν πλέον απόλυτα σχετική ως ανύπαρκτη σημασία.
Γεγονός παραμένει ότι το "πολιτικά ορθό" στην τρέχουσα συγκυρία της χώρας μας θεωρεί ότι η Επανάσταση του 1821 μπορεί να εξεταστεί, να ερευνηθεί και να μελετηθεί μόνο ως Playmobil ή ως PCgame. 
Τυχόν άλλες σκέψεις και εγχειρήματα στο όνομα της διαύγειας, της ελευθερίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης απλά και μόνο απαγορεύονται. 
Τόσο απλά.
===========
  • Συμβολική βία...

  • Οι μύγες γιορτάζουν... 

    ...μια διδακτική ιστορία για το πως γράφεται η ιστορία... εδώ

    θα περίμενα από τον κ. Μαργαρίτη και άλλους Ιστορικούς να μιλήσουν χωρίς περιστροφές, ότι ζούμε μια αντεπανάσταση, όπου όλες οι κατακτήσεις της Επανάστασης του 1821 ανατρέπονται και οι ιθαγενείς είναι ήδη δούλοι.

    Μάλλον ο Ιστορικός κ. Ηλίας Ηλιόπουλος είναι πιο ευθύβολος.... (20 λεπτά και μάθατε αυτά που πρέπει...)

     

     Από  παλιότερη εγγραφή


    blogger:

     

    Μερικές σκέψεις για τη στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
    Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του  είναι μεταπράτες, κοτζαμπάσηδες, υπηρέτες των ολιγαρχών. Για πολλούς λόγους δεν πρόκριναν την έξοδο από το ευρώ.
    1. Έπρεπε να δώσουν χρόνο στα αφεντικά τους και στους ίδιους ώστε να βγάλουν την καβάτζα τους- τα κλοπιμαία -  στο εξωτερικό, αφού η "κρίση είναι για τους άλλους - την πλέμπα" και όχι για τους ίδιους. Στο σημείο αυτό συμφώνησαν με τους τραπεζίτες (Γάλλους - Γερμανούς) και πήραν από τα χέρια τους τα ομόλογα για να τα κουρέψουν την επομένη, αφού τα  φόρτωσαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. (Αν η χώρα από την πρώτη στιγμή επέστρεφε στο δικό της νόμισμα και συμπεριφερόταν σαν κράτος που υπερασπίζεται την ύπαρξή του, δεν θα χάναμε τις ώρες μας ασχολούμενοι - για να περνά ή ώρα - με διάφορες λίστες που δεν έχουν τελειωμό...)
    2. Αφού κατάφεραν τον πρώτο στόχο έπρεπε να παραμείνουν στο παιχνίδι αφού μόνο έτσι θα εξασφάλιζαν την ασυλία στα εγκλήματα σε βάρος της χώρας.  (Ακόμα και τώρα δεν ερευνήθηκε γιατί η πρεμούρα να μπούμε στο ευρώ με μαγειρεμένα στοιχεία και χρυσοπληρώνοντας απετεώνες - βλέπε swaps με μεγάλες προμήθειες βεβαίως βεβαίως! ποιοί κέρδισαν; ποιοί αποφάσισαν;) Στην ίδια κατεύθυνση κάλυψης των εγκλημάτων τους είναι ο παροξυσμός του πλιάτσικου που προκρίνουν. Είναι οικονομικοί εγκληματίες που ξέρουν ότι: "Μια οικονομική απάτη, καλύπτεται μέσα σε μια μεγαλύτερη απάτη κι' έχει ο ...θεός!" Αυτή είναι η μοναδική τους πρεμούρα  και μόνιμος στόχος. Και τα καταφέρνουν αφού έχουν στα χέρια τους και το μαχαίρι και το πεπόνι, δεν λογοδοτούν σε καμιά αρχή!
    3. Οι ολιγάρχες και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό βγαίνουν διπλά κερδισμένοι από την κρίση, αφού και στο νέο περιβάλλον παραμένουν επίσης διαχειριστές - μεταπράτες. Ήδη βλέπουν το εαυτό τους διαχειριστές των ΕΟΖ με τους μετανάστες να διαγκωνίζονται με τους ντόπιους για ένα κομμάτι ψωμί. (Τα "δάκρυά" τους για την μετανάστευση των νέων είναι κροκοδείλια! Επιθυμούν να φύγει το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας αφού έτσι θα εξουσιάζουν χωρίς αντιστάσεις! Εργάζονται για την ιζηματοποίηση της χώρας!)
    4. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι κατασκευασμένο στο να απομυζεί πόρους - και η Ε.Ε. είναι ένας  χώρος που επέτρεψε αν δεν καλλιέργησε να αναπτυχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτόν τον "προνομιακό χώρο" δεν θα εγκατέλειπαν έτσι εύκολα οι Έλληνες πολιτικοί. (Είναι πολλά τε λεφτά! Τα κοινοτικά προγράμματα έχουν εκμαυλίσει το σύνολο της ελίτ - ή τέλος πάντων αυτής της ομάδας που παριστάνει την πνευματική ελίτ)

    5. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας πολιτικός φορέας δεν πρότεινε ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας*; Δεν έγινε αφού δεν μπορούν  να σκεφτούν τη χώρα ως σύνολο και κύρια αφού ξέρουν ότι οι όποια λύση στο πραγματικό οικονομικό πρόβλημα της χώρας σημαίνει και τη δικιά τους πριν απ'όλα καρατόμηση! 
    (Έπρεπε να "καεί" και το τελευταίο τμήμα του πολιτικού κατεστημένο για να φανεί η γύμνια όλου αυτού που ονομάζεται αυτάρεσκα πολιτική σκηνή στην Ελλάδα; Αυτό δεν είναι σκηνή, μπερντές του καραγκιόζη και τίποτα περισσότερο...μας πήραν χαμπάρι ..."ηλίθιε!")
    περισσότερα στο τέλος της παρακάτω εγγραφής 

     -------------------------

    http://moulari.blogspot.com/2016/01/blog-post_28.html

    Blogger: 
    Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι το τέλος ενός προδιαγεγραμμένου δρόμου. Την καταστροφή των μικροιδιοκτητών και την μετατροπή τους στη συνέχεια σε κολλίγους. Είναι αυτή η μικροιδιοκτησία που επέτρεψε την επιβίωση  της ελληνικής οικογένειας, που παράγει πραγματικά και που συντηρεί τις πόλεις με δέματα και καλάθια τροφίμων. Μ' όλα του τα κουσούρια αυτός ο τρόπος παραγωγής παρήγαγε! Τώρα επιχειρείται η "τελική λύση": η διάλυση της αγροτικής παραγωγής, η διάλυση της ικανότητας για όποια παραγωγική ικανότητα στον τομέα της παραγωγής τροφίμων. Για να βρεθεί η χώρα σε ακόμα πιο δεινή διαπραγματευτική θέση. Κανείς από τα "μεγάλα" κόμματα δεν έχει προτείνει - από το 2009 - ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας που φυσικά θα περιλαμβάνει αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Μια προσέγγιση που επιβάλλει την προστασία του ελληνικού λαού από λιμό, που θ'αχει σαν σημαία την διατροφική επάρκεια. Δεν το πρότειναν γιατί ως εντολλοδόχοι ξένων συμφερόντων δεν τολμούν να πουν ότι αυτό δεν γίνεται λόγω των συμφωνιών που έχουν δέσει χειροπόδαρα εδώ και χρόνια την ελληνική παραγωγή. Ποσοστώσεις παντού για  φτάσουμε στο σημείο το γάλα να είναι φτηνότερο από το νερό και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ..."υπευθύνου". 
    Η καταστροφή έχει συντελεστεί και οι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγούνται σε μια απέλπιδα μάχη χωρίς συνολικό σχέδιο. Εκτός κι' αν... συμβεί το θαύμα και η κατακερματισμένη κοινωνία βρει τον τρόπο να εκφραστεί... και το κουράγιο να τα κάνει όλα ....τάνα.

    ...έχουμε μια αλλαγή μοντέλου με ότι αυτό συνεπάγεται. Ελάχιστες αγροτικές εκμεταλεύσεις είναι βιώσιμες στο νέο περιβάλλον με όλες τις (απο)ρυθμίσεις. Στην αρχή οι αγρότες θα πάψουν να καλιεργούν αφού δεν τους συμφέρει, οπότε να περιμένουμε αντικατάσταση πολλών προϊόντων από εισαγώμενα. Ένα μεγάλο τμήμα των αγροτών θα περιμένει (;) την κατάσχεση της γης από τις τράπεζες, αφού όντας έξω από τον κύκλο της οικονομίας δεν θα μπορούν να πληρώνουν καμία υποχρέωσή τους. Παράλληλα κάποιοι ήδη εργάζονται για τη δημιουργία τσιφλικιών που θα εμφανισθούν ως "μοναδική αναπτυξιακή λύση". Με το εξωπέταγμα των αγροτών από τη γη τους και τη μετατροπή τους σε δουλοπάροικους, δεν θα σταματήσει το μεγάλο "πείραμα αναμόρφωσης" της ελληνικής κοινωνίας. Σειρά  έχει η - διάλυση - απορρύθμιση μια άλλη - κοστοβόρος - λειτουργία που είναι η εκπαίδευση. Περισσότερα ... αργότερα...
    Συντελείται μια αντεπανάσταση που ακυρώνει τις κατακτήσεις της επανάστασης του 1821! (Μην ξεχνάτε ότι ο μικρός κλήρος που αποδόθηκε στους γεωργούς - πολεμιστές ήταν κατάκτηση με τεράστιες επιπτώσεις στην  πολιτικοοικονομική ταυτότητα της χώρας. Όλα αυτά πετιώνται στο καλάθι και υλοποιείται μια "μοντέρνα" οικονομίστικη λύση από φωστήρες εξ' εσπερίας που οδηγούν το σύνολο του λαού σε μια κατάσταση  ούτε καν δούλου... (& εδώ) Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για οικονομίες κλίμακος,θα ρωτήσω: ποιά οικονομία κλίμακος θα δικαιολογούσε τις πεζούλες σε όλα τα νησιά;)

    Υ.Γ1.  Τώρα φαίνεται καθαρά ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εξαετία. 
    1. Ο εγκλωβισμός των πολιτών - που έτσι κι' αλλιώς έχουν εκπαιδευτεί στο αναθέτουν στους άλλους τις ευθύνες τους.
    2. Ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική και άρα εμπέδωση της ΤΙΝΑ.
    3. Μεγάλες κουβέντες - πομφόλυγες - και άρνηση δημιουργίας πραγματικού μετώπου μάχης. (Ο συγχρωτισμός με άλλες δυνάμεις θα αποκάλλυπτε το βλεδυρό πρόσωπο της προαπαφασισμένης συναλλαγής). 
    Αν αυτά  δεν συνιστούν προδοσία τότε πρέπει να ξαναγραφούν τα λεξικά.
    Οι ΣΥΡΙΖΑιοι έπαιξαν το ρόλο εκείνων που στο κυνήγι, με το θόρυβο που παράγουν, οδηγούν το θήραμα στην τέλεια παγίδα ώστε οι κυνηγοί να το αποτελειώσουν! Συνήθως η ανταμοιβή αυτού του βοηθητικού προσωπικού είναι τα αμελέτητα, η ουρά, άντε και τα πόδια για πατσά. Ας λάβουν υπ' όψιν τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι ενίοτε αυτό το προσωπικό πέφτει θύμα του θηράματος ή και των κυνηγών...


    ΥΓ.2
     Yπάρχει λύση;
    Η λύση είναι στα χέρια των αγροτών. Ας μην περιμένουν από καμιά κυβέρνηση τίποτα!  Ποια είναι η αξιοπιστία ενός συνομιλητή που ήδη σ' έχει προγράψει; Ποιά η αξιοπιστία κάποιου που προσήλθε να κυβερνήσει χωρίς σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας; Σ' έχουν πουλήσει ήδη και έχουν διαλέξει ποιους υπηρετούν, πάντως όχι εσένα!


    Ας οργανωθούν για την επόμενη μάχη!
    Έστω και την τελευταία στιγμή οι αγρότες πρέπει να συνασπιστούν και να κάνουν μεγάλους πραγματικούς Συνεταιρισμούς.
        Όλα τα περουσιασιακά τους στοιχεία (μηχανήματα - χωράφια) να αποτελέσουν τα  πάγια* και τα μηχανήματα των Συνεταιρισμών τους.
        Οι ίδιοι να διαθέσουν την προσωπική τους εργασία και να μπουν στη διάθεση των Συνεταιρισμών. Αντί να σκέφτονται πως θα στείλουν τα παιδιά τους στα ξένα, να ζητήσουν απ' αυτά να οργανώσουν και να δουλέψουν γι' αυτό το εγχείρημα έξω από το κόμματα. (Έχουμε από τα πιο εκπαιδευμένα νιάτα που καιρός να αναλάβουν ευθύνες ...Ιδού η Ρόδος ...αν μπορούν!)

  • Να αποκλεισθούν από μέλη  των νέων συνεταιρισμών αυτοί που έχουν εμπλακεί στην καταλήστευση των παλαιών συνεταιρισμών. (Στις μικρές κοινωνίες όλα είναι γνωστά, ας μην κρυβόμαστε!).
Ο νέος Συνεταιρισμός αφού συγκροτηθεί σε σώμα να σχεδιάσει την παραγωγή (-γές)  και να μοιράσει ρόλους και δουλειές. Τα οργανωτικά μέλη του οργανισμού αμείβονται μόνο με ημερήσιο σιτηρέσιο σε είδος! Οργανώνονται οι κοινότητες  σε κάθε εκδήλωσή τους.

  • Οι νέοι συνεταιρισμοί αναλαμβάνουν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας των μελών. (Είναι και συνεταιρισμοί καταναλωτών που συνεργάζονται με άλλους συνεταιρισμούς...για όλα τα καταναλωτικά αγαθά των μελών!)
Δημιουργούν ταμείο αλληλοβοήθειας για έκτακτες ανάγκες.
Κάθε συνεταιρισμός βρίσκει τον τρόπο να "υιοθετήσει" ηλικιωμένους της περιοχής τους.


  • Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τακτικές συνελεύσεις με συμμετοχή όλων των μελών. (Όλοι παίρνουν θέση- ρόλο. Τέρμα η ανάθεση!)
Να καλέσουν όλες τις κοινωνικές ομάδες σε συστράτευση με συγκεκριμένες δράσεις! (π.χ. ήδη το γάλα παραγωγών της Πελοποννήσου  πωλείται χωρίς μεσάζοντες στους καταναλωτές της Αθήνας με προφανή οφέλη...)

  • Αν δεν στηριχθεί ο ένας στον άλλο θα μας  κρεμάσουν ένα - ένα χωριστά! Αν δεν μπορούμε  να είμαστε αφεντικά του εαυτού μας  ας ετοιμασθούμε να γίνουμε δούλοι οι ίδιοι και τα παιδιά μας.
*Έτσι κι' αλλιώς τα περισσότερα είναι υποθηκευμένα. Παραδίδοντάς τα σε έναν συνεταιρισμό η πιθανότητα να τα κρατήσουν είναι μεγαλύτερη. Στην αντίθετη περίπτωση η τράπεζα θα τα καρπωθεί, όταν ηλικιωμένος αγρότης αποδημήσει εις κύριον...Με τον τρόπο αυτό το "παίγνιο"  αποκτά ενδιαφέρον, αφού η τράπεζα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα συμπαγή Συνεταιρισμό και όχι έναν φουκαρά. (Ας εμπλακεί και κανένας - άνεργος - δικηγόρος να δώσει τα φώτα του. Αμοιβή μόνο το το σιτηρέσιο!!!)
 

Υ.Γ 3.
Αν ήμουν ... Γερμανός δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω κάποια ψωροσύνταξη  σε κάθε κωλοέλληνα για να βρεθώ στο τέλος της 15ετίας - άντε εικοσαετίας με όλη τη χώρα - γή - τόπο -  "νόμιμα" στο χέρια μου....



 Υ.Γ 4.

Καλά να πάθουν όλοι όσοι πίστεψαν ότι ένας αμούστακος των Εξαρχείων θα έκανε την Επανάσταση. Ήταν στημένος από την αρχή, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε πιάσει χώμα, δεν είχε αρμέξει μια κατσίκα και μάλλον πολύ αργά έμαθε, αν το έμαθε, ότι τα τρόφιμα δεν φυτρώνουν στας Super Marktet, αλλά στη γη!
Μην ψάχνετε για ιδεολογικά πρόσημα
Δεν υπάρχουν! 
Υπάρχει μόνο η δίψα για εξουσία παντί τρόπο. 
Όλα τα λοιπά, πορείες με τον λαό, μεγάλες κουβέντες, χειραψίες με τον Κάστρο ήταν σταθμοί για τη δημιουργία ενός "ακριβού" book ενός "μοντέλου" που ξέρει ότι μόνο έτσι θα πιάσει μεγάλη τιμή υπό την σκέπη μιας τσατσάς! 
Στο δρόμο αυτό η προδοσία δεν υπάρχει ούτε σαν έννοια. 
Ο σκοπός (καθ)αγιάζει τα μέσα!  
Όλα έγιναν όπως σχεδιάσθηκαν. 
Μένει μια μικρή λεπτομέρεια. 
Ένα ενοχλητικό όνομα: "Ερνέστο", που πρέπει να δικαιολογηθεί ο ρόλος αυτής της ονοματοδοσίας στο σχέδιο υποταγής - εξόντωσης  ενός λαού. 

 =========================

Σχόλια