Λιβανοποίηση! - Ο Λίβανος είναι εδώ!


Ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος την ανοχή έως και αφασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνει, με αυξανόμενους ρυθμούς, πρόσφυγες στην Ελλάδα και παράλληλα παρουσιάζει μακέτες για δήθεν χωριά που θα χτίσει για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία.
Στην ουσία επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορά του προς νότο και ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί από τους «κουτόφραγκους» 50 δις ευρώ για να χρηματοδοτήσουν το «ανθρωπιστικό» του σχέδιο.
Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία, διατηρώντας ανέπαφες τις επιχειρηματικές της σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν, πιέζει την Αθήνα αντί να πιέζει την Άγκυρα, επιδιώκοντας να μεταβληθεί η Ελλάδα σ´ ένα γιγάντιο κέντρο προσφύγων. Όπως ομολόγησε η ελληνική κυβέρνηση, στην Σμύρνη βρίσκονται χιλιάδες Σύροι «με την βαλίτσα στο χέρι».
Η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα να γίνει ο νέος Λίβανος και η πολυθρύλητη πολιτική σταθερότητα της χώρας θα πάει περίπατο. Προς την άβυσσο…
Πάνος Κολιοπάνος  ΠΗΓΗ
--------------------------

Ποιος ξένος πολιτικός είχε πει από το 1984 ότι «η Ελλάδα θα γίνει Λίβανος»

 

 Αίσθηση προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η ανάρτηση στο Facebook της γνωστής δημοσιογράφου Όλγας Μπατή, η οποία θυμήθηκε ποιος ξένος πολιτικός την είχε προειδοποιήσει από το 1984 για «λιβανοποίηση» της Ελλάδας.
Διαβάστε τι έγραψε η Όλγα Μπατή:



Παρίσι 1984… είχα την τύχη, νέα δημοσιογράφος τότε, να πάρω συνέντευξη από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Τον Raymond Edde, εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα του Λιβάνου, υπουργό Εσωτερικών της χώρας, χριστιανό και μέγα μεταρρυθμιστή.
Μου τον γνώρισαν φίλοι και αμέσως δέχτηκε να μου μιλήσει χωρίς να σνομπάρει ηλικία και προέλευση, αφού είχε μάθει να δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ.
Στον διεθνή χώρο το παρατσούκλι του ήταν «η συνείδηση Λιβάνου», αφού υπήρξε πατριώτης, αυστηρός και ακριβοδίκαιος.
Εκτός των άλλων, είχε ψηφίσει τον πολιτικό γάμο στη χώρα του, με το σκεπτικό να εκτονώνει στο συγκεκριμένο πεδίο, θρησκευτικές και φυλετικές διάφορες και να διευκολύνει μια μερίδα πολιτών.
Δεν μπορούσα εκείνη την εποχή να εκτιμήσω κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, ότι μου μίλησε για σχέδιο αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή, για θρησκευτικό φανατισμό, για Ισλάμ.
  • Και ειδικά για σχέδιο Λιβανοποίησης της Ελλάδας!!!;;; Ηταν μια δημοσιογραφική μου επιτυχία ωστόσο με ανώριμη αντιμετώπιση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ακρόπολη -λίγο πριν κλείσει- και στο περιοδικό Γυναίκα.
Ο Raymond Edde, στο τέλος, προτίμησε την αυτοεξορία στο Παρίσι. Δεν άντεξε στο γεγονός ότι δεν αποσύρονται τα Συριακά και Ισραηλινά στρατεύματα από τα εδάφη του Λιβάνου.

Πέθανε στη Γαλλική πρωτεύουσα το 2000, σε ηλικία 87 ετών.

ΠΗΓΗ

==============

Blogger: 

...και υπάρχουν χαϊβάνια που καταπίνουν αμάσητη την ιστορία περί ανθρωπισμού. Προσέξτε! ανθρωπισμό από τις χώρες που βομβαρδίζουν, λεηλατούν τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών! 

...κάποιοι κάνουν ένα κλικ παραπάνω και συγκρίνουν τους Έλληνες πρόσφυγες του 22 με τους τωρινούς λαθρομετανάστες! Χοντροκομένες - ανιστόρητες προσεγγίσεις που συσκοτίζουν το θέμα. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν φυσική την μετανάστευση 600.000 Ελλήνων .... άβυσσος.

Σχόλια