Προσφυγικό: Οι αμείλικτοι αριθμοί και η μοναδική διέξοδος

Προσφυγικό: Οι αμείλικτοι αριθμοί και η μοναδική διέξοδος, Γιώργος Μαργαρίτης
Γιώργος Μαργαρίτης Πιστή στην μεταμοντέρνα παράδοση η τρέχουσα κυβέρνηση --όπως και η προηγούμενη λίγους μήνες πριν-- εξορκίζει την πραγματικότητα προσαρμόζοντας και αλλοιώνοντας τις έννοιες. Η βάπτιση, λόγου χάρη, του "προσφυγικού" σε "μεταναστευτικό", χαιρετίστηκε από πλήθος παραγόντων, εντός ή εκτός κυβερνητικών θέσεων, ως σημαντικό βήμα στην επίλυση του προβλήματος. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Στην μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών που συντελείται στον κόσμο μας συνεισφέρουν πολλοί παράγοντες. Ο πόλεμος είναι ένας από αυτούς. Η φτώχεια είναι ένας δεύτερος. Πέρα όμως από αυτούς τους παράγοντες υπάρχει μια δημογραφική ανισομετρία. Για λόγους που δεν θα μπορούσαμε να αναλύσουμε στον περιορισμένο χώρο του παρόντος σημειώματος, η Ευρώπη, ο μεγάλος εξαγωγέας ανθρώπων του προ-προηγούμενου αιώνα, μεταβλήθηκε στον 21ο αιώνα σε μεγάλο εισαγωγέα ανθρώπων.





1.Δημογραφικά στοιχεία Γερμανίας.

Το γιατί έγινε αυτό και το γιατί δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να το αποτρέψουν πολιτικές αποφάσεις και σχεδιασμοί, δεν είναι του παρόντος. Αρκεί όμως μια επίσκεψη των δημογραφικών στοιχείων για να το πιστοποιήσει με τον πλέον απόλυτο τρόπο. Στο διάγραμμα 1 για παράδειγμα φαίνεται η πυραμίδα ηλικιών της Γερμανίας των ογδόντα εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στο 2019 (Πηγή: PopulationPyramid.net). Στον κάθετο άξονα αποτυπώνονται οι ηλικίες και στον οριζόντιο τα ποσοστά που αφορούν άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Στην ίδια πηγή, μπορούμε να δούμε φυσικά και την αντίστοιχη εικόνα της Ελλάδας (διάγραμμα 2) για το τρέχον έτος επίσης.





2.Δημογραφικά στοιχεία Ελλάδας.

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους. Αν επιχειρήσουμε να τις συγκρίνουμε με αντίστοιχα μεγέθη περιοχών όπως εκείνων της Αφρικής ή, για παράδειγμα, του Πακιστάν ή του Αφγανιστάν οι διαφορές είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Παρακάτω ακολουθούν τα τρία αντίστοιχα διαγράμματα (3,4,5) των περιοχών αυτών.





3.Δημογραφικά στοιχεία Αφρικής.

Καμία φρεγάτα δεν αρκεί

Με βάσει τα παραπάνω προφανή, επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις:
Πρώτον, οι ροές ανθρώπων προς τη δημογραφική τρύπα που λέγεται Ευρώπη θα συνεχίσουν σταθερά όσο υπάρχει αυτή η δημογραφική ανισομετρία. Είναι κάτι το φυσιολογικό, αναπότρεπτο και ακαταμάχητο. Κανένα τείχος, καμία παράταξη φρεγατών και περιπολικών στις θάλασσες δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό.
Δεύτερον, επιπλέον, στην περίπτωση που η Ευρώπη γινόταν το "Φρούριο" που προσπαθεί να γίνει και αποτρέπονταν οι ανθρώπινες ροές προς αυτήν, τότε πολύ απλά, η οικονομία της ηπείρου θα κατέρρεε. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως κάθε ανάπτυξη, βασίζεται στην εργασία των ανθρώπων. Για να υπάρξει εργασία, πρέπει να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε παραγωγική ηλικία.





4.Δημογραφικά στοιχεία Πακιστάν.

Τρίτον, Ιστορικοί και γεωγραφικοί παράγοντες –αιώνες προστριβών και αναμετρήσεων- έχουν διαμορφώσει τον γεωγραφικό περίγυρο της Ευρώπης σε τρόπο ώστε αυτός να ανήκει σε άλλη θρησκεία, σε άλλα πολιτιστικά πρότυπα, σε διαφορετικό τρόπο ζωής. Οι διαχρονικές προσπάθειες των Ευρωπαίων να υποτάξουν πολιτισμικά και να προσαρμόσουν στις δικές τους προδιαγραφές τον ισλαμικό κόσμο έχουν διαχρονικά αποτύχει.





5.Δημογραφικά στοιχεία Αφγανιστάν.

Από τις Σταυροφορίες ως τον αποικισμό, ως την αποτυχία των μαρξιστικών κινημάτων (τα οποία πολέμησαν λυσσαλέα οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες) και ως την περίφημη "Αραβική Άνοιξη", όλες οι "δυτικές" προσπάθειες έπεσαν στο κενό και το πολιτιστικό χάσμα όντως βάθυνε επιβλητικά.

Η μεγάλη αντίφαση

Τέταρτον, τα προηγούμενα δημιούργησαν μια αντίφαση: η Ευρώπη είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη να «εισάγει» ανθρώπους οι οποίοι όμως φέρουν μαζί τους έναν μη ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Κάτι σαν και αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ με τους ισπανόφωνους, αλλά εδώ με πιο έντονα χαρακτηριστικά.
Πέμπτον, Τα προαναφερθέντα έχουν δημιουργήσει ισχυρές μουσουλμανικές κοινότητες σε όλα τα κράτη της Ευρώπης (Γαλλία 5,7 εκατ., 8,8% του πληθυσμού, Γερμανία, 5 εκατ., 6,1%, Αγγλία, 4,1 εκατ., 6,3%, Ολλανδία, 1,2 εκατ., 7,1% κλπ.). Η Ελλάδα έχει, μαζί με την ιστορική μειονότητα κυρίως της Θράκης, περίπου 300.000 με 400.000 μουσουλμάνους (2,8 ως 3,8% του πληθυσμού της), ένα από τα μικρότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Εξυπακούεται ότι δεν αθροίζονται σε αυτό οι Αλβανοί μετανάστες που έχουν σχεδόν πλήρως αφομοιωθεί, όπως πάντα στην ιστορία συνέβαινε.
Έκτον, Η Ελλάδα παρά τους αριθμούς, πιέζεται ιδιαίτερα από το μεταναστευτικό πρόβλημα πρώτον διότι δεν έχει παραγωγική οικονομία που να χρειάζεται άφθονα εργατικά χέρια, δεύτερο διότι δεν έχει κρατικές δομές ικανές να επιλύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, τρίτο, διότι η παρασιτική της οικονομία, είδε στο προσφυγικό μια ακόμα ευκαιρία πλουτισμού (ΜΚΟ και τα τοιαύτα) επιτήδειων.
Έβδομον, η πλέον επώδυνη πίεση για την Ελλάδα είναι οι "συμφωνίες" που κατά καιρούς συνάπτει η ΕΕ, είτε με την Τουρκία, είτε μεταξύ των χωρών μελών της. Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι –για λόγους που ο καθένας μπορεί να φανταστεί- η μόνη χώρα που εφαρμόζει πιστά αυτές τις συμφωνίες.
Όγδοον, το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των "συμφωνιών" είναι ότι κλείνουν στεγανά τα σύνορα όχι προς την πλευρά της εισόδου των μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά προς την πλευρά της εξόδου τους από την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό η χώρα μετατρέπεται σε «αποθήκη ανθρώπων» η οποία, στην ίδια μεν προκαλεί χάος, στους άλλους δε δίνει τη δυνατότητα ρυθμισμένης και κατ’ επιλογή αποδοχής μεταναστών.

Ανοησίες ελληνικών κυβερνήσεων

Ένατον, οι ελληνικές κυβερνήσεις --ανεξαρτήτως χρώματος-- προσπαθώντας να μη διαταράξουν ούτε στο ελάχιστο τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις (τον ύπνο των δανειστών με άλλα λόγια), ανακοινώνουν περιοδικά διάφορες ανοησίες, έτσι για να περνά η ώρα: πότε ότι θα "θωρακίσουν" τη θάλασσα, πότε ότι θα επαναπατρίσουν τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες ή και τους δύο (προς τα που; Στο Αφγανιστάν; Στο Πακιστάν; Στη Λιβύη;), πότε ότι θα φτιάξουν "δομές εγκλεισμού", ήτοι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το τελευταίο έχει την μορφή ανεκδότου.
Το ελληνικό κράτος που αδυνατεί να διαχειριστεί με άλλον τρόπο εκτός των δακρυγόνων τους 10.000 της Μόρια, σχεδιάζει να στήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης των 30, 40 ή 50.000 ατόμων!
Ενδέκατον, Είναι πασιφανές ακόμα και σε παιδί δέκα χρονών ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να κάνει ό,τι της είναι δυνατό για να διευκολύνει την έξοδο των ανθρώπινων ροών (για να μην τσακωνόμαστε αν είναι μετανάστες ή πρόσφυγες, λες και έχει αυτό καμιά σημασία) προς τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι ίδιοι επιθυμούν να πάνε. Να μην εφαρμόσει συμφωνίες για τις οποίες στο κάτω κάτω δεν ζητήθηκε η γνώμη της.
Δεν θα αρέσει αυτό σε φίλους και εταίρους μας; Αλήθεια! Θα μας πιέσουν; Αλήθεια! Πως θα μας πιέσουν; Θα μας πάρουν περισσότερα απ’ ό,τι μας παίρνουν; Δεν θα μας δώσουν φρεγάτες; Δεν θα επενδύσουν σε καζίνα στη χώρα μας; Θα ζητήσουν πλεονάσματα του 30%; Θα μας δώσουν πίσω αεροδρόμια και λιμάνια; Πώς θα μας πιέσουν περισσότερο απ’ ό,τι ήδη μας πιέζουν; Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά θα χρειαστεί οι κυβερνώντες την Ελλάδα να αισθανθούν έστω και στο ελάχιστο ότι κυβερνούν μια χώρα και ένα λαό. Και όχι απλά και μόνο να αισθάνονται επίτιμοι Πρόξενοι των φίλων, εταίρων και συμμάχων. Εδώ είναι ο κόμπος.
 ===============

Blogger:

...τελικά οι "Ελληνικές" Κυβερνήσεις - η ελληνική ολιγαρχία που κυβερνά με διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά -  διάλεξαν να μετατρέψουν τη χώρα σε buffer zone και ένα τεράστιο hot spot. Τα ευρά να πέφτουν και να λαδώνουν τις κομματικές μηχανές και τις μηχανές φίλων κι' ας πάει και το παλιάμπελο. 
Συνάμα με τα χρήματα αυτά διάφορες ΜΚΟ θα δίνουν ψίχουλα σε πένητες νέους που θα νοιώθουν και ιδιαίτερα ευτυχείς που βρήκαν ένα μεροκάματο σε μια "διεθνή" αποστολή. Που και που μερικούς από μετανάστες - κατ' επιλογήν, θα τους προωθούν στας Ευρώπας όπου δή.... 
Στο Ελλάδα θα μένει ένα  προβληματικό ίζημα που θα βολοδέρνει και θα μοιράζεται με τους ντόπιους "αθλιους" τα συσσίτια γύρω από τους κάδους σκουπιδιών για να αποτελεί έτσι μια μόνιμη υπενθύμιση στους  έχοντες εργασία των 100 , 200 ή 300 ευρώ ότι αποτελούν μια "τυχερή" ομάδα, αφού υπάρχουν και χειρότερα. Καλώς ήρθατε στην κόλαση!

Φωνές από το ....παρελθόν!

 ---------------------------------

 

Μερικές σκέψεις για τη στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του  είναι μεταπράτες, κοτσαμπάσηδες, υπηρέτες των ολιγαρχών. Για πολλούς λόγους δεν πρόκριναν την έξοδο από το ευρώ.
1. Έπρεπε να δώσουν χρόνο στα αφεντικά τους και στους ίδιους ώστε να βγάλουν την καβάτζα τους- τα κλοπιμαία -  στο εξωτερικό, αφού η "κρίση είναι για τους άλλους - την πλέμπα" και όχι για τους ίδιους. Στο σημείο αυτό συμφώνησαν με τους τραπεζίτες (Γάλλους - Γερμανούς) και πήραν από τα χέρια τους τα ομόλογα για να τα κουρέψουν την επομένη, αφού τα  φόρτωσαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. (Αν η χώρα από την πρώτη στιγμή επέστρεφε στο δικό της νόμισμα και συμπεριφερόταν σαν κράτος που υπερασπίζεται την ύπαρξή του, δεν θα χάναμε τις ώρες μας ασχολούμενοι - για να περνά ή ώρα - με διάφορες λίστες που δεν έχουν τελειωμό...)
2. Αφού κατάφεραν τον πρώτο στόχο έπρεπε να παραμείνουν στο παιχνίδι αφού μόνο έτσι θα εξασφάλιζαν την ασυλία στα εγκλήματα σε βάρος της χώρας.  (Ακόμα και τώρα δεν ερευνήθηκε γιατί η πρεμούρα να μπούμε στο ευρώ με μαγειρεμένα στοιχεία και χρυσοπληρώνοντας απετεώνες - βλέπε swaps με μεγάλες προμήθειες βεβαίως βεβαίως! ποιοί κέρδισαν; ποιοί αποφάσισαν;) Στην ίδια κατεύθυνση κάλυψης των εγκλημάτων τους είναι ο παροξυσμός του πλιάτσικου που προκρίνουν. Είναι οικονομικοί εγκληματίες που ξέρουν ότι: "Μια οικονομική απάτη, καλύπτεται μέσα σε μια μεγαλύτερη απάτη κι' έχει ο ...θεός!" Αυτή είναι η μοναδική τους πρεμούρα  και μόνιμος στόχος. Και τα καταφέρνουν αφού έχουν στα χέρια τους και το μαχαίρι και το πεπόνι, δεν λογοδοτούν σε καμιά αρχή!
3. Οι ολιγάρχες και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό βγαίνουν διπλά κερδισμένοι από την κρίση, αφού και στο νέο περιβάλλον παραμένουν επίσης διαχειριστές - μεταπράτες. Ήδη βλέπουν το εαυτό τους διαχειριστές των ΕΟΖ με τους μετανάστες να διαγκωνίζονται με τους ντόπιους για ένα κομμάτι ψωμί. (Τα "δάκρυά" τους για την μετανάστευση των νέων είναι κροκοδείλια! Επιθυμούν να φύγει το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας αφού έτσι θα εξουσιάζουν χωρίς αντιστάσεις! Εργάζονται για την ιζηματοποίηση της χώρας!)
4. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι κατασκευασμένο στο να απομυζεί πόρους - και η Ε.Ε. είναι ένας  χώρος που επέτρεψε αν δεν καλλιέργησε να αναπτυχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτόν τον "προνομιακό χώρο" δεν θα εγκατέλειπαν έτσι εύκολα οι Έλληνες πολιτικοί. (Είναι πολλά τε λεφτά! Τα κοινοτικά προγράμματα έχουν εκμαυλίσει το σύνολο της ελίτ - ή τέλος πάντων αυτής της ομάδας που παριστάνει την πνευματική ελίτ)

5. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας πολιτικός φορέας δεν πρότεινε ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας*; Δεν έγινε αφού δεν μπορούν  να σκεφτούν τη χώρα ως σύνολο και κύρια αφού ξέρουν ότι οι όποια λύση στο πραγματικό οικονομικό πρόβλημα της χώρας σημαίνει και τη δικιά τους πριν απ'όλα καρατόμηση! 
(Έπρεπε να "καεί" και το τελευταίο τμήμα του πολιτικού κατεστημένο για να φανεί η γύμνια όλου αυτού που ονομάζεται αυτάρεσκα πολιτική σκηνή στην Ελλάδα; Αυτό δεν είναι σκηνή, μπερντές του καραγκιόζη και τίποτα περισσότερο...μας πήραν χαμπάρι ..."ηλίθιε!")
περισσότερα στο τέλος της παρακάτω εγγραφής 

 -------------------------

http://moulari.blogspot.com/2016/01/blog-post_28.html

Blogger: 
Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι το τέλος ενός προδιαγεγραμμένου δρόμου. Την καταστροφή των μικροιδιοκτητών και την μετατροπή τους στη συνέχεια σε κολλίγους. Είναι αυτή η μικροιδιοκτησία που επέτρεψε την επιβίωση  της ελληνικής οικογένειας, που παράγει πραγματικά και που συντηρεί τις πόλεις με δέματα και καλάθια τροφίμων. Μ' όλα του τα κουσούρια αυτός ο τρόπος παραγωγής παρήγαγε! Τώρα επιχειρείται η "τελική λύση": η διάλυση της αγροτικής παραγωγής, η διάλυση της ικανότητας για όποια παραγωγική ικανότητα στον τομέα της παραγωγής τροφίμων. Για να βρεθεί η χώρα σε ακόμα πιο δεινή διαπραγματευτική θέση. Κανείς από τα "μεγάλα" κόμματα δεν έχει προτείνει - από το 2009 - ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας που φυσικά θα περιλαμβάνει αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Μια προσέγγιση που επιβάλλει την προστασία του ελληνικού λαού από λιμό, που θ'αχει σαν σημαία την διατροφική επάρκεια. Δεν το πρότειναν γιατί ως εντολλοδόχοι ξένων συμφερόντων δεν τολμούν να πουν ότι αυτό δεν γίνεται λόγω των συμφωνιών που έχουν δέσει χειροπόδαρα εδώ και χρόνια την ελληνική παραγωγή. Ποσοστώσεις παντού για  φτάσουμε στο σημείο το γάλα να είναι φτηνότερο από το νερό και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ..."υπευθύνου". 
Η καταστροφή έχει συντελεστεί και οι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγούνται σε μια απέλπιδα μάχη χωρίς συνολικό σχέδιο. Εκτός κι' αν... συμβεί το θαύμα και η κατακερματισμένη κοινωνία βρει τον τρόπο να εκφραστεί... και το κουράγιο να τα κάνει όλα ....τάνα.

...έχουμε μια αλλαγή μοντέλου με ότι αυτό συνεπάγεται. Ελάχιστες αγροτικές εκμεταλεύσεις είναι βιώσιμες στο νέο περιβάλλον με όλες τις (απο)ρυθμίσεις. Στην αρχή οι αγρότες θα πάψουν να καλιεργούν αφού δεν τους συμφέρει, οπότε να περιμένουμε αντικατάσταση πολλών προϊόντων από εισαγώμενα. Ένα μεγάλο τμήμα των αγροτών θα περιμένει (;) την κατάσχεση της γης από τις τράπεζες, αφού όντας έξω από τον κύκλο της οικονομίας δεν θα μπορούν να πληρώνουν καμία υποχρέωσή τους. Παράλληλα κάποιοι ήδη εργάζονται για τη δημιουργία τσιφλικιών που θα εμφανισθούν ως "μοναδική αναπτυξιακή λύση". Με το εξωπέταγμα των αγροτών από τη γη τους και τη μετατροπή τους σε δουλοπάροικους, δεν θα σταματήσει το μεγάλο "πείραμα αναμόρφωσης" της ελληνικής κοινωνίας. Σειρά  έχει η - διάλυση - απορρύθμιση μια άλλη - κοστοβόρος - λειτουργία που είναι η εκπαίδευση. Περισσότερα ... αργότερα...
Συντελείται μια αντεπανάσταση που ακυρώνει τις κατακτήσεις της επανάστασης του 1821! (Μην ξεχνάτε ότι ο μικρός κλήρος που αποδόθηκε στους γεωργούς - πολεμιστές ήταν κατάκτηση με τεράστιες επιπτώσεις στην  πολιτικοοικονομική ταυτότητα της χώρας. Όλα αυτά πετιώνται στο καλάθι και υλοποιείται μια "μοντέρνα" οικονομίστικη λύση από φωστήρες εξ' εσπερίας που οδηγούν το σύνολο του λαού σε μια κατάσταση  ούτε καν δούλου... (& εδώ) Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για οικονομίες κλίμακος,θα ρωτήσω: ποιά οικονομία κλίμακος θα δικαιολογούσε τις πεζούλες σε όλα τα νησιά;)

Υ.Γ1.  Τώρα φαίνεται καθαρά ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εξαετία. 
1. Ο εγκλωβισμός των πολιτών - που έτσι κι' αλλιώς έχουν εκπαιδευτεί στο αναθέτουν στους άλλους τις ευθύνες τους.
2. Ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική και άρα εμπέδωση της ΤΙΝΑ.
3. Μεγάλες κουβέντες - πομφόλυγες - και άρνηση δημιουργίας πραγματικού μετώπου μάχης. (Ο συγχρωτισμός με άλλες δυνάμεις θα αποκάλλυπτε το βλεδυρό πρόσωπο της προαπαφασισμένης συναλλαγής). 
Αν αυτά  δεν συνιστούν προδοσία τότε πρέπει να ξαναγραφούν τα λεξικά.
Οι ΣΥΡΙΖΑιοι έπαιξαν το ρόλο εκείνων που στο κυνήγι, με το θόρυβο που παράγουν, οδηγούν το θήραμα στην τέλεια παγίδα ώστε οι κυνηγοί να το αποτελειώσουν! Συνήθως η ανταμοιβή αυτού του βοηθητικού προσωπικού είναι τα αμελέτητα, η ουρά, άντε και τα πόδια για πατσά. Ας λάβουν υπ' όψιν τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι ενίοτε αυτό το προσωπικό πέφτει θύμα του θηράματος ή και των κυνηγών...


ΥΓ.2
 Yπάρχει λύση;
Η λύση είναι στα χέρια των αγροτών. Ας μην περιμένουν από καμιά κυβέρνηση τίποτα!  Ποια είναι η αξιοπιστία ενός συνομιλητή που ήδη σ' έχει προγράψει; Ποιά η αξιοπιστία κάποιου που προσήλθε να κυβερνήσει χωρίς σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας; Σ' έχουν πουλήσει ήδη και έχουν διαλέξει ποιους υπηρετούν, πάντως όχι εσένα!


Ας οργανωθούν για την επόμενη μάχη!
Έστω και την τελευταία στιγμή οι αγρότες πρέπει να συνασπιστούν και να κάνουν μεγάλους πραγματικούς Συνεταιρισμούς.
    Όλα τα περουσιασιακά τους στοιχεία (μηχανήματα - χωράφια) να αποτελέσουν τα  πάγια* και τα μηχανήματα των Συνεταιρισμών τους.
    Οι ίδιοι να διαθέσουν την προσωπική τους εργασία και να μπουν στη διάθεση των Συνεταιρισμών. Αντί να σκέφτονται πως θα στείλουν τα παιδιά τους στα ξένα, να ζητήσουν απ' αυτά να οργανώσουν και να δουλέψουν γι' αυτό το εγχείρημα έξω από το κόμματα. (Έχουμε από τα πιο εκπαιδευμένα νιάτα που καιρός να αναλάβουν ευθύνες ...Ιδού η Ρόδος ...αν μπορούν!)

  • Να αποκλεισθούν από μέλη  των νέων συνεταιρισμών αυτοί που έχουν εμπλακεί στην καταλήστευση των παλαιών συνεταιρισμών. (Στις μικρές κοινωνίες όλα είναι γνωστά, ας μην κρυβόμαστε!).
Ο νέος Συνεταιρισμός αφού συγκροτηθεί σε σώμα να σχεδιάσει την παραγωγή (-γές)  και να μοιράσει ρόλους και δουλειές. Τα οργανωτικά μέλη του οργανισμού αμείβονται μόνο με ημερήσιο σιτηρέσιο σε είδος! Οργανώνονται οι κοινότητες  σε κάθε εκδήλωσή τους.
  • Οι νέοι συνεταιρισμοί αναλαμβάνουν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας των μελών. (Είναι και συνεταιρισμοί καταναλωτών που συνεργάζονται με άλλους συνεταιρισμούς...για όλα τα καταναλωτικά αγαθά των μελών!)
Δημιουργούν ταμείο αλληλοβοήθειας για έκτακτες ανάγκες.
Κάθε συνεταιρισμός βρίσκει τον τρόπο να "υιοθετήσει" ηλικιωμένους της περιοχής τους.

  • Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τακτικές συνελεύσεις με συμμετοχή όλων των μελών. (Όλοι παίρνουν θέση- ρόλο. Τέρμα η ανάθεση!)
Να καλέσουν όλες τις κοινωνικές ομάδες σε συστράτευση με συγκεκριμένες δράσεις! (π.χ. ήδη το γάλα παραγωγών της Πελοποννήσου  πωλείται χωρίς μεσάζοντες στους καταναλωτές της Αθήνας με προφανή οφέλη...)
  • Αν δεν στηριχθεί ο ένας στον άλλο θα μας  κρεμάσουν ένα - ένα χωριστά! Αν δεν μπορούμε  να είμαστε αφεντικά του εαυτού μας  ας ετοιμασθούμε να γίνουμε δούλοι οι ίδιοι και τα παιδιά μας.
*Έτσι κι' αλλιώς τα περισσότερα είναι υποθηκευμένα. Παραδίδοντάς τα σε έναν συνεταιρισμό η πιθανότητα να τα κρατήσουν είναι μεγαλύτερη. Στην αντίθετη περίπτωση η τράπεζα θα τα καρπωθεί, όταν ηλικιωμένος αγρότης αποδημήσει εις κύριον...Με τον τρόπο αυτό το "παίγνιο"  αποκτά ενδιαφέρον, αφού η τράπεζα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα συμπαγή Συνεταιρισμό και όχι έναν φουκαρά. (Ας εμπλακεί και κανένας - άνεργος - δικηγόρος να δώσει τα φώτα του. Αμοιβή μόνο το το σιτηρέσιο!!!)
 

Υ.Γ 3.
Αν ήμουν ... Γερμανός δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω κάποια ψωροσύνταξη  σε κάθε κωλοέλληνα για να βρεθώ στο τέλος της 15ετίας - άντε εικοσαετίας με όλη τη χώρα - γή - τόπο -  "νόμιμα" στο χέρια
μου....



 Υ.Γ 4.

Καλά να πάθουν όλοι όσοι πίστεψαν ότι ένας αμούστακος των Εξαρχείων θα έκανε την Επανάσταση. Ήταν στημένος από την αρχή, αφού ποτέ στη ζωή του δεν είχε πιάσει χώμα, δεν είχε αρμέξει μια κατσίκα και μάλλον πολύ αργά έμαθε, αν το έμαθε, ότι τα τρόφιμα δεν φυτρώνουν στας Super Marktet, αλλά στη γη!
Μην ψάχνετε για ιδεολογικά πρόσημα
Δεν υπάρχουν! 
Υπάρχει μόνο η δίψα για εξουσία παντί τρόπο. 
Όλα τα λοιπά, πορείες με τον λαό, μεγάλες κουβέντες, χειραψίες με τον Κάστρο ήταν σταθμοί για τη δημιουργία ενός "ακριβού" book ενός "μοντέλου" που ξέρει ότι μόνο έτσι θα πιάσει μεγάλη τιμή υπό την σκέπη μιας τσατσάς! 
Στο δρόμο αυτό η προδοσία δεν υπάρχει ούτε σαν έννοια. 
Ο σκοπός (καθ)αγιάζει τα μέσα!  
Όλα έγιναν όπως σχεδιάσθηκαν. 
Μένει μια μικρή λεπτομέρεια. 
Ένα ενοχλητικό όνομα: "Ερνέστο", που πρέπει να δικαιολογηθεί ο ρόλος αυτής της ονοματοδοσίας στο σχέδιο υποταγής - εξόντωσης  ενός λαού. 

 

 =========================

Σχόλια