Μέρβιν Κινγκ : Οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να διασπώνται

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι βρετανικές τράπεζες και ο διοικητής της Τραπέζης της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ. Αν και εκφράζονται διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ως προς την αναγκαιότητα ή όχι κατάτμησης των μεγάλων τραπεζών, εκείνος εμφανίζεται άκαμπτος.
  • Απέναντι στην προοπτική μιας νέας κρίσης, ο κ. Κινγκ θεωρεί πως πρέπει να διασπώνται οι τράπεζες, ώστε να μην ισχύει το αμφιλεγόμενο επιχείρημα για τη διάσωση κάποιας με δημόσιους πόρους ως «πολύ μεγάλη για να πεθάνει». Ο Μέρβιν Κινγκ θεωρεί ότι «ο σημερινός τρόπος οργάνωσης του τραπεζικού συστήματος είναι ο χειρότερος δυνατός»
  • Ζητεί να περιοριστεί η πρακτική των τραπεζών να χρησιμοποιούν βραχυπρόθεσμες καταθέσεις για δάνεια πιο μακροπρόθεσμα και σαφώς πιο ριψοκίνδυνα, τα οποία επιλέγουν ως επενδυτικά προϊόντα. Για τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μια τέτοια προοπτική ισοδυναμεί σχεδόν με επιστροφή... στην προϊστορική εποχή. Η προσέγγισή του αναμένεται να τον φέρει αντιμέτωπο με το Σίτι. Επιπλέον, θα έλθει σε ρήξη και με συνεργάτες του εντός της τραπέζης. Εν όψει, μάλιστα, της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων για τη ρύθμιση των τραπεζών από την αρμόδια αρχή FSA στην Τράπεζα της Αγγλίας, η αντιπαράθεση αναμένεται ενδιαφέρουσα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_06/11/2010_421378 

Βlogger: κάντε τον κόπο να διαβάσετε τις παρακάτω προγεννέστερες εγγραφές:

Σχόλια