Η κοροϊδία.

Υπάρχει ένα παιχνίδι που το παίζουν, το έπαιζαν τουλάχιστον παλιότερα, τα παιδιά, με την ονομασία “το κορόιδο”.

Κάνουν ένα γύρο και πετούν ο ένας στον άλλο την μπάλα με σκοπό, να μην την πιάσει, ο ένας / η μία, που είναι στην μέση του κύκλου: “το κορόιδο”. Αν τυχόν την πιάσει, παίρνει τη θέση του κορόιδου ο τελευταίος του κύκλου που κρατούσε ή που ακούμπησε τη μπάλα και συνεχίζει το παιχνίδι. Θεωρητικά αν ο κύκλος είναι πολύ μεγάλος και οι αποστάσεις αρκετά μεγάλες, το κορόιδο θα μείνει κορόιδο για “πάντα”. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να είναι κορόιδο, είναι φύγει από το παιχνίδι.

Κρατήστε το αυτό για το τέλος!..

Γενικά: «Το κορόιδο» είναι χαρακτηρισμός για πρόσωπο που εξαπατήθηκε ή εξαπατάται εύκολα,

άνθρωπος ευκολόπιστος και αφελής που πέφτει συχνά θύμα απατεώνων, εκμετάλλευσης ή εμπαιγμού.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη κοροϊδίας:

Το καλοπροαίρετο.

Σε φιλική μάζωξη, χάριν κάποιου γεγονότος, κοροϊδεύουν προς στιγμήν το τιμώμενο πρόσωπο, με στόχο το στοιχείο της έκπληξης και τη μεγιστοποίηση της χαράς!

Η περιπαιχτική κοροϊδία.

Είναι το κοινώς λεγόμενο “καψόνι” και μπορεί να έχει μικρή ή μεγαλύτερη διάρκεια. Εδώ το κορόιδο είναι σαφώς πρόσωπο που δεν χαίρει εκτίμησης και περιπαίζεται.

Λοιδορία.

Είναι η συμπεριφορά με άπρεπο τρόπο. Μπορεί να γίνει εξ αιτίας συμβάντος ή από συνήθεια.

Καρναβάλι.

Το καρναβάλι παλιότερα ήταν ένας τρόπος έκφρασης με κοροϊδευτικό τρόπο προς τον ηγεμόνα, όπου λέγονταν πράγματα που κανονικά κανείς δεν θα τολμούσε να τα πει. Σήμερα έχει εκφυλισθεί, όπως όλα!...

Θεατρική επιθεώρηση.

Από το αρχαίο θέατρο του Αριστοφάνη, έως τις θεατρικές παραστάσεις του 1940 - 1941 που κορόιδευαν τον Μουσολίνι εμψυχώνοντας ταυτόχρονα, τους αγωνιστές του Αλβανικού μετώπου, αλλά και τον κόσμο που έστειλε τα παιδιά του στον πόλεμο, έως τις σύγχρονες επιθεωρήσεις.

Η απάτη.

Η αθέτηση της οφειλόμενης εμπιστοσύνης. Ερωτική απιστία, συζυγική απιστία, εταιρική απιστία και βέβαια η συνηθέστερη οικονομική απάτη. Οι ποικίλες εξαρτήσεις, τζόγος, καταναλωτισμός, σεξισμός, εξουσιομανία, κάπνισμα, αλκοολισμός, εξάρτηση από ουσίες, προϋποθέτουν την δημιουργία και την συντήρηση κορόιδων.

Η προδοσία.

Το ξεπούλημα της οφειλόμενης εμπιστοσύνης, λόγω νομικού, φιλικού, ερωτικού, συζυγικού, ηθικού, εθνικοπατριωτικού, δεσμού, μεταξύ φυσικών προσώπων, αλλά και μεταξύ ομάδων.

Οι δύο τελευταίες, δηλαδή η απάτη και η προδοσία, επιφέρουν εχθρική στάση ανάμεσα στα άτομα ή τις ομάδες που κοροϊδεύουν και αυτές που υπόκεινται στην κοροϊδία. Επειδή η κοροϊδία δεν γίνεται από πρόσωπα που είναι μακριά, ακόμη κι αν αυτά είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά από κοντινά πρόσωπα, το πρόσωπο υποκείμενο κοροϊδίας όταν ανακαλύψει και συνειδητοποιήσει την κοροϊδία νιώθει πολύ άσχημα και πέφτει πολλές φορές σε κατάθλιψη. Δύσκολη κατάσταση είναι η κοροϊδία που περνάει από γενιά σε γενιά και καθιερώνεται σαν φυσιολογική. Τότε ταυτίζεται με την δουλεία. Αντικαθιστά την δουλεία, χωρίς να λέγεται έτσι, αλλά είναι το ίδιο!

Το “γιατί;” της κοροϊδίας δεν έχει ούτε συναισθηματικό ούτε λογικό υπόβαθρο, παρά μόνο μια κακεντρεχή ικανοποίηση του ότι: δεν είμαι εγώ, είναι ο άλλος!.. Όπως και στη δουλεία.

Το “καλά να πάθει το κορόιδο” είναι απαύγασμα της νίκης της Εξουσίας και ήττας του Λόγου, στο εσωτερικό μας εγώ.

Η φιλοσοφία του “κάνε το κι εσύ”, δηλαδή: “σε κορόιδεψαν; βρες κι εσύ ένα θύμα να κοροϊδέψεις για να πατσίσεις!” πληθαίνει και πυκνώνει τον πληθυσμό των κορόιδων σε βάρος των νέων και αθώων. Προς μεγάλη ικανοποίηση της εξουσίας!

Δεν μπορεί να υπάρξει κοροϊδία χωρίς τη συνέργεια τρίτων. Αυτό που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται “ρουφιανιά”! Η ανοχή λόγω συμφωνίας με την κοροϊδία και η αδιαφορία του περίγυρου για το πρόσωπο που κοροϊδεύεται, κάνει δυνατή την τέλεση της κοροϊδίας. Αλλιώς δεν θα ήταν δυνατή! Φανταστείτε δύο μόνον ανθρώπους πάνω στη Γη. Και ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον! Μπορεί να συμβεί;

Χωρίς “κορόιδα” δεν στήνεται οικογένεια, λαός, έθνος, ηθικός νόμος, εθνική συνείδηση, πατρίδα. Χωρίς αυτούς δηλαδή που θα βάλουν πλάτη με αυτοθυσία, ώστε να σπρώξουν και τους άλλους ή το πλήθος, σε αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτονομία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία.

Σε κάποιο βαθμό οι γονείς είναι κορόιδα! Από τους ίδιους σε αλληλεξάρτηση με τα παιδιά τους, εξαρτάται αν θα μείνουν ή όχι στο επίπεδο του κορόιδου.

Το ίδιο κορόιδα, ο Ρήγας Φεραίος, η Φιλική Εταιρεία, οι αγωνιστές του '21, αφού οι σύγχρονοι Έλληνες προτιμούν το ευρώ και το “Ανήκωμεν εις την Δύσιν” από το “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Οι αντιφασιστικών φρονημάτων που έδωσαν νιάτα και ζωή σε Γυάρο – Μακρόνησο – Ικαρία κι αλλού, το ίδιο κορόιδα.

Ο Αριστοτέλης, ο Γαλιλαίος, ο Δημήτρης Μπάτσης, κορόιδα κι αυτοί.

Κι ο Χριστός κορόιδο ήταν!

Κι εγώ κορόιδο είμαι. Το συνειδητοποίησα κάποια στιγμή και γι αυτό γράφω αυτά που γράφω. Θεωρώ ότι η άρνηση του να είμαι κορόιδο, περνάει μέσα από την άρνηση του να είναι κορόιδο ο κάθε συνάνθρωπος. Μόνο, που για να συμβεί αυτό, προϋποτίθεται η συνειδητοποίηση και του κάθε συνανθρώπου μου προς την ίδια κατεύθυνση. Άλλο κοροϊδία και εξαπάτηση, άλλο αυτοδιάθεση!

Την παλιά εποχή υπήρχαν οι δούλοι.

Δούλος γίνεσαι με τη βία, με την απάτη, με νόμο. Για τον δούλο υπάρχει σχετική ή απόλυτη αδιαφορία τόσο του “αφέντη”, όσο και του υπόλοιπου ανθρωποσυνόλου, η οποία αδιαφορία σε μια ή δύο γενεές αφομοιώνεται και από τον ίδιο τον δούλο για τον εαυτό του.

Ο μισθωτός δούλος είναι μια εφεύρεση του καπιταλισμού. Δεν σε λένε δούλο, φωνάζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι καταργήθηκε η δουλεία, αλλά τελικά είσαι δούλος. Το βλέπεις, το νιώθεις, το αισθάνεσαι. Βέβαια η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία φρόντισαν με διάφορες μεθόδους εξυπηρετώντας τα “αφεντικά”, να “αποκοιμίζουν” τους δούλους ώστε να μην συνειδητοποιούν τη θέση τους.

Το κορόιδο είναι ο σύγχρονος δούλος. Είναι κοινωνικός δούλος! Κανείς δεν του λέει: «Είσαι κορόιδο!». Το λένε πίσω από την πλάτη του κι ας είναι κι αυτοί κορόιδα.

Η κοροϊδία όπως κάθε είδους δουλεία συμβάλλει στην απανθρωποποίηση των ανθρώπων. Αλλά ας σημειωθεί ότι κορόιδο και δούλος γίνεσαι επίσης όταν αρνείσαι να σκεφτείς, όταν αρνείσαι να κοινωνήσεις μέσω του Λόγου με τους συνανθρώπους σου. Η εξουσία το έχει συνειδητοποιήσει αυτό και φροντίζει να εμποδίζει με διάφορους τρόπους την συνειδητοποίηση των πολλών. Με το “διαίρει και βασίλευε”, με την υλική και πνευματική φτωχοποίηση, με την απόσπαση των ατόμων ιδιαίτερης ευφυίας από την μάζα των πολλών προς όφελος της ίδιας ή επιφέροντας αν είναι ατίθασοι τον φυσικό και κοινωνικό τους θάνατο. Ύστερα απεμπολεί την ευθύνη στους πολλούς: “Μαζί τα φάγαμε!”. Και πολλοί το πιστεύουν! Κορόιδα!

Όταν αποδέχεσαι ότι μπορεί να είσαι εσύ ο ξύπνιος και ο άλλος το κορόιδο, ανοίγεις την πόρτα στην εξουσία και στα τεχνάσματα της. Ουσιαστικά αποποιείσαι τον Λόγο και τον κάνεις υπηρέτη της Εξουσίας. Δηλαδή της Βίας, της Υποκρισίας, της Αδιαφορίας.

Τότε η ιεραρχία θα διαιρέσει την κοινωνική ομάδα σε “τάξεις”, ανάλογα με την μυϊκή δύναμη, την κοινωνική δύναμη, την οικονομική δύναμη. Κυρίως την τελευταία! Τότε ο αστυφύλακας, ο στρατιωτικός, ο επιστήμονας, ο δημόσιος υπάλληλος και άλλοι, αρνούνται ότι είναι κορόιδα. Τότε είναι δύσκολο ο “άλλος” να αντιμετωπίσει τις ελίτ και τους παρατρεχάμενους μαζί. Και τότε οι πολλοί αποδέχονται την ιδιότητα του κορόιδου και συμβιβάζονται μ' αυτήν.


Η δημογραφική κατάρρευση, αλλά και η αποχή από τις εκλογές, είναι φαινόμενα που σχετίζονται με την κοροϊδία.

Οι νέοι νιώθουν την κοροϊδία της απερχόμενης γενιάς που δέχτηκε την υπογραφή των μνημονίων και την διαιώνιση του χρέους (99 χρόνια) σε βάρος των επερχόμενων γενεών. Γι αυτό αντιδρούν με αδιαφορία. Βέβαια είναι λάθος να τσουβαλιάζουν τους γονείς τους, με την ελίτ και τους παρατρεχάμενους της. Η καθιέρωση εγκαίρως μεστού και ειλικρινούς διαλόγου, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην παρέα, θα έδιναν δυνατότητα αποφυγής του τσουβαλιάσματος και όχι μόνο.

Σε μια κοινωνία που περισσεύουν τα κορόιδα πώς να αντιδράσεις;

Εργαλείο ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας, που μπορεί να εφαρμοστεί στους Έλληνες, είναι η γνώση και ανάδειξη της Ελληνικής Ιστορίας, ενώ η ευρεία κατανάλωση ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί αντίθετα.


Αν η επιστήμη ρίξει το βάρος της στην δημιουργία και συντήρηση κορόιδων (Μετανθρωπισμός!), τότε οι αλυσίδες των κορόιδων θα γίνουν παντοτινές! Τότε ο μόνος τρόπος φυγής θα είναι ίσως η αυτοκτονία!..


Όπως είπαμε πιο πάνω δούλο και κορόιδο σε κάνουν, με τη βία, με την υποκρισία, με την αδιαφορία. Αυτές είναι οι τρεις αρχέγονες συμπεριφορές που βιολογικά κατέχουν σαν ικανότητα και εν μέρει σαν δυνατότητα όλοι οι άνθρωποι.

Μια τέταρτη συμπεριφορά αιώνες τώρα προσπαθεί να καλλιεργηθεί στους ανθρώπους.

Ο Λόγος.

Λόγος είναι η συμπεριφορά που θέλει τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο ατομικά, αλλά και σαν ομάδα, κάτοχο ανεπτυγμένης Νόησης. Νόηση είναι η καλλιέργεια του συναισθήματος, της λογικής και της συνείδησης. Η καλλιέργεια της Νόησης γίνεται με την Παιδεία.


Σε μια κοινωνία που επικρατεί σαν συμπεριφορά ο Λόγος, δεν υπάρχουν ούτε δούλοι, ούτε κορόιδα.

Απλά γιατί συναισθηματικά δεν θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου αλλά και τον συνάνθρωπο σου “κατώτερο”.

Γιατί η λογική σου, σου λέει ότι ο δούλος ή το κορόιδο κάποια στιγμή θα επαναστατήσουν εναντίον σου ζητώντας εκδίκηση. Επίσης γιατί η κατάχρηση της δουλείας ή της κοροϊδίας θα σε φέρει κάποια στιγμή στη δύσκολη θέση να θέλεις να “ξεφορτωθείς” το πλεονάζον απόθεμα δούλων ή κορόιδων.

Γιατί η συνειδητοποίηση θα είναι κοινό κτήμα. Κανείς δεν θα θέλει να είναι κορόιδο, πόσο μάλλον δούλος. Άρα σε κανένα δεν θα συμπεριφερθεί σαν κορόιδο ή σαν δούλο.


Το αφύσικο γίνεται φυσικό όταν οι άνθρωποι αποστασιοποιούνται από τον Λόγο.


Στις μέρες μας, η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι το νομισματικό σύστημα.

Πριν πολλά χρόνια, κάποιοι άνθρωποι σκαρφίστηκαν τον σφετερισμό της έκδοσης του νομίσματος.

Δηλαδή να το εκδίδουν αυτοί, χωρίς έλεγχο και να το πουλούν με τόκο, στους ηγεμόνες, στις κυβερνήσεις, στις τράπεζες. Με δολοπλοκίες, εκβιασμούς, και δωροδοκίες, με άπλωμα σε παγκόσμιο επίπεδο της διαφθοράς και ενίοτε με πολέμους, το κατάφεραν. Στην αρχή με βάση το χρυσό και το ασήμι, αργότερα με το χαρτονόμισμα, σήμερα με το ψηφιακό νόμισμα. Το ιδιωτικό νόμισμα!


Με αυτό εξαγοράστηκε και το πολιτικό σύστημα και το νομικό και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και οι στρατοί και οι αστυνομίες, η διάθεση και διακίνηση πληροφορίας αλλά και προϊόντων. Μέσω αυτού προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν τη Γη αλλά και τη Γνώση που έχει παραχθεί χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τώρα με κόπο και αίμα. Πώς; Αντιστοιχώντας το χρήμα με χρέος οφειλόμενο στους αφέντες του νομίσματος. Όλο το χρήμα είναι χρέος!

Φυσικά και δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει! Πρωτίστως όμως πρέπει να αποδεχθούμε ότι με διάφορους τρόπους γίναμε κορόιδα και ότι θέλουμε πάση θυσία να το ανατρέψουμε αυτό. Αν όχι για μας, για τα παιδιά μας.


Το σύγχρονο νομισματικό σύστημα μοιάζει, με τον αρχαίο βασιλιά Μίδα. Ότι αγγίζει γίνεται από χρυσάφι! Από χρυσάφι, αλλά άψυχο! Τι κοροϊδία!


Δείτε την κοροϊδία της εκκλησίας. Ο Χριστός είχε δικό του μόνο τον χιτώνα που φορούσε. Τι σχέση μπορεί να έχει η σύγχρονη εκκλησία με Χριστιανισμό;


Από κοντά η κοροϊδία της πολιτικής: «Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα μας!..». Μπράβο “κύριοι” της πολιτικής, το εφαρμόσατε κατά γράμμα! Άξιος ο μισθός σας!


Η διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ένωση έβγαλε ψήφισμα για τη διαφθορά της Ελληνικής δικαιοσύνης. Κι αυτή “θύμωσε” για παρέμβαση στην “ανεξαρτησία” της. Τι κοροϊδία!


Η πληροφόρηση των πολιτών είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας. Τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, κοροϊδεύουν και εξαπατούν σε τέτοιο βαθμό, που θυμίζουν τη ναζιστική προπαγάνδα του 3ου Ράιχ!


Η κοροϊδία της “αγοράς”, του χρηματιστηρίου και των συναλλαγών, είναι καθημερινό άγος για τις οικογένειες. Τα πάντα πωλούνται σε τιμές απλησίαστες. Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν απλά μια κοροϊδία για να ξεπουληθούν τα πάντα. Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική μέριμνα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις! Το κορόιδο ο μικρομαγαζάτορας που φώναζε υπέρ της ιδιωτικοποίησης το 2010, κατάλαβε πολύ σύντομα, ότι ιδιωτικοποίηση σήμαινε κλείσιμο ή αναγκαστικό ξεπούλημα και της δικής του μικροεπιχείρησης στις μεγάλες εταιρείες.


Η κοροϊδία του Ελληνικού Λαού, σαν τεμπέλη, τον καιρό που επιβάλλονταν τα μνημόνια, είχε σαν στόχο την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου. Και όχι μόνον! Στην κοροϊδία αυτή συνεργάστηκαν η λεγόμενη Δυτική συμμαχία δηλαδή οι παγκοσμιοποιητικές τάσεις των ΗΠΑ και ΕΕ, με τους εγχώριους δοσίλογους. Αυτοί οι τελευταίοι πρωτίστως, εξαπάτησαν τους Έλληνες και πρόδωσαν την πατρίδα.


Η προτροπή σε μετατροπή της Ελληνικής οικονομίας σε τουριστική μονοκαλλιέργεια είναι κοροϊδία, αφού έτσι θα χάσει τον πρωτογενή και δευτερογενή της οικονομικό τομέα, αφαιρώντας από τους Έλληνες την αυτονομία, την αυτοτέλεια, την αυτάρκεια, την ανεξαρτησία, την ελευθερία.


Η εγκατάσταση του μισού πληθυσμού της Ελλάδας στην Αττική είναι μία κοροϊδία που με συνέπεια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις πολλές δεκαετίες τώρα. Κοροϊδία που φτωχαίνει την υπόλοιπη Ελλάδα και την καθιστά ευάλωτη συνολικά. Το ίδιο και η μετανάστευση! Των Ελλήνων, κυρίως προς την Ευρώπη και η άλλη, η πρόστυχη, των από Ασία και Αφρική προς την Ελλάδα.

Η κατακόρυφη δόμηση, οι πόλεις των δεκαπέντε λεπτών, οι κάμερες παντού, ο περιορισμός του δημόσιου χώρου, η μείωση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, η ώθηση στη χρήση των κινητών, του διαδικτύου, των συναλλαγών με κάρτες και πολλά άλλα, είναι κοροϊδία των πολλών με στόχο την αποκοπή του ανθρώπου από το φυσικό περιβάλλον, τον εγκλωβισμό του στο απόλυτα ελεγχόμενο ηλεκτρονικό Matrix, με απώτερο στόχο την σκλαβοποίηση του υπό το σκήπτρο της εξουσίας.


Ο ατομικισμός είναι κοροϊδία του εαυτού μας και των πλησίον μας. Ο άνθρωπος έγινε άνθρωπος επειδή είναι κοινωνικό ον, επειδή και σε υλικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο “δίνει και παίρνει” από τη φύση και τους συνανθρώπους. Το αντίθετο τον απανθρωποιεί, έως τον σκοτώνει. Εδώ αξίζει να σταθούμε για λίγο και στην κοροϊδία της αγάπης. Η τόσο δύσκολη σχέση μεταξύ ανθρώπων που ονομάζεται αγάπη, έχει γίνει κάτι το τετριμμένο στην συνήθη σύγχρονη εκφορά του λόγου, που οι νέοι τείνουν να πιστεύουν ότι είναι το πιο εύκολο (99% των τραγουδιών μιλούν για αγάπη). Είναι όμως έτσι; Ή μήπως εδώ έχει στηθεί μια παγίδα για να κοροϊδέψει η εξουσία τους νέους και να χρησιμοποιήσει την άδολη αγάπη τους σε ανομολόγητους σκοπούς και ύστερα να τους δείξει το πόσο εξαπατήθηκαν, ώστε να τους κάνει “να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους”;


Πώς οι γονείς ν' αγαπήσουν τα παιδιά τους όταν το περιβάλλον μέσα στο οποίο τους έχει “χτίσει” η εξουσία είναι γεμάτο βία, υποκρισία, κοροϊδία, απάτη, αδιαφορία για τον συνάνθρωπο;

Μήπως το συνηθέστερο είναι αυτό που πιέζει η εξουσία; Τα δικά της παιδιά: “ελίτ” και “εξουσιαστές”. Τα άλλα τα πολλά: “παρατρεχάμενοι δουλικοί” ή “κορόιδα”.

Εδώ είναι και άλλο σημαντικό. Μπορεί σε τέτοιο περιβάλλον να λειτουργήσει αληθινή παιδεία; Ή μήπως το καθιερωμένο από την εξουσία “σύστημα εκπαίδευσης” παράγει αποκλειστικά “παρατρεχάμενους” και “κορόιδα”, αφήνοντας στους γονείς την ψευδαίσθηση: “Η κόρη μου / ο γιος μου θα τα καταφέρουν!” και θυσιάζονται μάταια...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε ευρωπαϊκή, αφού η πολιτική της χαράσσεται στις ΗΠΑ, όπως απέδειξε η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, ούτε ένωση αφού σε κάθε ευκαιρία το κλειστό κλαμπ της Γερμανίας ληστεύει με αποικιοκρατική διάθεση τις άλλες χώρες. Μια ακόμη κοροϊδία!


Τα νομίσματα μέσω των οποίων διογκώθηκε το παγκόσμιο χρέος, με διάφορα τεχνάσματα, όπως υπερέκδοση, παράγωγα και διάφορα χρηματιστηριακά παιχνίδια, φόρους όπως του διοξειδίου του άνθρακα, κούρεμα καταθέσεων υπέρ του διεθνούς κεφαλαίου και άλλα, είναι το δολάριο, το ευρώ και η αγγλική λίρα. Άρα η εγκατάλειψη τους θα σήμαινε τόσο την απόφαση να πάψουμε να είμαστε κορόιδα, όσο και την τιμωρία αυτών που επενδύοντας σ' αυτά διευκόλυναν τις “πολιτικές” αυτές. Στην Ασία και στην Αφρική το συνειδητοποίησαν! Εμείς;


Τι πρέπει να γίνει:

1. Καλλιέργεια των ανθρώπων στον Λόγο. Στις συνθήκες ελέγχου που υπάρχουν σήμερα, αυτό, μόνο εν είδη “κρυφού σχολειού” θα μπορούσε να λειτουργήσει.

2. Όταν θεωρηθεί ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα ανθρώπων καλλιεργημένων στον Λόγο που έχουν νόηση, αυτόνομη σκέψη και δεν χρειάζονται ταγούς και προφήτες, μία επαναστατική διαδικασία ανάλογη με τις τότε επικρατούσες συνθήκες θα εισαγάγει νέο σύνταγμα. Το σύνταγμα αυτό:

Θα αφαιρέσει από το νόμισμα τις θεϊκές του ιδιότητες και θα το υπαγάγει στον έλεγχο της Δημοκρατικής διαδικασίας, ορίζοντας τη λειτουργία του μόνο σαν μέσο συναλλαγής και με απαγόρευση να μπορεί να γίνει εμπόρευμα, αφού θα είναι δωρεάν (χωρίς τόκο) η προμήθεια του από την μοναδική τότε κρατική τράπεζα.

Θα απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων της οικονομίας. Η Γη και η Γνώση ανήκουν σε όλους.

Θα κηρύξει γενική σεισάχθεια όπως στην αρχαία Αθήνα ο Σόλων. Διαγραφή όλων των χρεών δημόσιων και ιδιωτικών γιατί είναι προϊόντα δόλου.

Θα εφαρμόσει παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εξαπάτησαν και πρόδωσαν τον Ελληνικό Λαό, καθώς και όλων όσων πλημμελώς ασκούντες τα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί, άφησαν χώρο ελεύθερο στην κοροϊδία τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γιώργος Χαραλαμπίδης

ΥΓ: Δείτε την ταινία “The Truman Show” με τον Τζιμ Κάρεϊ.

Σχόλια