Απουσία επεξεργασμένων θέσεων..

Θα ήταν ευχής έργο, αν οι εργασίες της συνόδου ήταν κάτι περισσότερο από ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τον κ. Κ. Καραμανλή. Αλλά, σε κανένα μεγάλο θέμα δεν έχουμε επεξεργασμένη θέση ούτε διαθέτουμε αξιοπιστία ώστε να ακουστεί με προσοχή η όποια άποψή μας. Εχουμε (ξανα)γίνει το «μαύρο πρόβατο», έχουμε (ξανα)γίνει μέρος του προβλήματος της Ευρώπης, όχι της λύσης του.
......
Η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις, όχι με αυτό το θέμα. Απλώς επαναλαμβάνει ότι «δεν θα δοθεί ούτε σεντς από τα 28 δισ. των τραπεζών στα Βαλκάνια». Κατά τα λοιπά, παραμένει αδρανής και απαθής. Ετσι, πυκνώνουν τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Παράδειγμα: Εφόσον οι τράπεζες αρνούνται να απορροφήσουν τα 28 δισ., γιατί η Αθήνα δεν διαθέτει 2 από αυτά για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες; Και πώς θα μιλούσε στη Σύνοδο Κορυφής υπέρ της ενίσχυσης των Βαλκανίων, αφού αυτή δίνει το παράδειγμα της εγκατάλειψής τους;
..............
Στις Βρυξέλλες, μεταξύ σοβαρού και (λιγότερο…) αστείου, σχολιάζεται ότι «η Αθήνα ίσως δεν θέλει να υπάρξει σχέδιο σωτηρίας κρατών της Ευρωζώνης. Αν υπάρξει -λένε- θα υποχρεωθεί να ενταχθεί, ώστε να μειώσει το κόστος του δανεισμού της. Αν υπαχθεί, όμως, θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα όπως πάγωμα μισθών και απαγόρευση προσλήψεων στο Δημόσιο, τα οποία δεν αντέχει πολιτικά να τα διαχειριστεί. Αρα, προτιμά να μείνουν τα πράγματα όπως είναι, και ας πληρώνει ακριβότερα για τα δάνεια».
.................

Αλλά, εκτός από την κυβέρνηση, στη σύνοδο κορυφής «μετέχει» και η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι με φυσική παρουσία αλλά με τις προτάσεις της. Οι προτάσεις που διατύπωσαν οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ό,τι σαφέστερο μπορεί να υπάρξει.

Τι σημαίνει η πρόταση για «μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας σε κατεύθυνση όχι μεγαλύτερης ευελιξίας αλλά μεγαλύτερης αναπτυξιακής στόχευσης»; Το Σύμφωνο ασχολείται με τα δημόσια ελλείμματα και μόνο. Αρα, ο δρόμος για να αποκτήσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή στόχευση είναι να ασχολείται όχι μόνο με τα ελλείμματα αλλά και με τις δαπάνες και τα φορολογικά έσοδα των κρατών. Να μας ορίζει πώς θα δαπανήσουμε πόσα και από πού, πόσους φόρους θα εισπράξουμε, έτσι ώστε να ενισχύεται η ανάπτυξη. Η ιδέα θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αλλά την εννοούν;

(όλο το άρθρο εδώ---->)

.....................

Σχόλιο Blogger:

Σ' αυτή την κρίση αποκαλύπτεται η γύμνια του πολιτικού μας προσωπικού (και δεν μιλάμε για τα μικρά κόμματα, που επιτρέπεται να μην μπορούν να δουν μακρύτερα από τη μύτη τους...). Μιλάμε για τα δυο μεγάλα κόμματα που υποτίθεται ότι έχουν "δεξαμενές σκέψης" (...αλήθεια ο Άκης αποτελεί ακόμα δεξαμενή σκέψης για το ΠΑΣΟΚ! ) και επεξεργάζονται σενάρια. Εκ των πραγμάτων το πολιτικό μας προσωπικό είναι ανίκανο να συλλάβει, πόσο μάλλον να επεξεργασθεί πολύπλοκα και μεγάλα θέματα. Η μόνη πολυπλοκότητα που γνωρίζουν καλά είναι η σχέσεις συγγένειας των ψηφορόρων τους και οι κουμπαριές, αφού αυτές θα τους φέρουν σταυρούς στις επόμενες εκλογές!

Έχουν να επιδείξουν μόνο μυωπικές, ιδιοτελείς συμπεριφορές και πονηριές του τύπου:

  • πως μπορείς να γλυτώσεις φόρους (ενώ οι ηλίθιοι πληρώνουν!) ---->
  • πως να μη δεις το σκάνδαλο siemens ----->
  • πως να στήσεις ένα Βατοπεδινό λαβύρινθο συναλλαγών (νόμιμων...!!!) --->
  • πως να στήσεις μερικές offshore για να ξεπλύνεις μαύρο χρήμα...

τώρα τα πράγματα ζορίζουν και οι μάγκες πρέπει να σοβαρευτούν... άλλως ας δηλώσουν αδυναμία και να πάνε σπιτάκι τους (κάτι μου λέει έχουν κάνει το κομάτι τους για τα δύσκολα... για την οικογένειά τους ρε γαμώτο!!) Να κάνω μια πρόβλεψη: Τα επόμενα δυο χρόνια αυτή κρίση θα έχει "καταπιεί" όλο αυτό το πολιτικό προσωπικό (μεταξέλιξη ξεπουλημένων συνδικαλιστών και αποτυχημένων κομματαρχών.---->)

Σχόλια