«Να καθίσουν πάλι στο σκαμνί για το Κτηματολόγιο»

«Να καθίσουν πάλι στο σκαμνί για το Κτηματολόγιο»
Να καθίσουν και πάλι στο εδώλιο για το κακούργημα της απιστίας δύο πρώην υπεύθυνοι της κρατικής εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. ζητεί με εισήγησή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς.
  • Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Γαλιδάκη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ι. Ρέγκα, οι οποίοι είχαν την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων για να εκτελεστεί το εθνικό κτηματολόγιο την περίοδο 1997 έως 2001.
Τον περασμένο Νοέμβριο απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ενώ μαζί τους είχαν παραπεμφθεί και άλλα 21 άτομα, τα οποία επίσης απαλλάχθηκαν.
  • Κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο ο κ. Σανιδάς υποστήριξε ότι η απαλλακτική απόφαση πρέπει να αναιρεθεί διότι το Εφετείο κακώς μετέτρεψε την κατηγορία της απιστίας από κακούργημα σε πλημμέλημα βάσει του άρθρου 390 του Π.Κ., με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή.
Στην εισήγησή του υποστήριξε ότι τα δύο στελέχη, αντί να τηρούν τους κανόνες της επιμελούς διαχείρισης, διασπάθισαν τα χρήματα με σκοπό να ωφελήσουν τους αναδόχους του έργου, με τους οποίους υπέγραψαν συμπληρωματικές συμβάσεις, χωρίς αντίστοιχο έργο, που ζημίωσαν κατά 110 εκατ. ευρώ την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε.
«Γι' αυτή την κατασπατάληση 100 και πλέον εκατ. ευρώ», ανέφερε στην αγόρευσή του, «η οποία είναι επιβεβαιωμένη και ως προς την έκταση και ως προς την αιτιότητα του κράτους, δεν έχει άραγε κανείς ευθύνη σε αυτό τον τόπο; Οταν για τέτοια θέματα δεν τιμωρείται κανείς, πώς θα εμπεδωθεί η έννοια του κράτους δικαίου στους πολίτες;».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=9431332
===========
Σχόλιο Blogger:
Mεταφερόμαστε στην χρυσή εποχή, 1997-2001 - "όταν δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνιμα" - είναι η εποχή που "οι εκσυχρονισταί" του Σημίτη και της παρέας του κάνουν κουμάντο, ενώ στο ΥπΕΧΩΔΕ βρίσκεται ο γίγαντας Λαλιώτης. Απ' όλους τους παραπάνω διέφυγε όλως τυχαίως ο έλεγχος και κάποια καλόπαιδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. σπρώξανε 10ο εκατομμύρια ευρώ σε φιλικές προς τους ίδιους εταιρείες και όλοι αντάμα τα απο...ρουφήξανε, χωρίς να παραχθεί έργο! Κι' έρχεται ένα Εφετείο και μετατρέπει το κατηγορητήριο από κακούργημα σε πλημέλλημα και ....ω του θαύματος επέρχεται παραγραφή! Ωραία πράγματα. Τρέξτε τώρα να βάλλετε φυλακή εκείνο τον μικροεπαγγελματία φουκαρά που χρωστάει 1200 ευρώ στο ΤΕΒΕ! Μπράβο! Μπράβο!!!!
Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, αφήνοντας μια ντουζίνα αλήτες να τρώνε και να πίνουν εις υγεία των κορόϊδων! (100 εκκατομύρια ευρώ είναι πολλά λεφτά! Πολλοί από τους εμπλεκόμενους δεν θα χρειασθεί να δουλέψουν ούτε οι ίδιοι, ούτε τα εγγόνια τους!!)

Τώρα θα μου πείτε για πιο λόγο τα γράφω αυτά: Για δυο λόγους:
  1. 1ος λόγος: «Γι' αυτή την κατασπατάληση 100 και πλέον εκατ. ευρώ η οποία είναι επιβεβαιωμένη και ως προς την έκταση και ως προς την αιτιότητα του κράτους, δεν έχει άραγε κανείς ευθύνη σε αυτό τον τόπο; Οταν για τέτοια θέματα δεν τιμωρείται κανείς, πώς θα εμπεδωθεί η έννοια του κράτους δικαίου στους πολίτες;». (Από την αγόρευση του Εισαγγελέα)
  2. 2ος λόγος: Μερικοί από τους υπεύθυνους και διαχειριστές εκείνης της εποχής (Σημ..., Λαλ...) ποντάροντας στην βραχεία μνήμη του Έλληνα, επανέρχονται να μας ...σώσουν. Πρέπει λοιπόν οι νεώτεροι να γνωρίζουν τους επίδοξους ...σωτήρες τους!
Y.Σ. Γιατί αλήθεια δεν δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα της παραγραφής; Η απάντηση είναι μία από τις παρακάτω.
  1. Τα λεφτά είναι πολλά για να ...κλειστούν και πολλά στόματα (ως γνωστόν τα καλά παιδιά όταν τρώνε δεν μιλάνε!) (βλέπε εδω-->)
  2. Το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό (η χαλαρή ομοσπονδία συμφερόντων) που έκανε κουμάντο διατηρεί τους ανθρώπους της παντού... (τα λεφτά ειναι πολλά!!!)
Mεταγεννέστερη εγγραφή: 8/4/2009
Με απόφαση του ΑΠ
Στο εδώλιο και πάλι δύο στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ με την κατηγορία της απιστίας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν και πάλι δύο πρώην στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ, αφού η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να αναιρέσει απόφαση του Τριμελούς Εφετείου με την οποία τα δύο στελέχη είχαν απαλλαγεί, λόγω παραγραφής από το αδίκημα της απιστίας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα Γ.Σανιδά, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι εσφαλμένα το Εφετείο απήλλαξε τα δύο μέλη της εταιρείας Κτηματολόγιο, λόγω παραγραφής των αδικημάτων επικαλούμενο το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, ενώ έπρεπε να κάνει χρήση του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα που προέβλεπε ότι το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία είναι σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1002764&lngDtrID=244

Σχόλια