Tα ΚΑΡΤΕΛ στην "ΚΟΛΟΜΒΙΑ" της Βαλκανικής... (και οι κυβερνήσεις-υπηρέτες τους)

 Την καρτελοποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα εξηγεί ο καθηγητής Κοσμάς Μαρινάκης. (ΑΠΟ ΕΔΩ)

 Με απλά λόγια ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών Κοσμάς Μαρινάκης εξηγεί το πως η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε», δηλαδή πως λίγοι παίκτες σε αρκετούς κλάδους ελέγχουν την προσφορά λόγω έλλειψης ικανού ανταγωνισμού στη χώρα.

Εξηγεί, δηλαδή μέρος αυτών που ο βουλευτής –  πρώην  – της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, αναγκάστηκε να καταγγείλει δημοσίως.

Ο κ. Μαρινάκης έχει το θάρρος της γνώμης και μιλάει ελεύθερα διότι ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και δεν επηρεάζεται ούτε μάλλον έχει ανάγκη κανέναν από όλους αυτούς που επηρεάζουν τις τύχες των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Κάνουμε αυτή την επισήμανση διότι και ο Σαλμάς είπε ένα μικρό μέρος αυτών που συμβαίνουν και βρέθηκε εκτός κόμματος.

Ο κ. Μαρινάκης διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και συγκεκριμένα στο Singapore Management University. Είναι πολύ γνωστός στο διαδίκτυο για τη σειρά των βίντεο που δημιουργεί με το όνομα Greekonomics, όπου εξηγεί δυσνόητες οικονομικές έννοιες και καταστάσεις και έχει καταφέρει να έχει χιλιάδες συνδρομητές στο κανάλι του στο youtube.

Το βίντεο τιτλοφορείται η «Κολομβία της Ευρώπης», αναφερόμενος στην Ελλάδα.

==================

 https://www.newsbreak.gr/politiki/713224/den-paradidei-tin-edra-o-entimos-salmas-poy-diegrafi-me-fast-track-diadikasia-o-mitsotakis-to-apofasise-ochi-i-epitropi/

....με δήλωση του ο Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι δεν παραδίδει την έδρα: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα, προειδοποίησε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα του για τους πολίτες:  «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;» τόνισε χαρακτηριστικά.

==============

 

Α.

Στην ΚΟΛΟΜΒΙΑ της Ευρώπης ένας δημοσιογράφος, προς τιμήν του, τολμάει να γράψει ένα άρθρο ...


Σχόλια