Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Σόρος αγοράζει πριν τις εκλογές 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς

Έντονο προβληματισμό – ειδικά στους Ρεπουμπλικάνους – έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η κίνηση του Δημοκρατικού μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος να εξαγοράσει 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια, λιγότερο από ενάμιση μήνα από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) φέρεται ότι επέσπευσε την απόφαση να επιτραπεί στον αριστερό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (και μέγα χορηγό των Δημοκρατικών) να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο σε περισσότερους από 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς., επιτρέποντας δυνητικά στον επενδυτή να προσεγγίσει περισσότερους από 165 εκατομμύρια Αμερικανούς ψηφοφόρους σε μια κρίσιμη στιγμή.

 

Ο δισεκατομμυριούχος George Soros φέρεται να αγόρασε το Audacy, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ραδιοφωνικών σταθμών στις ΗΠΑ, που κατέχει 220 αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 40 συχνότητες.


Σε συνέντευξή του που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο διευθυντής της FCC, Brendan Carr επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή βοήθησε τον Σόρος στην εξαγορά .

«Έχουμε μια πολύ σαφή διαδικασία… να εξετάσουμε την ξένη ιδιοκτησία που αφορά το ζήτημα αυτό… η FCC για πρώτη φορά, ΠΑΡΑΒΛΕΨΕ αυτή τη διαδικασία προς όφελος αυτής της ομάδας που υποστηρίζεται από τον Σόρος» αποκάλυψε.

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής διερευνά αυτή την εξαγορά εν μέσω ανησυχιών για «πολιτικοποίηση» και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ιλον Μασκ πόσταρε στο Χ ανάρτηση δημοσιογράφου-πολιτικού αναλυτή που αναφέρει  

«Ο Τζορτζ Σόρος δεν αγοράζει απλώς 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αγοράζει μια μηχανή προπαγάνδας για να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης σας» με το σχόλιο «100%».

 

=======================

 -----------------

 =================

Blogger: 

.. στη χώρα η "ενημέρωση" έγινε απόλυτα ελεγχόμενη, χωρίς καμία χαραμάδα από την εποχή των μνημονίων (2010) προκειμένου  να εμπεδωθεί η επιβολή των μέτρων. Το κακό συνεχίζεται και κορυφώνεται με τον ερχομό του Κυριάκου στα πράγματα. Με την καθοδήγηση πραγματικών μαστόρων της χειραγώγησης τα ΜΜΕ ποδηγετούνται (όχι ότι αντιστάθηκαν κι' όλας..) και μετατρέπονται σε μηχανές χειραγώγησης. Το mediaκό περιβάλλον στη χώρα είναι άκρως νοσηρό και ο πολίτης ζει κάτω από ανηλεή κακοποιητική χειραγώγηση σε όλες τις σφαίρες της ύπαρξής του. (Πολιτική - οικονομική- αισθητική- συναισθηματική). Μιλάμε για άρρωστο πολεμικό κλίμα - επίθεση στον  ορθό λόγο που έχει αρνητική επίδραση σ' όλους μας, σ' όλες μας τις εκδηλώσεις...

 
Κλείστε την τηλεόραση! Πάψτε να είστε θεατές.
(Αποχορώντας από την θέαση - ο κύριος τη εικόνας υπονομεύει τον "ιεροκύρηκα". Φαντασθείτε, αν αποχωρήσουν αρκετοί...) 

===============

Pantelis Savvidis


Εκμεταλλευόμενος, αμοραλιστικά, την απουσία αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης «ρυθμίζει» κατά το δοκούν τις σχέσεις με την Τουρκία, διαμορφώνοντας το ιδεολογικό πλαίσιο να περάσει τις υποχωρήσεις του στην κοινή γνώμη με τη συναίνεση όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων, οικονομικών, μιντιακών, πνευματικών κ.ά.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».
Η κοινωνία παρακολουθεί παθητικά σημαντικές αλλαγές στις ελληνικές θέσεις οι οποίες ενδύονται ενός τεχνοκρατικού μανδύα για να μην γίνουν αντιληπτές από την κοινή γνώμη.
Στον κόσμο περνά η ιδέα πως ο κ. Μητσοτάκης καλεί την Τουρκία να συζητήσουν τη μία και μόνη διαφορά που η Αθήνα αναγνωρίζει μεταξύ των δύο χωρών, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας αλλά όταν η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νόμους που στερούν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε μικρά νησιά και βραχονησίδες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ζωή και να διεκδικήσουν θαλάσσιες ζώνες κάτι κρύβεται πίσω από την κυβερνητική τακτική.
Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αντιδράσει, όπως έγραψε η Εστία, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης αλλά η κυβέρνηση ελέγχει και την ενημέρωση και όποιον άλλο θεσμό θα μπορούσε να προβάλλει κριτική στάση.
Στην Νέα Υόρκη ο Ερντογάν πρόβαλε με σαφήνεια τις διεκδικήσεις του ζητώντας δύο κράτη στην Κύπρο, χωρίς να κάνει πίσω από τη Γαλάζια Πατρίδα και τονίζοντας τη βούλησή του για παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξαντλήθηκε σε μια έκθεση ιδεών στην οποία περιέλαβε την φιλοσοφική του θέση περί παγκοσμίου συμφέροντος το οποίο πρέπει να υπερισχύει του τοπικού, ενδιαφέροντος για την παγκόσμια διακυβέρνηση και εξέφρασε ικανοποίηση από την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.
Κουρασμένος και απογοητευμένος ο ελληνικός λαός έχει περιέλθει σε μια νιρβάνα καθώς αντιλαμβάνεται πως ό,τι και να κάνει δεν υπάρχουν οι δυνάμεις που θα τον στηρίξουν και θα του συμπαρασταθούν να θέσει φραγμό στις καταιγιστικές αποδομητικές εξελίξεις.
Υπάρχει, πάντοτε, και ένα σκληρό κομματικό ακροατήριο που θέτει το κόμμα και τον εκάστοτε αρχηγό του υπεράνω της χώρας.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ.
Όλα αυτά –και άλλα πολλά και σημαντικά, όπως η παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων από την Αθήνα που την αφήνουν στο περιθώριο των γεωπολιτικών αλλαγών– μέσα από την άσκηση μιας μυστικής διπλωματίας. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε από όσα τεκταίνονται στο διπλωματικό παρασκήνιο. Που και που διαρρέει κάποια πληροφορία ή από άλλες κινήσεις αντιλαμβάνεται ο προσεκτικός παρατηρητής πως κάτι ετοιμάζεται, όπως η αναφορά στην αρχή του σχολίου.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Στην κορύφωση του θέματος Μπελέρη η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε πως θα θέσει veto στην προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Η απόφαση για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών δεν θα μπορούσε να ληφθεί αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν ήρε την απόφασή της για veto. Δεν υπήρξε καμιά σχετική αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών.
Η ΕΕ διαχώρισε την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας από των Σκοπίων επειδή τα Σκόπια δεν τήρησαν την δέσμευσή τους να περιλάβουν στο σύνταγμά τους ότι οι βουλγαρικής καταγωγής πολίτες τους αποτελούν συνταγματική συνιστώσα του κράτους.
Ο πρωθυπουργός στα Σκόπια Κρίστιαν Μίτσκοσκι εξέφρασε την δυσαρέσκειά του λέγοντας πως η ΕΕ έστειλε κακό μήνυμα στους πολίτες της χώρας του και ψέλλισε κάτι σαν το ότι: η χώρα του έκανε πολλά ως τώρα για την ένταξή της στην ΕΕ που δεν είχαν σχέση με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, όπως η Συμφωνία για την ονομασία με το πρόθεμα βόρεια ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!!!
Αυτό κατάλαβε ο κ. Μίτσκοσκι απο τη Συμφωνία; Το άρθρο είναι σαφέστατο ότι η ονομασία είναι για όλες τις χρήσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
Μέρος 1, άρθρο 3 της Συμφωνίας: Σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις αυτές έχουν γίνει αμοιβαίως αποδεκτά και συμφωνηθεί τα ακόλουθα:
α) Tο επίσημο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα του Δεύτερου Μέρους και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στην παρούσα Συμφωνία. Το σύντομο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».
Ο κ. Μίτσκοσκι, που εμφανίσθηκε προκλητικός μετά τη νίκη του, χρειαζόταν αυτήν την ψυχρολουσία.
Προσπαθεί να κάνει ρελάνς. Τα Σκόπια επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο σκοπιανός ομόλογός του δήλωσε πως η επίσκεψη αποβλέπει στην ενίσχυση των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά μάλλον κάτι σημαντικότερο συμβαίνει.
Τα Σκόπια μέσω της Ουγγαρίας δανείστηκαν 500 εκατομμύρια δολάρια από την Κίνα. Επιπλέον στην Ουγγαρία έχει καταφύγει ο πρώην πρωθυπουργός και μέντορας του Μίτσκοσκι, Νίκολα Γκρούεφσκι. Οι προσεκτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι μέσω της Ουγγαρίας τα Σκόπια επιδιώκουν κάποιου είδους συνεργασία με την Κίνα και τη Ρωσία και πως η επίσκεψη Όρμπαν την ημέρα που ανακοινώθηκε ο διαχωρισμός της ευρωπαϊκής πορείας τους από την Αλβανία περιέχει έναν συμβολισμό.
Τέλος, στην τελευταία συνεδρίασή της πριν τις εκλογές η βουλγαρική Βουλή ζήτησε από τα Σκόπια να συναινέσουν στην κατασκευή του Άξονα 8. Είναι ο οριζόντιος Άξονας Βουλγαρίας-Σκοπίων-Αλβανίας- Ιταλίας-Ευρώπης.
Υπάρχει ένα θέμα με την κατασκευή αυτού του Διαδρόμου ο οποίος αποκαλείται Διάδρομος 8. Ο Αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Αλεξάνταρ Νικόλοσκι θεωρεί πως ο διάδρομος αυτός προς τη Βουλγαρία είναι ασύμφορος οικονομικά και εκτεταμένος ενώ η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει δίνει προτεραιότητα στη σιδηροδρομική διασύνδεση Βελιγραδίου- Θεσσαλονίκης, στον Διάδρομο 10 δηλαδή.
Θεωρεί πως ο Διάδρομος 10 θα μεταφέρει τη χώρα του στο μέλλον και θα τονώσει οικονομικά την ανάπτυξή της.
Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 10 ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
Η ουγγρική προεδρία της ΕΕ πραγματοποίησε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου άτυπη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στη Βουδαπέστη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί μεταφορών των Σκοπίων, του Βελγίου, της Μάλτας, της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας και εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
Είναι μια θέση που ευνοεί και την Ελλάδα και χρειάζεται λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

 

Σχόλια