Οι καταγγελίες «βόμβα» για τη Λινού, η «επιβεβαίωση» του Άδωνι και η «κοντή» μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ

 

Αφωνία επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει λάβει εκατομμύρια ευρώ από κρατικούς φορείς για το Ινστιτούτο «Prolepsis», σχετικά με τα προγράμματα «Διατροφή». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μάλιστα, το ινστιτούτο της κυρίας Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στη συνεργάτιδα του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που ήταν βουλευτής, το 2024, έλαβε 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια.

Τι συμβαίνει όμως με το ασυμβίβαστο; Σύμφωνα με το  άρθρο 57, παρ. 1 του Συντάγματος υπάρχει ασυμβίβαστο για έναν βουλευτή και δεν μπορεί να συμμετέχει σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο, όπως δηλαδή συμβαίνει εδώ και χρόνια με το Ινστιτούτο «Prolepsis». Η Αθηνά Λινού φαίνεται να έχει μεταβιβάσει το ινστιτούτο στον υιό της, αυτό όμως δεν «νομιμοποιεί» τις συμβάσεις με το δημόσιο. Εάν λοιπόν ενεργοποιείται στην περίπτωση της Λινού το άρθρο 57 , τότε θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο τα ποσά που έχει λάβει και να παραιτηθεί από βουλευτής.

Οι παρεμβάσεις του Άδωνι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες εις βάρος της. Ο υπουργός μάλιστα στην τελευταία ανάρτηση του ρίχνει την πραγματική βόμβα. Εάν οι καταγγελίες του Πολάκη είναι αληθείς, τότε η Λινού έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα!

Γράφει μεταξύ άλλων στην τελευταία του ανάρτηση ο Γεωργιάδης: «Δυστυχώς για τον @skasselakis και την εκπρόσωπο του @bkex οι καταγγελίες πλέον του @pavpol2222 για την κα Λινού, δεν μπορεί να είναι μόνον προσωπικό τους θέμα όπως ισχυρίστηκε η κα Κεχαγιά προχθές. Ή οι καταγγελίες του κ. Πολάκη είναι αληθείς, άρα η κα Λινού έχει καταχραστεί Δημόσιο χρήμα και προφανώς δεν μπορεί να παραμένει μέλος της ΚΟ του @syriza_gr ή είναι συκοφαντικές και ψευδείς και άρα -όσο και να πονάει αυτό τον Πρόεδρο Στέφανο που τόσο τον αγαπάει- ο Παύλος Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει μέλος του Σύριζα».

Μάλιστα, ο ίδιος σε προηγούμενη ανάρτηση για το θέμα είχε «επιβεβαιώσει» τις καταγγελίες λέγοντας ότι ήταν ήδη γνωστές: «Μιλάμε για κόμμα όχι αστεία, η κα Αθηνά Λινού είναι μέλος της ΚΟ του @syriza_gr ανεβαίνει σήμερα σε ιστότοπο φιλικό στον Σύριζα ένα άρθρο εναντίον της, με τα γνωστά συνωμοτικά που γράφουν όταν θέλουν να δολοφονήσουν έναν χαρακτήρα. Το άρθρο δεν έχει τίποτε καινούργιο που δεν ήξερε ο @atsipras όταν την πρότεινε για βουλευτή ή δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι τους όταν την ψήφιζαν, αλλά είναι βολικό για να την σπιλώσουν» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης «επιβεβαιώνοντας» ουσιαστικά τις καταγγελίες.

Τα σκάνδαλα Μαραβέγια-Πάτση και η «κοντή» μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, είναι απορίας άξιο, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεσπάθωσε για τις υποθέσεις Μαραβέγια-Πάτση, τώρα έχει επιλέξει αφωνία και προσπαθεί να «μπαλώσει» το ζήτημα κάνοντας λόγο για προσωπικές κόντρες.

Ήταν Οκτώβριος του 2022 όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν εξηγήσεις για την «ένταξη της επένδυσης συζύγου Βουλευτή της ΝΔ στον Αναπτυξιακό Νόμο και καταστρατήγηση της διάταξης του άρθρου 57 του Συντάγματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος ήταν ο κ. Μαραβέγιας και επικαλούνταν το άρθρο 57 του Συντάγματος.

Αντίστοιχα, την ίδια χρονιά, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πλήθος καταγγελιών για τον τότε βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος είχε τσεπώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ μέσω διακλάδωσης εταιρειών. Αποτέλεσμα ήταν η διαγραφή του από το κόμμα.

Τώρα όμως που σε αντίστοιχη υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λινού, η Κουμουνδούρου φαίνεται ότι έχει κοντή μνήμη

5.282.800 ευρώ μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζουμε τα ποσά που έχει λάβει το Ινστιτούτο της κ. Λινού


Σύμφωνα λοιπόν με το TheFaq, τα τελευταία 8 χρόνια η εταιρεία της Αθηνάς Λινού έλαβε τουλάχιστον τις παρακάτω κρατικές επιχορηγήσεις:

    • 2016 150.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης)
    • 2017 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης) 62.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς)
    • 2018 75.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς)
    • 2019 75.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς) 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης)
    • 2020 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2021 600.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2022 1.000.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2023 1.000.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ) 220.800 Περιφέρεια Πελοποννήσου (Παναγιώτης Νίκας)
    • 2024 900.000 (έως τώρα) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ) (τελευταίο ένταλμα: Ιούλιος 2024)
    • Σύνολο έως τώρα: 5.282.800

Δείτε επίσης:

 ================

Στην Οδό Φραγκοκκλησιάς 7, στη κάποτε γειτονιά των comics και των περιοδικών της οικογένειας Τερζόπουλου, εξελίσσεται το πολιτικο-ιατρικό θρίλερ των ΣυριζοΛΙΝΩΝ καθώς οι χορηγίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ιδιωτών και κράτους προς το ζεύγος (μόνο το Ίδρυμα Νιάρχος χορήγησε 22 εκατομμύρια στο ζεύγος Λινού για το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ενώ οι επιδέξιες Περιφέρειες έδωσαν επίσης ρέστα -πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ (Μπακογιάννης-Σπανός) για γεύματα σε σχολεία ακόμη και όταν αυτά ήταν κλειστά) προκαλούν ίλιγγο.

Βy Benjamin Guggenheim

Δραματική υποκρισία και από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει δυστοπικό ντιλάρισμα Κασσελάκη-Τσίπρα στο σκοτάδι!

Το ζεύγους Λινού (με τον σύζυγο στο μεταξύ να έχει χειροτονηθεί και ιερεάς) εμφανίζεται να έχει στη κατοχή του ακίνητη περιουσία επι της οδού Φραγκοκκλησιάς 5 ή 7 τα οποία αποτελούν και την έδρα των δραστηριοτήτων τους.

Μόνο που σύμφωνα με τον ιστότοπο The FAQ αντί να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς την κ Λινού – την οποία συνεχίζει να καλύπτει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός τους Στ Κασσελάκης που δηλώνουν “περήφανοι για το κοινωνικό της έργο” – άλλαξαν την έδρα του Ιντιτούτου μετά την αποκάλυψη για τα ενοίκια που τα εισπράττει η άλλη τους εταιρεία. 07/08/2024, συγκεκριμένα την πήγαν δίπλα, Φραγκοκλησιάς 5.

Μόλις προχθές δηλαδή… (το ιδιωτικό συμφωνητικό λένε ότι το εκαναν 11/7 ΑΛΛΑ η Ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ είναι 7/8/2024)!

Βέβαια στο site τους ακόμα δεν έχουν αλλάξει καμία διεύθυνση… παραμένει η παλιά! )

Ο δε θρυλικός ιστότοπος Το Ποντίκι θα γράψει>

Θέμα έντονης συζήτησης και σοβαρών ερωτημάτων έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αποκαλύψεις ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τα προγράμματα «Διατροφή», που υλοποιεί το Ινστιτούτο «Plolepsis», το οποίο της ανήκει.

Οι χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς (Περιφέρειες κυρίως) έχουν ξεκινήσει από 8ετίας τουλάχιστον, αλλά το θέμα θα περιοριζόταν σε επίπεδο πολιτικών διαφωνιών απλά, εάν στο μεταξύ η κυρία Λινού δεν εκλεγόταν βουλευτής.

Στο διάστημα που είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου η κυρία Λινού – από τον Ιούνιο του 2023 δηλαδή), το Ινστιτούτο φέρεται να έλαβε μόνο το 2024 περί το ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ άλλα τόσα είχε λάβει το 2023.

Το πρόβλημα έγκειται, λένε έγκυροι νομικοί παράγοντες, στο γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ. 1 του Συντάγματος υπάρχει ασυμβίβαστο για έναν βουλευτή να συμμετέχει υπό οιαδήποτε ιδιότητα (προφανώς και αυτή του ιδιοκτήτη!) σε εταιρείες που συνάπτουν με το Δημόσιο συμβάσεις.

Το Ινστιτούτο «Plolepsis» υπογράφει τέτοιες συμβάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν περιορίζεται μόνο σε δωρεές ή άλλες συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα – όπου δεν υπάρχει ασυμβίβαστο – αλλά και με το Κράτος.

Μέχρι να γίνει βουλευτής η κυρία Λινού δεν υπήρχε κανένα νομικό θέμα – παρά μόνο πολιτικό ή ηθικό – για την υπογραφή τέτοιων συμβάσεων. Από την ώρα που έχει τη βουλευτική ιδιότητα όμως υπόκειται σε συγκεκριμένες συνταγματικές προβλέψεις.

Εκτός κι αν είχε δηλώσει και όντως το είχε κάνει, ότι αποχωρεί από το Ινστιτούτο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ούτε από τις δημόσιες τοποθετήσεις της. Τουναντίον συνεχίζει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του φορέα και να υπερασπίζεται τις συμβάσεις αυτές και τα προγράμματα που συνεχίζει να υλοποιεί το Ινστιτούτο.

Αμηχανία και αφωνία ΣΥΡΙΖΑ

Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλλον «ξέχασε» τον θόρυβο που είχε ξεσηκώσει με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια.

Τον Οκτώβριο του 2022, 52 βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει μία οργίλη και άκρως αναλυτική ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον ενδεικτικό τίτλο:  «Αναπάντητα ερωτήματα, ενδείξεις μεροληψίας σχετικά με την ένταξη της επένδυσης συζύγου Βουλευτή της ΝΔ στον Αναπτυξιακό Νόμο και καταστρατήγηση της διάταξης του άρθρου 57 του Συντάγματος».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διατυπώσει τότε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τον κ. Μαραβέγια, υποστηρίζοντας ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν ο βουλευτής, από το email του οποίου απεστάλησαν όλα τα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση μέμφονταν τον κ. Μαραβέγια και την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του άρθρου 57, που όμως τώρα δείχνουν «ξεχνούν» στην υπόθεση με την κυρία Λινού.

Προ καιρού υπήρξε και η περίπτωση του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, που μέσω μίας περίεργης διακλάδωσης εταιρειών, είχε λάβει πάνω από ένα εκατομμύριο αμοιβές από τα ΕΛΤΑ. Τότε η ΝΔ, μετά από καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πάλι, είχε εκδιώξει κακήν κακώς τον βουλευτή – και δεν τον συμπεριέλαβε καν στα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2023!

Κομματικά στελέχη που δεν θέλουν να εμπλακούν στην αντιπαράθεση και προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αναγνωρίζουν ότι πέρα από ηθικό και πολιτικό, υπάρχει και μέγα νομικό θέμα, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν η ηγεσία και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γίνεται να είσαι βουλευτής και να υπογράφεις συμβάσεις, ιδίως εκατομμυρίων ευρώ, με το Δημόσιο» σημειώνουν με νόημα, θεωρώντας επιβεβλημένη ανάγκη να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου την υπόθεση της κυρίας Λινού και τις συμβάσεις εκατομμυρίων που υπογράφει με το Δημόσιο, πριν εξελιχθεί σε γάγγραινα για το κόμμα.

Σημειωτέο ότι το Ινστιτούτο «Plolepsis» της Αθηνάς Λινού έχει λάβει μετά τα 2016 από το Δημόσιο, τα εξής ποσά 9στη συνταγματική απαγόρευση εμπίπτουν τα ποσά του 2024 και πιθανόν ένα μέρος του 2023):

 

Σχόλια