Μαθήματα πολιτικής ...οξυδέρκειας.

«Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable» και στην ενότητα με θέμα: «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι τόσο κρίσιμες;». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό» το debate ενόψει αμερικανικών εκλογών ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου, «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ», οπότε θα πιεστεί και χρηματοδοτικά η Ουκρανία. «Δεν πιστεύω ότι (σ.σ. σε περίπτωση νέας θητείας του Ντόναλντ Τραμπ) θα ρέει το χρήμα προς την Ουκρανία', που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να υποκύψει. Αν αυτό θα έχει πολιτική κάλυψη, δεν το ξέρω», ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Συμφωνώ με τον πρόεδρο Γκιουλ (πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ) ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί (σ.σ. στην Ουκρανία) εάν είχαμε λάβει υπόψιν πολύ πιο σοβαρά τις συμφωνίες του Μινσκ και είχαμε εργαστεί σοβαρά πάνω σε αυτές. Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη. 

================

Blogger: 

 Τι είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια η πρώην Υπουργός Εξωτερικών;

Περί «πολέμου» της Ελλάδας με τη Ρωσία έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ζούμε σε μια περίοδο η οποία είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Για να μην κοροϊδευόμαστε. Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους που ζουν στα ροζ συννεφάκια τους» σημείωσε, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η κα Μπακογιάννη, για να συμπληρώσει:

«Είμαστε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών. Μια χώρα η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας, όπως ολόκληρη η Ευρώπη. Μία χώρα που δέχεται ασύμμετρες απειλές».

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις της στο παρακάτω βίντεο (από το 11:30)


Η δήλωσή της αυτή έφερε σήμερα την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας, η οποία με ανάρτηση στο Twitter επεσήμανε πως δεν ισχύει.

«Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα» ανέφερε, ειδικότερα.


 =================

... άντε τώρα να πάρετε σοβαρά την  κυρία που αντί να ζητήσει συγνώμη για τις  παπάτζες της που βάζουν  σε κίνδυνο τη χώρα, εξακολουθεί να σέρνει την ύπαρξή της και να δίνει χρησμούς...  μαζέψτε την! Δεν ήξερε τίποτα για τις συμφωνίες του Μινσκ; Καλύτερα να μασάει -που μασάει δηλαδή - παρά να μιλάει...

Είναι η ίδια οξυδέρκεια με την οποία πολιτεύκηκε (πάντα με δεκανίκια) χωρίς ποτέ να πληρώσει τις αστοχίες της...

=================

Σχόλια