Le Point: Ισλαμοwoke στην Σκωτία

Le Point: Ισλαμοwoke στην Σκωτία
Στο «τρίγωνο του θανάτου» – Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν – ο ισλαμισμός έχει καθιερωθεί για τα καλά ενώ στη γηραιά μας ήπειρο, ό,τι κι αν κάνουμε, συνεχίζει να παρεισφρύει παντού.
Αν ακόμα διαθέταμε μήντια που παίρνουν σοβαρά την αποστολή τους δεν θα αποσιωπούσαν αυτό που τώρα συμβαίνει στην Σκωτία και θα προσπαθούσαν να καταλάβουν τι οδήγησε τον ακτιβιστή μουσουλμάνο πρωθυπουργό, επίσης αρχηγό του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (κεντροαριστερά), να φιμώσει την ελευθερία της έκφρασης, όπως θα συνέβαινε σε μια ισλαμική θεοκρατία. Προφανώς τα μήντια μας θέλουν να αποφύγουν τέτοια δυσάρεστα θέματα.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για «ακροδεξιό» fake news : ο γεννημένος στη Γλασκώβη πακιστανικής καταγωγής Humza Yousaf, 39 ετών, έθεσε σε εφαρμογή έναν απίστευτο νόμο ο οποίος είχε ψηφιστεί πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα του. Ο νόμος διευρύνει την ποινικοποίηση της υποκίνησης σε φυλετικό μίσος σε κάθε είδους «επώδυνο σχόλιο» για θρησκευτική ταυτότητα και σεξουαλικό προσανατολισμό…
Όπως μας εξηγεί η πανεπιστημιακός Florence Bergeaud-Blackler, ο Humza Yousaf είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην οργάνωση Islamic Relief γνωστή για τις σχέσεις της με την Ισλαμική Αδελφότητα. Ο Humza Yousaf διαρκώς αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους «ισλαμοφοβικούς» και είναι μόνο «σε προσωπικό επίπεδο», όπως διευκρίνισε, που δεν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμαρτία.
Πλέον οποιαδήποτε υποκίνηση σε μίσος –προφορικό, γραπτό ή σωματικό– ακόμη και στην ιδιωτική σφαίρα, στο σπίτι, στο μπάνιο, μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα και τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση. Η αστυνομία θα λάβει υπόψη όλες τις καταγγελίες που βασίζονται σε αναφορές από γείτονες, ή ακόμα και παιδιά. Και, ακόμη και όταν δεν δίνει συνέχεια στις καταγγελίες θα τις καταχωρεί ως «μη εγκληματικά περιστατικά μίσους». Είναι αυτό το τέλος του Σκωτικού Διαφωτισμού που έδωσε στην Ευρώπη τον David Hume και τον Adam Smith ;
Το φακέλωμα και η κατάδοση είναι οι δύο πυλώνες των θεοκρατικών δικτατοριών και έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για τη Σκωτία. Η καθιέρωση εγκλήματος θρησκευτικής βλασφημίας ήταν αναμφίβολα ο πρώτος στόχος του νόμου αλλά χάρη στην επιτηδειότητα του ο Humza Yousaf κατάφερε να φέρει σε κοινή γραμμή τον κεντροαριστερό πολιτικό του σχηματισμό και τους woke ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των τρανς. Ωσάν οι τρανς ή οι ομοφυλόφιλοι να μην κυνηγούνται ανελέητα στις ισλαμικές χώρες. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Big Brother, όπου η θρησκευτική ευλάβεια γίνεται υποχρεωτική. Εμείς οι Δυτικοί συνηθίζουμε στα πάντα, ακόμα και σε αυτό.
Franz-Olivier Giesbert
Le Point

Σχόλια