Le Figaro : Δημοσκόπηση-σοκ για τους Βρετανούς μουσουλμάνους. Υπέρ της Σαρίας, υποστήριξη στην Χαμάς και θετική γνώμη για τους τζιχαντιστές.

Le Figaro : Δημοσκόπηση-σοκ για τους Βρετανούς μουσουλμάνους. Υπέρ της Σαρίας, υποστήριξη στην Χαμάς και θετική γνώμη για τους τζιχαντιστές.
Μόνο ένας στους τέσσερις Βρετανούς μουσουλμάνους παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε φόνους και βιασμούς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ενώ τα εγκλήματα με θρησκευτικό υπόβαθρο αυξάνονται στην Ευρώπη, το think tank Henry Jackson Society, με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε την Κυριακή τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική εταιρεία J.L. Partners. Μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου ερωτήθηκαν 1.000 Βρετανοί μουσουλμάνοι ηλικίας άνω των 18 ετών.
Δημοσιευμένα στην Telegraph και την Daily Mail αυτά τα ευρήματα είναι τόσο ανησυχητικά όσο και θεαματικά. Μαθαίνουμε συγκεκριμένα ότι μόνο το 24% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε δολοφονίες και βιασμούς στο Ισραήλ κατά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Το 39% πιστεύει ότι το ισλαμικό κίνημα δεν έχει διαπράξει τέτοιες βαρβαρότητες ενώ το 38% λέει ότι «δεν γνωρίζει».
Η μελέτη, την οποία συμβουλεύτηκε λεπτομερώς η Le Figaro, δείχνει επίσης ότι το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι Εβραίοι έχουν υπερβολική επιρροή στην πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης ,το 72% πιστεύει ότι το Ισραήλ διεξάγει ένα ρατσιστικό πόλεμο στην Γάζα, το 46% έχει «συμπάθεια» για τη Χαμάς, σε σύγκριση με μόλις 3% για το Ισραήλ.
Τουλάχιστον το 32% των μουσουλμάνων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η καθιέρωση του νόμου της Σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 20 ετών είναι «επιθυμητή». Το 45% προτιμά να μην σχολιάσει. Το 22% των μουσουλμάνων έχει επίσης μια «θετική» γνώμη για την τζιχάντ. Το 29% δεν έχει γνώμη «ούτε θετική ούτε αρνητική».
Το 52% των μουσουλμάνων που απάντησαν στη μελέτη επιθυμούν να απαγορευθεί οποιαδήποτε αναπαράσταση (εικόνα ή σχέδιο) του Προφήτη Μωάμεθ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 24% δεν σχολιάζει ή δεν γνωρίζει. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (63%) επιθυμεί επίσης να δημιουργηθούν αίθουσες προσευχής σε μη θρησκευτικούς χώρους, όπως επιχειρήσεις ή σχολεία.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο : η υποχρέωση των σχολείων και των νοσοκομείων να «χρησιμοποιούν» τροφή χαλάλ - το 57% των μουσουλμάνων που συμμετείχαν στην έρευνα είναι υπέρ, ενώ το 30% δεν ήθελε να σχολιάσει. Το 27% θέλει επίσης να καταστήσει παράνομη την ομοφυλοφιλία και το 45% δηλώνει «ούτε υπέρ ούτε κατά» ή λέει ότι «δεν γνωρίζει». Τέλος, τελευταίο σημείο : μόνο το 3% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το Ισλαμικό Κράτος.
Le Figaro
================

Σχόλια