Le Figaro : «Το Xαλιφάτο είναι η λύση».

H ισλαμιστική διαδήλωση της ντροπής στην Γερμανία και οι αντιδράσεις των κομμάτων.
Χίλια περίπου άτομα ζήτησαν την ίδρυση χαλιφάτου στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η οργάνωση που πρόσκειται στην Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν.
«Όσοι θέλουν Χαλιφάτο βρίσκονται σε λάθος χώρα» δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ αντιδρώντας την Κυριακή την επομένη της διαδήλωσης ισλαμιστών στη Γερμανία στο Αμβούργο. Η Υπουργός εκλεγμένη με το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) χαρακτήρισε επίσης τη συγκέντρωση ως «δύσκολα ανεκτή».
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του συλλόγου «Muslim Interaktiv», του οποίου το λογότυπο υπήρχε σε πολλά πανό. 1.100 άνδρες συγκεντρώθηκαν, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Hamburger Morgenpost, ακολουθούμενοι χωριστά από 80 γυναίκες. «Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν κουκούλες με τις λέξεις «Χαλιφάτο»», ανέφερε η εφημερίδα. "Οι διοργανωτές γυρνούσαν διαρκώς βίντεο για το TikTok."
Σε αυτές τις ίδιες εικόνες που έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, μπορούμε να δούμε το πλήθος να κραδαίνει πανό που κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης για «ισλαμοφοβία», ιδιαίτερα σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν έτσι την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και απαιτούν την «αλήθεια» αντί για «fake news». Αλλά ο κύριος λόγος για τη διαδήλωση ήταν πάνω από όλα η κατάσταση των μουσουλμάνων στη Γερμανία, οι οποίοι υφίστανται μια «δικτατορία αξιών» που θέτει σε κίνδυνο το Ισλάμ.
Στην ομοσπονδιακή τηλεόραση ZDF, ο αρχηγός της αστυνομίας του Αμβούργου δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για να επαληθευτεί η συμμόρφωση των διαφόρων αφισών και συνθημάτων με το νόμο. Η διαδήλωση έγινε ειρηνικά, αλλά προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από τη γερμανική πολιτική τάξη.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το CDU χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία «ντροπή». Ένας από τους εκπροσώπους του ζήτησε από τους ανθρώπους που ζητούν ένα χαλιφάτο να «φύγουν από τη χώρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα». «Το κράτος δικαίου πρέπει επιτέλους να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δείξει δύναμη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Κάρστεν Λίνεμαν στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Αυτό είναι μόνο ένα γεγονός μεταξύ πολλών άλλων ανησυχητικών εξελίξεων στη Γερμανία», έγραψε στο X (Twitter) η Άλιξ Βάιντελ, ηγέτης της ριζοσπαστικής δεξιάς AFD, απευθυνόμενη στον Έλον Μασκ, ο οποίος ρωτούσε σε ένα tweet εάν η απαίτηση για την ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης ήταν νόμιμη στη χώρα. «Μην διστάσετε να έρθετε να με δείτε στο γραφείο μου στη Μπούντεσταγκ το συντομότερο δυνατό για να μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες», απάντησε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.
Κοντά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) υπενθύμισε ότι ένας ξένος «η παραμονή του οποίου θέτει σε κίνδυνο τη θεμελιώδη, ελεύθερη και δημοκρατική τάξη στη Γερμανία μπορεί να απελαθεί».
«Η ομάδα «Muslim Interaktiv» είναι κοντά στην απαγορευμένη ισλαμιστική οργάνωση «Hizb ut-Tahrir» και έχει κάνει εδώ και καιρό εκστρατεία για την ίδρυση ενός χαλιφάτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ομάδας στην εφημερίδα Die Welt, Lamya Kaddor , ζητώντας «να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό η απαγόρευση των ενώσεων» κοντά σε αυτόν τον οργανισμό.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η Muslim Interaktiv βρίσκεται στην πραγματικότητα κοντά στην οργάνωση Hizb ut-Tahrir, το Ισλαμικό Κόμμα Απελευθέρωσης, μια διεθνική ισλαμιστική οργάνωση που προέρχεται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Δημιουργήθηκε το 1954 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως «ένα πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που στοχεύει να ενώσει όλους τους μουσουλμάνους σε ένα παγκόσμιο χαλιφάτο».
Le Figaro

Σχόλια