Το άρθρο της ημέρας. (21-2-2024)

 

-------------------

Blogger: 

... αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Σύνταγμα είναι ένα ακόμα επεισόδιο ενός δράματος της σχεδιαζόμενης χρόνια διάλυσης της αγροτικής παραγωγής και της αυτάρκειας αυτής της χώρας, ώστε να καταστεί σιδηροδέσμια στα χέρια εισαγωγέων και καρτελ.... πάντα με την αγαστή συνεργασία των κυβερνήσεων. 

  • Το πόσο οι κυβερνήσεις είναι ξένες με τα συμφέροντα των αγροτών και απλών πολιτών - καταναλωτών, φαίνεται από την παρατήρηση του ΑγροτοΚτηνοτρόφου Μόσχου από την Καστοριά. 

"Η Κυβέρνηση έδωσε περί τα 8 δισ. ευρώ στους ολιγάρχες των εταιρειών ενέργειας στα δυο προηγούμενα χρόνια - είναι τα απρόσμενα κέρδη όπως τα ονόμασε ο Βαρδινογιάννης - δεν έδωσε τίποτα στο αγροτικό τομέα" Μόνο τμήμα αυτών των χρημάτων που κατευθύνθηκαν στις τσέπες των ολιγαρχών να πήγαιναν στο αγροτικό τομέα, δεν είμασταν σήμερα σ' αυτήν την κατάσταση.

Συμπέρασμα: 

...έχουμε(μας επιβάλλονται;) κυβερνήσεις στα χέρια των ολιγαρχών, και των εισαγωγέων τροφίμων που κερδίζουν ασύστολα. Έχουμε κυβερνήσεις  των καρτέλ: Τραπεζικών, ενεργειακών, τροφίμων και στην "ενημέρωση", καρτελ παντού! Έχουμε κυβερνήσεις που απλά  σχεδιάζουν την επόμενη χειρότερη χρεοκοπία μας πουλώντας μας ...σωτηρία. 

Υ.Γ. ... όποιανού έχει μείνει λίγο μυαλό θα θυμάται ότι μπήκαμε στην ΕΕ (ΕΟΚ τότες)  με την προοπτική ότι εμείς θα πουλάγαμε αγροτικά προϊόντα - για τα οποία έχουμε και τις καταλληλες συνθήκες για να τα παράγουμε και σε καλή ποιότητα μάλιστα! -  και  θα αγοράζαμε μερσεντέ και μηχανήματα που δεν παράγουμε. Σήμερα το μοσχαρίσιο κρέας είναι κατά 90% εισαγωγής (Γερμανία - Γαλία- Ολλανδία) και αγοράζουμε μέχρι και ζάχαρι από τη Γερμανία. Κάτι δεν πήγε προφανώς καλώς. Τα σοβαρά κράτη (κράτη είπαμε όχι προτεκτοράτα!) όταν δεν πάει κάτι καλά, απλά τα ξαναβλέπουν από την αρχή αντί να συνεχίζουν την πορεία προς την καταστροφή. 

Σχόλια